Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#301 Re: Migranti, izbjeglice ili kriminalci?

Post by _BataZiv_0809 »

pirmin wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Cekaj radis sa njima kao socijalni radnik/psiholog/pedagog/nastavnik jezika ili rade sa tobom u firmi?
Radimo zajedno u firmi.

Mogu ti naci i kakav je socijalni rad sa njima ali su tekstovi na njemackom. Al onda ces se zaliti jbg. :D
A prodjes li ikad "sumnjivim" bečkim becikrovima? Ono gdje nema ni bijela zida? Kakva je tu situacija?
pirmin

#302 Re: Migranti, izbjeglice ili kriminalci?

Post by pirmin »

_BataZiv_0809 wrote:
A prodjes li ikad "sumnjivim" bečkim becikrovima? Ono gdje nema ni bijela zida? Kakva je tu situacija?
Bec nema klasicnih ghetto-a i zajebanih cetvrti.

Problematicna je bila metro-linija U6 kojom se vozim svaki dan, zbog dilera ali su je doveli u red.
Trenutno je kriticno na cvoristu vozova i metroa "Praterstern" gdje se skupljaju alkoholicari i narkomani, uglavnom iz istocne Evrope kao i Afganistanci.
Uveli su zabranu konzumiranja alkohola na tom podrucju ali nisu rijesili problem jer se ta klijentela samo preselila van te zone.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#303 Re: Migranti, izbjeglice ili kriminalci?

Post by _BataZiv_0809 »

pirmin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Bec nema klasicnih ghetto-a i zajebanih cetvrti.

Problematicna je bila ova metro-linija kojom se vozim svaki dan, zbog dilera ali su je doveli u red.
Trenutno je kriticno na cvoristu vozova i metroa "Praterstern" gdje se skupljaju alkoholicari i narkomani, uglavnom iz istocne Evrope kao i Afganistanci.
Uveli su zabranu konzumiranja alkohola na tom podrucju ali nisu rijesili problem jer se ta klijentela samo preselila van te zone.

Aha, aha, e vidis to nisam znao, taj Bec mi je vazda nekako izmicao kao destinacija, iako imam gore dosta raje. Bio sam mozda 2-3 puta uvijek u prolazu.

Ono sto sam svojim ocima po Evropi vidio, ovakva klijentela kao iz parka kod Vijecnice, obicno zivi u tim getoima i ubire socijalu.
pirmin

#304 Re: Migranti, izbjeglice ili kriminalci?

Post by pirmin »

_BataZiv_0809 wrote: Aha, aha, e vidis to nisam znao, taj Bec mi je vazda nekako izmicao kao destinacija, iako imam gore dosta raje. Bio sam mozda 2-3 puta uvijek u prolazu.

Ono sto sam svojim ocima po Evropi vidio, ovakva klijentela kao iz parka kod Vijecnice, obicno zivi u tim getoima i ubire socijalu.
Ima ih bez dileme, upali su u sistem i to koriste maksimalno ali ja licno ne pravim razliku medju njima i Austrijancima koji zive na drzavnoj sisi.
A i takvih je masa.

Problema ima raznih ali eto, rjesavaju se u hodu.
Medju 1,8 (odnosno 2,7 sa sirom okolinom) ljudi mora biti kriminalne energije, prirodni zakon.
Koji veci grad ih nema?
animals

#305 Re: Migranti

Post by animals »

pirmin wrote:Nesanico, jedino tvoj rasizam donekle i razumijem.
Pariz je bas Afrika. 8)

Al ovdje kod mene u Ciganluku je druga prica, pusti ti sta prica onaj tvoj pajdas sto si je dao nick "zivotinje". :wink:
Kod tebe u ciganluku..
znaci po tebi je Bec ciganluk...
pa i jeste kad je primio takve kao tebe..
Kaligrafija

#306 Re: Migranti

Post by Kaligrafija »

Zar BiH nema mogucnost, svima koji nisu iz ratnog podrucja, Sirije i sl., odbiti azil ili tranzit kroz nasu drzavu i spakovat na avion i vratiti u maticne zemlje...nije to sad neki ogroman broj da se nebi moglo organizovat, a mislim da bi drzavu kostalo daleko jeftinije...Mogle bi se tako vratiti kompletne grupe, a poslije toga nebi im palo na pamet da predju tako dalek put i da udju u nasu zemlju...! A vjerujem i da bi se vijest jako brzo prosirila medju njima i da bi nas zaobilazili u sirokom luku...!!
moonca

