Institucija braka i današnji vakat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
UterivacDugoga

#301 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by UterivacDugoga »

Tomahawk11 wrote:
UterivacDugoga wrote:
Kakvu ruznu sa velikim poprsjem. Da barem imam gdje glavu nasloniti a da sam iole siguran da je nece niko drugi :lol:

Po mogucnosti da ne zna internet koristiti :evil:
Ima fakat ljudi koji ovako razmišljaju. Ono, zgodna žena - tuđa žena.
Jes vraga. Tuđa je svaka ako je njoj ćejf da bude tuđa.
Draga moja, ako se tebi više nekad ne bude sa mnom, samo me na vrijeme obavijesti, tj. da bude pošteno.
Nije niko ni za koga svezan.
Kako ono nekad procitah jednu izreku: "svaka je zena tvrdjava za sebe.Takodje svaka tvrdjava je osvojiva,samo je pitanje kakvim kalibrom topa je napadnes"

E sad ako je tvrdjava vrijedna napada,lako se moze desiti da popusti pod napadima kad-tad.
Medjutim ako nije vrijedna,nema ko ni da je napada...

Mada se slazem sa tobom u potpunosti,nego moja izjava je bila vise iz zayebancije(da ne mislis da razmisljam onako) :lol:
zoomba

#302 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Connaisseur Karlin wrote:
sekerbay wrote:
zoomba wrote:Ona sto se najmanje sakriva
E jbg, pričaš u šiframa ko i ove žene :mrgreen:
pa ne smije reci, zena mu cita forum :D
Sto si se ti ufatila moje zene :?

Bolje da ne kazem njeno misljenje o forumu :D
MarlboroGold

#303 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by MarlboroGold »

Garant je banovana :D
zoomba

#304 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Luda :D
Paco

#305 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Paco »

Ramzess Veliki wrote:Mislim da je sreca da trefis nekoga glavni faktor za dobar brak. Stvarno pravila tu nema.
Ovo bi moglo vaziti za osobe koje stupaju u brak prerano, odnosno prije kasnih 20tih godina zivota (25+).

Mislim da prije svega treba da potrefimo sebe. Prije stupanja u brak treba u dobroj mjeri zavrsiti najtezi zivotni proces, odnosno proces gradnje licnost sa koliko-toliko definisanim poimanjem zivota i svijeta. Ne kazem da je nemoguce, postoje izuzeci, ali osoba do kasnih dvadesetih godina zivota nije definisana licnost i temelji gradnje licnosti nisu toliko cvrsti koliko se njima samima cini da jesu. Percepcija zivota je uglavnom iskrivljena i neophodno je nauciti gledati stvari ispravno i realno, te biti objektivan prema sebi i drugima. Nije ni ovo garancija (jer garancija za dobar i uspjesan brak i ne postoji), ali je dobra polazna tacka za zdrave temelje bracne zajednice, a kasnije i porodice.
Nastasia

#306 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Nastasia »

Velkoski wrote:birajte najljepšu, greška je uzeti onu s najvećim sisama!

Ne slušajte ovog idiota! :chmoljava:
Bloo
Globalna šefica

#307 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Nastasia wrote:
Velkoski wrote:birajte najljepšu, greška je uzeti onu s najvećim sisama!

Ne slušajte ovog idiota! :chmoljava:
+1
Nastasia

#308 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Nastasia »

Kaže mi prijatelj, nakon 6 godina, lijepe veze, djevojka mu je rekla: ok, de mi il' da se vjenčamo, il da se razilazimo.
I vjenčaju se oni. Jutro nakon vjenčanja kaže, sjedim ja na šolji u wc-u i pušim (nemoj mislit da kenjam, spušten poklopac, nego mlada ne voli što pušim) i kontam: "Koji meni kurac bi da se oženim, pa ja ovu ženu ne volim." Ima godina od toga, dok to priča zove ga advokat i kaže da dođe po neke konačne papire: "Ma obriši ti guzicu tim papirima. Jesam ja sad slobodan čovjek? Jesam. Hvala, doviđenja."

Ljudi ulaze u brakove zato što je sramota imati određeni broj godina a biti sam, zato što je norma da si u braku, zato što moraš djecu rađati do određenih godina inače si propalitet, zato što je vrhunac života udati se i imati djecu, zato što tvoji roditelji hoće unučad, zato što je takav redoslijed, upoznavanje, veza, brak, zato što se boje biti sami, a najmanje zato što se iskreno vole. Imam dosta raje udate/oženjene i samo mi je jedan prijatelj rekao da se oženio zato što je VOLIO tu ženu, svi prvo navedu neke debilne razloge zbog kojih ja s' nekim ne bih ni prošetala, a kamoli ušla u brak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#309 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Pa zbog tih se razloga ne bi trebao niko ženiti/udavati.
Mislim, ne sporim da je masa takvih brakova, ali ne bi trebalo.
Bloo
Globalna šefica

