Položaj žene u islamu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply

da li islamske šerijatske propise prema ženama, treba potpuno izbaciti iz naše tradicije?

da
72
55%
ne
59
45%

Total votes: 131

insomnia78

#301 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by insomnia78 »

zforumas wrote:
triconja wrote: Evo pitanje, sto bi se ovdje pricalo o obrezivanju zena? Ja kako znam da nikad u bosni nije bio slucaja te stvari pa sto da se o tome prica?
Ovo ti je u Bosnu doslo sa sunet bradicama, kratkim tolama i onim sto sire noge kad klanjaju.
Moja prva komsinica je iskrvarila i podlegla nakon homemade obrezivanja koje je izveo njen frisko povehabljeni muz i njegov brat.
Naravno Allah ju je uzeo sebi jer je bila predobra za ovaj svijet. Poj'o vuk magarca...
:lol:
De odvadi kru’a t’
arzuhal

#302 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by arzuhal »

mjeseceva_ratnica wrote:Mea culpa, trebala sam napisati u suri Al idiot piše, pa navesti sve ovo, jer kad Muhamed naziva ljude stokom ili poziva na sakaćenje i ubistva, to nije problem, a kada struka progovori o činjenicama, to pogodi.

Ti si moderatore svakako poseban slučaj onoga što laički nazivaju ljigavost i hinjavost, dugo vremena pratim forum, i tvoj prikriveni sadizam uz očiti nedostatak hrabrosti za direktno iskazivanje stava, je klinički primjer mentalnog profila vjerskog službenika koji nikada neće biti vođa ili se boriti u bitkama za ono što zastupa riječima, nego će iz sjene huškati i prosipati demagogiju, tako da prijavi slobodno sve ovo, a ako neko razuman odlučuje o sankcijama, za mene ih neće biti.
Opa, hvala na džabnoj izradi psiho-profila :mrgreen: Neću ja u svoje ime prijavljivati, biži...

Možeš ti kao stručnjak govoriti o temi šta želiš, no postoje forumska pravila kada se tako obraćaš forumašu, etiketiraš i sl. Raja onda to prijavi, štaš...

Uostalom, gdje sad @harač :mrgreen:
zforumas

#303 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by zforumas »

insomnia78 wrote:
zforumas wrote:
triconja wrote: Evo pitanje, sto bi se ovdje pricalo o obrezivanju zena? Ja kako znam da nikad u bosni nije bio slucaja te stvari pa sto da se o tome prica?
Ovo ti je u Bosnu doslo sa sunet bradicama, kratkim tolama i onim sto sire noge kad klanjaju.
Moja prva komsinica je iskrvarila i podlegla nakon homemade obrezivanja koje je izveo njen frisko povehabljeni muz i njegov brat.
Naravno Allah ju je uzeo sebi jer je bila predobra za ovaj svijet. Poj'o vuk magarca...
:lol:
De odvadi kru’a t’
Hajd ovo za magarca i vuka sam se salio
arzuhal

#304 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by arzuhal »

Nurudin wrote: Znači, za tebe, tući ljude kandžijom , zato što su imali spolni odnos a nisu se vjenčali, je ispravan čin ?
To je jako jednostavan odgvor , nismo u diplomciji , DA ili NE?
NE.
Dogmano

#305 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Dogmano »

Kako to da danas islam zarobljava, a znamo da je ideja Muhamedova a.s. bila spiritus movens eruptivne reforme zaostalog arapskog korpusa!? Za one koji slijede dogmu, bilo muškarci ili žene, oktroirana pravila iste će biti stega, prepreka i poniženje. Za one koji slijede Muhameda a.s. - takvi neće imati problem sa normama morala, religije i prava - dobra, lijepa i čista bi trebala biti njihova intencija u svim prilikama.

