Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
statixx wrote:Iz par postova lako se moze uociti da se vehabizam mladima prodaje kao alternativa kapitalistickom drustvu i borba protiv nemoralnog sistema. Na globalnom nivou to je borba izmedju islama i Zapada koja im pruza iluziju da si dio globalnog anti-imperijalistickog pokreta, a na lokalnom borba protiv domacih "smutljivaca" koji ne citaju doslovno Kuran i glume umjerene. Oblikovati identitet i smisao djeteta ovakvim stavovima ne moze mu donijeti nista dobro.
Moguće da si ti sve u pravu. Ali, šta uraditi? Eto, detektovao si problem, šta je rješenje?
eeee to je onaj belaj. šta dalje?
izgleda da će ipak sve ostati na kmekanju iz blata u kojem se valjaju
U ovoj zemlji svakako je sve otišlo u q.rac!!!
Kome god na um padne može te proglasiti čime god hoće bez ikakvih posljedica.
Ne pita te više ni za vjeru, ni za naciju, ni za jezik..., ni za šta. Kako god se kome čefne svrsta te tamo gdje njemu volja a ti se onda brani i koprcaj.
Postao si to što si postao, a ako se braniš onda to i potvrđuješ. Nabrojao sam sebi nekih dvadesetak epiteta u koje me meću pa sam unitarista, fundamentalista, terorista, ISIL-ovac, vehabija, džihadista, nacionalista, rasista, selefista, ekstremista... ista, ista, ista...
Ni države, ni zakona, ni suda, ništa sem anarhije...
Procentualno je jako malo onih što nas jašu ali im je moć ogromna. Iznad i izvan su zakona. Vladaju!!! I terorišu!!!
I to sve od reda. I svoje i one koje etiketiraju. Pomoću toga oni dominiraju.
A kurvanjska MZ koja je sve ovo aminovala, zakuhala i napravila sada godinama ponavlja mantru dogovorite se, dogovorite se, dogovorite se...
Pa s kim p.... vam materina?!! S ovima koje ste instalirali i koji su od prvog dana destruirali ono što je dogovoreno i potpisano radi mira u Dejtonu.
A sad se iza Dejtona kriju, tumače ga kako im kada volja, provode što im paše a odbacuju što im volja i u suštini nastavljaju rat i ostvaruju ratne ciljeve u miru lažući, petljajući, izmišljajući, etiketirajući... Time se graditelji države proglašavaju rušiteljima a rušitelji pažnju sa svoje rabote skreću kroz svakodnevne izmišljotine. Ovo baš nema smisla i ponovo se kao u d e v e d e s e t i m budi paranoja i priziva krvoproliće.
A krojaći ove ludžaćke košulje traže dogovor. Neko je ovdje lud!!!
Nije problem što se djeca vode na aktivnosti i vježbanje, i ja sam nekad bio izviđač. Problem je što je u ovakvoj multinacionalnoj i multikonfesionalnoj državi organiziran ovakav jednoobrazan sastav ovih malih izviđača. Umjesto da se onom bradonji sportisti iz Askera pridruže neki pop bradonja karatista i neki svećenik bokser, da se grupa nazove Asker-Vojnik-Bojovnik, i da bude manje-više podjednak broj sunećenih i neosunećenih mališana u grupi...
nesloga wrote:Nije problem što se djeca vode na aktivnosti i vježbanje, i ja sam nekad bio izviđač. Problem je što je u ovakvoj multinacionalnoj i multikonfesionalnoj državi organiziran ovakav jednoobrazan sastav ovih malih izviđača. Umjesto da se onom bradonji sportisti iz Askera pridruže neki pop bradonja karatista i neki svećenik bokser, da se grupa nazove Asker-Vojnik-Bojovnik, i da bude manje-više podjednak broj sunećenih i neosunećenih mališana u grupi...
a kakve su šanse za malog Avrama i malog Ramba da se pridruže?
nesloga wrote:Nije problem što se djeca vode na aktivnosti i vježbanje, i ja sam nekad bio izviđač. Problem je što je u ovakvoj multinacionalnoj i multikonfesionalnoj državi organiziran ovakav jednoobrazan sastav ovih malih izviđača. Umjesto da se onom bradonji sportisti iz Askera pridruže neki pop bradonja karatista i neki svećenik bokser, da se grupa nazove Asker-Vojnik-Bojovnik, i da bude manje-više podjednak broj sunećenih i neosunećenih mališana u grupi...
Pa dovedi im Dodika i Čovića neka se pridruže trenerima.
Poenta i jeste u tome da jedan broj neće ništa, ama baš ništa što imalo miriše na zajedništvo, Bosnu, građansko, demokratsko...
Znači da djeca skidaju gaće pri upisu u udruženje? A ko bi pregledao genitalije djece? Šta ćemo sa curicama?
Koliki je procenat Jevreja? Idu li oni u neku posebnu kategoriju osunećenih, ili su sa muslimanima?
Znači da djeca skidaju gaće pri upisu u udruženje? A ko bi pregledao genitalije djece? Šta ćemo sa curicama?
Koliki je procenat Jevreja? Idu li oni u neku posebnu kategoriju osunećenih, ili su sa muslimanima?
a kakve su šanse za malog Avrama i malog Ramba da se pridruže?
Romi bi nominalno isto bili dio grupe, ali bi narušavali disciplinu pa bi se njih poslalo u tramvaje, trgove...da namiču financijska sredstva za organizaciju.
jahh wrote:Asker je klub otvorenog karaktera, moze svako doci i vidjeti sta se radi. Centar Safet Zajko, sala za borilacke sportove. Upoznas ljude, popricas, pitas sta te zanima.
