Nastavak UZPa

Post Reply
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#301 Re: Nastavak UZPa

Post by prljavi Hare »

pasha078 wrote:
prljavi Hare wrote:Od mog dobrog jarana zet s porodicom živi u Švedskoj i kad god dođe na odmor i malo popije,odma iz zadnjeg džepa tola vadi kartu BiH sa pripremljenim i ucrtanim planovima vojne ofanzive na RS.Sve zna!I kako,i gdje i s kakvim jedinicama. :lol: :lol: :lol:
Ali on ne misli ratovati,nema vremena,valja rintati po Skandinaviji,dosta je od njega što je planove napravio. :lol: :lol: :lol:

P.S.Naravo,ni u zadnjem ratu nije učestvovao. :oops:
Ko sto rekoh horeshu ratovaces ti. Pisacemo se :-)
Ja se tu ne pitam,niko me nije pitao ni za prošli.Jbg.što se mora,mora se....

Nego svašta sam čuo,razna mišljenja i planove ali da Bošnjaci trebaju napasti nekakvu vukojebinu a da je krajnji cilj podjela zemlje...,
da budem iskren,to još nisam. :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#302 Re: Nastavak UZPa

Post by prljavi Hare »

Nema od toga ništa...
General War

#303 Re: Nastavak UZPa

Post by General War »

pasha078 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Nego sta je ovo. Pratim neke forume druge i sad i na tim forumima pozivaju forumasi na nase istrebljenje, ono 1/3 pokrstit itd. :shock: :(

Ja mislio normala ljudi koliko toliko. Sokirase me.

On topik kazu da je bila sabotaza ovog voza sto danas iskoci. Namjerno da je uradzeno da iskoci nekako.

Znaci ide rat kako je najavljivan 2018 izgleda. Ovo sve lako moze eskalirati. :(
Kao sto napisah, rat je nazalost najvjerojatnije rjesenje krize. Ne vidim nikakvu drugu opciju koja ima perspektivu, koja je realisticna i koja dobija na momentumu.

A sad da li iduce, za 5 il 10 god ko zna. Ne smijemo glavu u pijesak
Rat je zadnje sredstvo a ne prvo...ja kazem, tzv"probosanska -bosnjacka strana" apsolutno nije nista uradila svih ovih godina osim sopstvenog bogacenja da kapitalizira hagove, OHR-ove, ustave...nista. Jebo te, genocid u PC dokazan i presudjen...i sta...nista...
General War

#304 Re: Nastavak UZPa

Post by General War »

pasha078 wrote:Ne kontam fiksaciju na avnojevskoj BiH. Kao sto gojeni napisa, u svojoj istoriji BiH je bila i veca i manja od avnojevskih granica.

Kakav god aranzman bude da se izadje iz krize dejtona, Bosna nikad nece nestati, dok god postoji narod koji je vidi kao domovinu. Granice mogu biti drugacije ali bosna ce ostati
AVNOJ-evske granioce su moderne granice...ne moze se mjenjati osim ako nisi Rusija...a i njih to kosta...kad jednom potpises da si halalio kucu kod notara nema kajanja...
General War

#305 Re: Nastavak UZPa

Post by General War »

pasha078 wrote:
General War wrote: Rat je zadnje sredstvo a ne prvo...ja kazem, tzv"probosanska -bosnjacka strana" apsolutno nije nista uradila svih ovih godina osim sopstvenog bogacenja da kapitalizira hagove, OHR-ove, ustave...nista. Jebo te, genocid u PC dokazan i presudjen...i sta...nista...
Dobro, ti tako vidis, ja vidim drugacije. Ja vidim 25 godina raznih pokusaja, diktature MZ i OHR, domacih prudova i sprudova, aprila i 100% BiH. Pokusaja kroz nacionalne stranke alla SDA pokusaja kroz gradjanske stranke ala SDP.

