Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#301 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by Jimmy McNulty »

luckylaka wrote:Upravo na ,,Planet eart"gledam rekonstrukciju spasavanja 33 zatrpana rudara u Chileu(nesto slicni kao sa ovom djecom)Strasne scene.9 busilica na razlicitim mjestima busi u brdo da bi pronasli tunel za zarpanim rudarima.Na oko 700 metara dubine pronasli su tunel nako 15 dana.Na vrhu te velike burgije rudari su ostavili poruke da su jos zivi.Nevjerovatno.Gledam i ne vjerujem..Rudari subili na rubu smrti od gladi...Zatim pocinje busenje velike rupe da bi rudari mogli vaniBrandon Fisher dovlaci svoju busilicu koja busi rupu precnika 66 cm.Nakon 36 dana busenja busilica se pokvarila.47-i dan pocinje ponovno busenje.Svijet se ujedinio u spasavanju,svi dolaze da pomognu ili nude pomoc.65 -i dan Fisherovi probijaju rupu do rudara na dubini od 750 metara.Posto sam i sam bio rudar prije rata ovaj dokumentarac me je dobro potresao.Oko 4 milijarde ljudi je pratilo dogadjaj u Chileu.Kazu kada je prvi rudar izisao na brdu u kapsuli specijalno uradjenoj da se moze spustiti kroz rupu da je pola svijeta zaplakaloevo ja sam danas kad ovo gledam,.Strasno.Molim se Dragom Bogu za ovu malu djecuda sto prije izadje.Halalite ako sam oduzio.
https://www.imdb.com/title/tt2006295/?ref_=nv_sr_1

:-D

Nema na čemu.
Heller

#302 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by Heller »

eltroxin wrote:
cyprus wrote:Samo da ih sve izvuku... Mogu misliti kako je roditeljima...

Pa nek se kroz koju godinu film snimi...
Holivudski lesinari vjerovatno vec cekaju ispred spilje da roditelji sarnu za prava na film....
Mogu mislit sreće kod SKY, Facebooka i ostalih ubiše pare na reklamama
triconja

#303 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by triconja »

Heller wrote:
eltroxin wrote:
cyprus wrote:Samo da ih sve izvuku... Mogu misliti kako je roditeljima...

Pa nek se kroz koju godinu film snimi...
Holivudski lesinari vjerovatno vec cekaju ispred spilje da roditelji sarnu za prava na film....
Mogu mislit sreće kod SKY, Facebooka i ostalih ubiše pare na reklamama
Dok jedno ne smrkne drugom ne svane
luckylaka

#304 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by luckylaka »

Jimmy McNulty wrote:
luckylaka wrote:Upravo na ,,Planet eart"gledam rekonstrukciju spasavanja 33 zatrpana rudara u Chileu(nesto slicni kao sa ovom djecom)Strasne scene.9 busilica na razlicitim mjestima busi u brdo da bi pronasli tunel za zarpanim rudarima.Na oko 700 metara dubine pronasli su tunel nako 15 dana.Na vrhu te velike burgije rudari su ostavili poruke da su jos zivi.Nevjerovatno.Gledam i ne vjerujem..Rudari subili na rubu smrti od gladi...Zatim pocinje busenje velike rupe da bi rudari mogli vaniBrandon Fisher dovlaci svoju busilicu koja busi rupu precnika 66 cm.Nakon 36 dana busenja busilica se pokvarila.47-i dan pocinje ponovno busenje.Svijet se ujedinio u spasavanju,svi dolaze da pomognu ili nude pomoc.65 -i dan Fisherovi probijaju rupu do rudara na dubini od 750 metara.Posto sam i sam bio rudar prije rata ovaj dokumentarac me je dobro potresao.Oko 4 milijarde ljudi je pratilo dogadjaj u Chileu.Kazu kada je prvi rudar izisao na brdu u kapsuli specijalno uradjenoj da se moze spustiti kroz rupu da je pola svijeta zaplakaloevo ja sam danas kad ovo gledam,.Strasno.Molim se Dragom Bogu za ovu malu djecuda sto prije izadje.Halalite ako sam oduzio.
https://www.imdb.com/title/tt2006295/?ref_=nv_sr_1

:-D

Nema na čemu.
Vidi nisam znao.Odoh potraziti da pogledam.hvala
karanana

#306 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by karanana »

https://twitter.com/twitter/statuses/10 ... 3139427329

mislim da je ovo nepotrebno. znaju li uopste da ove dimenzije mogu proci kroz te uske dijelove?
ja da sam dijete ne bi dao da me u ovo stave. jedino da me uspavaju.
HardcoreMX

#307 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by HardcoreMX »

koja medijska pozornost...da nije neki fake...kazu bice fudbaleri gosti na wm finalu...
triconja

#308 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by triconja »

karanana wrote:https://twitter.com/twitter/statuses/10 ... 3139427329

mislim da je ovo nepotrebno. znaju li uopste da ove dimenzije mogu proci kroz te uske dijelove?
Sta se mora nije tesko
Zejnep

#309 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by Zejnep »

HardcoreMX wrote:koja medijska pozornost...da nije neki fake...kazu bice fudbaleri gosti na wm finalu...

