A prodjes li ikad "sumnjivim" bečkim becikrovima? Ono gdje nema ni bijela zida? Kakva je tu situacija?pirmin wrote:Radimo zajedno u firmi._BataZiv_0809 wrote: Cekaj radis sa njima kao socijalni radnik/psiholog/pedagog/nastavnik jezika ili rade sa tobom u firmi?
Mogu ti naci i kakav je socijalni rad sa njima ali su tekstovi na njemackom. Al onda ces se zaliti jbg.
Ilegalni migranti u BiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#301 Re: Migranti, izbjeglice ili kriminalci?
- pirmin
#302 Re: Migranti, izbjeglice ili kriminalci?
Bec nema klasicnih ghetto-a i zajebanih cetvrti._BataZiv_0809 wrote:
A prodjes li ikad "sumnjivim" bečkim becikrovima? Ono gdje nema ni bijela zida? Kakva je tu situacija?
Problematicna je bila metro-linija U6 kojom se vozim svaki dan, zbog dilera ali su je doveli u red.
Trenutno je kriticno na cvoristu vozova i metroa "Praterstern" gdje se skupljaju alkoholicari i narkomani, uglavnom iz istocne Evrope kao i Afganistanci.
Uveli su zabranu konzumiranja alkohola na tom podrucju ali nisu rijesili problem jer se ta klijentela samo preselila van te zone.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#303 Re: Migranti, izbjeglice ili kriminalci?
pirmin wrote:Bec nema klasicnih ghetto-a i zajebanih cetvrti._BataZiv_0809 wrote:
A prodjes li ikad "sumnjivim" bečkim becikrovima? Ono gdje nema ni bijela zida? Kakva je tu situacija?
Problematicna je bila ova metro-linija kojom se vozim svaki dan, zbog dilera ali su je doveli u red.
Trenutno je kriticno na cvoristu vozova i metroa "Praterstern" gdje se skupljaju alkoholicari i narkomani, uglavnom iz istocne Evrope kao i Afganistanci.
Uveli su zabranu konzumiranja alkohola na tom podrucju ali nisu rijesili problem jer se ta klijentela samo preselila van te zone.
Aha, aha, e vidis to nisam znao, taj Bec mi je vazda nekako izmicao kao destinacija, iako imam gore dosta raje. Bio sam mozda 2-3 puta uvijek u prolazu.
Ono sto sam svojim ocima po Evropi vidio, ovakva klijentela kao iz parka kod Vijecnice, obicno zivi u tim getoima i ubire socijalu.
- pirmin
#304 Re: Migranti, izbjeglice ili kriminalci?
Ima ih bez dileme, upali su u sistem i to koriste maksimalno ali ja licno ne pravim razliku medju njima i Austrijancima koji zive na drzavnoj sisi._BataZiv_0809 wrote: Aha, aha, e vidis to nisam znao, taj Bec mi je vazda nekako izmicao kao destinacija, iako imam gore dosta raje. Bio sam mozda 2-3 puta uvijek u prolazu.
Ono sto sam svojim ocima po Evropi vidio, ovakva klijentela kao iz parka kod Vijecnice, obicno zivi u tim getoima i ubire socijalu.
A i takvih je masa.
Problema ima raznih ali eto, rjesavaju se u hodu.
Medju 1,8 (odnosno 2,7 sa sirom okolinom) ljudi mora biti kriminalne energije, prirodni zakon.
Koji veci grad ih nema?
- animals
#305 Re: Migranti
Kod tebe u ciganluku..pirmin wrote:Nesanico, jedino tvoj rasizam donekle i razumijem.
Pariz je bas Afrika.![]()
Al ovdje kod mene u Ciganluku je druga prica, pusti ti sta prica onaj tvoj pajdas sto si je dao nick "zivotinje".
znaci po tebi je Bec ciganluk...
pa i jeste kad je primio takve kao tebe..
- Kaligrafija
#306 Re: Migranti
Zar BiH nema mogucnost, svima koji nisu iz ratnog podrucja, Sirije i sl., odbiti azil ili tranzit kroz nasu drzavu i spakovat na avion i vratiti u maticne zemlje...nije to sad neki ogroman broj da se nebi moglo organizovat, a mislim da bi drzavu kostalo daleko jeftinije...Mogle bi se tako vratiti kompletne grupe, a poslije toga nebi im palo na pamet da predju tako dalek put i da udju u nasu zemlju...! A vjerujem i da bi se vijest jako brzo prosirila medju njima i da bi nas zaobilazili u sirokom luku...!!
