Boriša Falatar - predsjednik?
-
Seyfo
#301 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Čuj pa naš Bake imo sve dvice u osnovnoj. Samo fizičko 5.
- Pandakonda
#302 Re: Boriša Falatar - predsjednik
A kao bolji izbor je glasat za Komšića koji se kao padobranac kandidovao bez ikakve konsultacije
I na kraju ljudi opet pokušavaju predstavit NS kao krivca iako je jedini uslov NS-a za bilo kakav dogovor bio da se Komšić ne kandiduje, što je po meni ok zahtjev.
Matematika je ovdje vrlo jasna, građanski blok nema dovoljno snage da izgura 2 kandidata. Ako se bude išlo za Bošnjačkog (Bećirović) onda se mora ići all in sve stranke, ali onda gubiš Hrvatskog i opet si 2v1 (Dodik, Bećirović, Čović). Na drugoj strani, ako se bude išlo za Hrvatskog, situacija će biti 2v1 za pro-bosansku stranu. Koliko god to ludo zvučalo nekome, Komšić bi trebao povući svoju kandidaturu jer je on razlog zašto se Čović uopšte podigao, a i bit će razlog zašto će HDZ podići još više ukoliko se opet kandiduje i pobjedi. Komšić je jednostavno lošiji izbor na duže staze, i nadam se da će shvatit da nema koristi od "hajmo šuknut Čoviću" retorike i da je vrijeme da se pusti nekome mlađem da preuzme i da se ta tranzicija sa ratnih na post ratne političare konačno napravi.
Matematika je ovdje vrlo jasna, građanski blok nema dovoljno snage da izgura 2 kandidata. Ako se bude išlo za Bošnjačkog (Bećirović) onda se mora ići all in sve stranke, ali onda gubiš Hrvatskog i opet si 2v1 (Dodik, Bećirović, Čović). Na drugoj strani, ako se bude išlo za Hrvatskog, situacija će biti 2v1 za pro-bosansku stranu. Koliko god to ludo zvučalo nekome, Komšić bi trebao povući svoju kandidaturu jer je on razlog zašto se Čović uopšte podigao, a i bit će razlog zašto će HDZ podići još više ukoliko se opet kandiduje i pobjedi. Komšić je jednostavno lošiji izbor na duže staze, i nadam se da će shvatit da nema koristi od "hajmo šuknut Čoviću" retorike i da je vrijeme da se pusti nekome mlađem da preuzme i da se ta tranzicija sa ratnih na post ratne političare konačno napravi.
-
Seyfo
#303 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Stvarno, ako u Predsjedništvu budu sjedili Čović i Dodik....oho nam se
-
17030
#304 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Komšić je očigledno bolji političar od Boriše, čim se prvi i bez ičije druge konsultacije kandidirao, i svako poslije njega ko dođe iz građanskog bloka bi išao Čoviću na ruku (što je i istina). Dakle, može se vama Komšić ne sviđati, međutim on je politički napravio odličan potez, a Boriša stiže na manje-više svršen čin.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#305 Re: Boriša Falatar - predsjednik
svi smo MI srBiBlack swan wrote:https://www.znacenje-imena.com/borisa
kakvo je to hrvatsko ime?
Porijeklo imena : Srpsko![]()
mada to nema nikakve veze
glasači će odlučiti što i kako
inače moj djed je Borislav zvani Boro
zna se čije je to ime
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#306 Re: Boriša Falatar - predsjednik
cuj ako... trojac je vec predskazan, kasike me ne varaju... mile, dragan i fahro... ima da nas bidne pa nebidneSeyfo wrote:Stvarno, ako u Predsjedništvu budu sjedili Čović i Dodik....oho nam se
-
Seyfo
#307 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bolje cunami neg to..
- kmirsad
#308 Re: Boriša Falatar - predsjednik
I čović i Dodik, ako budu ušli u Trokolicu... mogu samo da popuše onom trečem... koji god bošnjak bio... izuzev ako i taj treči nije za to da raskomadaju BiH...
Ako taj Falatar bude mjesto čovića... Dodik mora popušiti obadvojici... plus pokrit se krpom, jer nije ni do muda Falataru... izjebat će nespsobnog šuplatorskog malvrzatora ko kantu... a i ovaj bošnjak, ako ne bude ravan ovom Falataru, odmah treba da traži krpu za pokrivanje glave...
Čovjek je sposoban i ovi naši su za njega male bebe... prošo on afričke mufljuze...
Ako taj Falatar bude mjesto čovića... Dodik mora popušiti obadvojici... plus pokrit se krpom, jer nije ni do muda Falataru... izjebat će nespsobnog šuplatorskog malvrzatora ko kantu... a i ovaj bošnjak, ako ne bude ravan ovom Falataru, odmah treba da traži krpu za pokrivanje glave...
