CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"?

Post Reply
MarlboroGold

#301 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote:
MarlboroGold wrote:Probosanska dijaspora koja uglavnom glasa za SDA, a koji su u talu sa SNSD i HDZ godinama. Divno.

LOL argumentacije. Imaš statističke dokaze?

Uostalom za SDA glasa preko 120k uhljeba na raznoraznim nivoima vlasti. Hoćeš njih protjerati i oduzeti im državljanstvo?

Ala lupate.
Recimo da je većina male BiH u St. Loiusu pro SDA - to je meni dovoljan pokazatelj. Znam po svojima iz familije koji tamo žive. Dovoljno je malo ući u priču da bi se ocijenio mentalni sklop tih ljudi. Možda je malo drugačije kod onih koji su kasnije napustili BiH.
Uljebe neka Konaković skida... tako je obećao.

Nije to lupanje, već činjenica i svakodnevnica nas koji tražimo alternativu. Za mene samo građanska opcija dolazi u obzir.
Last edited by MarlboroGold on 25/09/2018 23:56, edited 1 time in total.
SaraFina

#302 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by SaraFina »

Point. wrote:
MarlboroGold wrote:Probosanska dijaspora koja uglavnom glasa za SDA, a koji su u talu sa SNSD i HDZ godinama. Divno.
Lupaš.

Libo te. Bolje bi nam bilo da vrijeme ubijamo na kakvim europskim forumima, i meni i tebi, nego ovdje :D

Globalno zagrijavanje i sl.

Neka se Balkanci bave svojom kaljužom. Ustvari u živom su blatu već :D
MarlboroGold

#303 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
Nije tako!
Ne spinuj. Još iz Bosne pišeš.

:twisted:

SDA i SBB kao probosanske stranke se bore za Bošnjake koji nemaju svoju maticu jer je Turska fakat jebeno daleko. Sandžak je bliži, ali tamo je tamni vilajet, a i zajebani su.

Ili nešto slično monitipajtonovsko.
Ma pusti... to iz inostranstva u hladu zna šta je za mene najbolje. Naslušao sam se tuce tih priča.
SaraFina

#304 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by SaraFina »

Fudo387 wrote:Tacno se i na ovoj temi vidi da su dijasporci najgori. :D

Hajmo na engleski prešaltati i promijeniti podforum :D

Njima naše voljne ruke spasa pomoći ne mogu.

Probali smo :D
Bloo
Globalna šefica

#305 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bloo »

SaraFina wrote:
Bloo wrote:
Nije tako!

SDA i SBB kao probosanske stranke se bore za Bošnjake koji nemaju svoju maticu jer je Turska fakat jebeno daleko. Sandžak je bliži, ali tamo je tamni vilajet, a i zajebani su.

Mala u Neum ti još malo nećeš smjeti, kad ti sarajevski naglasak čuju na plaži.
Gedžo Hercegovac i velikohrvatina "zakupio i ima koncesiju na dio obale".
Vidjećeš. S leželjki u Neumu i Grandu će te dizati iako budeš u hotelskom smještaju :D
A ja zagrlim svog dragog i parlam na njemački. Osoblju hotela engleski itd itd Ne razumijem te i ne gledam :D
Laku noć!
:lol:
Pa ne smijem u Neum da me neki Hrvat tamo ne zlostavlja kao onu tvoju :lol: Još uvijek me strah nakon slučaja koji si izložila. Dođe Hercegovac i otme mi ležaljku, a ne sjeća se svih vatrenih noći koje smo proveli zajedno... :| kamenjarac je to. Stoka.

Nemoj se bona stiditi bosanskog porijekla, oops bošnjačkog, hrabro vikni Ja sam Bošnjakinja i ovo je moja obala! Nemojte da vam opet Kazane i Lužane priredimo.
A ne kmečati po forumu ko bošnjački Hafis. :mrgreen: iz sigurnosti Austrije. :mrgreen:
muzicar_iz_parka

#306 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by muzicar_iz_parka »

Ja bi tebe za počasnog konzula BiH u Americi, kad hod BiH nešto zaškripi ti pripjetiš kao Amerikanac nosačima aviona i 6. flotom, veća korist nego od svih udruženja dijaspore u Sjevernoj Americi i Kanadi. :mrgreen:
SaraFina

#307 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by SaraFina »

:izet:

Što bi ja kmečala nad tvojom sudbinom Bloo? Ja suosjećam. Ali dalje od toga ne.

