Pozicioni rat upravo ubija volju i omogucava vecini koja ima rodbinu vani da ne razmislja sekunde sta da radi. Pa da Sarajevo nije bilo okruzeno mislis li da bi ostalo i 50 hiljada ljudi u njemu? Za 4-5 godina klanja treba bas veliki upliv i strateski interes svjetskih sila kao u Siriji npr, a za nesto slicno kod nas nema sanse. Da pronadju naftu kod Kalesije ili Donjeg Vakufa, mozda bi i bilo sanse. A ekonomska situacija ne moze biti poljuljanija od trenutne, ustvari uvijek moze jos gore, i sve ce manje biti alata za rat, a i ljudstva sto se vise bude ljuljala.Thorgerson wrote:Do sukoba ce doci onog dana kada stranci dignu ruke od nas. Kad se ekonomska situacija poljulja. Dakle, to jeste neminovno. Da li ce to biti za 10 ili 20 ili 30 godina ne znam, ali ce biti.nesloga wrote:Nije primjereno da kakim iz dijaspore ali u Bosni sam po dvaput godisnje, vidim kako narod stari, umire, nove internet generacije stasavaju, i mislim da nije neminovno da ce doci do sukoba opet, cak i da dodje do pokusaja otcjepljenja RS.
Apsolutno nema sanse da ce opet biti masovnih grobnica ili da ce se ljudi ubijati onakvim intenzitetom kao 92-95 jer je lekcija naucena, a nema vise leopardove etno-koze nego su stranci odredili medjuetnicke granice, manje-vise, koje su postale za ovih 20 godina prihvacene od svih, cak i u gradovima kao sto je Mostar npr a po,selima se narod nikad nije ni "mijesao".
Da li koji Srbin misli da ce vojnickom cizmom na tenku uci u Sarajevo ili koji Bosnjak da ce tako u BL, Bijeljinu, Capljinu, Neum ili Trebinje? Mozda samo oni iz Minhenske prve internetske. Uz to, nema se para, logistike, a najvaznije ni volje, jer 90 posto ljudi gleda da prezivi a ekonomski ce cini mi se biti jos puno gore za 5, 10 ili 15 godina uz bijelu kugu i iseljavanje puno gore nego trenutno, i posljedicno smanjivanje broja uhljeba, a porast penzionera sa sve manjim primanjima. Drugo je vrijeme bilo prije 25 godina sa mladjom populacijom, rastakanjem ideoloskog sistema na svjetskom nivou i gomilom JNA naoruzanja akumuliranog decenijama. Rat nije popularan kao pocetkom devedesetih, osim medju internet ratnicima koji poslije par odgledanih patriotskih videa na youtubeu bace drkicu pa odu na facebook.
Skontala je raja igrajuci kladionice iz koje su zabiti, iako i najdalje selo i najubogija mahala u gradu ima internet i mobilni telefon, ali bas zbog toga i vidi da ima boljih mjesta u svijetu od sopstvene siromasne kasabe, stana od 50 kvadrata, kuce bez fasade, ili smrada kravlje balege iz stale. Svi revolucionari bi na more.
Napravljen je majstorski balans u Dejtonu da ovako potraje jos 100 godina dajuci Bosnjacima privid drzave u avnojevskim granicama, Srbima privid drzave u drzavi, a Hrvatima EU pripadnost, evo i de jure, i tako ce i ostati permanentno osim ako ne bude nekog svjetskog rata. EU se polako raspada po ne vjerujem da ce se siriti. Cak i da dodje do svjetskog belaja i tada sumnjam da bi se BH narodi opet potukli nego bi malo puskarali po medjuentitetskoj liniji. 90 posto mladih bi drugi dan gledalo da zbrisu, da ne da skacu po nekim brdima i spavaju u sumi bez internet konekcije, a i stari bi rekli "djeco hajte vi prvo, pa nas povucite tamo" da i ovaj put ne ponovimo gresku i ostanemo ovdje.