#307 Re: Migranti

Post by moonca »

A koliko ih sada kosta ?
triconja

#308 Re: Migranti

Post by triconja »

Kaligrafija wrote:Zar BiH nema mogucnost, svima koji nisu iz ratnog podrucja, Sirije i sl., odbiti azil ili tranzit kroz nasu drzavu i spakovat na avion i vratiti u maticne zemlje...nije to sad neki ogroman broj da se nebi moglo organizovat, a mislim da bi drzavu kostalo daleko jeftinije...Mogle bi se tako vratiti kompletne grupe, a poslije toga nebi im palo na pamet da predju tako dalek put i da udju u nasu zemlju...! A vjerujem i da bi se vijest jako brzo prosirila medju njima i da bi nas zaobilazili u sirokom luku...!!
Malo je glup nacin, zamisli kad bi mrave koji ti hodaju po kuci uzimo i vraco u mravinjak bil ista postigo?
moonca

#309 Re: Migranti

Post by moonca »

Bas si mrave nasao :-)
triconja

#310 Re: Migranti

Post by triconja »

moonca wrote:Bas si mrave nasao :-)
Pa ljudi idu sa podrucja dje nema hrane na podrucje dje ima (hrana - pare kod ljudi). I eto nekad se vracaju u mravinjac da se kurce :lol: :lol: :lol: . Analogija dijaspora :D
ujkasam

#311 Re: Migranti

Post by ujkasam »

20-30 arapa i odmah kukate ... ovo su turisti ba dosli digli satore narod ih vodi na vapace i pive .. bili u srbiji sad kod nas pa u hrvatsku i onda biznis klasom do kaira kazablanke i sl.
Edin H.

#312 Re: Migranti

Post by Edin H. »

Kaligrafija wrote:Zar BiH nema mogucnost, svima koji nisu iz ratnog podrucja, Sirije i sl., odbiti azil ili tranzit kroz nasu drzavu i spakovat na avion i vratiti u maticne zemlje...nije to sad neki ogroman broj da se nebi moglo organizovat, a mislim da bi drzavu kostalo daleko jeftinije...Mogle bi se tako vratiti kompletne grupe, a poslije toga nebi im palo na pamet da predju tako dalek put i da udju u nasu zemlju...! A vjerujem i da bi se vijest jako brzo prosirila medju njima i da bi nas zaobilazili u sirokom luku...!!
I ne cudi me da sa prosjecnim razmisljanjem nasih ljudi o ljudskim pravima pojedinca Sejdic - Finci presuda se ne moze sprovest od 2009-te :wink:

Prije svega ne traze azil, jer ukoliko traze azil moras proci kroz cijelu proceduru, ukljucujuci pravo na zalbu, te platiti im advokata da process bude legalan, jer nemaju nikakvih primanja. To nekada ukljucuje i zalbu Sudu za ljudska prava u Strazburu. BiH je zemlja potpisnica Zenevske konvencije o pravima izbjeglica.
Kao drugo migranta bez dokumenata ne mozes tek tako vratiti u maticnu zemlju, jer ga maticna zemlja moze odbiti, tvrdeci da nema dokaza da je njihov drzavljanin. Puno je veci prekrsaj da putuju sa laznim dokumentima, nego bez dokumenata. Zato su nasi ljudi bacali "hrvatske" pasose na aerodromu, prije nego zatraze azil. Mozes ga jedno vrijeme istina pritvoriti, ali samo u okviru zakona.
animals

#313 Re: Migranti

Post by animals »

Nasi ljudi bacali Hrvatske putovnice..
gdje to zivota ti.. :D
triconja

#314 Re: Migranti

Post by triconja »

animals wrote:Nasi ljudi bacali Hrvatske putovnice..
Mozda je jednom ispala iz dzepa a ovaj skonto da ju je bacio :lol:
Oligarh

#315 Re: Migranti

Post by Oligarh »

Vidjet ćete kakve ćemo mi probleme imati sa ovim. Stalno prolazim pored parka i broj je sve veći i veći, kao i na samoj Baščaršiji. Već je sada Šahinagića ulicom za turiste opasno krenuti prema Žičari. Isto je tako sa mostom kod Vijećnice, i Inat kuće. Mom prijatelju mobitel iz ruke prije tri dana pokušali oteti na Šeheriji. Ženu od komšije, inače doktoricu, ispipali neprilično neki dan. Policija navrati na par minuta i ode. Ove palamude što ih brane molim da ih prime kući, da malo ove mahale u blizini Vijećnice prodišu. Nezgodno će biti ako mi stanovnici budemo morali red uspostavljati.
triconja

#316 Re: Migranti

Post by triconja »

Sta ti je fasizam, reko bi covjek da nece to kod nas nikad vise.

