Ljudi ne kontaju da neki ideologiju ne stavljaju na prvo mjesto kada su u pitanju realni problemi i zivotna pitanja, a i bot masinerija muti vodu na taj mlin povazdan te se stekne pogresna slika.baxus wrote:Jest da mene ne pitaš ali ja mislim ljevicistudiorum_tuzlaensis wrote:Prije 6 nego 8, al nejse, zaobići se neće moći vjerovatno. Onda vjerovatno je moguće formirati vlast bez DF ili SDPOpetja033 wrote:
Evo sada jos par informacija: Narod i pravda ima vise od tih 13% i imace vise od 5 zastupnika. Dakle unutar one moje procjene od 6-8 mandata. Narod i pravda je, sada vec sasvim sigurno, druga stranka po broju glasova i mandata u kantonalnoj skupštini.
Ukoliko se bude formirala vlast mimo SDA - ne da se Narod i pravda nece moci mimoici u istoj - nego trebate pozdravite novog-starog premijera Elmedina Dinu Konakovića.
Kome je kifla bliži po tebi, SDA ili ljevacima?
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
The 51st State
#301 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- Dr. Kuca
#302 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
E cuj kifla opet da bude premijer. Bukvalno nije nista funkcionisalo za vrijeme njegovog mandata.
- Prpa.ba
#303 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
SDA-SBB-DF-BOSS-(BPS) ce imati cistu vecinu. Vec nakon dodjele mandata za ocekivati je par "preletaca" ako SBB i DF ne budu htjeli koalirati. 
- madner
#304 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
NiP DF SDP NS GS
Kifla to moze, covjek je imao stabilnu vladu sa Essom.
Samo ih treba pustiti da se obracunaju sa SDA.
-
putokaz1
#305 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Glas za DF je glas za SDA VAZDA BILOPrpa.ba wrote:SDA-SBB-DF-BOSS-(BPS) ce imati cistu vecinu. Vec nakon dodjele mandata za ocekivati je par "preletaca" ako SBB i DF ne budu htjeli koalirati.
-
splinter
#306 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Mislim da Hadžibajrić nije desna opcijea, a prije svega kad je u pitanju koaliranje sa ove dvije pomenute stranke zbog mnogo poznatih razloga.Zavatoni wrote:Postby Zavatoni » 27 Sep 2018, 10:52
Da se i ja pribilježim...Zavatoni wrote:Nekako mi se čini da bi lijeva opcija (NS-SDP-FD/GS) i desna opcija (SDA-SBB-Hadžibajrić) mogli biti prilično izjednačeni sa cca 15-ak poslanika...Konaković bi mogao uzeti i do 5 poslanika i u suštini će on biti koalicijski partner sa kojim će se praviti vlast...
Da li će Efendić ili Marjanović prepustiti Konakoviću da bude premijer Kantona?
A Kifla je sigurno bliži Peđi, nego rumenom Efendiću...u svakom slučaju Konaković će biti premijer KS.
- Opetja033
#307 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
To je otprilike to.The 51st State wrote:Ljudi ne kontaju da neki ideologiju ne stavljaju na prvo mjesto kada su u pitanju realni problemi i zivotna pitanja, a i bot masinerija muti vodu na taj mlin povazdan te se stekne pogresna slika.baxus wrote:Jest da mene ne pitaš ali ja mislim ljevicistudiorum_tuzlaensis wrote: Prije 6 nego 8, al nejse, zaobići se neće moći vjerovatno. Onda vjerovatno je moguće formirati vlast bez DF ili SDP
Kome je kifla bliži po tebi, SDA ili ljevacima?
Ako bude onako kako ja mislim da ce biti (a to je vrlo vjerovatno), ostace razocarani mnogi rigidni ljevicari i rigidni desnicari. Mozda sam previse pristrasan ali mislim da postoji prilika da se napravi najbolja Vlada KS do sada.
Postoje stranke koje ni po koju cijenu sada ne bi isli u koaliciju sa SDA na kantonu i postoje stranke koje bi pristali ukoliko im se ponudi ono sto traze.