Jer mi imamo nerijesenu situaciju. A ne mozemo je rijesiti mirnim putem, stranci ne zele da je rjesavaju - pa evo kako mislis da je rijesimo. Jaz izmedju naroda umjesto da bude manji, on je iz godine u godinu sve veci i veci. Naravno da ce puknut sve, pitanje je samo kada.
Cuj rat nije popularan...hahaha...kakva su ti bolan ovo razmisljanja? Mislis da je nekome bilo do ratovanja 92?!? Eto moj stari jedva cekao da napusti svoj dom, svoj posao, ostavi zenu i djecu i da ide po sumama ida ratuje.![]()
![]()
Nece te niko pitati. Kad krene sranje, onda je gotovo. Dobijes zaduzenje, pa ti onda pricaj jel popularno ili nije, jesi l ti pacifista il ovaj onaj...
hahaha, znas da cete neko pitat.
p.s. Jedno si upravu. Grobnica nece biti, barem ne u tolikom broju, jer su sada teritorije etnicki ciste. Bice pozicioni rat, sto je jos gora stvar jer kao takav moze trajati deset puta duze nego prosli, jer malo je drugacije kada se branis i oslobadjas teritoriju, nego kada moras napadati. Pustice nas opet jedno 4-5 godina da se koljemo, onda ce ti doc stranci i rec jebajiga morate se podijelit i kraj price. I to ce biti to.
Nova agresija na BIH?
-
nesloga
#301 Re: Nova agresija na BIH?
-
PM72
#302 Re: Nova agresija na BIH?
na koga misliš?archi_a wrote:Tačno je ovo ko 92 god. I tad su sebi pokušavali dizati moral, a ovim drugim govoriti:“ ta ćete ba vi?!? ". Mi imamo opremu, iza nas JNA. To vam je autostrada pakla.
I šta piše policajac, kod njih sve novi BOV-ovi. Juriiiiiš
U strahu su velke oči!
-
archi_a
#303 Re: Nova agresija na BIH?
Pronaće se! A i mislim da po mojim postovima možeš zaključiti na kojoj sam strani. 
-
PM72
#304 Re: Nova agresija na BIH?
na koga si mislio pod tim "policajac i novi BOV-ovi"
-
archi_a
#305 Re: Nova agresija na BIH?
Na specijalca sa "relevantnog" foruma.
-
decembar2017
#306 Re: Nova agresija na BIH?
Da se ne bude neke zabune ja sam spomenuo to sa BOV kojih ima dvostruko vise u specijalnoj u BL nego to sto ima u Federaciji.
I to nije dizanje panike ili lupanje bez veze, to se moze da provjeri i to se javno zna.
I zna se da su njihovi BOV u boljem stanju nego ovi u Federaciji, bolje receno u Sarajevu, tu su BOV vidjeli rata i krpljenja poslije pogodaka dok ovi u BL su sluzili samo da pokazuju silu po tom gradu. Ni to nije neka tajna.
Jos se i planira da povecaju broj specijalaca a i kvalitet i brojcano stanje opreme.
I jel se na mene odnosi ovo " specijalac sa relevantnog foruma " ? AKo je tako nemam pojma o cemu je rijec
I to nije dizanje panike ili lupanje bez veze, to se moze da provjeri i to se javno zna.
I zna se da su njihovi BOV u boljem stanju nego ovi u Federaciji, bolje receno u Sarajevu, tu su BOV vidjeli rata i krpljenja poslije pogodaka dok ovi u BL su sluzili samo da pokazuju silu po tom gradu. Ni to nije neka tajna.
Jos se i planira da povecaju broj specijalaca a i kvalitet i brojcano stanje opreme.
I jel se na mene odnosi ovo " specijalac sa relevantnog foruma " ? AKo je tako nemam pojma o cemu je rijec
-
PM72
#307 Re: Nova agresija na BIH?