Čovjek je sposoban i ovi naši su za njega male bebe... prošo on afričke mufljuze...
-
putokaz1
#309 Re: Boriša Falatar - predsjednik
šANSE SU OBOJICE NIKAKVE
Kakndidatkinja SDA ćeih samljeti
Kakndidatkinja SDA ćeih samljeti
- kmirsad
#310 Re: Boriša Falatar - predsjednik
U redu...eto Sebija... koje su drugo dvoje...
-
putokaz1
#311 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Sabija-Sonja Karadžić-Borjana Krišto
Kad mogu Srbi imati Brnabićku,Hrvati Kolindu,Nijemci Merkelovu
Red je i na nas
Zanimljiva moja teza zar ne
Kad mogu Srbi imati Brnabićku,Hrvati Kolindu,Nijemci Merkelovu
Red je i na nas
Zanimljiva moja teza zar ne
- jao_situacije
#312 Re: Boriša Falatar - predsjednik
jeldeBodkin wrote:Covjek bio na LSE, mozda najbolja skola na svijetu, radio na kriznim zaristima za unesco i onda dodje lik na forumu i kaze “nek krene od kantona skupa sa propalim studentima koji dana rada nemaju dok ih nisu u kanton ugurali i tu ce do penzije biti.kmirsad wrote:jao_situacije wrote:zašto svi ovi anonimusi odjednom odluče da se kandidiraju za predsjedništvo
zašto ne krenu fino od nekog kantona pa onda entitet pa onda državni nivo
ma jok, de odmah u predsjedništvo i obavezno da se mijenja nešto, isto ko da ima ovlasti da mijenja
i onda još kažu to su pametni i obrazovani ljudi
što ovaj boriša nije fino došao u komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika ako je bio u unesco (valjda?)Ako krene od općinskog nivoa, preko kantonalnog, entitedskog, državnog... kad sazrije za Predsjedništvo... taman će imati oko ... 113 godina...
Jebo te tito logike. Lik moze birati firme ili medjunarodne organizacije al da bi zadovoljio sda glasaca, mora od kantona sarajevo krenuti
ma nemoj, krizne unesco situacije
predsjedništvo je inače zaduženo za krizne situacije oko kulturne i historijske baštine u džibutiju.
pa nek ide u komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika nek razmatra stećke, to mu je posao
jedina krizna situacija kad predsjedništvo djeluje je ratna opasnost a ako ćemo realno i pošteno čovjek koji se ovdje proziva i blati već nekoliko stranica je zlatni ljiljan ako iko ima ratno iskustvo to je komšić, pa čak i bakir iz trezora ima veće ratno iskustvo od radio amatera
nek bira međunarodne firme ili organizacije ako može, pa nek dođe da investira i otvori radna mjesta
znam i ja raju koja je završila kembridž, i to im plaćeno sve bilo samo da dođu studirati pa se ne javljaju da budu predsjednik države
svaka šuša hoće u predsjedništvo, a veća je krizna situacija na entitetskom nivou de nek stabilizira budžete nek uvede reda
ali kao što sam rekao tu se treba nešto i raditi, treba preuzeti odgovornost i obavezu lakše je odvlačiti glasove i ići na ruku južnom srbinu nego napraviti nešto na nivou na kojem su stvarne ovlasti
jebo te tito logike ovih propalih ns-ovaca samo da je šupljirati i vrtiti se po općini centar
kad treba nešto uraditi niđe ih na mapi, pardon, ne tu su oni baš kad bakiru zafali ruku eto ih zaleta da glasaju onda se zaborave pričice nikad sa ovima bla bla bla ua ua
mojne mi tih šupljiranja, za 8 godina može doći od kantonalnog do državnog nivoa bez ikakvih problema, ali treba nešto i ozbiljno uraditi osim asistiranja južnom srbinu i bakiru a to ns i ovom anonimusu ne pada na pamet
sad će se javiti sabina i ostali glasnogovornici i onda drvlje i kamenje kako se ja usuđujem ovako pisati
lijep pozdrav
- kmirsad
#313 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Veoma... de uvrsti i našu Banksy,,, 
- 512MB
#314 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Da nije bilo mene pola ovih specijalaca ko Borisa nebi zavrsilo faxBodkin wrote:512MB wrote:Momak ima strasne reference, strasne... zavrsio fakultet da jednostavniji ne moze biti, magistarski rad o dijaspori (lol), bio u nekim humanitarnim misijama i dijelio flyere za Macrona. Ma strasan CV![]()