I kakve rezultate imamo? Da raja gleda kako pobjeci iz zemlje, sto gojeni napisa linije za MinKen
Ma ti su pokusaji predstava za narod...kakav to bosnjak moze sjediti u parlamentu PC i biti podpredsjednik PC na primjer, a ovi ne jebu nista niti jezik a kamo li da priznaju genocid...eno mladicau mjurale prave i karadjicu...onaj mandibulas ce se ko nesto javiti...i za to dobit 5000KM...a nista se nece desiti.
Eno nema bosnjaka ni srba u Hrvatskoj pa svi stura za irsku, srbi isto gdje i kakko god mogu...ljudi ne mogu zivit na baterije, ekonomija u kurcu...
Last edited by General War on 03/12/2017 22:50, edited 1 time in total.
asker

#306 Re: Nastavak UZPa

Post by asker »

Znaci da se dijelimo bre? Onako, na miran i civilizovan nacin?

Oj zivote :-)
palermo

#307 Re: Nastavak UZPa

Post by palermo »

asker wrote:Znaci da se dijelimo bre? Onako, na miran i civilizovan nacin?

jok, prvo izaći na nove granice, pa onda se dijeliti..... :D
prljavi Hare

#308 Re: Nastavak UZPa

Post by prljavi Hare »

palermo wrote:

Карлобаг—Огулин—Карловац—Вировитица? :mrgreen:

A ja,nećemo na tu stranu. 8-)
asker

#309 Re: Nastavak UZPa

Post by asker »

palermo wrote:

A jel' ono Brcko prepustiti kao znak dobre volje?
palermo

#310 Re: Nastavak UZPa

Post by palermo »

pasha078 wrote:
Ok to je fer misljenje. Ali sta znaci tebi jedan Visegrad ili Vlasenica? Evo uzecu primjer Visegrada jer ih znam dosta zive ovdje. Cak i stariji vrlo rijetko tamo odu, uglavnom Sarajevo. Mnogi ni ne znaju sta im je sa imovinom nisu ni potrazivali. Mladji sto su se u dijaspori rodili otici ce u Bosnu ljeto il dva al onda jarane mexico tajland. A u bosni samo sarajevo, kakav visegrad kad ga sa ceste vidi odmah trazi curik!

Da smo se vratili bila bi druga prica. Ali nismo. Sada su teritorije na kojima ne zivimo, u neku ruku drze nas kao taoce.

Sta meni znaci Bosna, sta meni znaci drzava uopste? To je okvir koji mora obezbijediti uslove za prosperitet stanovnistva. Ako to nije u stanju, da drzava je bezvrijedna. Ne zato sto to pasha kaze vec zbog tih linija za munchen. Forum na stranu, svaki put kad sam tamo, i prijatelj mi pridje i pita ima lii sanse da mu za dijete sta sredim da ode, fax ili sl, ili cak pita i za sebe kao stariji! Svaki put kad vidim to drzava je devalvirala.
pa dobro, ako ti već Višegrad ništa ne znači,zašto ti onda nešto znači Bileća, Gacko ili Ljubinj koje ćeš da osvajaš. Prije rata u Bileći bilo 10 % Bošnjaka, u Ljubinju par familija, eto u Gacku je bilo 37 %......zbog čega bi ginuli za ove pustare ako već nećemo za Višegrad ?
jao_situacije

#311 Re: Nastavak UZPa

Post by jao_situacije »

ma samo se podijeliti, čim se podijeli standard će se povećati 30 puta

pa jebemu kako to nismo skontali :-?
asker

#312 Re: Nastavak UZPa

Post by asker »

pasha078 wrote:
asker wrote:
A jel' ono Brcko prepustiti kao znak dobre volje?
Da jer im je nuzno zbog BL, to je dio mrkve da pristanu na cca 30% teritorije. Mozda i ne budu ratovali.