Ali jok, treba piskarati po forumu i siriti smutnju.
smutnju šire ti vehabijski gmazovi tako što djecu indoktriniraju saudisjkim zaostalim mentalitetom.
Samo što ne kontaju da kozojebi mogu biti glupi jer leže na nafti, može im se jbg , ali ti ne možeš .
Njima treba zabraniti svaki oblik organiziranja , to je jedino riješenje. Ne može ni pčelarsko ni sportsko ni bilo kakvo , samo
donijeti zakon o tome . Nisu oni toliko opasni za sigurnost, koliko su opasni za našu kulturu i identiet
Stari ti je kozojeb, vjerovatno si i ti nastao takvim aktom.
Idemedosumom wrote:Vehabijski ahlak. Zar ti Banovići toliko nedostaju?
Imas iskrivljenu percepciju ahlaka. On moze nazivati citave narode kozojebima i to je tebi ok, al kada mu neko skrene paznju na nacin na koji dolikuje takvom profilu ljudi, ti se nalazis prozvanim da reagujes.
sinuhe wrote:Na drugim temama, bas se neki da razvila prica o osveti, se traze upravo ovakvi askeri. Sad kao ne valja zato sto je u reziji vehabija.
Druze sinuhe tebi smeta vehabija kao pojava dok meni njegova ideologija i navaljivanje na sgovornika da prihvati receno.. Vidi, to isto ti radis, a nisi vehabija. Ljudi ti objasnili i crtali da se osveta ne priprema javno i ne raspravlja se o istoj, nego samo jedno jutro te nadju izresetanog ...nekom se mozda i glava zakotrlja, a sve zavisi kolika mu je zlocinacka hipoteka...Znaci ne petljaj o osvetama...
mishic wrote:U ovoj zemlji svakako je sve otišlo u q.rac!!!
Kome god na um padne može te proglasiti čime god hoće bez ikakvih posljedica.
Ne pita te više ni za vjeru, ni za naciju, ni za jezik..., ni za šta. Kako god se kome čefne svrsta te tamo gdje njemu volja a ti se onda brani i koprcaj.
Postao si to što si postao, a ako se braniš onda to i potvrđuješ. Nabrojao sam sebi nekih dvadesetak epiteta u koje me meću pa sam unitarista, fundamentalista, terorista, ISIL-ovac, vehabija, džihadista, nacionalista, rasista, selefista, ekstremista... ista, ista, ista...
Ni države, ni zakona, ni suda, ništa sem anarhije...
Procentualno je jako malo onih što nas jašu ali im je moć ogromna. Iznad i izvan su zakona. Vladaju!!! I terorišu!!!
I to sve od reda. I svoje i one koje etiketiraju. Pomoću toga oni dominiraju.
A kurvanjska MZ koja je sve ovo aminovala, zakuhala i napravila sada godinama ponavlja mantru dogovorite se, dogovorite se, dogovorite se...
Pa s kim p.... vam materina?!! S ovima koje ste instalirali i koji su od prvog dana destruirali ono što je dogovoreno i potpisano radi mira u Dejtonu.
A sad se iza Dejtona kriju, tumače ga kako im kada volja, provode što im paše a odbacuju što im volja i u suštini nastavljaju rat i ostvaruju ratne ciljeve u miru lažući, petljajući, izmišljajući, etiketirajući... Time se graditelji države proglašavaju rušiteljima a rušitelji pažnju sa svoje rabote skreću kroz svakodnevne izmišljotine. Ovo baš nema smisla i ponovo se kao u d e v e d e s e t i m budi paranoja i priziva krvoproliće.
A krojaći ove ludžaćke košulje traže dogovor. Neko je ovdje lud!!!
Boldirano, potpuno si upravu. Mogu i smiju da bilo koga etiketiraju kako ko hoće, smije ti bilo kakav pridjev dati a da nemaš pravo da se braniš. Znam dosta ljudi koji uče o islamu i imaju bradu ali nisu teroristi, nemaju takvo mišljenje. Najveći problem ovdje je neznanje i bezobrazluk, ne razmišljaju kako se osjeća ta osoba koju etiketiraš nećim, nažalost ali tako je.
llull wrote:Pascad su oni koji u djecu usadjuju ekstremizam bilo koje vrste, bilo da su srbi, hrvati ili bosnjaci.
Za djecu eno planinara, izvidjaca pa bujrum... priroda, setnja, druzenje i sve ostalo sto ide uz to a ne ovakvi kampovi.
Ok vjera, naravno... To je za kucu, za crkvu, dzamiju, sinagogu a ne da se po ovakvim kampovima uce hardcore tumacenja vjere ma koja bila.
Ma ja, sve je to isto, i kad decu uce rukovati oruzjem i kad
im drze vjersku poduku. Zestoka borba izmedju Srba i Hrvata za titulu "propagator dvostrukih arsina godine".
Haris.ba wrote:
Kako tako lahko odustajete? Helem, kad se već spominju da negdje trebam djecu slati, može jedna slika gdje ih sigurno neću poslati?
Ovo nije snimljeno u BiH niti u bosanskom kampu za jačanje tijela i duha. Znaš i sam.
Ja bih rekao kako se ovdje radi o njegovanju kulturnih/tradicionalnih vrijednosti, a ko smo bi da to osudjujemo. Isto vrijedi i za one subarase sto ih vladika pricescava od Bilece do Dobruna.
LBVIEW wrote:
im drze vjersku poduku. Zestoka borba izmedju Srba i Hrvata za titulu "propagator dvostrukih arsina godine".
LBVIEW wrote:
Nesto ne vidim da osudjuješ
Nema sta osuditi. Nema nigdje srba ili eventualno hrvata