ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?
-
BigBoss
Kako tako pisete Tito dao ovo, izgradio ono. To su BiH narodi izgradili svojim znojem i rukama. Sjetimo se dobrovoljnih akcija, sve je to narod gradio u vecini slucajeva dzaba. Zahvalimo se nasim ocevima sto nam izgradise ovakvu lijepu BiH a ne nekakvim Titama. Zasto danas ne prionete neki pa izgradite neku prugu DZABA, DOBROVOLJNIM RADOM. Hocete, ja sta cete. U pravu ste, treba neko da vam posoli pamet prije nego nesto uradite, narode BiH.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
"Sve sto sada gledamo napravljeno je u njegovo vrijeme, ceste, fabrike, stadioni itd itd. Narod pravio narod i uzivao u tome".BigBoss wrote:Kako tako pisete Tito dao ovo, izgradio ono. To su BiH narodi izgradili svojim znojem i rukama. Sjetimo se dobrovoljnih akcija, sve je to narod gradio u vecini slucajeva dzaba. Zahvalimo se nasim ocevima sto nam izgradise ovakvu lijepu BiH a ne nekakvim Titama. Zasto danas ne prionete neki pa izgradite neku prugu DZABA, DOBROVOLJNIM RADOM. Hocete, ja sta cete. U pravu ste, treba neko da vam posoli pamet prije nego nesto uradite, narode BiH.
Citiram sam sebe jer sam upravo napisao to sto ti govoris. Ali ima jedna druga stvar da bi to narod napravio morao je imati jakog i respektabilnog vodju. E pa nasi ocevi su takvu licnost imali u Titu pa i mi sami (zavisi koliko je ko zivio u Titovo doba). E sad da bi se tako sta napravilo prvo se najmanje 10-torica moraju naci u tome da su dobri a onda takvima je ginuo samo Goli Otok ili tacnije nije ih ni bilo.
-
Prenj
Lako nam je sada pricati, kada zivimo i radimo u "najstabilnijoj makroekonomiji u regionu", pa cemo moci da putujemo jer vize ce da nam ukinu "u oktobru"avicena wrote:Bosanska željezara,termoelektrane, rudnici, aluminij.........uglavnom sirovine za Gorenje, Obodin, Končar, Zastava......i opet nama u prodavnice.
- avicena
izvor:Danas su rudari Bosne i Hercegovine svojim primjerom pokazali da se može ući u evropske integracije- bez političkih govora i pompe, primljeni su u evropsku asocijaciju proizvodjača uglja.
Bosansko-hercegovački rudari su danas ušli u Evropu- slijedeći stope prvih početaka onoga što se danas naziva EU, sporazuma kojim je 1951. godine osnovana Zajednica uglja i željeza, rudari rudnika uglja Banovići su danas svečano primljeni u Euracoal, evropsku asocijaciju rudnika uglja.
Muever Čergić: Konkretno to znači da je rudnik Banovići od danas punopravni član i da može imati uvid u tranziciju svih rudnika u Evropi, da može koristiti potpuno ravnopravno projektnu dokumentaciju,pomoć u unapredjenjima, u novim istraživanjima. Sve ono što je dobro i što može nama poslužiti u tranziciji i presturuktuiranju naših rudnika, a mi ćemo uzeti i iskoristiti to na primjeru našeg rudnika".
Preko 300.000 rudara, organizacije iz gotovo svih država Unije, potakli su prijem banovičkog rudnika u evropsku asocijaciju, želeći, kao što su to do i do sada činili, biti korak ispred politike.
Nigel Yaxley, predsjednik Euracoal-a: Objedinjujemo naše članove, ne samo iz 25 evropskih država, već i iz kandidatskih i ostalih zemalja, posebno sa Jugoistoka Evrope, gdje je lignit veoma važan. Dobro je vidjeti da i BiH postaje članica naše organizacije, čime se zaokružuje naše pokrivanje regiona.