- triconja
#308 Re: Migranti
Malo je glup nacin, zamisli kad bi mrave koji ti hodaju po kuci uzimo i vraco u mravinjak bil ista postigo?Kaligrafija wrote:Zar BiH nema mogucnost, svima koji nisu iz ratnog podrucja, Sirije i sl., odbiti azil ili tranzit kroz nasu drzavu i spakovat na avion i vratiti u maticne zemlje...nije to sad neki ogroman broj da se nebi moglo organizovat, a mislim da bi drzavu kostalo daleko jeftinije...Mogle bi se tako vratiti kompletne grupe, a poslije toga nebi im palo na pamet da predju tako dalek put i da udju u nasu zemlju...! A vjerujem i da bi se vijest jako brzo prosirila medju njima i da bi nas zaobilazili u sirokom luku...!!
- triconja
#310 Re: Migranti
Pa ljudi idu sa podrucja dje nema hrane na podrucje dje ima (hrana - pare kod ljudi). I eto nekad se vracaju u mravinjac da se kurcemoonca wrote:Bas si mrave nasao
-
ujkasam
#311 Re: Migranti
20-30 arapa i odmah kukate ... ovo su turisti ba dosli digli satore narod ih vodi na vapace i pive .. bili u srbiji sad kod nas pa u hrvatsku i onda biznis klasom do kaira kazablanke i sl.
- Edin H.
#312 Re: Migranti
I ne cudi me da sa prosjecnim razmisljanjem nasih ljudi o ljudskim pravima pojedinca Sejdic - Finci presuda se ne moze sprovest od 2009-teKaligrafija wrote:Zar BiH nema mogucnost, svima koji nisu iz ratnog podrucja, Sirije i sl., odbiti azil ili tranzit kroz nasu drzavu i spakovat na avion i vratiti u maticne zemlje...nije to sad neki ogroman broj da se nebi moglo organizovat, a mislim da bi drzavu kostalo daleko jeftinije...Mogle bi se tako vratiti kompletne grupe, a poslije toga nebi im palo na pamet da predju tako dalek put i da udju u nasu zemlju...! A vjerujem i da bi se vijest jako brzo prosirila medju njima i da bi nas zaobilazili u sirokom luku...!!
Prije svega ne traze azil, jer ukoliko traze azil moras proci kroz cijelu proceduru, ukljucujuci pravo na zalbu, te platiti im advokata da process bude legalan, jer nemaju nikakvih primanja. To nekada ukljucuje i zalbu Sudu za ljudska prava u Strazburu. BiH je zemlja potpisnica Zenevske konvencije o pravima izbjeglica.
Kao drugo migranta bez dokumenata ne mozes tek tako vratiti u maticnu zemlju, jer ga maticna zemlja moze odbiti, tvrdeci da nema dokaza da je njihov drzavljanin. Puno je veci prekrsaj da putuju sa laznim dokumentima, nego bez dokumenata. Zato su nasi ljudi bacali "hrvatske" pasose na aerodromu, prije nego zatraze azil. Mozes ga jedno vrijeme istina pritvoriti, ali samo u okviru zakona.
- animals
#313 Re: Migranti
Nasi ljudi bacali Hrvatske putovnice..
gdje to zivota ti..
gdje to zivota ti..
- triconja
#314 Re: Migranti
Mozda je jednom ispala iz dzepa a ovaj skonto da ju je bacioanimals wrote:Nasi ljudi bacali Hrvatske putovnice..
gdje to zivota ti..
- Oligarh
#315 Re: Migranti
Vidjet ćete kakve ćemo mi probleme imati sa ovim. Stalno prolazim pored parka i broj je sve veći i veći, kao i na samoj Baščaršiji. Već je sada Šahinagića ulicom za turiste opasno krenuti prema Žičari. Isto je tako sa mostom kod Vijećnice, i Inat kuće. Mom prijatelju mobitel iz ruke prije tri dana pokušali oteti na Šeheriji. Ženu od komšije, inače doktoricu, ispipali neprilično neki dan. Policija navrati na par minuta i ode. Ove palamude što ih brane molim da ih prime kući, da malo ove mahale u blizini Vijećnice prodišu. Nezgodno će biti ako mi stanovnici budemo morali red uspostavljati.
- triconja
#316 Re: Migranti
Sta ti je fasizam, reko bi covjek da nece to kod nas nikad vise.
Eee, slusam na radiju kae postoji prijetnja od fasizma u bosni

Eee, slusam na radiju kae postoji prijetnja od fasizma u bosni
- animals
#317 Re: Migranti
Pa fasizam imas u RS, vec 20 i kusur godina..triconja wrote:Sta ti je fasizam, reko bi covjek da nece to kod nas nikad vise.