Umjerenost je izuzetna vrlina!
riverflow

#306 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by riverflow »

47% za :? strašno!
arzuhal

#307 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by arzuhal »

riverflow wrote:47% za :? strašno!
A šta?
Zejnep

#308 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Zejnep »

insomnia78 wrote:Svidja mi se ova “forenzicarka”
Mogla bi ona ordinaciju ovdje otvoriti :mrgreen:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#309 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Nurudin »

mjeseceva_ratnica wrote:Mi kao žene smo po defaultu manjkave pameti, nestabilne, šta sve ne, a kao diplomirana psihologinja i ex sudska vještakinja u toj oblasti, odgovorno tvrdim da se Smrčkovo svjedočenje ne bi smatralo validnim, budući da se radi o infantilnoj osobi, s teškim poremećajem poimanja realnosti, distorzijom proizašlom iz očitog manjka urođene inteligencije i izrazito limitiranog kognitivnog rezonovanja.

Čovjek je debil, i to ne kao uvreda, nego po skali koja zaista postoji i označava najblaži stepen mentalne retardacije, te je svaka interakcija s njim u cilju razmjene mišljenja, čisto gubljenje vremena, budući da on isto kao zaseban proces ima na najnižem nivou, te funkcioniše po cikličnom principu naučenih obrazaca iz kojih ne može izaći.

Kad mi se bude dalo, napišem još nešto, budući da pratim ovaj forum iz sebi znanih razloga.
Odlična analiza :thumbup:

Međutim, ovdje u našem Forumistanu ćeš ti , kao kompetentna osoba koja može da kaže neku pametnu na raznim temama, da
dobiješ ban i to trajni, a likovi poput Smrčka će da terorišu ljude okolo sa svojim besmislicama.
Možda te diplomatski riječnik može poživiti neko vrijeme, ali tzv "moderiranje" će ti doći glave.
Zato je ovaj forum danas sjena od nekadašnjeg vremena kad je admin bio NIN
triconja

#310 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by triconja »

zforumas wrote:
insomnia78 wrote: :lol:
De odvadi kru’a t’
Hajd ovo za magarca i vuka sam se salio
Evo i za ovo da komentarisem, jel meni treba neko govoriti da ne smijem stavljati glavu pod vodu jer mogu da se utusim, da ne smijem ici po pola ceste i tako te stvari iako imam vise od 18 godina?

To isto moze da vazi i za takve stvari, hej skida se dio koze i mesa i to se radi u kuci, bolje receno u kakvoj garazi ili bolje opremljenom podrumu i ona na to pristala!?
Bloo
Globalna šefica

#311 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:Aaannndddd this is how democracy dies... :novine:
Ooops koja democracy :mrgreen:
Image
Molim te, ne obracaj mi se direktno i ne rasplamsavaj plamen moje ljubavi prema tebi..
Nasa ljubaF je neostvariva, ja ateista, ti netakomladmusliman, ja manijak, ti pitar....

:cry:

Odlazim....
zijancer

#312 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by zijancer »

šta je vođa (mislim, ona čizma teta erikina), pesnica il sabranost? :mrgreen:
arzuhal

#313 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:
Bloo wrote:Aaannndddd this is how democracy dies... :novine:
Ooops koja democracy :mrgreen:
Image
Molim te, ne obracaj mi se direktno i ne rasplamsavaj plamen moje ljubavi prema tebi..
Nasa ljubaF je neostvariva, ja ateista, ti netakomladmusliman, ja manijak, ti pitar....

:cry:

Odlazim....
To razumijem, ali nemoj me pogrešno shvatiti: Leonida ide samo zbog tvog spominjanja trule demokratije i tih ubleha...
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#314 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Nurudin »

arzuhal wrote:
Nurudin wrote: Znači, za tebe, tući ljude kandžijom , zato što su imali spolni odnos a nisu se vjenčali, je ispravan čin ?
NE.
Jel bilo teško ? Znači ako nije ispravno, ispravit ćemo Alaha (nije nam prvi put) i riješiti se toga
Connaisseur Karlin

