Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post Reply
Alfons Kauders

#301 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

arzuhal wrote:Nije zar da ću biti prisiljen glasati za Komšića...
Ja cu za Dragana. U ovom trenutku, najbolje ih je ostaviti na vlasti u trenutnom sastavu.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#302 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by sabina1 »

Ako bilo ko ima zabludu da se SDP "reformisao" u nesto progresivno , dovoljno je da procita ovu temu pa da se razuvjeri.

Ko god glasa za gradjanske ili lijeve opcije koje nisu SDP-DF , nije napisao jedno,jedino slovo u korist Zeljka Komsica ka cetvrtom mandatu "jezi hljebe da te jedem"(trecem predsjednickom).

Ko god je simpatizer SDP - a i ostataka Komsiceve stranke , mora ovdje nesto da nam objasni zasto Zeljko eto mora...
Ne mora.

Uz cast izuzecima i duzno izvinjenje naravno.

PS : SDP se jeste reformisao ali unazad prema vremenima Zeljka Komsica...
Lug

#303 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Lug »

kolobok wrote: Ne spominju se kao posebna skupina nego se to 'gradjani' odnosi na konstitutivne narode i ostale. Nisu 'gradjani' nekakva posebna ustavna kategorija zaboga. Ne znam odakle ti takvo smijesno tumacenje, prvi put cujem. :zoka:
cekaj, znam da gradjani nisu posebna kategorija, ali gradjani su ti koji glasaju.. ili nisu?
Hafis

#304 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

Lug wrote:
kolobok wrote: Ne spominju se kao posebna skupina nego se to 'gradjani' odnosi na konstitutivne narode i ostale. Nisu 'gradjani' nekakva posebna ustavna kategorija zaboga. Ne znam odakle ti takvo smijesno tumacenje, prvi put cujem. :zoka:
cekaj, znam da gradjani nisu posebna kategorija, ali gradjani su ti koji glasaju.. ili nisu?
Glasaju i seljaci.
Hafis

#305 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

Kartegorija ''građanin'' zvanično ne postoji, osim u pseudopatrijotskom vokabularu.
Jedino ako se pod tim ne misli na izraz za stanovnika nekog urbanijeg centra u svakodnevnom razgovoru.
Lug

#306 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Lug »

pa ko bira Komsica, gradjani ili Bosnjaci?
putokaz1

#307 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

sabina1 wrote:Ako bilo ko ima zabludu da se SDP "reformisao" u nesto progresivno , dovoljno je da procita ovu temu pa da se razuvjeri.

Ko god glasa za gradjanske ili lijeve opcije koje nisu SDP-DF , nije napisao jedno,jedino slovo u korist Zeljka Komsica ka cetvrtom mandatu "jezi hljebe da te jedem"(trecem predsjednickom).

Ko god je simpatizer SDP - a i ostataka Komsiceve stranke , mora ovdje nesto da nam objasni zasto Zeljko eto mora...
Ne mora.

Uz cast izuzecima i duzno izvinjenje naravno.

PS : SDP se jeste reformisao ali unazad prema vremenima Zeljka Komsica...
Simpatizer sam Ljevice,SDP DF NS GS .....
Moguće da glasam za SDP ali vjerovatno neću za Komšića,s tim se ne slažem
Danas na incijativu ne parlamentarne u OV NS Načelnik Lukavca SDP otvara Klizalište u Gradu
Iako imaju Sukobe ove dvije stranke ipak sarađuju
Hafis

#308 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

Lug wrote:pa ko bira Komsica, gradjani ili Bosnjaci?
Biraju ga u 99% slučajeva državljani BiH s pravom glasa bošnjačke nacionalnosti. I iz gradova, i iz sela, a bogami i iz inozemstva.
putokaz1

#309 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

Hafis wrote:
Lug wrote:pa ko bira Komsica, gradjani ili Bosnjaci?
Biraju ga u 99% slučajeva državljani BiH s pravom glasa bošnjačke nacionalnosti. I iz gradova, i iz sela, a bogami i iz inozemstva.
Da Tako je
Banksy

#310 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Banksy »

sabina1 wrote:
Ako bilo ko ima zabludu da se SDP "reformisao" u nesto progresivno , dovoljno je da procita ovu temu pa da se razuvjeri.