- Zavatoni
#308 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Moguće je da će Hadžibajrić otkloniti prema Konakoviću....sada kad je Radončić doživio brodolom....u svakom slučaju bi mogao biti u kombinaciji za ovu većinu sa NiP-om, NS-om i SDP-om...splinter wrote:Mislim da Hadžibajrić nije desna opcijea, a prije svega kad je u pitanju koaliranje sa ove dvije pomenute stranke zbog mnogo poznatih razloga.Zavatoni wrote:Postby Zavatoni » 27 Sep 2018, 10:52
Da se i ja pribilježim...Zavatoni wrote:Nekako mi se čini da bi lijeva opcija (NS-SDP-FD/GS) i desna opcija (SDA-SBB-Hadžibajrić) mogli biti prilično izjednačeni sa cca 15-ak poslanika...Konaković bi mogao uzeti i do 5 poslanika i u suštini će on biti koalicijski partner sa kojim će se praviti vlast...
Da li će Efendić ili Marjanović prepustiti Konakoviću da bude premijer Kantona?
A Kifla je sigurno bliži Peđi, nego rumenom Efendiću...u svakom slučaju Konaković će biti premijer KS.
S obzirom da vlast na FBiH i BiH nivou neće biti dugo formirana....treba praviti kantonalnu većinu što prije i bez čekanja raspleta na većim nivoima.
-
gidra
#309 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
ovo ni u ludilu ne može funkcionisati, šta ti je ba Madneru uozbilji semadner wrote:NiP DF SDP NS GS
Premalo vlasti za previše egoista i ličnih interesa.
Last edited by gidra on 08/10/2018 09:54, edited 1 time in total.
- Opetja033
#310 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
DF je blizi koaliciji sa SDA. Zivi bili pa vidjeli. Razliciti, dijametralno suprotni, interesi su u pitanju. GS daBogda da pređe prag, nisu ni blizu .madner wrote:NiP DF SDP NS GS
- madner
#311 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Kanton svakako nije mjesto za ideologiju, nego za turizam, GRAS, urbanisticki plan itd...
Kifli svaka cast, nadam se da ce do pocetka sezone rjesiti situaciju u ZOIu.
Kifli svaka cast, nadam se da ce do pocetka sezone rjesiti situaciju u ZOIu.
-
The 51st State
#312 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
gidra wrote:ovo ni u ludilu ne može funkcionisati, šta ti je ba Madneru uozbilji semadner wrote:NiP DF SDP NS GS
Samo ih treba pustiti da se obracunaju sa SDA.![]()
Cuj premalo pa ks vlast je najbolja odskocna daska za stranke, ako radis dobro imas autonatski najjaci pr za ostatak drzave.
- madner
#313 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Samo presing na Komsica, harakiri stranke mu nije nikako interes.Opetja033 wrote:DF je blizi koaliciji sa SDA. Zivi bili pa vidjeli. Razliciti, dijametralno suprotni, interesi su u pitanju. GS daBogda da pređe prag, nisu ni blizu .madner wrote:NiP DF SDP NS GS
-
racionalista
#314 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ima li šanse da vlast formiraju NiP, NS i Hadžibajrićevi???
- madner
#315 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Moze bez problema, najbolja je moguca pozicija za sve stranke. Mogu pokazati da znaju na terenu gdje ima love a nema kocenja. Od toga da ociste JP do hapsenja manje krupnih riba, do toga da se nesto pokrene.gidra wrote:ovo ni u ludilu ne može funkcionisati, šta ti je ba Madneru uozbilji semadner wrote:NiP DF SDP NS GS
Samo ih treba pustiti da se obracunaju sa SDA.![]()
- _Reds_
#316 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Vlast u KS su SDA, SBB i DF.
SBB ce se pomudit da ima SDA ne bi pšoskliala sve silne diretore, a morace i na nivou Federacije ostati sa njima, ne bil i tamo scuvala bar neke pozicije.
DF ide uz to, i to je to. Samo ce DF biti problem na nivou Federacije, nece ih htjeti HDZ.
