Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Nivelacija

#301 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

emmir1 wrote:Da zenički jogurt i ja kupim kada naletim na njega

Ali baš taj u tetrapaku, u plastičnoj boci nije to to.

Zaista klasu iznad svih koje sam pio
Ja mislio sprdnja, covjek mi prosle godine na plavim vodama govori de probaj ovaj jogurt, kad iznenadjenje..
Od tada samo njihovo mlijeko 2,8 %, jogurt flasica ili tetrapak i onaj sir za pitu kada naletim...

A jogurt bi opisao ovako, ono sto je nuttela medju eurokremima to je zim jogurt medju jogurtima :lol:
beni-bu-man

#302 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Nivelacija wrote:
emmir1 wrote:Da zenički jogurt i ja kupim kada naletim na njega

Ali baš taj u tetrapaku, u plastičnoj boci nije to to.

Zaista klasu iznad svih koje sam pio
Ja mislio sprdnja, covjek mi prosle godine na plavim vodama govori de probaj ovaj jogurt, kad iznenadjenje..
Od tada samo njihovo mlijeko 2,8 %, jogurt flasica ili tetrapak i onaj sir za pitu kada naletim...

A jogurt bi opisao ovako, ono sto je nuttela medju eurokremima to je zim jogurt medju jogurtima :lol:
a nutela bas kurcu ne valja, nutkao zakon :mrgreen:
Kikibombona

#303 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Kikibombona »

O'zone wrote:
Dozer wrote:Ne znam jel' ko spomenuo, ali - hocete li bojkotovati i kladionice? Sve ih redom drze oni, centrale su u Hercegovini, poreze svakako ne placaju.
Bas bih volio vidjeti prazne kladionice po Sarajevu i te "karaktere" koji ce Covica i HDZ bojkotovati na ovaj nacin, inace jedan od najprofitabilnijih za njih :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa đeš to kume?!!

Haj prestat uzimati Violetin tariguz i pelene al nemoj ba kladionice....evo drži me da večeras dobijam na bingu 100% ima da osiromaše kad ih dobijem Allaha mi.
Kladara u mahali, dvojica komsija Bosnjaci, treci Hrvat. Obicno su zajedno, ganjaju bingo i cuke. :D Kakvih tu psovki mozes cuti to je nevjerovatno. Udjem ponekad kada sam u prolazu. :lol:

Al' zanimljivo je da svi psuju svoje svetinje :lol: :lol:

Hrvat

Isusove kosti, mlijeko djevice Marije, crkveno zvono, oltar, svetog Antu, papu Ivana Pavla II, Bendikta, Vatikan, Medjugorje itd... i samo on jebe majku Hercegovacku, gospu i ostale hercegovacke svetkovine. :lol: Okrene se prema kameri i onda psuje Medjugorje, HDZ, Covica, gospu itd. :lol:

Bosnjaci

Alaha, Musaf, dzamiju, Kabu, oba Bajrama itd. :lol:

I preplicu se psovke, ali se svaku drzi svojih svetkovina, duhovnih i politickih predstavnika. :thumbup: :lol: :lol:

EDIT

I onda, pita jedan: 'koliko si donj'

150km, ckrvu ti jebem.

Koliko si ti?

120, jebo te Alah, ne da nista.

:evil: :lol:
Last edited by Kikibombona on 17/10/2018 15:13, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#304 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:Bile su teme "kupujmo domaće i o bojkotu HR proizvoda", medjutim trenutna politička situacija i medijski haranga hrvatskih političkih zvaničnika iz HR i BiH zaslužuje "opsežniju akciju" kao odgovor.(Jučer je Plenković po Francuskoj čak lobirao i na Sorboni se oglasio, u vezi HR pitanja u BiH, crkveni poglavari takodjer ne propuštaju priliku da Bošnjacima natrljaju nos u FBIH a u RS su manji od makovog zrna itd itd)
U ovu akciju i dijaspora se može takodjer aktivno uključiti, obzirom da HR proizvode Vegete, Podravke, Kraša, Plive, Saponia distributira i na EU i svjetska tržišta.
Znači ne kupujmo "nostalgičari" ništa proizvedeno u HR. U Austriji imaju svoje police po BILLA-ma, Merkur-ima itd itd... Pa neka im ostanu pune, a roba se vrati.