Ti njihovi "bolji i noviji" BOV-ovi proizvedeni su prije 1991 samo što su imali bolji izbor,toga je JNA imala na stotine a ta naša tri -četiri komada su ostali u specijalnoj jedinici od prije rata a čini mi se da je jedan ili dva ostao kao ratni plijen.
-
sekerbay
#308 Re: Nova agresija na BIH?
Možda na prvi pogled. Il to, il smo slični sda botu kojem su isti svi koji ne misle ko on.decembar2017 wrote:Slicni tebi
Jaro, u mojoj se kući početkom maja pravili molotovljevi kokteli koji su par dana kasnije razjebali četnike na brčanskoj malti.decembar2017 wrote:nece rata jer sve su to politicari zakuhali a niko nije glup da za njih ratuje ", " nece rata jer nece komsija na komsiju ", "nece rata jer ce JNA da nas brani"
Znamo mi ko su nam neprijatelji.
U mojoj fameliji svako muško ide na obuku iz gađanja, član je streljačkog il lovačkog društva.
Neka, treba nam kad idemo na gađanje glinenih golubova
Imaš par tema na kojima su ozbiljniji likovi analizirali vatrenu moć. Odi pa pročitaj. Neće ti naškodit.decembar2017 wrote: U najboljem slucaju ima se isto kao i srbi , mala je sansa za to ali i to je najbolje sto se moze postici, znaci u oruzju nisi jaci.
Pretpostavljo sam da si ja sda bot, ha neki koji je popušio njihovu spiku. Klasična šuplja sda botova iliti sljedbenika kriminalne hobotnice.decembar2017 wrote:Narod koji i danas sanja Titu i Jugoslaviju
Ne boj se ba. Dokle god ima šta za ukrast, rata neće bit.
Ne sumnjam da bi baketov haver mile "ronhil" gurno rs u rat, al samo onda kad bi njegovi guzovi bili ugroženi il ako bi mu taj potez obezbijedio vlast.
Da tom krimosu sutra obećaš da će biti doživotni predsjednik bih, isti dan bi ukino rs i objesio ljiljane.
Inače, da je kriminalnoj hobotnici zvanoj sda stalo do države i naroda, davno bi rs bila ukinuta.
Da su izvršili ekonomski pritisak, rs bi kleknula za nekih pet godina.
Al jok, spasi havera dodu. Daj kakih privatizacija gdje će se uzet pinka. Ako se neki premijer i pobuni, zaprijeti da ćeš mu pobit fameliju.
Zapošljavaj raju, budi fin. OK, uzmeš malu koverticu, al si fin.
I da, ovome koji te je poducio, slobodno prenesi da ćemo, ako zatreba, opet doći i braniti narod.
Ali, neka dobro zapamte; kad nastane anarhija, oni su prvi koji će biti stavljeni ispred zida.
Last edited by sekerbay on 11/01/2018 13:24, edited 1 time in total.
-
decembar2017
#309 Re: Nova agresija na BIH?
Nisam ni rekao da su noviji vec da su u boljem stanju jer upravo kao sto si rekao tia su ostali u specijalnoj jos od prije rata i vidjeli su tu citav rat, popravljani bez adekvatnih rezervnih dijelova, krpljeni poslije pogodaka i sve ono sto ide uz koristenje u borbenim uslovima.PM72 wrote:Ti njihovi "bolji i noviji" BOV-ovi proizvedeni su prije 1991 samo što su imali bolji izbor,toga je JNA imala na stotine a ta naša tri -četiri komada su ostali u specijalnoj jedinici od prije rata a čini mi se da je jedan ili dva ostao kao ratni plijen.