Za razliku od 'ne glasam za SDA, ali...' koji unisono aplaudiraju.
Hafis

#311 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

Tko ima gram soli u glavi, shvatit će o čemu se dugoročno ovdje radi i kakva nam vremena pripremaju.
Moguće je da je ovaj mali, priglupi čovječuljak, kojem moram priznati određenu dozu dobronamjernosti, ali i ogromnu dozu nezajažljivoti, da ne kažem one primitivne pohlepnosti, uvjeren za sebe da je jednostavno odabran za neku posebnu misiju, i možda se jadničak i sam odlučio na ovaj korak. Ali opet ostaje činjenica da je on bio i ostat će samo jedan prgavi neotesanko kojem se stjecajem mnogih okolnosti ni krivom ni dužnom posrećilo i vječiti pajac u rukama meštara igre.
Treba razmisliti tko profitira njegovom kandidaturom? Nebitno je hoće li ili neće pobijediti, pošto je to ionako vojskovođa bez vojske i može biti samo kamen spoticanja, onako priglup i prgav od sebe....a još pride funkcija.
Ali ponavljam: tko najviše dobiva njegovom kandidaturom?

Mada je moje mišljenje da se na koncu ipak neće kandidirati. Previše bi bilo piljevine, mislim da su toga i mešti svjesni.
Alfons Kauders

#312 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Tko ima gram soli u glavi, shvatit će o čemu se dugoročno ovdje radi i kakva nam vremena pripremaju.
Moguće je da je ovaj mali, priglupi čovječuljak, kojem moram priznati određenu dozu dobronamjernosti, ali i ogromnu dozu nezajažljivoti, da ne kažem one primitivne pohlepnosti, uvjeren za sebe da je jednostavno odabran za neku posebnu misiju, i možda se jadničak i sam odlučio na ovaj korak. Ali opet ostaje činjenica da je on bio i ostat će samo jedan prgavi neotesanko kojem se stjecajem mnogih okolnosti ni krivom ni dužnom posrećilo i vječiti pajac u rukama meštara igre.
Treba razmisliti tko profitira njegovom kandidaturom? Nebitno je hoće li ili neće pobijediti, pošto je to ionako vojskovođa bez vojske i može biti samo kamen spoticanja, onako priglup i prgav od sebe....a još pride funkcija.

Mada je moje mišljenje da se na koncu ipak neće kandidirati. Previše bi bilo piljevine, mislim da su toga i mešti svjesni.
Meni se cini da najvise dobija HDZ.
Hafis

#313 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Tko ima gram soli u glavi, shvatit će o čemu se dugoročno ovdje radi i kakva nam vremena pripremaju.

Apsolutno. Ovdje se drže palčevi da on i zvanično najavi kandidaturu.
Ali ni SDA tu nije bez profita. Samo, nisam siguran je li im ovo pametno. Vjerojatno se ipak radi o probnom balonu, i na koncu će ipak odustati. Ovaj poklon je nekako previše obećavajući da bi bio istinit.
Novak20

#314 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Novak20 »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ali ni SDA tu nije bez profita. Samo, nisam siguran je li im ovo pametno. Vjerojatno se ipak radi o probnom balonu, i na koncu će ipak odustati. Ovaj poklon je nekako previše obećavajući da bi bio istinit.
:thumbup:
Banksy

#315 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Banksy »

Hafis wrote:
priglupi čovječuljak, kojem moram priznati određenu dozu dobronamjernosti, ali i ogromnu dozu nezajažljivoti, da ne kažem one primitivne pohlepnosti, uvjeren za sebe da je jednostavno odabran za neku posebnu misiju, i možda se jadničak i sam odlučio na ovaj korak. Ali opet ostaje činjenica da je on bio i ostat će samo jedan prgavi neotesanko kojem se stjecajem mnogih okolnosti ni krivom ni dužnom posrećilo i vječiti pajac u rukama meštara igre.
Zvući ružno, ali u suštini, tačno.
Banksy