SBB ce se pomudit da ima SDA ne bi pšoskliala sve silne diretore, a morace i na nivou Federacije ostati sa njima, ne bil i tamo scuvala bar neke pozicije.
DF ide uz to, i to je to. Samo ce DF biti problem na nivou Federacije, nece ih htjeti HDZ.
-
splinter
#317 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa vjerovatno da ima. Ako pronađu neki zajednički interes. Vrlo realna opcija.racionalista wrote:Ima li šanse da vlast formiraju NiP, NS i Hadžibajrićevi???
- _Reds_
#318 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
za vlast treba 18, ti nemaju ni 12. Toliko.splinter wrote:Pa vjerovatno da ima. Ako pronađu neki zajednički interes. Vrlo realna opcija.racionalista wrote:Ima li šanse da vlast formiraju NiP, NS i Hadžibajrićevi???
-
Seawolf
#319 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Kako, sa maksimalno 12 mjesta u Skupštini?splinter wrote:Pa vjerovatno da ima. Ako pronađu neki zajednički interes. Vrlo realna opcija.racionalista wrote:Ima li šanse da vlast formiraju NiP, NS i Hadžibajrićevi???
-
tutku
#320 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Jedina moguća opcija u tom scenariju je NS, SDP, DF, NiP i Hadzibajric_Reds_ wrote:za vlast treba 18, ti nemaju ni 12. Toliko.splinter wrote:Pa vjerovatno da ima. Ako pronađu neki zajednički interes. Vrlo realna opcija.racionalista wrote:Ima li šanse da vlast formiraju NiP, NS i Hadžibajrićevi???
- Dr. Kuca
#321 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ne znas sta ce biti mucnije bez sda ili bez konakovica. Kakva ce tu opstruiranja biti i podmetanja, a gradjani ce ispastati.
-
splinter
#322 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Valjda 13 a ne 12 al nema veze. Pa nek još s nekim koaliraju toliko koliko im treba mjesta. Al sve je ovo sad rekla kazala
- studiorum_tuzlaensis
#323 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
NS - 6
SDP - 4
NiP - 6
NBL - 3
Ukupno = 19 MANDATA
Neka se jednom u životu desi da Novo Sarajevo, Stari Grad i Centar pobijede lobotomizirani Ilijaš, Vogošću, Novi Grad i Ilidžu!
SDP - 4
NiP - 6
NBL - 3
Ukupno = 19 MANDATA
Neka se jednom u životu desi da Novo Sarajevo, Stari Grad i Centar pobijede lobotomizirani Ilijaš, Vogošću, Novi Grad i Ilidžu!
- drndalo
#324 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Izvini, ali nije Novi Grad samo Boljakov potok...studiorum_tuzlaensis wrote:NS - 6
SDP - 4
NiP - 6
NBL - 3
Ukupno = 19 MANDATA
- _Reds_
#325 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma htio to ja ili ne, htjeli to vi ili ne, nista od vlasti bez SDA.
ja vam kazem SDA, SBBi DF vjerovatno.
Tu ce se pridruziti standardno ako prodju BOSS i BPS, i to je oko 20 manadata, za stabilnu vecinu.
A DF je svako jos vise kivan na SDP je nisu htjeli da im Komsic bude zajednici kandidat.
vecina od 18 je vecina na papiru, ali ne dodje ti jedan taj dana, nista proci ne moze, jednog preveslaju, pada vlada.
OD
od kud vam te info, pa ste dosli na to da kifla ima 6?
ja vam kazem SDA, SBBi DF vjerovatno.
Tu ce se pridruziti standardno ako prodju BOSS i BPS, i to je oko 20 manadata, za stabilnu vecinu.
A DF je svako jos vise kivan na SDP je nisu htjeli da im Komsic bude zajednici kandidat.
vecina od 18 je vecina na papiru, ali ne dodje ti jedan taj dana, nista proci ne moze, jednog preveslaju, pada vlada.
OD
od kud vam te info, pa ste dosli na to da kifla ima 6?