Dok u specijalnoj u BL nema toga, nisu vidjeli akcije ako se u to ne racuna cuvanje straze dok se Ferhadija dizala u zrak ili pratnja konvoja logorasa iz/ sa Manjace.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#310 Re: Nova agresija na BIH?
mislio sam ipak na 15 dana da zdušišGeneral War wrote:Jest al valja prezivjeti tih petnaest dana neobucenom i neiskusnom covjeku...citav Irak su amerikanci zauzeli za manje od dvije sedmice.Black swan wrote:kažu da se za 14 dana u ratu nauči kao za pola godine u miru
značiimaš fore 15 dana od vijesti da su se pojavile neke obuke
u kampovima
također jedno je pucati a drugo pogoditi... i tu se zna da većina i kad cilja cilja da promaši
liskovica se spasila traktorima preko brda
a briševo je izbrisano i niko nije odgovarao
kupres je zajedno pobjegao i zajedno se vratio
-
archi_a
#311 Re: Nova agresija na BIH?
Da te malo s. ebem. Još puno će morati kupiti opreme i primiti novih kandidata da dođu blizu "ovamo ovim".
A hoće, ima dodo da ih primi još par hiljada i da osnuje rezervni sastav od još par hiljada. Evo sad će, samo da legnu pare od MMF-a kad ih entitet federacija odblokira.
A bov-ove su ušminkali, što jes jes. Kažu da im je iskustvo sređivanja i farbanja prenešeno direktno iz srbije. Tamo su stručni u tome. Onih par novoproizvedenih oklopnjaka kažu, farbaju svako malo, u razne šare, zavisno na kojoj paradi treba da se pojave, dal na vojnoj ili na žandarskoj.
A hoće, ima dodo da ih primi još par hiljada i da osnuje rezervni sastav od još par hiljada. Evo sad će, samo da legnu pare od MMF-a kad ih entitet federacija odblokira.
A bov-ove su ušminkali, što jes jes. Kažu da im je iskustvo sređivanja i farbanja prenešeno direktno iz srbije. Tamo su stručni u tome. Onih par novoproizvedenih oklopnjaka kažu, farbaju svako malo, u razne šare, zavisno na kojoj paradi treba da se pojave, dal na vojnoj ili na žandarskoj.
-
decembar2017
#312 Re: Nova agresija na BIH?
Ista ta prica o vlasti je prodavana i 1991, apsolutno ista i pogodi sta je bilo ? I tada se pricalo da su Alija i SDA u talu sa njima i da nema sanse da izbije rat jer "oni " samo zakuhavaju da bi ostali na vlasti i da bi mogli lakse da pljackaju. Halo, vec 1991 se pricala ta ista prica, promjena ploce molim.sekerbay wrote:Možda na prvi pogled. Il to, il smo slični sda botu kojem su isti svi koji ne misle ko on.decembar2017 wrote:Slicni tebiJaro, u mojoj se kući početkom maja pravili molotovljevi kokteli koji su par dana kasnije razjebali četnike na brčanskoj malti.decembar2017 wrote:nece rata jer sve su to politicari zakuhali a niko nije glup da za njih ratuje ", " nece rata jer nece komsija na komsiju ", "nece rata jer ce JNA da nas brani"
Znamo mi ko su nam neprijatelji.
U mojoj fameliji svako muško ide na obuku iz gađanja, član je streljačkog il lovačkog društva.
Neka, treba nam kad idemo na gađanje glinenih golubova
Imaš par tema na kojima su ozbiljniji likovi analizirali vatrenu moć. Odi pa pročitaj. Neće ti naškodit.decembar2017 wrote: U najboljem slucaju ima se isto kao i srbi , mala je sansa za to ali i to je najbolje sto se moze postici, znaci u oruzju nisi jaci.Pretpostavljo sam da si ja sda bot, ha neki koji je popušio njihovu spiku. Klasična šuplja sda botova iliti sljedbenika kriminalne hobotnice.decembar2017 wrote:Narod koji i danas sanja Titu i Jugoslaviju
Ne boj se ba. Dokle god ima šta za ukrast, rata neće bit.