Ovdje, u Briselu, dijelimo dosta zajedničkih interesa- dijelimo iskustvo i izazove koji su pred nama, a naša zapažanja i stavove iznosimo Evropskoj komisiji. Želimo doborodošlicu rudniku Banovići, koji je prvi, a nadam se, ne i posljednji bh rudnik u našoj organizaciji".
Leopold Janssens, generalni sekretar Euracoal-a: Svi evropski proizvodjači uglja su članovi Eurocoal-a i bili smo veoma sretni kada smo shvatili da bh rudnici pokazuju veliki interes za našu organizaciju. Danas je poseban dan - danas su prihvaćeni i kao članovi. Riječ je o prvom koraku, vrlo aktivnoj kompaniji "rudnik Banovići" i nadamo se da će i ostali bh rudnici krenuti njhovim stopama da rade zajedno sa Eurocoal-u".
"Imate li Vi taj osjećaj da bi ste vi mogli trasirati put?"
Munever Čergić, direktor rudnika uglja Banovići: Ako su oni trasirali put današnjoj Evropi, mi bi mogli trasirati put ulasku Bosne u EU.
http://www.voanews.com
Zašto i EU prvo sa rudnicima? Jesmo li mi stvarno toliko.....da nas vazda neko ..........tako naivno?
- danas
mada se ne slazem da smo bas bili kolonija u ex-YU (ali nismo bili ni predaleko od toga), slazem se ovdje sa avicenom da ne trebamo biti evropska (niti bilo cija druga) kolonija... problem je ovaj: kako pokrenuti sve resurse (koji moram da kazem da su ostali iza starog sistema) a da to ne ukljucuje kojekakve "investitore" iz inostranstva koji rade najobicniju eksploataciju skrivenu iza "obnove". mi se pretvaramo polako u koloniju a da toga izgleda niko nije svjestan. (ne mogu da izdrzim a da ne dodam -- zao mi je, ali medjunarodna kolonija i deponija smeca pod titom nismo bili)
- danas
kao na primjer?HamzaC wrote:Nismo bili kolonija "zapadnog smeca", ali nam je zato sa istoka masovno dolazilo "smece", i pri tome jos i skupo.danas wrote: (ne mogu da izdrzim a da ne dodam -- zao mi je, ali medjunarodna kolonija i deponija smeca pod titom nismo bili)
mozda nisam upoznata dovoljno sa cinjenicama, ne znam na sta ciljas?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ali su se isto tako u LONDONU prodavale cizme sa etiketom MADE IN YUGOSLAVIA a sada nisi u stanju u hrvatsku da udjes ako je carinskoj sluzbi crijevo na lijevo....HamzaC wrote:Nismo bili kolonija "zapadnog smeca", ali nam je zato sa istoka masovno dolazilo "smece", i pri tome jos i skupo.danas wrote: (ne mogu da izdrzim a da ne dodam -- zao mi je, ali medjunarodna kolonija i deponija smeca pod titom nismo bili)
-
HamzaC
Proizvodi iz istocnih zemalja. Oni su se jedino mogli uvoziti, a uz to su bili i enormno skupi. Jednom rjecju "smece" obicno.danas wrote:kao na primjer?HamzaC wrote:Nismo bili kolonija "zapadnog smeca", ali nam je zato sa istoka masovno dolazilo "smece", i pri tome jos i skupo.danas wrote: (ne mogu da izdrzim a da ne dodam -- zao mi je, ali medjunarodna kolonija i deponija smeca pod titom nismo bili)
mozda nisam upoznata dovoljno sa cinjenicama, ne znam na sta ciljas?
-
Prenj
Za Titinog vakta, najnormalnija faza u zivotu nasih rokera je bio odlazak u London.mIRCerka wrote:ali su se isto tako u LONDONU prodavale cizme sa etiketom MADE IN YUGOSLAVIA a sada nisi u stanju u hrvatsku da udjes ako je carinskoj sluzbi crijevo na lijevo....HamzaC wrote:Nismo bili kolonija "zapadnog smeca", ali nam je zato sa istoka masovno dolazilo "smece", i pri tome jos i skupo.danas wrote: (ne mogu da izdrzim a da ne dodam -- zao mi je, ali medjunarodna kolonija i deponija smeca pod titom nismo bili)
A sada ...