![]()
ti onaj it dijasporac jelde? Frajer ima jaci cv od nekih predsjednika. Ludilo
Inace, neznam na kojim ste drogama. Kakve momak ima reference (osim sto je potomak Pozderaca)? Da vidim, skolovo se donekle kao i hiljade drugih dijasporasa. Dobrovoljac i humanitarac u crvenom krizu, big deal stvarno (i ja sam vec 15 godina). Javni sluzbenik u UNESCO, wow tako hebeno vazna pozicija i to UNESCO
Odjenom momak zinuo na predsjednicku fotelju, totalni anonimus, nezna ga google a kamoli sira narodna masa. Totalni fail, iako je momak simpa a i znam neku njegovu blizu rodbinu. Da je lijevica ujedinjena pa da naprave kampanju za njega, donekle, al ovako nista od ovog. Kapak 20k glasova.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#315 Re: Boriša Falatar - predsjednik
prije bih glasovao za sebiju nego krišto
- ExNihilo
#316 Re: Boriša Falatar - predsjednik
ne bi*512MB wrote:Da nije bilo mene pola ovih specijalaca ko Borisa nebi zavrsilo faxBodkin wrote:512MB wrote:Momak ima strasne reference, strasne... zavrsio fakultet da jednostavniji ne moze biti, magistarski rad o dijaspori (lol), bio u nekim humanitarnim misijama i dijelio flyere za Macrona. Ma strasan CV![]()
![]()
ti onaj it dijasporac jelde? Frajer ima jaci cv od nekih predsjednika. Ludilo
![]()
Inace, neznam na kojim ste drogama. Kakve momak ima reference (osim sto je potomak Pozderaca)? Da vidim, skolovo se donekle kao i hiljade drugih dijasporasa. Dobrovoljac i humanitarac u crvenom krizu, big deal stvarno (i ja sam vec 15 godina). Javni sluzbenik u UNESCO, wow tako hebeno vazna pozicija i to UNESCOPa onda neki koordinator i opet UNESCO
Pa onda dijelio flyere za Macrona
itd itd
Odjenom momak zinuo na predsjednicku fotelju, totalni anonimus, nezna ga google a kamoli sira narodna masa. Totalni fail, iako je momak simpa a i znam neku njegovu blizu rodbinu. Da je lijevica ujedinjena pa da naprave kampanju za njega, donekle, al ovako nista od ovog. Kapak 20k glasova.
ne znam*
ne zna*
-
Seyfo
#317 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ja mu ne mogu prezime zapamtiti evo već treći dan.
- 512MB
-
Tabijat
#319 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Kao građanski orijentisan dio glasačkog tijela, a bogami i razočarani ljevičar, slažem se sa svime navedenim.Capsicum wrote:Malo je smiješno kako neki iz svoje sarajevocentrične perspektive umisle neku bitnost u cijeloj državi. NS je tipičan primjer. Ostvare dobar rezultat od Čaršije do Č.Vile i odmah misle da mogu imat predsjednika svemira. Niko ne spori njima da imaju pravo kandidovati koga hoće, ali NS sa svojim brojem glasova ne može ni u KS biti neki previše bitan faktor, a ne u ostatku države gdje su u tragovima samo. Drugo, kandiduju čovjeka koji je totalni anonimus i pitanje je zna li išta o ovoj zemlji i da li uopšte govori naš jezik?! Hoće li taj čovjek dati kakvu izjavu, da vidimo da uopšte postoji van članka na wikipediji koji je Peđa na vrat na nos napisao kad ga je privolio da se kandiduje?
Pošto ekipu iz NS ne smatram glupim ljudima, onda vjerujem da im je jasno da za 6 mjeseci ne mogu od totalnog anonimusa stvoriti kandidata koji će dobiti dovoljno glasova za ulazak u predsjedništvo. Niti imaju infrastrukturu, niti novac za to, a Boga mi ni naši građani nisu baš skloni egzibicijama na izborima. Zbog toga se postavlja logično pitanje zbog čega ga kandiduju. Neki kažu principijelnost, treba nove ljude itd. OK, slažem se. Ali onda se pomirite s tim da od skidanja nacionalista s vlasti nema ništa. Falatar jednostavno ne može dobiti više glasova od Komšića. U stvari, da budem precizniji, nijedan kandidat NS ne može biti izabran za člana predsjedništva samostalno, bez podrške ostalih građanskih i lijevih stranaka. To je realnost. Uradite istraživanja. Vidim neki umislili da cijela država bruji o NS kandidatu za člana predsjedništva.