Eee, slusam na radiju kae postoji prijetnja od fasizma u bosni :lol: :lol: :lol:
animals

#317 Re: Migranti

Post by animals »

triconja wrote:Sta ti je fasizam, reko bi covjek da nece to kod nas nikad vise.

Eee, slusam na radiju kae postoji prijetnja od fasizma u bosni :lol: :lol: :lol:
Pa fasizam imas u RS, vec 20 i kusur godina..
nije nikad ni izasao..
triconja

#318 Re: Migranti

Post by triconja »

animals wrote:

nije nikad ni izasao..
Daleko od ociju, daleko od srca. Mislim u federaciji, za koju smo se borili, jelte.

edit: Bas me interesuje sta u eresu rade sa migrantima?
insomnia78

#319 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

“Lome im prste i teraju ih da se krste isko na rukama lisice nose”
animals

#320 Re: Migranti

Post by animals »

triconja wrote:
animals wrote:

nije nikad ni izasao..
Daleko od ociju, daleko od srca. Mislim u federaciji, za koju smo se borili, jelte.
Aha..mislis da su to ovi koji nesto kazu protiv migranata :D
Edin H.

#321 Re: Migranti

Post by Edin H. »

triconja wrote:
Vi ili ste mladi ili bas veze nemate sta se desavalo, ili vas je pukla ona kad izbjeglice koje dobiju drzavljanstvo postanu veci desnicari od domicilnog stanovnistva.

Ispali se levat iz Sarajeva, kupi na crno hrvatski pasos, sa tim pasosem bez vize udje u avion, kad dodje na Heathrow baci pasos u WC solju, i onda kada dodje na imigraciono kaze da hoce da trazi azil. Ukoliko to ne uradi i nadju mu lazni pasos diretno murija.

Je li treba jos crtati?
animals

#322 Re: Migranti

Post by animals »

triconja wrote:
animals wrote:

nije nikad ni izasao..

edit: Bas me interesuje sta u eresu rade sa migrantima?
Bacaju ih u kaveze lavovima..
triconja

#323 Re: Migranti

Post by triconja »

insomnia78 wrote:“Lome im prste i teraju ih da se krste isko na rukama lisice nose”
Mal ne rekoh, e kako bi to odjeknulo svijetom, jebo brzinu svjetlosti :lol:
dezurni_ucenik

#324 Re: Migranti

Post by dezurni_ucenik »

Oligarh wrote:Vidjet ćete kakve ćemo mi probleme imati sa ovim. Stalno prolazim pored parka i broj je sve veći i veći, kao i na samoj Baščaršiji. Već je sada Šahinagića ulicom za turiste opasno krenuti prema Žičari. Isto je tako sa mostom kod Vijećnice, i Inat kuće. Mom prijatelju mobitel iz ruke prije tri dana pokušali oteti na Šeheriji. Ženu od komšije, inače doktoricu, ispipali neprilično neki dan. Policija navrati na par minuta i ode. Ove palamude što ih brane molim da ih prime kući, da malo ove mahale u blizini Vijećnice prodišu. Nezgodno će biti ako mi stanovnici budemo morali red uspostavljati.

Sto izmisljamo price i dogadjaje. :lol:
triconja

#325 Re: Migranti

Post by triconja »

Edin H. wrote:
triconja wrote:
Vi ili ste mladi ili bas veze nemate sta se desavalo, ili vas je pukla ona kad izbjeglice koje dobiju drzavljanstvo postanu veci desnicari od domicilnog stanovnistva.

Ispali se levat iz Sarajeva, kupi na crno hrvatski pasos, sa tim pasosem bez vize udje u avion, kad dodje na Heathrow baci pasos u WC solju, i onda kada dodje na imigraciono kaze da hoce da trazi azil. Ukoliko to ne uradi i nadju mu lazni pasos diretno murija.

Je li treba jos crtati?
Ja sam imao srecu pa nisam rat zapamtio, bio sam mali u to doba. :D

Ima svakakvih budala, tako da me i ne cudi da to rade. :thumbup:
Locked