Doduse, sad kad nam "u oktobru ukinu vize" ...
-
HamzaC
Mi izvozili kvalitetnu robu, a uvozili smece!?mIRCerka wrote:ali su se isto tako u LONDONU prodavale cizme sa etiketom MADE IN YUGOSLAVIA a sada nisi u stanju u hrvatsku da udjes ako je carinskoj sluzbi crijevo na lijevo....HamzaC wrote:Nismo bili kolonija "zapadnog smeca", ali nam je zato sa istoka masovno dolazilo "smece", i pri tome jos i skupo.danas wrote: (ne mogu da izdrzim a da ne dodam -- zao mi je, ali medjunarodna kolonija i deponija smeca pod titom nismo bili)
-
mIRCerka
uvozio si smece s istoka jer sa zapada nisi imao sta uvoziti....HamzaC wrote:Mi izvozili kvalitetnu robu, a uvozili smece!?
ne znam zasto se tako zestis, mislim da je ova tema namjenjena da se izarzi misljenje, a ne da se POD SVAKU CIJENU sagovornik ubijedi u vlastito misljenje...
ti mozes reci sta zelis, ja cu uvijek reci da TITO ostaje TITO i tacka..
svima je smetao Titov kult licnosti, a vec godinama pokusavaju izgraditi kult licnosti A.Izetbegovica...
e sad ti meni reci, kome fali daska u glavi?
lijep pozdrav
- danas
ja se ne sjecam bas nekih elementarnih proizvoda iz istocnih zemalja -- mozda sam mladja od tebe... u mojoj se kuci nikada nije naslo nista iz rumunije, poljske, bugarske... jesi li ti to koristio (skupi) dezodorans iz albanije i oblacio cipele iz bugarske? ja nisam imala pojma da su se proizvodi iz ovih zemalja mogli igdje i kupiti. tata je jednom donio kristalni set casa iz praga, i bio je jako lijep. i set onih ruskih umetnutih lutaka iz moskve jednom. to je otprilike bilo to.HamzaC wrote:
Proizvodi iz istocnih zemalja. Oni su se jedino mogli uvoziti, a uz to su bili i enormno skupi. Jednom rjecju "smece" obicno.
a ja mislila da mislis na "bliski istok" hahahahahaaa
- Soul_Sista
...a vala i pokoji sarafmIRCerka wrote:uvozio si smece s istoka jer sa zapada nisi imao sta uvoziti....HamzaC wrote:Mi izvozili kvalitetnu robu, a uvozili smece!?
ne znam zasto se tako zestis, mislim da je ova tema namjenjena da se izarzi misljenje, a ne da se POD SVAKU CIJENU sagovornik ubijedi u vlastito misljenje...
ti mozes reci sta zelis, ja cu uvijek reci da TITO ostaje TITO i tacka..
svima je smetao Titov kult licnosti, a vec godinama pokusavaju izgraditi kult licnosti A.Izetbegovica...
e sad ti meni reci, kome fali daska u glavi?
lijep pozdrav
-
HamzaC
A kakvo ti je tata auto vozio? Trabant? Skoda? Vardburg?danas wrote:ja se ne sjecam bas nekih elementarnih proizvoda iz istocnih zemalja -- mozda sam mladja od tebe... u mojoj se kuci nikada nije naslo nista iz rumunije, poljske, bugarske... jesi li ti to koristio (skupi) dezodorans iz albanije i oblacio cipele iz bugarske? ja nisam imala pojma da su se proizvodi iz ovih zemalja mogli igdje i kupiti. tata je jednom donio kristalni set casa iz praga, i bio je jako lijep. i set onih ruskih umetnutih lutaka iz moskve jednom. to je otprilike bilo to.HamzaC wrote:
Proizvodi iz istocnih zemalja. Oni su se jedino mogli uvoziti, a uz to su bili i enormno skupi. Jednom rjecju "smece" obicno.
a ja mislila da mislis na "bliski istok" hahahahahaaa
- danas
sve si ovim rekla -- slazem se 100%svima je smetao Titov kult licnosti, a vec godinama pokusavaju izgraditi kult licnosti A. Izetbegovica...
ne samo kult Alije, isto su naravno pokusavali i Milosevic i Tudjmanu ( o tom paceniku da ni ne govorim...).
samo nekima valjda smeta sto je Stari imao i mu*a i mozga da odradi cijelu stvar kao gospodin... a neki... sta reci...
