poklapa se sa finalem vimblija.Tomahawk11 wrote:Vidi fakat, postavio sam onu sliku, nisam skonto da je u 17:00van Basten wrote:kakav je ovo dječiji termin? ja tek sad skontao, cijelo vrijeme bio ubijeđen da je u 20h, tako i čitav dan isplanirao i dogovorio...
Finale: Francuska - Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
radostan dan
#301 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
- lotPi
#302 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Rijetko pisem ali cesto citamstakasa wrote:Meni je najinteresantniji vas otklon prema necemu sto redovno dovede na korak od ratnog stanja u Mostaru. Evo ove godine za divno cudo nije bilo vecih problema, neka tako i ostane i na sljedecim prvenstvima ce i Mostarci, Stocani i ostali hercegovacki Bosnjaci u vecoj mjeri podrzavati reprezentaciju Hrvatske. Ali vas otklon, vas Bosanaca iz krajeva gdje je gro sukoba i rata bilo sa Srbima je frapantan.Tomahawk11 wrote:Ti navijaš protiv zbog hercegovačkih Hrvata, zbog svojih sugrađana iz Mostara koji, hajmo reći, radikalno navijaju za hrvatsku reprezentaciju.palermo wrote:U nedelju za Francusku. Kao što sam bio i za Nigeriju, ASrgentinu, Island, Dansku, Rusiju, Englesku......
Jako je teško (gotovo nemoguće), mostarskom Bošnjaku navijati za Hrvatsku, i nema tu (barem kod mene, a i kod dobrog dijela drugih) nekog nacionalizma ili mržnje, jednostavno je tako. Ne možeš.
Vidi jednu stvar, imaš kod nas slučajeva koji nose na utakmice zastave drugih zemalja, poput Turske ili čak je bilo i Arabiješto proizvodi kontraefekat kod Hrvata ili Srba koji bh reprezentaciju smatraju svojom. Iskreno, i meni je to jedna velika glupost.
Šta znam, moje neko razmišljanje je da ne treba navijati protiv hrvatske reprezentacije zbog tog razloga. Ono, ne kažem da treba ni za, ali ovaj razlog nema pozitivan efekat na tebe konkretno, i koji će ti to klinac onda.
Ja ne navijam za Hrvatsku u finalu, ne vidim što bih navijao. Nisam ni dosad navijao. Ne identificiram se ni na koji način s njima, pa ni na tu foru komšiluka. Bilo mi je drago da su izbacili napuhane Engleze. I eto između Francuske i njih, rekao sam da bi da oni uzmu titulu, iako mislim da će Francuzi. Međutim, to nikako nije navijački, to je ko da u finalu igraju Brazil i Urugvaj, pa bih rekao nek Urugvaj uzme (iako ih ne mirišem, ali bih to rekao iz istog razloga kao za Hrvatsku).
Zasto ste "vi" opsjednuti potrebom da Bosanci navijaju za reprezentaciju susjedne drzave a pri tom vam je najnormalnije da "vi" kao gradjani BiH navijate za susjednu a za sopstvenu u najboljem slucaju nemate osjecaja ili "vas" ne zanima !?
Mada je jako cesta mrznja i nepodnosljivost.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#303 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Ništa ja to nisam gledao.radostan dan wrote:
poklapa se sa finalem vimblija.
A vidim finale se danas igra, to u nedelju ko za treće mjesto.
-
radostan dan
#304 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
to si doduše u pravu, sve češće sebe hvatam kako razmišljam kao on...jedan, dva, fiiik, i gotovo.Tomahawk11 wrote: Nisam ni rekao da su se svi vratili. I ti ko Fudo, čitaš odlomke.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#305 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Da mogu se sloziti sa ovim, startujem ili sam barem do Rusije startovao sa ta ce ba oni ovo im je klapna, pa onda sa idemo momci nek ide sve u pm nasi smo, pa onda djes navijat isto ko ustase iz zapadne hercegovine, pa onda daaa jebene ustase Fernandessssss gooooooooooo
, onda se presaugam na Vasingtonski sporazum, Sevdah u Lisinskom, navijanje za nas u Brazilu, studentski dani i nevjerica te junske noci 2008 na Trgu banETA Jelacica i na kraju skontam da sviram kurcu. Tako da sam muzicar. 
