Prijateljske utakmice: SAD - BiH / Mexico - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Grean

#301 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Grean »

Bazinga1234 wrote:
Grean wrote:Trenutno profilom idealna desetka je Duljevic. To je uloga u kojoj je bio najbolji u Sarajevu, puno bolji nego na krilu.

Muhamed Besic do boljih dana treba krpiti tog problematicnog desnog beka. To je igrao skoro cijeli period u Videotonu.
Fali nam Duljina prodornost na krilu.

Besic je jako los na poziciji desnog beka, igrao je to čini mi se samo jednom u Evertonu i to mu je bila jedna od lošijih partija.
Ima Duljevic prodornost i u sredini, iza spica. To je uloga u kojoj on najvise daje sto je pokazao u Sarajevu a za krila ima kandidata i mimo njega.

Besic je citavu karijeru igrao stopera i desnog beka (ispravka za Videoton, tu je bio stoper i tek pred kraj desni bek), sve do utakmice sa Meksikom kad ga je Susic stavio na defanzivnog veznog. Danas ga svi vide u toj ulozi a prije toga nikad je nije igrao. To sto je bio los u Evertonu na beku nije mjerilo, nije bio bolji ni u drugim ulogama.
channel10

#302 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by channel10 »

Ali opet bi se trebao vidjeti ako nista individualni kvalitet, da ga ima. Ovdje je samo Menalo dobar igrac i koji moze postati jako dobar igrac. Evo u drugom su vec bolji i opet Menalo i niko vise zasad.
leškarenje

#303 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by leškarenje »

Naravno,Menalo :thumbup: i to je svako ziv napisao jos nocas dok se igrala utakmica....ali Menalo se vraco i cistio situacije pred golom,Menalo probijo kroz sredinu,sam sa sobom igro :thumbup:
Bazinga1234

#304 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Bazinga1234 »

channel10 wrote:Ali opet bi se trebao vidjeti ako nista individualni kvalitet, da ga ima. Ovdje je samo Menalo dobar igrac i koji moze postati jako dobar igrac. Evo u drugom su vec bolji i opet Menalo i niko vise zasad.
Samo gledaj kad Todorovic krene sa prodorima po lijevoj strani... :D
leškarenje

#305 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by leškarenje »

Upravo to posao napisati,krece pravljenje budala od Amera :-) Todorovic ko Marcelo :izet:
channel10

#306 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by channel10 »

leškarenje wrote:Naravno,Menalo :thumbup: i to je svako ziv napisao jos nocas dok se igrala utakmica....ali Menalo se vraco i cistio situacije pred golom,Menalo probijo kroz sredinu,sam sa sobom igro :thumbup:
Njega ce na kraju uzeti HR repka.Za 2-3 godine ce biti zvijer, ako ga posluzi zdravlje.
Edin H.

#307 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Edin H. »

channel10 wrote:
leškarenje wrote:Naravno,Menalo :thumbup: i to je svako ziv napisao jos nocas dok se igrala utakmica....ali Menalo se vraco i cistio situacije pred golom,Menalo probijo kroz sredinu,sam sa sobom igro :thumbup:
Njega ce na kraju uzeti HR repka.Za 2-3 godine ce biti zvijer, ako ga posluzi zdravlje.
Kako? :skoljka:
channel10

#308 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by channel10 »

Edin H. wrote:
channel10 wrote:
Kako su i dosad uzimali.
leškarenje

#309 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by leškarenje »

Nikako....momak sam kaze da je njegova buducnost BIH,da nema mjesta nekom drugom razmisljanju.....meni je ovaj Cavar nekakav mutan,jos sad kod Nike otisao :oops:
Logovan

#310 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Logovan »

Menalo je naš. :thumbup: :thumbup:
Edin H.

#311 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Edin H. »

channel10 wrote:
Edin H. wrote:
channel10 wrote: Njega ce na kraju uzeti HR repka.Za 2-3 godine ce biti zvijer, ako ga posluzi zdravlje.
Kako su i dosad uzimali.
Mislim da ne mere, sad smo ga bezecovali. Tj, moze, ali ne tako lako, i morao bi cekati dosta.
channel10

#312 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by channel10 »

Logovan wrote:Menalo je naš. :thumbup: :thumbup:
Jel se to jutrosnja tekma racuna kao oficijelna?
Logovan

#313 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Logovan »

channel10 wrote:
Ne, nego vidim da ga interesuje samo dres BiH, ne vidi se u drugoj reprezentaciji.