U BiH domaće stanovništvo ima priliku bojkotovati

- HR proizvode koji se proizvode direktno i ditributiraju u BiH (Teta Violeta i njene deterdžente, omekšivače zamijenite recimo DITI-nim proizvodima), toalet papir i vlažne maramice takodjer proizvodima nekih drugih naših firmi...

- proizvode "Kraša", "Podravke", "Plive" te omiljene nam flaše "Jane" sa ili bez kojekakvih ukusa i sl, MIJENJAJTE "Sarajevskim senzacijama", paštetama i sudžukama iz tuzlanskog "Menproma" a čokolade i ostale vrste slatkiša iz "Kraša" možete po željama uzimati od naših proizvodjača :D

- Firme sa područja Hercegovine takodjer su i broj jedan distributeri "Brendova" u BiH. Tržište robe široke potrošnje vrijedno je 6 milijardi KM. Od toga polovina IDE u Hercegovinu. Takodjer i marketinško pokrivanje kupaca najčešće radi "sestrinska firma" ili distributeri.
Pa evo nekih imena medju vodećim:

1.Ataco (Široki Brijeg)
2.Mepas (Široki Brijeg)
3.Planet (Posušje)
4.MCI (Široki Brijeg)

Većina karata podijeljena je i dobivena u poraću još u Hercegovini, i tokom rata u BiH u Hrvatskoj. Promjene se skoro i ne dešavaju a ugovori su i vremenski po desetak godina.

Pa tako:

MCI iz Širokog Brijeg distribuira/ zastupnik je Niveinih proizvoda, robnu marku GlaxoSmithKlinea, zubnu pastu Aquafresh, keksove Jaffa itd itd

Mepas Firma iz Širokog distributeri su Kompanie "Storck" te Toffife, Knoppers, Kandit,
Koestlin, Gavrilović Saponia itd itd

Kompanija "Boreas" iz Kreševa distributer je sokova Juice zatim alkoholnih pića Baileys, Johnnie Wales, MB Pivo, Amstel, Heineken te cigareta Philip Morris uključujući i Marlboro

Ovo je samt djelić primjera a VI možete svakako provjeriti prilikom kupovine i sami distributere na poledjini proizvoda.

Pa da vidimo dokle seže sloga i NAŠ odgovor!

P.S tema nije moja ideja, samo "obrada/uvod"..Gandalf je prvi pomenuo ove mogućnosti pritiska na HDZ i Čovića.
Pa neka izvoli gospodin sastajati se (nakon nadam se našeg masovnog odaziva) sa onim koje je direktno ugrozio (proizvodjačima i ditributerima). A tako i gospodin Plenković u HR.
Ostade nam onda Menprom i da tražimo kakvu alternativu Nivei...čija je ona Solea :?
A dosta ovog što si pomenula svakako ne uzimam :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#305 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote: a nutela bas kurcu ne valja, nutkao zakon :mrgreen:
U Pločama, u Lidlu, vagam ja između Nutelle i Nutkao i....uzmem Nutkao na kraju :D
Ups, jesam li smio, jel ovaj bojkot već stupio na snagu :zoka:
beni-bu-man

#306 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
U Pločama, u Lidlu, vagam ja između Nutelle i Nutkao i....uzmem Nutkao na kraju :D
Ups, jesam li smio, jel ovaj bojkot već stupio na snagu :zoka:
sto da ne, kupio si ga u HR ne u BiH, boli te cuna :mrgreen:
Dozer

#307 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

I ti na Nutkau? Isti sam ti. :D
I fakat je bolji od Nutele. Nutela izvikana, marketing naplacuju nemilice (npr. jeftinija je tegla od 1kg Nutele u Italiji ili Austriji, nego ova od 850 g. kod nas), a ako se pogleda sastav Nutele i Nutkao-a - identican. A Nutkao 6,50, Nutela 11 :D
Ali, tako je to kod nas - Nutela je skupa, i pice reklame, pa je "bitno" to imati i pri tome se i pohvaliti da je "Nutela zakon" :lol: :lol:
Moc marketinga, jbg... I ljudske gluposti :D

Bio je nekad u Interexu nekakav francuski, Noikao. Neprevazidjen.
Last edited by Dozer on 17/10/2018 15:15, edited 1 time in total.
moonca

#308 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moonca »

Dijaspora vani nema sta bojkotovati - mali je br proizvoda sa BIH naljepnicom.