Ne sumnjam da bi baketov haver mile "ronhil" gurno rs u rat, al samo onda kad bi njegovi guzovi bili ugroženi il ako bi mu taj potez obezbijedio vlast.
Da tom krimosu sutra obećaš da će biti doživotni predsjednik bih, isti dan bi ukino rs i objesio ljiljane.
Inače, da je kriminalnoj hobotnici zvanoj sda stalo do države i naroda, davno bi rs bila ukinuta.
Da su izvršili ekonomski pritisak, rs bi kleknula za nekih pet godina.
Al jok, spasi havera dodu. Daj kakih privatizacija gdje će se uzet pinka. Ako se neki premijer i pobuni, zaprijeti da ćeš mu pobit fameliju.
Zapošljavaj raju, budi fin. OK, uzmeš malu koverticu, al si fin.
I da, ovome koji te je poducio, slobodno prenesi da ćemo, ako zatreba, opet doći i braniti narod.
Ali, neka dobro zapamte; kad nastane anarhija, oni su prvi koji će biti stavljeni ispred zida.
-
PM72
#313 Re: Nova agresija na BIH?
ne znam što su toliko bitni BOV-ovi kad je to obični oklopljeni kombi koji ne valja nizašta sem za prepadanje mase.decembar2017 wrote:Nisam ni rekao da su noviji vec da su u boljem stanju jer upravo kao sto si rekao tia su ostali u specijalnoj jos od prije rata i vidjeli su tu citav rat, popravljani bez adekvatnih rezervnih dijelova, krpljeni poslije pogodaka i sve ono sto ide uz koristenje u borbenim uslovima.PM72 wrote:Ti njihovi "bolji i noviji" BOV-ovi proizvedeni su prije 1991 samo što su imali bolji izbor,toga je JNA imala na stotine a ta naša tri -četiri komada su ostali u specijalnoj jedinici od prije rata a čini mi se da je jedan ili dva ostao kao ratni plijen.
Dok u specijalnoj u BL nema toga, nisu vidjeli akcije ako se u to ne racuna cuvanje straze dok se Ferhadija dizala u zrak ili pratnja konvoja logorasa iz/ sa Manjace.
-
decembar2017
#314 Re: Nova agresija na BIH?
To im je i cilj da budu i po broju sto blizi " ovima ovim " jer znas sam da planiraju uloziti nekoliko miliona KM u novu bazu.archi_a wrote:Da te malo s. ebem. Još puno će morati kupiti opreme i primiti novih kandidata da dođu blizu "ovamo ovim".
Ako su oni usminkali BOV koji dana rata nisu vidjeli sta su onda uradili " ovi ovamo " sa svojim koji su iz vec iz rata izasli izraubovani ?
Ja bi volio da nije tako i da "ovi ovamo " imaju najbolje i najmodernije, najnovije BOV i sve ostalo sto ide uz to ali i ti znas da nije tako. Pratim tvoj rad na onoj temi o naoruzanju i cijenim tvoje postove i zato znam da znas o cemu pricam.
-
decembar2017
#315 Re: Nova agresija na BIH?
Nisu bitni sami po sebi ali onda ni ovi u Sarajevu nisu bitni jer ih ima 1/2 kao sto ih ima u BL a tvrdi se da " smo " jaci.PM72 wrote:ne znam što su toliko bitni BOV-ovi kad je to obični oklopljeni kombi koji ne valja nizašta sem za prepadanje mase.decembar2017 wrote:Nisam ni rekao da su noviji vec da su u boljem stanju jer upravo kao sto si rekao tia su ostali u specijalnoj jos od prije rata i vidjeli su tu citav rat, popravljani bez adekvatnih rezervnih dijelova, krpljeni poslije pogodaka i sve ono sto ide uz koristenje u borbenim uslovima.PM72 wrote:Ti njihovi "bolji i noviji" BOV-ovi proizvedeni su prije 1991 samo što su imali bolji izbor,toga je JNA imala na stotine a ta naša tri -četiri komada su ostali u specijalnoj jedinici od prije rata a čini mi se da je jedan ili dva ostao kao ratni plijen.
