Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
luckylaka wrote:Upravo na ,,Planet eart"gledam rekonstrukciju spasavanja 33 zatrpana rudara u Chileu(nesto slicni kao sa ovom djecom)Strasne scene.9 busilica na razlicitim mjestima busi u brdo da bi pronasli tunel za zarpanim rudarima.Na oko 700 metara dubine pronasli su tunel nako 15 dana.Na vrhu te velike burgije rudari su ostavili poruke da su jos zivi.Nevjerovatno.Gledam i ne vjerujem..Rudari subili na rubu smrti od gladi...Zatim pocinje busenje velike rupe da bi rudari mogli vaniBrandon Fisher dovlaci svoju busilicu koja busi rupu precnika 66 cm.Nakon 36 dana busenja busilica se pokvarila.47-i dan pocinje ponovno busenje.Svijet se ujedinio u spasavanju,svi dolaze da pomognu ili nude pomoc.65 -i dan Fisherovi probijaju rupu do rudara na dubini od 750 metara.Posto sam i sam bio rudar prije rata ovaj dokumentarac me je dobro potresao.Oko 4 milijarde ljudi je pratilo dogadjaj u Chileu.Kazu kada je prvi rudar izisao na brdu u kapsuli specijalno uradjenoj da se moze spustiti kroz rupu da je pola svijeta zaplakaloevo ja sam danas kad ovo gledam,.Strasno.Molim se Dragom Bogu za ovu malu djecuda sto prije izadje.Halalite ako sam oduzio.
luckylaka wrote:Upravo na ,,Planet eart"gledam rekonstrukciju spasavanja 33 zatrpana rudara u Chileu(nesto slicni kao sa ovom djecom)Strasne scene.9 busilica na razlicitim mjestima busi u brdo da bi pronasli tunel za zarpanim rudarima.Na oko 700 metara dubine pronasli su tunel nako 15 dana.Na vrhu te velike burgije rudari su ostavili poruke da su jos zivi.Nevjerovatno.Gledam i ne vjerujem..Rudari subili na rubu smrti od gladi...Zatim pocinje busenje velike rupe da bi rudari mogli vaniBrandon Fisher dovlaci svoju busilicu koja busi rupu precnika 66 cm.Nakon 36 dana busenja busilica se pokvarila.47-i dan pocinje ponovno busenje.Svijet se ujedinio u spasavanju,svi dolaze da pomognu ili nude pomoc.65 -i dan Fisherovi probijaju rupu do rudara na dubini od 750 metara.Posto sam i sam bio rudar prije rata ovaj dokumentarac me je dobro potresao.Oko 4 milijarde ljudi je pratilo dogadjaj u Chileu.Kazu kada je prvi rudar izisao na brdu u kapsuli specijalno uradjenoj da se moze spustiti kroz rupu da je pola svijeta zaplakaloevo ja sam danas kad ovo gledam,.Strasno.Molim se Dragom Bogu za ovu malu djecuda sto prije izadje.Halalite ako sam oduzio.
mislim da je ovo nepotrebno. znaju li uopste da ove dimenzije mogu proci kroz te uske dijelove?
ja da sam dijete ne bi dao da me u ovo stave. jedino da me uspavaju.
mislim da je ovo nepotrebno. znaju li uopste da ove dimenzije mogu proci kroz te uske dijelove?
Mozda bi i mogle, mada je zbilja klaustrofobicno za neke. Mislim da taj narod nije panican kao mi.
Pa, ne bi niko normalan u ono cudo sjeo iz cista mira.
Al’, da si danima u nekoj pecini bez izlaza, i ovo se nudi kao opcija...iste sekunde bi prihvatio.
Mozda bi i mogle, mada je zbilja klaustrofobicno za neke. Mislim da taj narod nije panican kao mi.
Eto oni su majmuni a mi smo ljudi, eee, puca rasizam na sve strane...
Sta ti znaci to Jesi li ti ikada u blizini vidio ili pricao sa nekim iz tih krajeva?
Zasto ih poredis sa majmunima-kako si to povezao, na osnovu cega
Fakat je ovo mali pothvat za spasioce ako spase svu djecu. Zbunjuju kontradiktorne info a vidim Reuters objavio, a njima je vjerovati jbg, da roniocima u jednom pravcu treba 5-6 sati roniti i utrositi tri boce kisika.
Valjda uspiju danas.
triconja wrote:
Sta ti znaci to Jesi li ti ikada u blizini vidio ili pricao sa nekim iz tih krajeva?
Zasto ih poredis sa majmunima-kako si to povezao, na osnovu cega
Misli da ti mislis kako su oni niza rasa. Svoje komplekse prenosi na tebe.
Upravo ste oboje pokazali bazicnu nesposobnost da razumijete jednu jednostavnu recenicu. Covjek je samo rekao da nema razloga pretpostaviti da su oni ista drugaciji od nas, da je njima klaustrofobicno u tim pecinama i da bi se uspanicili kao i ja, ti ili bilo ko treci. Ali nek vi naopako shvatite, pa onda bespotrebno razglabate o tome.
Tema su klinci i spasavanje, bilo bi lijepo drzati se toga i cekati dobre vijesti a ne rasporavljati o ovime ili tamo u pocetku o gramatici i duplim negacijama.
Upravo je švedski ronilacki ekspert gostovao u njihovom jutarnjem programu i rekao da na zalost treba ocekivati i za najgore ali da se nada da ce ih izvući sve.
Ne triconja, fino je rekla da taj narod nije panican a posto poznajem takve slazem se sa tim. Jednostavno su smireniji, ne zure nikada, nema kod njih frke i stresa cak kada i ima razloga za to. Ili je do kulture ili religije - ali do rase nije i niko to nije rekao pa time i ne puca na sve strane. Nikome nije ovdje na ovoj temi do svadje, etiketiranja, pravdanja, .. a najmanje do rasizma jer rasisti se sigurno nebi brinuli za sudbinu te djece i sa zebnjom iscekivali vijesti. Ako moze - da nastavimo bez takvih osuda? Ok?
Oko 16 sati se ocekuje nova "tura" djece. Ona cetvorica u bolnici ne smiju jos vidjeti roditelje jer krvna slika jos nije gotova, postoji bojazan da su navukli neke bolescuge u onim spiljama (leptospiroza itd)