-
Fudo387
#306 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
NafaCas se ljudstva kroz megapixlove.radostan dan wrote:to si doduše u pravu, sve češće sebe hvatam kako razmišljam kao on...jedan, dva, fiiik, i gotovo.Tomahawk11 wrote: Nisam ni rekao da su se svi vratili. I ti ko Fudo, čitaš odlomke.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#307 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Pa ja sam kontao da mogu ispasti ili od Danaca ili Rusa. Kontam, potcijeniće. Sa Englezima već nisam imao dvojbe, tu su sve turbine bile na maksimumu, od fizičke do mentalne. I ovo sa Francuzima, ta prilika je sad i ko zna kad opet, pobiće se ko da nema života poslije te utakmice._BataZiv_0809 wrote:Da mogu se sloziti sa ovim, startujem ili sam barem do Rusije startovao sa ta ce ba oni ovo im je klapna, pa onda sa idemo momci nek ide sve u pm nasi smo, pa onda djes navijat isto ko ustase iz zapadne hercegovine, pa onda daaa jebene ustase Fernandessssss gooooooooooo, onda se presaugam na Vasingtonski sporazum, Sevdah u Lisinskom, navijanje za nas u Brazilu, studentski dani i nevjerica te junske noci 2008 na Trgu banETA Jelacica i na kraju skontam da sviram kurcu. Tako da sam muzicar.
To se mora respektovati, nebitno da li ih mrziš, gledaš kao rivale ili kako već.
-
Fudo387
#308 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Sad mi je suHveli, procenti ko osvaja 49-51 u anekti.
Dejtonski smo i ovo.
Vi’s kad Putin iskljuci struju u po frke.
Dejtonski smo i ovo.
Vi’s kad Putin iskljuci struju u po frke.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#309 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Osim sto su klasa u igrackom smislu imaju taj pobjednicki mentalitet i snagu. Vidi se da je Lukica donio malo Realovog aureola. Ono nidje ih, protivnik dominira istom iz nicega ti zabiju dva golaTomahawk11 wrote: Pa ja sam kontao da mogu ispasti ili od Danaca ili Rusa. Kontam, potcijeniće. Sa Englezima već nisam imao dvojbe, tu su sve turbine bile na maksimumu, od fizičke do mentalne. I ovo sa Francuzima, ta prilika je sad i ko zna kad opet, pobiće se ko da nema života poslije te utakmice.
To se mora respektovati, nebitno da li ih mrziš, gledaš kao rivale ili kako već.
Kad se sjetim onog Sentrukovog gola 2008 i totalnog psihickog kraha igraca...muk i tajac na Jelacic placu...i ovo sad...kakav napredak. Ocekivao sam raspad poslije profulanog penala, pa onda poslije Fernandesovog gola. A protiv Engleske sam na 1-1 znao da ce ih samljeti.
I da vrlo vazno-Rusiju su potcjenili itekako. Vidjelo se to kroz takticku postavku. Ali su se prestrojili u hodu.
- mad_max_ba
#310 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
E ovo i mene interesujeFudo387 wrote:Haj sad posteno,radostan dan wrote:hajde da i ja dam doprinos diskusiji, mada mislim da je teška, da zagušuje postojeću temu, i da zaslužuje svoju (temu)....
otprilike mi je stav/odnos spram hrvatske fudbalske reprezentacije kao i batin, možda fudov, u smislu indiferentnosti (Ili bar pokušavam da bude)...napominjem - prema fudbalskoj reprezentaciji. što se tiče ostalih kolektivnih sportova, možda ih čak i po malo simpatišem. hajde da dam još precizniju definiciju - nisam protiv njih.