#310 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Nastasia wrote:
Ljudi ulaze u brakove zato što je sramota imati određeni broj godina a biti sam, zato što je norma da si u braku, zato što moraš djecu rađati do određenih godina inače si propalitet, zato što je vrhunac života udati se i imati djecu, zato što tvoji roditelji hoće unučad, zato što je takav redoslijed, upoznavanje, veza, brak, zato što se boje biti sami, a najmanje zato što se iskreno vole. Imam dosta raje udate/oženjene i samo mi je jedan prijatelj rekao da se oženio zato što je VOLIO tu ženu, svi prvo navedu neke debilne razloge zbog kojih ja s' nekim ne bih ni prošetala, a kamoli ušla u brak.
Svaka ti zlatna.

i ne boj se života
to prođe usput
uradi što si naumio
i ne obaziri se
srešćeš ljudi
srešćeš i kretena
ti samo pruži ruku
ako uzvrati primi
ako ne
i ne treba ti
to je ruka od govana

i sine
ako se desi
a desiće se
da nestane svjetla i ispred i iza tebe
ne boj se
nastavi gdje si kreno
i reci mirno
ne moraš ni svijetlit jebem ti majku
naću put
u mraku sam
eto

:mrgreen:
Nastasia

#311 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Nastasia »

Bloo wrote:
Nastasia wrote:
Svaka ti zlatna.

i ne boj se života
to prođe usput
uradi što si naumio
i ne obaziri se
srešćeš ljudi
srešćeš i kretena
ti samo pruži ruku
ako uzvrati primi
ako ne
i ne treba ti
to je ruka od govana

i sine
ako se desi
a desiće se
ne boj se
nastavi gdje si kreno
i reci mirno
naću put
u mraku sam
eto

Joj Blo, meni već godinama ova pjesma stoji zalijepljena na ogledalo u sobi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#312 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Nemojte vi meni tu šuplje, fino priznajte da vas je strah :hmpf:
Bloo
Globalna šefica

#313 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Nastasia wrote:
:thumbup:

Meni permanentni FB cover, uokvirena u dnevnoj i životni moto :D
John Cleese

#314 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by John Cleese »

Bloo wrote:
Nastasia wrote:

Meni permanentni FB cover, uokvirena u dnevnoj i životni moto :D
https://www.youtube.com/watch?v=5kiNJcDG4E0&t=2m6s :|

:D
edo_79

#315 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by edo_79 »

Bloo wrote:
Nastasia wrote:
Svaka ti zlatna.

i ne boj se života
to prođe usput
uradi što si naumio
i ne obaziri se
srešćeš ljudi
srešćeš i kretena
ti samo pruži ruku
ako uzvrati primi
ako ne
i ne treba ti
to je ruka od govana

i sine
ako se desi
a desiće se
ne boj se
nastavi gdje si kreno
i reci mirno
naću put
u mraku sam
eto

Eto što ja gotivim ovo chupaFo stvorenje :kiss: :mrgreen:
zoomba

#316 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Tomahawk11 wrote:Nemojte vi meni tu šuplje, fino priznajte da vas je strah :hmpf:

Od neuspjeha :D
zoomba

#317 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Jos ce na kraju brak nesto lose ispasti po ovima sto nisu u braku :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#318 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

zoomba wrote:
Tomahawk11 wrote:Nemojte vi meni tu šuplje, fino priznajte da vas je strah :hmpf:

Hm, ma više sam mislio, prvo bračno jutro, ide ona, kad - njegove čarape,na ivici trosjeda :shock:
Nećemo dalje...
anchor85

#319 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by anchor85 »

Paco wrote:
Mislim da prije svega treba da potrefimo sebe. Prije stupanja u brak treba u dobroj mjeri zavrsiti najtezi zivotni proces, odnosno proces gradnje licnost sa koliko-toliko definisanim poimanjem zivota i svijeta. Ne kazem da je nemoguce, postoje izuzeci, ali osoba do kasnih dvadesetih godina zivota nije definisana licnost i temelji gradnje licnosti nisu toliko cvrsti koliko se njima samima cini da jesu. Percepcija zivota je uglavnom iskrivljena i neophodno je nauciti gledati stvari ispravno i realno, te biti objektivan prema sebi i drugima. Nije ni ovo garancija (jer garancija za dobar i uspjesan brak i ne postoji), ali je dobra polazna tacka za zdrave temelje bracne zajednice, a kasnije i porodice.
Nastasia wrote: Ljudi ulaze u brakove zato što je sramota imati određeni broj godina a biti sam, zato što je norma da si u braku, zato što moraš djecu rađati do određenih godina inače si propalitet, zato što je vrhunac života udati se i imati djecu, zato što tvoji roditelji hoće unučad, zato što je takav redoslijed, upoznavanje, veza, brak, zato što se boje biti sami, a najmanje zato što se iskreno vole. Imam dosta raje udate/oženjene i samo mi je jedan prijatelj rekao da se oženio zato što je VOLIO tu ženu, svi prvo navedu neke debilne razloge zbog kojih ja s' nekim ne bih ni prošetala, a kamoli ušla u brak.