#316 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
I SDA.
PM72

#317 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by PM72 »

Draga vlast...4 godine biti glavni u drzavi nije mala stvar...sem one šuplje kad je odbrusio Koštunici u vezi Bosne i prstiju...šta je pametno napravio?
Hafis

#318 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

PM72 wrote:Draga vlast...4 godine biti glavni u drzavi nije mala stvar...sem one šuplje kad je odbrusio Koštunici u vezi Bosne i prstiju...šta je pametno napravio?
Ma dobro, dalo bi se o tome danima.
Nije bitan on kao osoba ŽK, otprilike svi znamo koji su mu krajnji intelektualni dometi. Sjedio on ili ne sjedio u onoj stolici, ništa se ne bi značajno desilo.
Njega prije svega treba promatrati kao jednu vrstu rekvizita, svojevrsnog političkog kondoma za višekratnu uporabu.
Mislim, ovo najozbiljnije govorim, da bi bilo najbolje da ga ne navlače i nek' ostane u ladici gdje mu je i mjesto.
PM72

#319 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by PM72 »

on se vec upalio...istice mu mandat,bori se za novi
elk

#320 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by elk »

Nista nije napravio.
sa hadzijom zlatkom sjebo sdp za sva vremena.
posvadjo se djetinjasto sa svima zivim.
osnovao "stranku" i zabiljezio u njoj najveci broj prebjega u istoriji "pluralizma" i visestranacja.
natovario nam stojnice i topu na grbacu.a onda i skaku preko ovih.
skijao o nasem trosku.
Sda koalicija.podzic.
Nastavite niz...

I meni najgore i iskreno najzalivije od svega,propustio istorijsku sansu da bude lider nekog preokreta i boljeg sutra ovog prkna gdje zivimo.onakva popularnost,400000 glasova haman.ali dzaba.nije to taj kapacitet.ni blizu.nedorastao trenutku i vremenu.da ne kazem glup.i neka se kandiduje opet.bas da vidim kako ce proci.400000 "njegovih" glupana bas i nema vise.
Hafis

#321 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

PM72 wrote:on se vec upalio...istice mu mandat,bori se za novi
Rekoh ti on je politički kondom i ovo nije njegova ideja.
Ali i dalje sam uvjeren da se radi o probnom balonu.
512MB

#322 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by 512MB »

Dva entiteta du multietnickog karaktera i tako ce i ostat, ja mislim da su ameri bili jasni. Glas za Komsica :thumbup:
Alfons Kauders

#323 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Meni se cini da najvise dobija HDZ.
Znamo, zato to i navodim, kao prutotezu kmechanju.

Nominacija Komsica ce osigurati HDZ BiH preko 75% glasova svih Hrvata u BiH. Komotno.

Trebate okrenuti janje ili odojak...
Hafis

#324 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Meni se cini da najvise dobija HDZ.
Znamo, zato to i navodim, kao prutotezu kmechanju.

Nominacija Komsica ce osigurati HDZ BiH preko 75% glasova svih Hrvata u BiH. Komotno.

Trebate okrenuti janje ili odojak...
To je u krajnjoj opciji. Neće biti potrebna nikakva kampanja, samo plakati s Muzaferovom slikom: Ne smijemo ovo dopustiti i treći put.

Međutim, situacija pred zakonski rok raspisivanja izbora će biti dovedena do usijanja.
I u Mostaru su se mogli teorijski raspisati izbori, ali je CIK odustao zato što se ne mogu implementirati.
Trebat će nekakav dogovor postići, i provući ga kroz Dom naroda, inače ništa od posla.
I sad odjednom se i ovaj delegat natakario, k'o lafo isprovociran opstrukcijom.
Ova će godina po svemu biti posebna.
512MB

#325 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by 512MB »

Eto Zeljko je ovo odradio bez konsultacija sa Kormakovom :D
Post Reply