Bodkin wrote:SaraFina wrote:Bloo wrote:
Nije tako!
Ne spinuj. Još iz Bosne pišeš.
SDA i SBB kao probosanske stranke se bore za Bošnjake koji nemaju svoju maticu jer je Turska fakat jebeno daleko. Sandžak je bliži, ali tamo je tamni vilajet, a i zajebani su.
Ili nešto slično monitipajtonovsko.
Mala u Neum ti još malo nećeš smjeti, kad ti sarajevski naglasak čuju na plaži.
Gedžo Hercegovac i velikohrvatina "zakupio i ima koncesiju na dio obale".
Vidjećeš. S leželjki u Neumu i Grandu će te dizati iako budeš u hotelskom smještaju
A ja zagrlim svog dragog i parlam na njemački. Osoblju hotela engleski itd itd Ne razumijem te i ne gledam
Laku noć!
Zivis u austriji i ides na more u neum da se pravis lokalnim hrvatima da ih ne razumijes. Uspjela u zivotu

LOL dokle ćeš se više ofirati? Post je odgovor na parodija temu Sarajke, koja imala vezu sa lokalnim velikohrvatom kabadahijom u Neumu. On je maltretirao skupa sa malodobnim djetetom i ocem nakon toga... A MUP/visoki dužnosnik MUP-A i rodjo od lokalnog kabadahije, na sve prijave ( pa i za one da joj ugrožena sigurnost, te nacionalne) odgovorio je samo" pobijajte se".
Žena u javnosti izostavila prvobitno ljubavnu vezu, a balkanski seljoberi odmah su sve prijetnje i na nacionalnoj i sigurnosnoj osnovi nulirali. Pretučenog oca i zastraśivanje žene i djeteta.
Tužno je što i ženska populacija to radi i nema bar malo solidarnosti. Pa u ovom slučaju i moj odgovor donekle je za osudu. Ali obzirom da ti i takvi poput tebe, potencirate ga.... Jadno je i tješi me najviše ipak to u cijeloj priči.
Što god bilo, činjenica stoji, da MUP nije odgovarao niti je visoki dužnosnik, koji je odbio zaštiti ženu smijenjen (slagala ona ili ne javnost za prijetnje na nacionalnoj osnovi) valjda je nedovoljno da joj kabadahija prijetio i uništavao imovinu za osudu "mahale" i solidarnost sa ugroženom ženom. Nego:"Što je bila u vezi s takvim? Sama je kriva. Je li tako?"...Epilog je, mogao biti i koban. Uglavnom, brat napadnute žene je upucao po "naputku" MUP-A kabadahiju u koljena. Vjerujem da ga ne treba suditi.
No vama pojedincima je to očigledno predmet šege. Što dovoljno govori o vama samim, a ne o meni.
Ja sam kabadahiji dala temu, javno, plus senzacionalan propraćen i zapamćen naslov teme, a ima i ime i prezime... U budućnosti zlu ne trebalo.