Aha, mrkva, pa dobro onda.
stari grad Visegrad

#313 Re: Nastavak UZPa

Post by stari grad Visegrad »

90-tih s moglo etnocki cisti, tjerat i ubijati Bosnjake. Tada nije bilo milionske bosnjacke dijaspore. Ali danas to nece moci jer bosnjcaka dijaspora zivi
u skoro svim zemljama svijta. Ukoliko dodje do rata protiv Bonjaka dijaspra ce se dici na noge i napraviti uzanu frku u svijetu. Shanse Srba i Hrvata da pobjede u tom ratu su nula.
Zbog toga ce Hrvati pokosati pod stolom da ucjenje SDA i ostale. Samo ludi i glupi Bosnjak bi pristao na ucjene podjele zemlje.
colt

#314 Re: Nastavak UZPa

Post by colt »

Idite na poskok. Da vidite sta te ceka cim udjete. . koje budaletine . . dok nisu obrisali
Last edited by colt on 03/12/2017 23:10, edited 1 time in total.
SaraFina

#315 Re: Nastavak UZPa

Post by SaraFina »

pasha078 wrote:
General War wrote:
pasha078 wrote:Ne kontam fiksaciju na avnojevskoj BiH. Kao sto gojeni napisa, u svojoj istoriji BiH je bila i veca i manja od avnojevskih granica.

Kakav god aranzman bude da se izadje iz krize dejtona, Bosna nikad nece nestati, dok god postoji narod koji je vidi kao domovinu. Granice mogu biti drugacije ali bosna ce ostati
AVNOJ-evske granioce su moderne granice...ne moze se mjenjati osim ako nisi Rusija...a i njih to kosta...kad jednom potpises da si halalio kucu kod notara nema kajanja...
Ok to je fer misljenje. Ali sta znaci tebi jedan Visegrad ili Vlasenica? Evo uzecu primjer Visegrada jer ih znam dosta zive ovdje. Cak i stariji vrlo rijetko tamo odu, uglavnom Sarajevo. Mnogi ni ne znaju sta im je sa imovinom nisu ni potrazivali. Mladji sto su se u dijaspori rodili otici ce u Bosnu ljeto il dva al onda jarane mexico tajland. A u bosni samo sarajevo, kakav visegrad kad ga sa ceste vidi odmah trazi curik!

Da smo se vratili bila bi druga prica. Ali nismo. Sada su teritorije na kojima ne zivimo, u neku ruku drze nas kao taoce.

Sta meni znaci Bosna, sta meni znaci drzava uopste? To je okvir koji mora obezbijediti uslove za prosperitet stanovnistva. Ako to nije u stanju, da drzava je bezvrijedna. Ne zato sto to pasha kaze vec zbog tih linija za munchen. Forum na stranu, svaki put kad sam tamo, i prijatelj mi pridje i pita ima li sanse da mu za dijete sta sredim da ode, fax ili sl, ili cak pita i za sebe kao stariji! Svaki put kad vidim to drzava je devalvirala.

Ovo nije ok što si napisao. Prvo ljudi u RS se vraćaju većinom u one dijelove (kad Podrinje već pominješ) koji su blizu federaciji.
Zašto? Zato što im se nikakvi uvjeti ni garancije, počevši od egzistencijalnih pa do političkih i osnovnih ljudskih nisu obezbijedili.
Djeca u školama nemaju pravo na maternji jezik, a ključ za zappšljavanje po nacionalnoj osnovi ne postoji u institucijama.
U FBiH je obratno. Svakodnevno kolone vozila iz svih pravaca vidjećeš koje hrle na rad recimo u Sarajevo.
Ja ne bi htjela ničiju ćaćevinu prepisivati, kao što ne bi voljela ni da moju neko prepisuje. Tako da, povratak je i dobar obzirom da su naši povratnici pušteni na milost i nemilost i da su im prava kao konstitutivnog naroda mrtvo slovo na papiru.

Na kraju zašto toliko ljudi pogide ako tebi Višegrad, Foča ili Zvornik ništa ne znače?