što se tiče fudbalske reprezentacije, ja mislim da za 90 minuta obrnem najmanje 45 mišljenja i stavova...znači, iz minute u minut.
startujem sa - jebe mi se, onda sebe uhvatim da šiljim za njih, onda samom sebi sugerišem - ma đe ćeš to, pa onda opet - naprijed momci, jebite umišljene, pa opet - vidi jada, proći će, pa - to, svaka čast, to se zove igrati lopte...
i tako ukrug...za nevolju, ovi navikli 120 minuta da razvlače.
Jel ‘vako i kad Bosna igra?
- stakasa
#311 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Ko "vi", Bog ti dao, ko vi?lotPi wrote: Rijetko pisem ali cesto citam.
Zasto ste "vi" opsjednuti potrebom da Bosanci navijaju za reprezentaciju susjedne drzave a pri tom vam je najnormalnije da "vi" kao gradjani BiH navijate za susjednu a za sopstvenu u najboljem slucaju nemate osjecaja ili "vas" ne zanima !?
Mada je jako cesta mrznja i nepodnosljivost.
- Riddle
#312 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Iako je moja licna prica iz davnina iskljucivo vezana za Hrvate, ne mrzim ih, ali ih i ne volim bas. Jednostavno ono sto mi se desilo mi je jos kao malom djetetu pokazalo da nije sve crno i bijelo. Imaju cesto moje simpatije na ovim prvenstvima, ali u pojedinim utakmicama, zbog nekog igraca mozda ili sta vec. Nikad direktno ne navijam za njih cijeli turnir, niti cu vjerovatno. Iskljucujem se odmah cim krene ta stara prica i pokusavam stvari gledati sa ove sportske strane. ZATO OVDJE ZELIM DA IH FRANCUZI NALUPAJU TAKO DA ZAPAMTE ZA SVA VREMENA! PICKA VAM MATERINA, TRI PUTA SE KROZ PRODUZETKE PROVLACITE I DOSTA JE VISE! Ahhmmm... dakle, ono sto pokusavam reci je da mi nije sjelo dobro to na koji nacin su stigli u finale, uz toliko srece kao nijedna reprezentacija dosad. Ovaj val na kojem jasu mora splasnuti konacno. Ne bih volio da tako nesto bude nagradjeno najvecom nagradom u fudbalu, vec zelim da bude najbrutalnije kaznjeno.
- stakasa
#313 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Nije ono sreca. Ono je zelja i kvalitet. Kakva srecaRiddle wrote:Iako je moja licna prica iz davnina iskljucivo vezana za Hrvate, ne mrzim ih, ali ih i ne volim bas. Jednostavno ono sto mi se desilo mi je jos kao malom djetetu pokazalo da nije sve crno i bijelo. Imaju cesto moje simpatije na ovim prvenstvima, ali u pojedinim utakmicama, zbog nekog igraca mozda ili sta vec. Nikad direktno ne navijam za njih cijeli turnir, niti cu vjerovatno. Iskljucujem se odmah cim krene ta stara prica i pokusavam stvari gledati sa ove sportske strane. ZATO OVDJE ZELIM DA IH FRANCUZI NALUPAJU TAKO DA ZAPAMTE ZA SVA VREMENA! PICKA VAM MATERINA, TRI PUTA SE KROZ PRODUZETKE PROVLACITE I DOSTA JE VISE! Ahhmmm... dakle, ono sto pokusavam reci je da mi nije sjelo dobro to na koji nacin su stigli u finale, uz toliko srece kao nijedna reprezentacija dosad. Ovaj val na kojem jasu mora splasnuti konacno. Ne bih volio da tako nesto bude nagradjeno najvecom nagradom u fudbalu, vec zelim da bude najbrutalnije kaznjeno.