I nije mi cilj da dizem paniku ili da tvrdim da je sve crno i da se ne moze bolje ali da bi se realno sagledala situacija onda se treba realno gledati i na sve podatke.
-
PM72
#316 Re: Nova agresija na BIH?
Broj oklopnih vozila pješadije uopšte nije presudna stavka u prepadanju protivnika.
-
sekerbay
#317 Re: Nova agresija na BIH?
Aham, reci ti namadecembar2017 wrote:Ista ta prica o vlasti je prodavana i 1991, apsolutno ista i pogodi sta je bilo ? I tada se pricalo da su Alija i SDA u talu sa njima i da nema sanse da izbije rat jer "oni " samo zakuhavaju da bi ostali na vlasti i da bi mogli lakse da pljackaju. Halo, vec 1991 se pricala ta ista prica, promjena ploce molim.
Mi ćemo ba mirno spavat, jer imamo esdea demokratija, oni će nas čuvat. Samo nam blagovremeno javi pošto će bit puške, pa da na vrijeme uzmemo kredite.
-
decembar2017
#318 Re: Nova agresija na BIH?
Nije ali ako na jednoj strani ima vise i u boljem su stanju nego na drugoj onda ova druga strana nije jaca sto se broja i kvaliteta tice.PM72 wrote:Broj oklopnih vozila pješadije uopšte nije presudna stavka u prepadanju protivnika.
Ali opet neki prodaju pricu da " smo " jaci ili da druga strana nema oruzja,a ni jedno a ni drugo nisu istina. Ali to nije ni poenta i to znaju ovi koji prodaju te price jer nece kolicina oruzja odnijeti prevagu u bilo kakvom sukobu jer sve se vrti da su svi tu negdje , vec organizacija i motivacija.
I ako se Bosnjaci i svi oni ostali kojima je draga ova zemlje ili barem ne zele da docekaju "komsije " sa glavom na panju uvjere da nema dovoljno oruzja , da nema ko , da ce ih neko drugi braniti onda nema ni organizacije a ni motivacije i to je sustina svega ovoga.
- Truba
#319 Re: Nova agresija na BIH?
teritorije su zaokružene samo neki levati kvare prosjek
inače neće niko riskirati ono što ima zarad neke avanture kojoj se ne zna 100% rezultat
inače neće niko riskirati ono što ima zarad neke avanture kojoj se ne zna 100% rezultat
-
decembar2017
#320 Re: Nova agresija na BIH?
Samo sto su ti levati na strateski najvaznijim mjestima u drzavi, Brcko, Gorazde, Mostar, Gornji Vakuf, Jajce da navedem neke. A poslije tih mjesta onda je ostalo lakse zapaliti.Black swan wrote:teritorije su zaokružene samo neki levati kvare prosjek
Nece riskirati i zato se i protura prica da nece biti rata jer nema ko, nema oruzja i da ako bude da ce neko drugi da brani, sve samo da bi se osigurao sto veci % povoljnijeg rezultata. Jer ako se jedna i druga strana vec 30 godina doji fasizmom i ksenofobijom a treca da je "mir-mir niko nije kriv" ko ima onda vecu sansu za uspjeh ?
-
PM72
#321 Re: Nova agresija na BIH?
Poenta sve ove priče ja da se i mi ložimo na parade gdje bi Bakir poredao svu policiju iz bošnjačkih područja da mu predaju raport,kao on se brine za narod i da ojačamo redove jer nam oni ne misle dobro...decembar2017 wrote:Nije ali ako na jednoj strani ima vise i u boljem su stanju nego na drugoj onda ova druga strana nije jaca sto se broja i kvaliteta tice.PM72 wrote:Broj oklopnih vozila pješadije uopšte nije presudna stavka u prepadanju protivnika.