#315 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Connaisseur Karlin »

zforumas wrote:
eh, radi danasnjih i buducih zrtava , Islamski konzilij bi trebao promjeniti stav i prestati tolerirati, a ovo nije nacin da se sacuva ili privuce vjernika, jednostavno j van okvira zdrave pameti svih koji ovako nesto podrzavaju i prakticiraju :roll:
Bloo
Globalna šefica

#316 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Bloo »

Nurko, mislis da bi bolje prosao sa NINom?
Mislim Smrle ne bi, ali ni ti...
arzuhal

#317 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by arzuhal »

Nurudin wrote:
arzuhal wrote:
NE.
Jel bilo teško ? Znači ako nije ispravno, ispravit ćemo Alaha (nije nam prvi put) i riješiti se toga
Ne, nemaš ti šta ispravljat Allaha Uzvišenog.
Nurudin

#318 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Nurudin »

Bloo wrote:Nurko, mislis da bi bolje prosao sa NINom?
Mislim Smrle ne bi, ali ni ti...
Ja nisam imao problema sa njim ni kad sam branio po forumu religijske stavove.
Smrle bi preživio 2-3 dana
Meni je uvijek bila draža, a i sad je , tzv konstruktivna rasprava , od naduravanja s nekim.
Smrcak15

#319 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
da, svi ponizavate zene :thumbup:
Ne, ja volim zene...pa zasto bi ponizavao nesto sto mi je srcu drago :mrgreen:
Volim i ja zene, ali ti si me prevazisao :mrgreen:
Smrcak voli, Smrcak odsijece klitoris...

N00b
Kad sam ja to zagovarao tako gnusna djela kao odsijecanje klitorisa???

To je uzas ko god radio.

Nemoj te lagati na mene ispadate budale ovako vezveze.
MarlboroGold

#320 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote:
zforumas wrote:
eh, radi danasnjih i buducih zrtava , Islamski konzilij bi trebao promjeniti stav i prestati tolerirati, a ovo nije nacin da se sacuva ili privuce vjernika, jednostavno j van okvira zdrave pameti svih koji ovako nesto podrzavaju i prakticiraju :roll:
Takvi trebaju završiti u zatvoru. To je najblaža kazna.
Nurudin

#321 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by Nurudin »

Eto, ti imaš pravo ga ispravljati, a ja nemam. Ma nemoj
Pa nije to samo tvoj Allah, nego i moj :D
mjeseceva_ratnica

#322 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by mjeseceva_ratnica »

Smrčak je neko koga bi Arzuhal poslao u bitku da pogine za metanarativ kojim mu on puni glavu, Arzuhal je prodavač magle, kao i jedan hodža koji se onesvijetio u ratu, kada je komadant brigade izvadio osigurač bombe na hodžinu demagogiju o vrijednosti smrti na Allahovom putom, ipak mu se nije išlo tamo, urođeni nagon za preživljavanje je bio jači od iluzornog ubjeđenja o kojem je pričao.

S druge strane, Smrčak bi poginuo za ono što vjeruje, jer on taj Muhamedov imaginarni svijet doživljava kao krajnju realnost, kao dijete koje je skočilo sa litice, jer je vidjelo Pticu trkačicu da to isto radi i nije moglo shvatiti pogubnost takvog poteza, budući da nije distanciralo apstrakciju i realnost.
riverflow

#323 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by riverflow »

arzuhal wrote:
riverflow wrote:47% za :? strašno!
A šta?
Preko 40% ljudi na forumu je za provodjenje islamskih propisa prema ženama. Meni je to strašno (ja sam od onih što su protiv pokrivanja žene ikako, da napomenem).
MarlboroGold

#324 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by MarlboroGold »

Arzo kao Yoda :D
arzuhal

#325 Re: da li je žena u islamu ponižena?

Post by arzuhal »

Nurudin wrote:Eto, ti imaš pravo ga ispravljati, a ja nemam. Ma nemoj
Pa nije to samo tvoj Allah, nego i moj :D
Nemam ni ja pravo, nisam to ni rekao niti sam ispravio Allaha. Imamo pravo zauzeti stav po pitanju bilo čega.
Post Reply