- Bosanski_kralj
#314 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Po meni Hrvati nisu zaslužili finale. Ne radi se uopšte o tome što ih ne volim i što ne navijam za njih, nego fudbal kakav su igrali, način na koji su prošli mi se nikad nije sviđao. Ne volim to ni u klupskom fudbalu, ne volim ni u reprezentativnom.
- Russki
#315 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Tako nekako.stakasa wrote:Nije ono sreca. Ono je zelja i kvalitet. Kakva srecaRiddle wrote:Iako je moja licna prica iz davnina iskljucivo vezana za Hrvate, ne mrzim ih, ali ih i ne volim bas. Jednostavno ono sto mi se desilo mi je jos kao malom djetetu pokazalo da nije sve crno i bijelo. Imaju cesto moje simpatije na ovim prvenstvima, ali u pojedinim utakmicama, zbog nekog igraca mozda ili sta vec. Nikad direktno ne navijam za njih cijeli turnir, niti cu vjerovatno. Iskljucujem se odmah cim krene ta stara prica i pokusavam stvari gledati sa ove sportske strane. ZATO OVDJE ZELIM DA IH FRANCUZI NALUPAJU TAKO DA ZAPAMTE ZA SVA VREMENA! PICKA VAM MATERINA, TRI PUTA SE KROZ PRODUZETKE PROVLACITE I DOSTA JE VISE! Ahhmmm... dakle, ono sto pokusavam reci je da mi nije sjelo dobro to na koji nacin su stigli u finale, uz toliko srece kao nijedna reprezentacija dosad. Ovaj val na kojem jasu mora splasnuti konacno. Ne bih volio da tako nesto bude nagradjeno najvecom nagradom u fudbalu, vec zelim da bude najbrutalnije kaznjeno.
Još jedan stručnjak.
- Riddle
#316 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Malo kojoj reprezentaciji na ovom turniru nedostaje zelje, ali nijedna nema toliko srece kao Hrvatska. Sad je tebi vrela krv i nema niko jaci, ali polako, sam ces uvidjeti o cemu pricam kad se jednom ohladis i pitati se - kako?
- AmiĐa_Idriz
#317 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Pa nekako je Mundijal sav takav.Bosanski_kralj wrote:Po meni Hrvati nisu zaslužili finale. Ne radi se uopšte o tome što ih ne volim i što ne navijam za njih, nego fudbal kakav su igrali, način na koji su prošli mi se nikad nije sviđao. Ne volim to ni u klupskom fudbalu, ne volim ni u reprezentativnom.
- MOSALJOZE
#318 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Steta sto repka BiH nije imala ni toliko srece kolimo je minimum pa da se plasira uopce. Bas me zanima dal bi onda gledao na to kao srecu i krumpirsko provlacenje ili znanje i sposobnost i velik uspjeh! Samo plasman decko a ne finale svjetskog prvenstva koje igra Hrvatska!Riddle wrote:Iako je moja licna prica iz davnina iskljucivo vezana za Hrvate, ne mrzim ih, ali ih i ne volim bas. Jednostavno ono sto mi se desilo mi je jos kao malom djetetu pokazalo da nije sve crno i bijelo. Imaju cesto moje simpatije na ovim prvenstvima, ali u pojedinim utakmicama, zbog nekog igraca mozda ili sta vec. Nikad direktno ne navijam za njih cijeli turnir, niti cu vjerovatno. Iskljucujem se odmah cim krene ta stara prica i pokusavam stvari gledati sa ove sportske strane. ZATO OVDJE ZELIM DA IH FRANCUZI NALUPAJU TAKO DA ZAPAMTE ZA SVA VREMENA! PICKA VAM MATERINA, TRI PUTA SE KROZ PRODUZETKE PROVLACITE I DOSTA JE VISE! Ahhmmm... dakle, ono sto pokusavam reci je da mi nije sjelo dobro to na koji nacin su stigli u finale, uz toliko srece kao nijedna reprezentacija dosad. Ovaj val na kojem jasu mora splasnuti konacno. Ne bih volio da tako nesto bude nagradjeno najvecom nagradom u fudbalu, vec zelim da bude najbrutalnije kaznjeno.