Mislim bilo dobro kada bi zbog jutrošnje utakmice bili sigurni što se tiče njega, pa da ne može mijenjati dres. :oops:
channel10

#314 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by channel10 »

Ma dok on ne zaigra za A repku, nista nije gotovo. A evo gledam, ima 21,5 godinu. Mislio sam da je mladji. Dobri jos Todorovic, Cavar nije los, kao i Saric cini mi se. Gdje igraju prvi i treci? Cavar je otisao u bundes ligu.
Edin H.

#315 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Edin H. »

Logovan wrote:
channel10 wrote:
Ne, nego vidim da ga interesuje samo dres BiH, ne vidi se u drugoj reprezentaciji.
:oops:
Pusti to. :oops:
Korisničkoime

#316 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Korisničkoime »

Jbt po komentarima reko silovali USA.
Medjutim, ja ne znam sta ste vi gledali.
3-4-5 dodavanja greska i onda oni 3-4-5 dodavanja greska u tako u krug je otprilike sta se desavalo vecinu vremena, sto se moze i razumiti jer smo neuigrani, prvi a vejrovatno i zadnji puta u tom sastavu.
Ne treba previse ocekivati od ovih momaka ne bi bilo fer. Jedino sto se moze cjeniti je neka pokazana individualna klasa i tu je jedini Menalo nesto pokazao mada ni to nije bilo toliko da se pokupi toliko hvalospjeva jer momak moze i bolje od ovoga.
Nadalje ja ne znam sta je ko gledao ali neke sigurne stopere koji su ovdje svi vidili ja nisam. Ispali smo u toku utakmice 4 puta, jedan puta u prvom u tri puta u drugom poluvremenu od toga dva puta amaterski, stoperi ni jedan put nisu bili na mjestu.
Prije par stranica kaze se imamo stopera na pretek, jbg ja jos ni jednog dokazanog i pozdanog na kome bi se mogla graditi nasa odbrana ne znam ali citam neki Mihojevica vec u reprezentaciji vide, haman pa udarna postava. Previse je ljudi.
Pored Menala jos je i Tomic bio po meni dobar, pametan igrac jak na lopti, ne srlja. Cavar nije nista pokazao vjerovatno ce biti bolje slijedecu utakmicu.
Ono sto niko ne spominje je da USA osim malo na pocetku skoro pa i nisu igrale presing, meni cudno ali eto zapazih to.
Ne znam veoma je tesko ocjeniti sve ovo jer momci nisu uigrani, na brzinu je sve sastavljeno, za neke bolje procjene valja sacekati jos Meksiko. Ali po meni ni blizu kako bi to komentari dali da naslute pogotovo nema pojma o stabilnosti stoperakog para.
Da i opet cu Kadusic fali jer bekova nemamo kako treba.
kudrilo

#317 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by kudrilo »

Falio je Miličević da ga na pas Hadžića zabije u devedesetku.

Logično da ovo sinoć nije Barcelona, ali kad čitam pojedine komentare, npr oko stopera kako su losi i sl, na trenutak i zaboravim da nam je Kipar dao 3 gola, da nam se frajer gradio do peterca, ko da ide leđima na koš... Ali to se dešavalo ovim odbrambenim "zvijezdama" reprezentacije, pa je to ok.

Sinoć na sredini terena, od svih koji su igrali sredinu, najgoru partiju odigrao Medunjanin.
TheMule

#318 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by TheMule »

Nasi su odlicno odigrali, kad se pogledaju okolnosti.

-Iznenadila me odbrana koja nije pravila nikakve katastrofalne kikseve niti izbijala loptu, vec sve od noge do noge. Cak je i golman ucestvovo, pa je u nekoliko navrata izgledalo da nam je selektor Guardiola :D Slabost odbrane su bile dijagonalne lopte i na tom se mora poraditi.