Ali opet neki prodaju pricu da " smo " jaci ili da druga strana nema oruzja,a ni jedno a ni drugo nisu istina. Ali to nije ni poenta i to znaju ovi koji prodaju te price jer nece kolicina oruzja odnijeti prevagu u bilo kakvom sukobu jer sve se vrti da su svi tu negdje , vec organizacija i motivacija.
I ako se Bosnjaci i svi oni ostali kojima je draga ova zemlje ili barem ne zele da docekaju "komsije " sa glavom na panju uvjere da nema dovoljno oruzja , da nema ko , da ce ih neko drugi braniti onda nema ni organizacije a ni motivacije i to je sustina svega ovoga.
To što su nas naguzili sa ovim akcizama niko i ne pominje,kad ti još stoju izbije svaki mjesec a mi blenemo u "neprijateljske" ešalone...
a oni trljaju ruke i brade kad god se vide...
- P.Starck
#322 Re: Nova agresija na BIH?
Što je laprdo Njegoš: "Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka!"
-
decembar2017
#323 Re: Nova agresija na BIH?
Ja se ne lozim i licno smatram da je to obicna glupost i cisto bacanje para i zbog toga mi je drago da su to napravili , neka bacaju pare na gluposti.PM72 wrote:Poenta sve ove priče ja da se i mi ložimo na parade gdje bi Bakir poredao svu policiju iz bošnjačkih područja da mu predaju raport,kao on se brine za narod i da ojačamo redove jer nam oni ne misle dobro...decembar2017 wrote:Nije ali ako na jednoj strani ima vise i u boljem su stanju nego na drugoj onda ova druga strana nije jaca sto se broja i kvaliteta tice.PM72 wrote:Broj oklopnih vozila pješadije uopšte nije presudna stavka u prepadanju protivnika.
To što su nas naguzili sa ovim akcizama niko i ne pominje,kad ti još stoju izbije svaki mjesec a mi blenemo u "neprijateljske" ešalone...
a oni trljaju ruke i brade kad god se vide...
A to za akcize, nisam strucnjak i stvarno ne znam sta je ispravno, ne volim da se palim na novinarske clanke jer svako vodi vodu na svoj mlin kada pise o tim stvarima , tako da ne bi komentarisao.
- Truba
#324 Re: Nova agresija na BIH?
ajd budi konkretan gdje srbi imaju interesa da nasrnu na federaciju i gdje mogu imati najvjerojatniji uspjeh?decembar2017 wrote:Samo sto su ti levati na strateski najvaznijim mjestima u drzavi, Brcko, Gorazde, Mostar, Gornji Vakuf, Jajce da navedem neke. A poslije tih mjesta onda je ostalo lakse zapaliti.Black swan wrote:teritorije su zaokružene samo neki levati kvare prosjek
Nece riskirati i zato se i protura prica da nece biti rata jer nema ko, nema oruzja i da ako bude da ce neko drugi da brani, sve samo da bi se osigurao sto veci % povoljnijeg rezultata. Jer ako se jedna i druga strana vec 30 godina doji fasizmom i ksenofobijom a treca da je "mir-mir niko nije kriv" ko ima onda vecu sansu za uspjeh ?
s druge strane gdje su oni najtanji i gdje mogu očekivati napad?
i što jedan napad može donijeti... i konkretna pobjeda u toj bitci?
- P.Starck
#325 Re: Nova agresija na BIH?
Ništa novo se ne događa u Bosni već zadnjih 20ak godina. Ko se sjeća odbijanja KM valute, tablica na autima, napuštanja sjednica...pa samouprave, Aluminija Mostar i td. Nova su lica ali stare uloge.
Ipak ima jedna velika razlika, hamviji IFOR-a, pa SFOR-a su tada pravili saobraćajne nesreće po BiH putevima.
Ipak ima jedna velika razlika, hamviji IFOR-a, pa SFOR-a su tada pravili saobraćajne nesreće po BiH putevima.