Hrvatski proizvodi se mogu naci i u vrlo popularnim - supermarketima kao sto je- whole foods market- niti jedan BiH. :sad:

Bojkot je kratkorocno rjesenje. Treba pricati , pregovarati .....
beni-bu-man

#309 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:
I ti na Nutkau? Isti sam ti. :D
I fakat je bolji od Nutele. Nutela izvikana, marketing naplacuju nemilice (npr. jeftinija je tegla od 1kg Nutele u Italiji ili Austriji, nego ova od 850 g. kod nas), a ako se pogleda sastav Nutele i Nutkao-a - identican. A Nutkao 6,50, Nutela 11 :D
Ali, tako je to kod nas - Nutela je skupa, i pice reklame, pa je "bitno" to imati i pri tome se i pohvaliti da je "Nutela zakon" :lol: :lol:
Moc marketinga, jbg... I ljudske gluposti :D
ja Nutelu samo kupim kad hocu da se pohvalim na instagramu :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#311 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

razuman_covjek wrote:Padose maske brzo na ovoj temi :D
I šta sad, da se podijelimo, u torove?
Dozer

#312 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

Ali, generalno, bojkot je glupost. Masa ljudi nema pojma ko sta proizvodi, a jos manje ko sta ovdje uvozi i gdje su sjedista tih firmi.
S druge strane, tesko ce se neko odreci necega na sta je navikao, a pri tome to cini preko 50% standardnih stvari koje kupuje.

Radi ovoga nema nista od bojkota, realno.
I u Sirokom, Grudama, Posusju i Ljubuskom ce se i dalje mermerom poplocavati dulum parkinga ispred kuca vlasnika tih distributera/firmi. I kladionica.
Last edited by Dozer on 17/10/2018 15:20, edited 1 time in total.
muzicar_iz_parka

#313 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by muzicar_iz_parka »

Zašto niko od izabranih bošnjačkih predstavnika da pokrene ovu ideju?

Kad smo kod kladionica, zašto se niko od Bošnjaka nije dosjetio otvoriti, nego Hrvati iz Zap. Hercegovine kupe pare na tome.

Rezultat njihovog uspjeha je u neozbiljnosti našeg naroda i biznismena, uz izuzetak par primjera tipa Bingo.

Da bi se smanjio udio uvoznih proizvoda, moraju se domaći proizvođači više potruditi od kvaliteta, pakovanja, reklame itd.
Čije se reklame glavnom vrte na TV stanicama?
Tomahawk11
Globalni moderator

#314 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

muzicar_iz_parka wrote:Zašto niko od izabranih bošnjačkih predstavnika da pokrene ovu ideju?

Kad smo kod kladionica, zašto se niko od Bošnjaka nije dosjetio otvoriti, nego Hrvati iz Zap. Hercegovine kupe pare na tome.

Rezultat njihovog uspjeha je u neozbiljnosti našeg naroda i biznismena, uz izuzetak par primjera tipa Bingo.

Da bi se smanjio udio uvoznih proizvoda, moraju se domaći proizvođači više potruditi od kvaliteta, pakovanja, reklame itd.
Pa javna je tajna da bošnjački politički predstavnici prave kompromis hrvatskim tako što podržavaju ovo oko hercegovačkih kladionica..
Imaš Lutriju.

Ja sam to odmah rekao. Hoćemo bojkotovati hr, a nismo u stanju svoje podržati. Niko nije dao neki konkretan odgovor na to pitanje.
Seyfo

#315 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Seyfo »

Slabo je išao taj bojkot i za veće stvari. Sjetite se ruskog veta za Srebrenicu i bojkota Gazproma,-slabo je išlo.
Kad bi se manje para poklanjalo kladionicama, svima bi bilo bolje, ko god da im je vlasnik.
Eto, nakon ovog bojkota, ko poklanja pare kladionici, nek mu svaki put prođe kroz glavu, osim kome pare idu, i to da ne plaćaju poreze, da se bogate ionako prebogati, da stoka sitnog zuba daje zadnji dinar, a bogme i to da je polusvijet i da je to jedan od obilježja koja karakterišu polusvijet.
tandmand

#316 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by tandmand »

Bloo wrote:
Streptokok wrote:
tandmand wrote:A da se malo bojkotuju preskupa njemačka auta, audi, bmw ... pa mobiteli od tisuću maraka "na kojima nema na računu", zara ...

