Evo ga još jedan "ima posla ali narod neće da radi"
Max Bunker wrote:Dosta ljudi ovdje nije u dovoljnoj mjeri "obrazovano" niti "zainteresovano" da pokuša nešto drugo.
Hajde ti probaj nešto "drugo" u jaransko-rođačko-kumovskoj ekonomiji i partokratskom uređenju ili ne dao ti Bog da kome od navedene kaste ugroziš posao ili probaš dupe da pomjeriš.
Max Bunker wrote:Dakle, ljudi ne baratuju informacijama i nemaju inovativnosti u sebi (to i za sebe priznajem u određenoj mjeri). Jako nepismeni i neobrazovani kada je u pitanju inicijativa.
Aha, znači sin Dodika i Cvijanoviće što beru sve moguće i nemoguće tendere od šarafa do radara su informisani, inovativni i obrazovani, ogledni primjer inicijative? Već sam ti naveo frajer drži noćni klub bez ijednog papira i dozvole, a cure u frizerskim dva sa dva ubiše nametima i inspekcijom.
Max Bunker wrote:Opet, da se rad i trud u ovoj zemlji itekako isplati ti je primjer evo ovaj momak (taze od danas članak):
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... ava/316204
a ovakvih u Bosni i Hercegovini imaš još na desetine primjera.
Eto što ti ne probaš tako nešto misliš li da je obrađivanje zemlje hobi i zajebancija? I kad proizvedeš kome ćeš to prodati? Prošle godine sam bacio preko 50 kg grožđa sa vikendice jer ga neće niko a džabe sam dijelio narodu. Ove godine radio total i motorka. Ove godine rodilo jabuka ne pamti se, gdje je otkup? Soka od jabuke na sve strane budi pošto, Vitaminka i još par manjih firmi ni odgriska otkupila nije, kome misliš prodati? Rusima? Usrali naši ne može...

Ali zato Dodin sin isto ima plantažu jabuka koja odlično zarađuje što li Bože moj....
Max Bunker wrote:Za ovo drugo što je boldirano ("manje radio a više zarađivao") ti samo mogu reći da te zet dobro laže.
Jest, digao kredit i pozajmicu samo da bi mene izgotivio, a stan je pozajmio od komšije na mjesec dana da mi se pokaže....