Dobro si. Vidi to mi nije naumpalo :hm:
moonca

#310 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by moonca »

Mozda bi i mogle, mada je zbilja klaustrofobicno za neke. Mislim da taj narod nije panican kao mi. :-)
Fudo387

#311 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by Fudo387 »

Pa, ne bi niko normalan u ono cudo sjeo iz cista mira.
Al’, da si danima u nekoj pecini bez izlaza, i ovo se nudi kao opcija...iste sekunde bi prihvatio.
triconja

#312 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by triconja »

moonca wrote:

Mozda bi i mogle, mada je zbilja klaustrofobicno za neke. Mislim da taj narod nije panican kao mi. :-)
Eto oni su majmuni a mi smo ljudi, eee, puca rasizam na sve strane...
moonca

#313 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:

Sta ti znaci to :?: Jesi li ti ikada u blizini vidio ili pricao sa nekim iz tih krajeva?
Zasto ih poredis sa majmunima-kako si to povezao, na osnovu cega :? :?:
Zejnep

#314 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by Zejnep »

:facepalm:
luckylaka

#315 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by luckylaka »

Trenutno je najbitnije da se djeca izvuku pa makar im polomili i noge u ruke,drogirali,napijali samo da djeca strah savladaju.
apsidejzi

#316 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by apsidejzi »

moonca wrote:
triconja wrote:
moonca wrote: Mozda bi i mogle, mada je zbilja klaustrofobicno za neke. Mislim da taj narod nije panican kao mi. :-)
Sta ti znaci to :?: Jesi li ti ikada u blizini vidio ili pricao sa nekim iz tih krajeva?
Misli da ti mislis kako su oni niza rasa. Svoje komplekse prenosi na tebe.
shake69

#317 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by shake69 »

Fakat je ovo mali pothvat za spasioce ako spase svu djecu. Zbunjuju kontradiktorne info a vidim Reuters objavio, a njima je vjerovati jbg, da roniocima u jednom pravcu treba 5-6 sati roniti i utrositi tri boce kisika. :shock:
Valjda uspiju danas.
Dope_Man

#318 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by Dope_Man »

apsidejzi wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Eto oni su majmuni a mi smo ljudi, eee, puca rasizam na sve strane...
Misli da ti mislis kako su oni niza rasa. Svoje komplekse prenosi na tebe.
Upravo ste oboje pokazali bazicnu nesposobnost da razumijete jednu jednostavnu recenicu. Covjek je samo rekao da nema razloga pretpostaviti da su oni ista drugaciji od nas, da je njima klaustrofobicno u tim pecinama i da bi se uspanicili kao i ja, ti ili bilo ko treci. Ali nek vi naopako shvatite, pa onda bespotrebno razglabate o tome.

Tema su klinci i spasavanje, bilo bi lijepo drzati se toga i cekati dobre vijesti a ne rasporavljati o ovime ili tamo u pocetku o gramatici i duplim negacijama.
uglavnomja

#319 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by uglavnomja »

zadnja vijest je da nema nikakvih vijesti, ni da je neko usao, pogotovo ne izasao :|

ima nekih kretanja okolo, ambulatna voizila, helikopteri ... ali zvanicno nista

spaseni klinci su u bolnici, izolovani, u miru, ne zna se identitet
uglavnomja

#320 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by uglavnomja »

ipak je neka akcija u toku, ali nema informaija za novinare
Point.

#321 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by Point. »

Upravo je švedski ronilacki ekspert gostovao u njihovom jutarnjem programu i rekao da na zalost treba ocekivati i za najgore ali da se nada da ce ih izvući sve.
hAZNADAR

#322 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by hAZNADAR »

triconja wrote:
moonca wrote:

Ne triconja, fino je rekla da taj narod nije panican a posto poznajem takve slazem se sa tim. Jednostavno su smireniji, ne zure nikada, nema kod njih frke i stresa cak kada i ima razloga za to. Ili je do kulture ili religije - ali do rase nije i niko to nije rekao pa time i ne puca na sve strane. Nikome nije ovdje na ovoj temi do svadje, etiketiranja, pravdanja, .. a najmanje do rasizma jer rasisti se sigurno nebi brinuli za sudbinu te djece i sa zebnjom iscekivali vijesti. Ako moze - da nastavimo bez takvih osuda? Ok?
hAZNADAR

#323 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by hAZNADAR »

uglavnomja wrote:zadnja vijest je da nema nikakvih vijesti, ni da je neko usao, pogotovo ne izasao :|

ima nekih kretanja okolo, ambulatna voizila, helikopteri ... ali zvanicno nista

spaseni klinci su u bolnici, izolovani, u miru, ne zna se identitet
To me cudi pomalo - da nema nijedne vijesti o toj cetvorici, nikakve slike, nikakve izjave doktora,...
Bullet Tooth Tony

#324 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by Bullet Tooth Tony »

4m ago - 08:46 - A media briefing on the progress of the rescue operation is expected to happen soon.
512MB

#325 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

Post by 512MB »

Oko 16 sati se ocekuje nova "tura" djece. Ona cetvorica u bolnici ne smiju jos vidjeti roditelje jer krvna slika jos nije gotova, postoji bojazan da su navukli neke bolescuge u onim spiljama (leptospiroza itd)
Post Reply