Tipicoti wrote:
Covjece, kakvo opravdanje !!!
Cuj sretno nego spretno....hoces li reci da je Finska dominirala spretno. Grcka zadnjih 15 godina igra vise sretno nego spretno.
Jesi li vidio kakvu mi ekipu imamo danas, nije ovo 2013./2014. kada smo bili na vrhuncu. Pa covjece mi bez Pjanica i Dzeke se ne mozemo ni sa ekipama tipa Armenija, Luksemburg, Finska nositi, cim jedan od njih dvojice ne igra mi smo u problemu.
Ne pravdam ja nikoga, ali mi danas imamo Civice, Sarice, Cimirote a ne kao prije Misimovice, Lulice, Spahice ...
Jedino sto zamjerim nasim trenerima zadnjih godina je to sto nemamo disciplinu pred utakmicama za kvalifikacije. Umjesto da se pristupi ozbiljno pripremama i svi u ``karantenu``, trening, trening, trening i u 22:00 u krevet, neki igraci dodju na ``godisnji odmor``. A i Lulicu je nesto izletilo pred TV kamerama...
Itekako možeš, nije sve u timu, već u pristupu, kad te nadtrče ekipe koje imaju gori tim od tebe i dokazu ti da nije sve u imenima, vec u timskoj igri i taktici, disciplini na terenu, promjeni ritma ekipe, načina igre tima nazad i naprijed, tek vidiš koliko smo mi ko ekipa nesređeni. Protiv Grcke i Armenije je moglo biti gore, a opet smo se procesljali sa pobjedom i remijem.
Nikad mi nismo imali tim, da neko nije falio na nekoj poziciji, pa je primjerice nekad Blažu Barbarez igrao na tovar pozicija u timu, a Čiro od Pandze i Nadarevica pravio bedeme u Portugalu, a tek od Ibricica kako Ciro rece taj je fakin mogao igrati sve kad ga pitam, ni Sušiću sve uvijek nije bilo potaman, danas kad imamo tim kakav imamo, Robi ne zove najbolje, njegova vizija je kratka, njegov tim nema igru, nema promjene igraca, njegova taktika je ista, bezidejna, igra troma, staticna, jalova, neborbena.
Ako već imaš problema sa bekovima, onda pređi na drugi sistem igre, drugu formaciju, gdje ti bekovi ne trebaju, ako imaš problema u vezi jer ne trče, traži mlađe i brže ili zamjeni ih nekim ko hoce da grize, ako Džeki nema ko pomoći, pomozi ga drugim napadačem i td.
Robiju se zna ko će mu biti u prvoj Šeha, Zuka, Sunjic, Civic, Todorovic, ako nije Todorovic onda Bicakcic, u sredini Besic, Pjanic, Cimi, ispred Dulja, Visca i Dzeko i u vecini utakmica to se nije promjenilo. S Kolasincem ko da je na ratnoj nozi i kad je tu, nesto ga jebe. Jebe se Robiju sto su Gojak i Hajrovic dogurali do cetvrfinala LE, sto im se vrijednost kao igracima povecala, sto su bolji igraci nego sto su bili, jebe mu se sto je Hajradinovic promjenio klub na bolje, sto je Vrancic bio bitan igrac Norvicha, sto je Prcic osvojio Liga kup u Franckuskoj, a Lula osvojio finale Kupa sa Lacijem, jebe se njemu sto je Kodro takodjer potpisao za bolji klub nego u kojem je bio, sto bi Krunic mogao biti novi igrac Milana, Dulja, Saric, Civic, Cimi, moraju i trebaju igrati, jebe mu se i za Memiševića, Mihojevića, Mujakića i njegovu duplu krunu u premier ligi i već potpisan ugovor sa Kotrijkom, Haskića u Srbiji, Sabanadzovica koji ode u Aek, malog Maka koji odigra i po koju cijelu za Udineze, ovi ako se i pozovu neki mogu samo na klupu nikako na teren. Vjerovatno im loši menadžeri, pa ne mogu ni u revijalnom mecu u prvom timu biti, a kamoli u sluzbenoj utakmici kvalifikacija. Neki igraci preplaceni na prvu iako se dostojno obrukaju ko juce recimo Besic, skrivi dodavanje iz kojeg primi smo go, leze na travu, a burazengije kontru i buc i Robi umjesto da zamjeni njega prije jer je imao tovar losih lopti i igrao nonsarlantno u vezi, zamjeni Dulju koji je bio vidljiviji na terenu od recimo Visce i Cimirota.
Mogao bih tovar toga napisati o losem do juce u nasem timu i sto je sve to rezultiralo katastrofom, ali sta mi znaci to, svakako Robi ovo ne cita.
Fura Robi pa fura 4 3 2 1 neko bi rekao 4 3 3 u ofanzivi, toliko oslonjen na zavrsni pas krila Duljevica i Visce prema Dzeki, sto nas je primjerice dosta kostalo, ta podredjenost ekipe Dzeki u napadu. Toliko je to izlizano, da nam se go ucinak prepolovio u odnosu na prosle kvalifikacije. Nebi primjerice nikada jednog Cimija i Sarica u vezi zamjenio brzim i pokretnijim Duljevicem i Viscom ili Izetom i Gojakom, a u napadu dao prostor još nekome pored Džeke tj. upario ga s nekim.
Svi naši su nas protivnici nadtrčali, počev od Sjeverne Irske, Austrije, Koreje, Armenije, Grčke, Finske. Više je debeli Forsel istrčavao puta nego pojedini naši igrači, nudio se, otkrivao se u prostoru, ušao puta u duele. Sada sa takvom igrom treba protiv Talijana. Nek mi neko objasni kako? Jedino prekidima koje nazalost u ovim kvalifikacijama izvodimo porazavajuce i trazenjem Visce dugim loptama. Ocekujem posjed lopte Talijana oko 60+ posto.
Armenija da je dala go i da je zavrsilo 2-2 nebi bilo nezasluzeno jer su fulili dosta prilika dobrih, isto tako Grcka da nas je okrenula nebi bilo nezasluzeno. Da li smo dva gola i stali, u prvom su nam mogli go vec dati, da bi u drugom bila bruka i pokazali nam kako se grize za svoj dres. Juce sa Fincima, ono sto su Finci napravili u kontrama nije bilo nespretno . U analizi pred meč prikazali su u cemu lezi Finska igra i da su ekipa koja svoj sistem igre gradi iskljucivo na brzoj tranziciji lopte i kontrama. Na takav nacin smo i primili golove.
Za nas nebi trebalo biti izgovora jer jos imamo bolji tim od svojih konkurenata za drugo mjesto u grupi.
To sto je Lulic rekao je nebitno jer je on grizao u dresu, a i odlican je igrac, za razliku recimo od Sarica i Cimija, Civica ili Dulje.