Realno, većina građana u BiH politiku ne prati ili je prati površno. Glasaju za one koje im ponudi najbliža politička opcija i koja im na najjednostavniji mogući način objasni zašto je bitno da njihov kandidat pobijedi. Kod SDA je jasno. Oni se bore za očuvanje svoje kriminalne hobotnice i pobjeda njihovog kandidata obezbjeđuje da im "mrski komunisti" ne otmu to što su pokrali. HDZ kandidat plaši svoje stado majorizacijom, a u stvari u pozaciji je logično ista priča kao i kod SDA, opstanak kriminalne hobotnice. Komšić kakav god da je, obrazložio je svoju kandidaturu strahom i željom da Čović ne uđe u predsjedništvo. Iz moje perspektive, to je sasvim racionalno obrazloženje i to vrlo jako. Komšić je već dobijao 300k glasova, narod zna za njega i ima šanse da dobije više glasova nego Čović.
Šta vi mislite? Hoće li ovaj građanski orjentisani dio glasačkog tijela u FBiH radije zaokružiti kandidata koji dokazano može pobijediti Čovića i ući u predsjedništvo ili totalnog anonimusa s vrlo slabom stranačkom infrastrukturom. Obzirom da SDP još nije predstavio svog kandidata (ako ga uopšte predstavi), onda se izbor građanski orjentisanih birača svodi na A ili B, Komšić ili Falatar. Obzirom da glasačko tijelo NS čine uglavnom razočarani ljevičari, a da je glasačka baza ideološki liberalnih glasača u BiH izuzetno slaba, onda smatram da bi NS ovim potezom mogla da napravi harakiri. Natjerat ćete razočarane ljevičare da se vrate ljevici.
Ako je možda NS skontala da s Falatarom mogu pokrenuti dio glasačkog tijela koje ne glasa ("nemam za koga" FGR), onda su još odvojeniji od pameti nego što smo i slutili.
Bravo.jao_situacije wrote:zašto svi ovi anonimusi odjednom odluče da se kandidiraju za predsjedništvo
zašto ne krenu fino od nekog kantona pa onda entitet pa onda državni nivo
ma jok, de odmah u predsjedništvo i obavezno da se mijenja nešto, isto ko da ima ovlasti da mijenja
i onda još kažu to su pametni i obrazovani ljudi
što ovaj boriša nije fino došao u komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika ako je bio u unesco (valjda?)
Ovo je već prešlo u patologiju, kako god se ostane bez argumenata, druga strana je stranački bot. Priznaj bolan samom sebi konačno, ŽK je propo ko žeton, i to samo svojom zaslugom.malakh wrote:Banksy wrote:Ostatak parlamenta, za početak.malakh wrote:
možeš li mi nabrojati 5 političara koji su uradili nešto više od željka komšića. dakle u bosni i hercegovini trenutno imamo preko 500 političkih figura, a ti meni nabroji samo 5 koji su uradili nešto više od njega.
Željko Komšić u ovom mandatu nije postavio nijedno pitanje na sjednicama Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
najviše izostanaka sa sjednica Parlamentarne skupštine BiH imaju zastupnici Demokratske Fronte, i to Željko Komšić
plaće bh. parlamentaraca uglavnom su veće od 5.400 KM
![]()
![]()
u bazu po instrukcije. toranj te zove.![]()
tamo si još od 2009. godine, a nama se lažno predstavljaš.
-
putokaz1
#320 Re: Boriša Falatar - predsjednik
eH DA IMA DRUGI KRUG GLASANJA
SDAbi izgubila totalno
SDAbi izgubila totalno
- kmirsad
#321 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Seyfo wrote:Ja mu ne mogu prezime zapamtiti evo već treći dan.
- Maraschino
#322 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Clanovi predsjednistva
Mirsad Hadzikadic- Borisa Falatar - Ljubinka Kulišić
http://www.politika.rs/sr/clanak/401576 ... nistva-BiH
- Roccohljup
#323 Re: Boriša Falatar - predsjednik
kud ces boljeMaraschino wrote:Clanovi predsjednistva
-
putokaz1
#324 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Svi zajedno kad saberu glasove mogu preći prag od 2%
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#325 Re: Boriša Falatar - predsjednik
necu komentarisati fahrine forumske pijune (ne mislim na tebe) i panecavacku skolu.Tabijat wrote:
Ovo je već prešlo u patologiju, kako god se ostane bez argumenata, druga strana je stranački bot. Priznaj bolan samom sebi konačno, ŽK je propo ko žeton, i to samo svojom zaslugom.
a komsic jeste oslabio sa glasovima, ali mislim da ce ipak imati dovoljno glasova da pomete dragana covica. uprkos ovim satelitima tipa falatara o kojem ni google nista ne zna.