Kupujem kod našeg čoeka, njegov proizvod a onda čoek sve pare koje zaradi dadne švabi za BMW ... :run:
švabo mi nije instalirao zločinačku tvorevinu u državi, a tvoji jesu. kontaš li razliku?
A treci Rajh si zaboravio, a?
A Berlinski kongres?
vryzas

#318 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Zašto niko od izabranih bošnjačkih predstavnika da pokrene ovu ideju?

Pa javna je tajna da bošnjački politički predstavnici prave kompromis hrvatskim tako što podržavaju ovo oko hercegovačkih kladionica..
Imaš Lutriju.

Ja sam to odmah rekao. Hoćemo bojkotovati hr, a nismo u stanju svoje podržati. Niko nije dao neki konkretan odgovor na to pitanje.

Kod mene zvonilo :oops: :run:

Odoh mlatnut 8) :mrgreen:
Image

:izet:
Dozer

#319 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

Mozemo se lagati, mastati, lupetati svasta, ali - vecina Bosnjaka ima podanicki nastiman mentalni sklop. Naprosto nisu u stanju razmisljati o necemu velikom, a cak i ako neki vispreni pojedinac i uspije izaci iz tog sablona, onda se vrlo brzo pokaze da zapravo nema blage veze o tome u cemu je uspio. I zato najcesce brzo i propadne.

Dovoljno je pogledati samo neke sitnice, poput web stranica nekih velikih firmi ovdje ala Brojler.ba, Ovako.ba i sl., i da bude svakome jasno koliko vlasnici uopste razumiju moderno poslovanje.
I ne znam zasto se onda bilo ko cudi sto je vecina uvoznika svega i svacega u BiH medju najmalobrojnijim dijelom konstitutivne populacije, a koja istovremeno zivi upravo na racun najmnogobrojnijeg konstitutivnog dijela populacije....
Last edited by Dozer on 17/10/2018 15:26, edited 1 time in total.
moonca

#320 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moonca »

I u Sirokom, Grudama, Posusju i Ljubuskom ce se i dalje mermerom poplocavati dulum parkinga ispred kuca vlasnika tih distributera/firmi. I kladionica.
I taj mermer gazda dobro zaradio kao i njegovi radnici. A i ti radnici, zaradjujuci novac kod njega -ostvarajuju zelju i svoju djecu saljui na skolovanje u Sarajevo ili Tuzlu ...itd....i tako u krug... :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#321 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:

Image

Ja kod nas u zadnje vrijeme samo svijetli Erdinger, nekako mi ide :-D
A i valjda bojkotujem :oops:

Jel to petak :zoka: :? :D
Dozer

#322 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

moonca wrote:
I taj mermer gazda dobro zaradio kao i njegovi radnici. A i ti radnici, zaradjujuci novac kod njega -ostvarajuju zelju i svoju djecu saljui na skolovanje u Sarajevo ili Tuzlu ...itd....i tako u krug... :-)
A 80% tog prihoda doslo opet iz Sarajeva, Tuzle, Bihaca... ;)

To ti tako nekako ispadne... BH Hrvati u BiH uvoze oko 80% svega sto se uveze, a onda oko 80% toga prodaju na teritoriji BiH na kojoj nisu vecina.
Najmanje ih je, a kontrolisu najbitnije sektore drzave, poput finansija.
itd.itd.

Da budemo nacisto - jebe mi e i za njih i Bosnjake i Srbe. Samo navodim kako ovdje stvari funkcionisu, a sto slabo ko konta. Naravno, nista od ovoga oni ne bi mogli da im Bosnjaci i Srbi to ne dozvoljavaju, sto nas nadalje vodi tome da svi imaju i te kakav tal u tome.
Nije valjda da neko misli da svi oni kradu na izborima samo radi fotelja? :D
Last edited by Dozer on 17/10/2018 15:30, edited 1 time in total.
vryzas

#323 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
vryzas wrote:

Image

Ja kod nas u zadnje vrijeme samo svijetli Erdinger, nekako mi ide :-D
A i valjda bojkotujem :oops:

Jel to petak :zoka: :? :D
Ma jok, samo jednu. :oops: :mrgreen:
beni-bu-man

#324 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
razuman_covjek wrote:Padose maske brzo na ovoj temi :D
I šta sad, da se podijelimo, u torove?
jok sace budzetlije kuci
beni-bu-man

#325 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

uuu pa jebem mu sunce kod mene na oba telefona pretplata HT Eronet, jesam karina od covjeka :mrgreen:
Locked