- U fazi napada smo bili dosta nemocni, ali to je razumljivo zbog neuigranosti, ali i nedostatka velikih kalibara poput Pjane i Dzeke. Kad smo pokusali brzim prodorima po krilima, bile su naznake da se nesto moze stvoriti, ali kad smo pokusali sa centarsutevima, to je bilo katastrofalno. Ni korner nismo znali izvesti... Mislim da se u buducnosti moraju forsirati brzi pojedinacni prodori (ala Menolo) i dupli pasovi i prodor u sesnesterac. Nadam se da Prosinecki nece pokusati da iskoristi visinu Dzeke pa da bazira igru na centearsutevima usamljenom Edinu u sesnestercu....

-Borbenost je bila na nivou. Caki mali okretni Menolo je bio jak u duelu. Vidi se da su iz premijer lige :D
-Nesto sto jos nisam vidio: Nasi preuzeli incijativu od 70. minute :shock:

Mislim da se ovom timu ne treba puno dodavati i oduzimati. Pjanic, Dzeko, i mozda jos jedan (Besic? ako bude igro redovno u klubu) u pocetnih 11, i jos 3-4 standardna u rezervi
Grean

#319 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Grean »

Ja sam vec pominjao ranije a i poslije odgledanog drugog poluvremena potvrdjeno da se slazem sa @korisnicko ime i Sabicem, meni je stoperski par i zadnja linija izgledala nesigurno da bi im se dijelile pohvale.

Dvije situacije iz drugog su bile kriticne, ono ubacivanje sa desne strane kad Mihojevic skace i nesto kao dohvati loptu kod stative ali ne znas hoce li da preskoci, izbije ili ustopa. Lopta ode u sred sesnest.

Druga situacija, napad opet po njihovoj desnoj strani, Todorovic mladji i Graovac se pomjeraju prema toj strani, preuzimanje igraca i onda Todorovic vidi da je jedan njihov sam na njihovoj lijevoj, preuzima njega a Graovcev igrac ostaje sam u sesnest.
leškarenje

#320 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by leškarenje »

Dobro vi to zapazate :zjev: e sad sjedite pa pregledajte bilo koju nasu utakmicu u zadnjih par godina ,znaci bilo koju pa pogledajte sta rade nasi stoperi i kakve greske prave....od Spahića pa sad ove dvojice .

Sad ponovo gledajte pa zapazajte krila....Todorovic vise puta probio po krilu nego u zadnjih 10 utakmica sto je uradio bili koji igrac sto je igrao.

Vidim i korneri ne valjaju :thumbup: zapazite i to malo kako ih Pjanic izvodi :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#321 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Tomahawk11 »

Inače nam u odbrani igraju Rio Ferdinand i Serhio Ramos....
leškarenje

#322 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by leškarenje »

Tomahawk11 wrote:Inače nam u odbrani igraju Rio Ferdinand i Serhio Ramos....
Koliko vidim,cilj je ostati pri stavu da u PL nema igrača. Dobro,Grean to vala i ne govori....ali ima ih dosta sto brane taj stav ako treba zivotom :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#323 Re: PRIJATELJSKE UTAKMICE: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Tomahawk11 »

leškarenje wrote:
Tomahawk11 wrote:Inače nam u odbrani igraju Rio Ferdinand i Serhio Ramos....
Koliko vidim,cilj je ostati pri stavu da u PL nema igrača. Dobro,Grean to vala i ne govori....ali ima ih dosta sto brane taj stav ako treba zivotom :lol:
Pa prije utakmice je bilo šta imaš gledati tim iz PL, nagaziće nas....sad kad je završilo neriješeno, a nije da smo bili bez šansi da dobijemo, ne valja ni to.
Okupila se ekipa preko noći, ljudi hoće da sve bude savršeno. Gdje je tu realnost?
Bosanski_kralj

#324 Re: Prijateljske utakmice: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Gledam utakmice Bayerna redovno, bgm se zna često desiti da i njihovi stoperi tokom utakmice ispadnu 2-3 puta.
leškarenje

#325 Re: Prijateljske utakmice: SAD - BiH / Mexico - BiH

Post by leškarenje »

Bosanski_kralj wrote:Gledam utakmice Bayerna redovno, bgm se zna često desiti da i njihovi stoperi tokom utakmice ispadnu 2-3 puta.
Dje ces ovo reci :oops: samo kod nas ispadaju stoperi i to oni stoperi koji igraju po prvi put u zivotu zajedno,jos kaze ispali jednom :lol:
Post Reply