Eee, slusam na radiju kae postoji prijetnja od fasizma u bosni![]()
![]()
nije nikad ni izasao..
- triconja
#318 Re: Migranti
Daleko od ociju, daleko od srca. Mislim u federaciji, za koju smo se borili, jelte.animals wrote:Pa fasizam imas u RS, vec 20 i kusur godina..triconja wrote:Sta ti je fasizam, reko bi covjek da nece to kod nas nikad vise.
![]()
nije nikad ni izasao..
edit: Bas me interesuje sta u eresu rade sa migrantima?
- insomnia78
#319 Re: Migranti
“Lome im prste i teraju ih da se krste isko na rukama lisice nose”
- animals
#320 Re: Migranti
Aha..mislis da su to ovi koji nesto kazu protiv migranatatriconja wrote:Daleko od ociju, daleko od srca. Mislim u federaciji, za koju smo se borili, jelte.animals wrote:Pa fasizam imas u RS, vec 20 i kusur godina..triconja wrote:Sta ti je fasizam, reko bi covjek da nece to kod nas nikad vise.
![]()
nije nikad ni izasao..
- Edin H.
#321 Re: Migranti
Vi ili ste mladi ili bas veze nemate sta se desavalo, ili vas je pukla ona kad izbjeglice koje dobiju drzavljanstvo postanu veci desnicari od domicilnog stanovnistva.triconja wrote:Mozda je jednom ispala iz dzepa a ovaj skonto da ju je bacioanimals wrote:Nasi ljudi bacali Hrvatske putovnice..
gdje to zivota ti..
Ispali se levat iz Sarajeva, kupi na crno hrvatski pasos, sa tim pasosem bez vize udje u avion, kad dodje na Heathrow baci pasos u WC solju, i onda kada dodje na imigraciono kaze da hoce da trazi azil. Ukoliko to ne uradi i nadju mu lazni pasos diretno murija.
Je li treba jos crtati?
- animals
#322 Re: Migranti
Bacaju ih u kaveze lavovima..triconja wrote:Daleko od ociju, daleko od srca. Mislim u federaciji, za koju smo se borili, jelte.animals wrote:Pa fasizam imas u RS, vec 20 i kusur godina..triconja wrote:Sta ti je fasizam, reko bi covjek da nece to kod nas nikad vise.
![]()
nije nikad ni izasao..
edit: Bas me interesuje sta u eresu rade sa migrantima?
- triconja
#323 Re: Migranti
Mal ne rekoh, e kako bi to odjeknulo svijetom, jebo brzinu svjetlostiinsomnia78 wrote:“Lome im prste i teraju ih da se krste isko na rukama lisice nose”
-
dezurni_ucenik
#324 Re: Migranti
Oligarh wrote:Vidjet ćete kakve ćemo mi probleme imati sa ovim. Stalno prolazim pored parka i broj je sve veći i veći, kao i na samoj Baščaršiji. Već je sada Šahinagića ulicom za turiste opasno krenuti prema Žičari. Isto je tako sa mostom kod Vijećnice, i Inat kuće. Mom prijatelju mobitel iz ruke prije tri dana pokušali oteti na Šeheriji. Ženu od komšije, inače doktoricu, ispipali neprilično neki dan. Policija navrati na par minuta i ode. Ove palamude što ih brane molim da ih prime kući, da malo ove mahale u blizini Vijećnice prodišu. Nezgodno će biti ako mi stanovnici budemo morali red uspostavljati.
Sto izmisljamo price i dogadjaje.
- triconja
#325 Re: Migranti
Ja sam imao srecu pa nisam rat zapamtio, bio sam mali u to doba.Edin H. wrote:Vi ili ste mladi ili bas veze nemate sta se desavalo, ili vas je pukla ona kad izbjeglice koje dobiju drzavljanstvo postanu veci desnicari od domicilnog stanovnistva.triconja wrote:Mozda je jednom ispala iz dzepa a ovaj skonto da ju je bacioanimals wrote:Nasi ljudi bacali Hrvatske putovnice..
gdje to zivota ti..
Ispali se levat iz Sarajeva, kupi na crno hrvatski pasos, sa tim pasosem bez vize udje u avion, kad dodje na Heathrow baci pasos u WC solju, i onda kada dodje na imigraciono kaze da hoce da trazi azil. Ukoliko to ne uradi i nadju mu lazni pasos diretno murija.
Je li treba jos crtati?
Ima svakakvih budala, tako da me i ne cudi da to rade.