Mene nerviraju strašno ovi što agresivno nameću udaju i porodicu kao neki vrhunac svega i životni cilj za svako biće. Ne mora svako imati porodicu, a nije svako ni stvoren za toga. Nekim ljudima uopšte ne smeta što nemaju muža/ženu i djecu, imaju druge stvari u životu koje ih u potpunosti ispunjavaju.
zoomba

#320 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Tomahawk11 wrote:
zoomba wrote:

Hm, ma više sam mislio, prvo bračno jutro, ide ona, kad - njegove čarape,na ivici trosjeda :shock:
Nećemo dalje...
Sitnice i gluposti :D
zoomba

#321 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

anchor85 wrote:
Paco wrote:
Nastasia wrote: Ljudi ulaze u brakove zato što je sramota imati određeni broj godina a biti sam, zato što je norma da si u braku, zato što moraš djecu rađati do određenih godina inače si propalitet, zato što je vrhunac života udati se i imati djecu, zato što tvoji roditelji hoće unučad, zato što je takav redoslijed, upoznavanje, veza, brak, zato što se boje biti sami, a najmanje zato što se iskreno vole. Imam dosta raje udate/oženjene i samo mi je jedan prijatelj rekao da se oženio zato što je VOLIO tu ženu, svi prvo navedu neke debilne razloge zbog kojih ja s' nekim ne bih ni prošetala, a kamoli ušla u brak.

Mene nerviraju strašno ovi što agresivno nameću udaju i porodicu kao neki vrhunac svega i životni cilj za svako biće. Ne mora svako imati porodicu, a nije svako ni stvoren za toga. Nekim ljudima uopšte ne smeta što nemaju muža/ženu i djecu, imaju druge stvari u životu koje ih u potpunosti ispunjavaju.
U svakom slucaju bolje nego sam biti..
A i nisu svi za braka.. posebno sebicnih ljudi koji misle samo na sebe..
Tomahawk11
Globalni moderator

#322 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

anchor85 wrote:

Apsolutno.
Oni koji će imati probleme ili koji nisu za suživot sa nekim, nema potrebe za skakanje sam sebi u stomak.
Od nameta nema selameta.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#323 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Nurudin »

ja sam veliki protivnik braka, mislim da je to jedna neprirodna konstrukcija u kojoj se partneri pravno i javno obavezuju
da će biti skupa, a onda kad pukne tikva opet se i pravno i javno brukaju i sve to još plate...oba puta
anchor85

#324 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by anchor85 »

zoomba wrote:Jos ce na kraju brak nesto lose ispasti po ovima sto nisu u braku :D
Mislim da niko od nas koji nismo u braku (ili većina ii određeni broj) ne smatra da je brak nužno loša stvar i da smo 100% protiv braka. Brak zavisi od dvije osobe koje ulaze u tu zajednicu. Ukoliko su kompatibilni, razumni, spremni na partnerstvo i dogovore, da zajednički sve rade i kroz sve prolaze, da se najstrašnije posvađaju i strastevno pomire, onda imamo dobitnu kombinaciju. Zašto ja, koja sam spremna da u braku budem takva, pristanem na manje? Jer neko smatra da sam stara i da trebam da fatam taj neki voz? Jer sam imala život koji mnogi osuđuju pa sad trebam da uzmem šta god, jer et moram imat muža i djecu? No thanks. Moji roditelji su imali haman pa savršen brak, upravo ono što sam ja gore opisala. I ja ne želim da imam išta manje od toga. I to je moje pravo koje mi niko ne može osporiti, a i nema pravo da osuđuje moje izbore, kao što ja nemam pravo da osuđujem tuđe izbore.

Ja sam se u svojoj okolini nagledala mnogo loših brakova, puno više nego dobrih. Gdje muž zapostavlja ženu, žena zapostavlja muža, razvode se svaki treći dan, svađaju svaki, fizičko nasilje, psihičko nasilje, žena kaže da joj se muž gadi, on prokocka sve što ima a ima dvoje djece, naizgled savršenih brakova koji su se (kasnije se saznalo) raspali zbog prethodno navedenog, ....... A većina sklopljena iz, po meni, pogrešnih razloga. I u različitim godinama. Razloga za oprez na svakom koraku.
Seyfo

#325 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Seyfo »

Brak je, kao institucija, prenesen u pravo i građanski život iz vjere (bilo koje) a zadržao se do današnjih dana jer djeca treba da imaju roditelje kao prvo, a kao drugo iz ekonomskih razloga i razloga opstanka, da sačuva porodicu kao osnovnu ćeliju društva.
Locked