Ti kmečiš. O zlim dijasporcima koji vas zavadiš s dobrom rajom. A mogli ste biti čoporativno Bosanci a BiH zemlja prosperitetaaaa!

U bajkama :D
Fudo387

#308 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

SaraFina wrote:

Hajmo na engleski prešaltati i promijeniti podforum :D

Njima naše voljne ruke spasa pomoći ne mogu.

Probali smo :D
Ma jok, tamo je dosadno.
Bloo
Globalna šefica

#309 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bloo »

:mrgreen:
Sva sam se raznježila.
Ti mi dođeš ko forumska verzija SAFF-a.
Iščekujem sa nestrpljenjem slijedeću temu koju ćeš otvoriti. :mrgreen:
Fudo387

#310 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

muzicar_iz_parka wrote:
Ja bi tebe za počasnog konzula BiH u Americi, kad hod BiH nešto zaškripi ti pripjetiš kao Amerikanac nosačima aviona i 6. flotom, veća korist nego od svih udruženja dijaspore u Sjevernoj Americi i Kanadi. :mrgreen:
Hvala na ponudi, razmislicu. :D
Fudo387

#311 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

I sta se ove dvije mlade dame ovako zestoko marisu, pa kad krenemo u EU da nas tamo sramote?
Nista, nemre ni zeMsko glasat, dobro je.
Bloo
Globalna šefica

#312 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bloo »

Fudo387 wrote:I sta se ove dvije mlade dame ovako zestoko marisu, pa kad krenemo u EU da nas tamo sramote?
Neću u EU..Eno Semir Efendić mi pravi od glavnog grada metropolu, šta će mi Beč ...kasaba moja ljepša od Pariza. :mrgreen:
SaraFina

#313 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by SaraFina »

Bloo wrote::mrgreen:
Sva sam se raznježila.
Ti mi dođeš ko forumska verzija SAFF-a.
Iščekujem sa nestrpljenjem slijedeću temu koju ćeš otvoriti. :mrgreen:

Nakon izbora akoBogda kad propadnu sve verzije, a nebitno koji bude izabran član presjedništva iz reda probosanaca s Dodikom i Čhom u preCjedništvuuuu :D

Da guštam u vašoj kratkovidnosti :D

Nadam se da neću morati.... ali 40% šanse je da hoću :D
SaraFina

#314 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by SaraFina »

Fudo387 wrote:I sta se ove dvije mlade dame ovako zestoko marisu, pa kad krenemo u EU da nas tamo sramote?

Iz ljubavi :D ali nismo ono "znaš" :D
Fudo387

#315 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:
Neću u EU..Eno Semir Efendić mi pravi od glavnog grada metropolu, šta će mi Beč ...kasaba moja ljepša od Pariza. :mrgreen:
Fino se ponasaj, jel trebam ja da se pred Svabom crvenim zbog tebe?
Hajmo, bonton, qrac palac, de to malo jebemu.
Bloo
Globalna šefica

#316 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bloo »

Fudo387 wrote:
Bloo wrote:
Fino se ponasaj, jel trebam ja da se pred Svabom crvenim zbog tebe?
Hajmo, bonton, qrac palac, de to malo jebemu.
Image
MarlboroGold

#317 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by MarlboroGold »

Nekako se teško izgovara riječ "bosanac". Stekao sam takav utisak.
Fudo387

#318 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

SaraFina wrote:

Iz ljubavi :D ali nismo ono "znaš" :D
Oho,
Ovo iznenada postade zanimljiva tema.
Ne znam, koje ono? :D
Bodkin

#319 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bodkin »

SaraFina wrote:
Bloo wrote:
Nije tako!