Evidentno da se ne moze svak ni plasirat. .. znaci sve repke na svjetskom su po tvome tu na srecu i nista ne valjaju jel? Pa da.. hrvatska nista ne valja zato je i dosla do finala
Ma naravno... kako da ne.. pustili ih svi da prodju, sazalili se nad jadnom hrvatskom repkom koja eti, ako niste znali gospon, igra FINALE svjestkog prvenstva .. a pijma nemaju kreteni (s)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#319 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Ja ne vidim tako. Zaslužili su, grupnu fazu su odigrali odlično, dobili sve utakmice, knock out se svaki put vratili, ok, možemo za penale reći da je lutrija i da su imali više sreće, ali i golmana koji je izuzetan na penalima, i sve to igraju tri zaredom po 120 minuta
Naravno, onaj ko nema sreće, ispašće zbog jedne situacije u 90 minuta, ostalo može sve satrati.
Naravno, onaj ko nema sreće, ispašće zbog jedne situacije u 90 minuta, ostalo može sve satrati.
- MOSALJOZE
#320 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Nego, imamo mi tu vecih problema.. nakon sto su se radnici u trgovackim centrima razdigli peticijama.. sve Uprave su popustile. svi skratili radno vrijeme u nedjelju do 16 sati.. ovi veliki trgovacki centri kojo rade do 21, oataje problem dresa.. nigdje u Zagrebu dresa za kupiti.. navodno ih pokupovali simpatizeri i navijaci RH iz druvih zemalja tipa Rusi Skoti i nema se odakle povuc dresova.. nema dresova nigdje jel to moguce?!?! (S)
- MOSALJOZE
#321 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Sorry Toma al ni penali nosu bili na srecu, nas Suba je obranio 3 penala.. pa jel to sve sreca?Tomahawk11 wrote:Ja ne vidim tako. Zaslužili su, grupnu fazu su odigrali odlično, dobili sve utakmice, knock out se svaki put vratili, ok, možemo za penale reći da je lutrija i da su imali više sreće, ali i golmana koji je izuzetan na penalima, i sve to igraju tri zaredom po 120 minuta![]()
Ako se ne varam mozda su jos 1 il 2 golmana u povijesti svjetskih obranili 3 penala u raspucavanju
A sta je tek obranio protiv Rusa i Engleza.. pa cijela kafana se zatese kad on obrani.. pa znam kolimo je dobrih imao
Last edited by MOSALJOZE on 13/07/2018 10:52, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#322 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
nista od crnih dresovaODLUKA FIFA-E
Hrvatska u finalu protiv Francuske neće igrati u sretnim crnim dresovima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#323 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Nije sve sreca vecinom je znanje, klasa, borbenost i zelja. A sreca je trebala da Smajhel i Akinfejev ne skinu penale Modricu, a bili su blizu, sreca je da ti protivnik banalnom greskom koja nije ni greska dozvoli da se ekspresno vratis u utakmicu (Danska)...itd.... Opet valja znati uzeti ono sto ti se ponudi, nije ni to tako jednostavna rabota.
- Riddle
#324 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Nigdje ja nisam rekao da Hrvatska ne valja i da ne znaju. To je meni lako top10 ekipa na svijetu. Modrica smatram najboljim ikad sa ovih prostora. Ti ocito ne citas sta ti se pise. Ja govorim o ovom turniru i nacinu na koji su dosli do finala. Takav put nikad niko nije imao sa toliko momenata koji su van svake pameti.
- MOSALJOZE
#325 Re: Finale: Francuska - Hrvatska
Dresovi uopce nisu crni nego su u 2 nijanse tamno plave.. odakle vam da su crni??pici wrote:nista od crnih dresovaODLUKA FIFA-E
Hrvatska u finalu protiv Francuske neće igrati u sretnim crnim dresovima