Last edited by danas on 12/07/2005 14:40, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
EXPIDIRAJ... jedan extrem manjeHamzaC wrote:Ovo je komentar godine. Kad nijesam expidiro od smijeha...mIRCerka wrote: uvozio si smece s istoka jer sa zapada nisi imao sta uvoziti....
a valja li ti ovaj komentar?
ako vec znas sta se moglo sezdesetih uvoziti, zasto si onda jos na forumu? idi vani, prosetaj do obiznjeg parka i igraj saha sa svojim vrsnjacima...
- danas
tata je prvo imao onaj mali spacek, pa reno 4, pa onda golfa, pa seriju pasataHamzaC wrote:
A kakvo ti je tata auto vozio? Trabant? Skoda? Vardburg?
vecina naroda je vozila auta domace proizvodnje; neke fice, stojadine, juge... kasnije se naslo para i za pokojeg golfa, ili za nesto bolje... nemoj pretjerivati sine. kakav trabant? da si rekao lada, pa i nekako (nisu one lose za ljute zime, pale bez problema)...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Mozda i jeste ali sam se i ja ismijao tvome komentaru. Prije svega sta smo mi to uvozili sa istoka. Znas ja sam obisao sve zemlje istocnog bloka 80-tih godina i znas li ti sta smo mi bili za njih. AMERIKA. E upravo tako na jednom zidu u Moskvi Yugoslavija je stajala medju kapitalistickim zemljama u odnosu na Rusiju. Bivsa drzava je prozivodila gotovo sve od igle pa do lokomotive. Samo ne avione i vasionske brodove. Ah pardon jeste i avione jer vojni avion Galeb 4 je nase proizvodnje. Dakle prijatelju ako ne znas neke stvari onda nemoj radije pricati o njima, ako ih znas onda ih nisi shvatio ili samo pises da bi uzburkao duhove.HamzaC wrote:Ovo je komentar godine. Kad nijesam expidiro od smijeha...mIRCerka wrote: uvozio si smece s istoka jer sa zapada nisi imao sta uvoziti....
U svakom slucaju sve te zemlje istoka su sada daleko ispred nas zahvaljujuci uzasnom ratu a nakon toga politici nacionalno-lopovskih stranaka i najvise izbezumljenom birackom tijelu koje ne moze da shvati da nas ovi sada vode u totalnu propast. Pardon mi smo vec totalno propali.!!!!!!1
- danas
mislis da tile nije odradio "kult licnosti" majstorski?HamzaC wrote:Jel ovo ozbiljno, il ti se omaklo?danas wrote: samo nekima valjda smeta sto je Stari imao i mu*a i mozga da odradi cijelu stvar kao gospodin... a neki... sta reci...
cak i ako ga ne volis, moras ipak da mu priznas da je bio genije u tome?
-
HamzaC
Toliko o argumentima, daskama... i ono neko dodade jos i sarafe u svu pricu.mIRCerka wrote:EXPIDIRAJ... jedan extrem manjeHamzaC wrote:Ovo je komentar godine. Kad nijesam expidiro od smijeha...mIRCerka wrote: uvozio si smece s istoka jer sa zapada nisi imao sta uvoziti....
a valja li ti ovaj komentar?
ako vec znas sta se moglo sezdesetih uvoziti, zasto si onda jos na forumu? idi vani, prosetaj do obiznjeg parka i igraj saha sa svojim vrsnjacima...
P.S. Ako ne volis tileta, jesi li po default-u extrem?