Vidjećeš. S leželjki u Neumu i Grandu će te dizati iako budeš u hotelskom smještaju :D

A ja zagrlim svog dragog i parlam na njemački. Osoblju hotela engleski itd itd Ne razumijem te i ne gledam :D

Laku noć!
Zivis u austriji i ides na more u neum da se pravis lokalnim hrvatima da ih ne razumijes. Uspjela u zivotu :D
Bodkin

#320 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bodkin »

Bloo wrote:
SaraFina wrote:

Laku noć!
:lol:
Pa ne smijem u Neum da me neki Hrvat tamo ne zlostavlja kao onu tvoju :lol: Još uvijek me strah nakon slučaja koji si izložila. Dođe Hercegovac i otme mi ležaljku, a ne sjeća se svih vatrenih noći koje smo proveli zajedno... :| kamenjarac je to. Stoka.

Nemoj se bona stiditi bosanskog porijekla, oops bošnjačkog, hrabro vikni Ja sam Bošnjakinja i ovo je moja obala! Nemojte da vam opet Kazane i Lužane priredimo.
A ne kmečati po forumu ko bošnjački Hafis. :mrgreen: iz sigurnosti Austrije. :mrgreen:
:lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#322 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bloo »

mO k3 wrote::lol:

Dijaspora najgora .. :mrgreen:
Bogu mili, a ni vragu nisu mrski... :mrgreen:
SaraFina

#323 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:
SaraFina wrote:
Bloo wrote: Nije tako!

Laku noć!
Zivis u austriji i ides na more u neum da se pravis lokalnim hrvatima da ih ne razumijes. Uspjela u zivotu :D

LOL dokle ćeš se više ofirati? Post je odgovor na parodija temu Sarajke, koja imala vezu sa lokalnim velikohrvatom kabadahijom u Neumu. On je maltretirao skupa sa malodobnim djetetom i ocem nakon toga... A MUP/visoki dužnosnik MUP-A i rodjo od lokalnog kabadahije, na sve prijave ( pa i za one da joj ugrožena sigurnost, te nacionalne) odgovorio je samo" pobijajte se".

Žena u javnosti izostavila prvobitno ljubavnu vezu, a balkanski seljoberi odmah su sve prijetnje i na nacionalnoj i sigurnosnoj osnovi nulirali. Pretučenog oca i zastraśivanje žene i djeteta.
Tužno je što i ženska populacija to radi i nema bar malo solidarnosti. Pa u ovom slučaju i moj odgovor donekle je za osudu. Ali obzirom da ti i takvi poput tebe, potencirate ga.... Jadno je i tješi me najviše ipak to u cijeloj priči.
Što god bilo, činjenica stoji, da MUP nije odgovarao niti je visoki dužnosnik, koji je odbio zaštiti ženu smijenjen (slagala ona ili ne javnost za prijetnje na nacionalnoj osnovi) valjda je nedovoljno da joj kabadahija prijetio i uništavao imovinu za osudu "mahale" i solidarnost sa ugroženom ženom. Nego:"Što je bila u vezi s takvim? Sama je kriva. Je li tako?"...Epilog je, mogao biti i koban. Uglavnom, brat napadnute žene je upucao po "naputku" MUP-A kabadahiju u koljena. Vjerujem da ga ne treba suditi.
No vama pojedincima je to očigledno predmet šege. Što dovoljno govori o vama samim, a ne o meni.

Ja sam kabadahiji dala temu, javno, plus senzacionalan propraćen i zapamćen naslov teme, a ima i ime i prezime... U budućnosti zlu ne trebalo. :D
512MB

#324 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 512MB »

Dijasporo i bogu si teska :oops:
decembar2017

#325 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by decembar2017 »

512MB wrote:Dijasporo i bogu si teska :oops:
Ali najvise Finoj Gradskoj Raji, jer da nema dijaspore Juga se ne bi raspala, svi bi bili bosanci, ekonomija bolja od Svicarske i Singapura zajedno, ne bi bilo seljakluka i primitivizma...dijasporo dijasporo, gdje ce ti dusa dijasporo :shock:
Post Reply