Ovo je 92' trebalo riješiti onda.
Last edited by SaraFina on 03/12/2017 23:11, edited 1 time in total.
palermo

#316 Re: Nastavak UZPa

Post by palermo »

pasha078 wrote:
Razlog je jednostavan: jer mozemo.

Visegrad ili Zvornik nalijezu na Srbiju i ginulo bi se puno.
Istocnu Hercegovinu ni sam Paton ne bi odbranio.
Pa jesi li ti bolan ikada kročio u istočnu Hercegovinu.......jesi čuo za komite i Maju Vujovića, znaš li da je granica sa Crnom gorom tu...gdje ćeš sa tim narodom, znaš li koliki je to prostor i koliko ti vojske treba......
General War

#317 Re: Nastavak UZPa

Post by General War »

pasha078 wrote:
General War wrote:

Sta meni znaci Bosna, sta meni znaci drzava uopste? To je okvir koji mora obezbijediti uslove za prosperitet stanovnistva. Ako to nije u stanju, da drzava je bezvrijedna. Ne zato sto to pasha kaze vec zbog tih linija za munchen. Forum na stranu, svaki put kad sam tamo, i prijatelj mi pridje i pita ima li sanse da mu za dijete sta sredim da ode, fax ili sl, ili cak pita i za sebe kao stariji! Svaki put kad vidim to drzava je devalvirala.
Ako danas ne zivim u visegradu ne znaci da necu sutra...sve su to bile vukojebine dok nije pocela industrijalizacija, a kumonisti su znali rasporediti sta ce se gdje graditi...procentualno vise se iz sarajeva ili tuzle iseljava mladih nego iz tih gradica...zemlja je zemlja nikad ne znas cemu ce trebati...stvari u svijetu su se mjenjale...eno npr: sjeerna Irska, gore se mrzili nego mi ovdje...pa i to prodje, ali englezima nije na pamet padalo da je se odricu ili nekih tamo ostrva.
Na stranu sve to...ja ti kazem...pa ni dejtonski sporazum nije u mnogim djelovima ispostovan...jel bosnjaci tj SDA-SDP ne znaju kako rijesiti...neka se oni povuku iz institucija i prenesu odgovornost OHR-a na provedbu ono sto se potpisalo...kurko, svi vole pare.
tandmand

#318 Re: Nastavak UZPa

Post by tandmand »

stari grad Visegrad wrote:90-tih s moglo etnocki cisti, tjerat i ubijati Bosnjake. Tada nije bilo milionske bosnjacke dijaspore. Ali danas to nece moci jer bosnjcaka dijaspora zivi
u skoro svim zemljama svijta. Ukoliko dodje do rata protiv Bonjaka dijaspra ce se dici na noge i napraviti uzanu frku u svijetu. Shanse Srba i Hrvata da pobjede u tom ratu su nula.
Zbog toga ce Hrvati pokosati pod stolom da ucjenje SDA i ostale. Samo ludi i glupi Bosnjak bi pristao na ucjene podjele zemlje.
Hoće li biti "vikend gazija" iz dijaspore da ratuju. Urlaub na bosanskim čukama, uz logističku potporu asocijacije mladih i udruženja administrativnih radnika Federacije.
SaraFina

#319 Re: Nastavak UZPa

Post by SaraFina »

pasha078 wrote:
SaraFina wrote:
pasha078 wrote:

Ovo nije ok što si napisao. Prvo ljudi u RS se vraćaju većinom u one dijelove (kad Podrinje već pominješ) koji su blizu federaciji.
Zašto? Zato što im se nikakvi uvjeti ni garancije, počevši od egzistencijalnih pa do političkih i osnovnih ljudskih nisu obezbijedili.
Djeca u školama nemaju pravo na maternji jezik, a ključ za zappšljavanje po nacionalnoj osnovi ne postoji u institucijama.
U FBiH je obratno. Svakodnevno kolone vozila iz svih pravaca vidjećeš koje hrle na rad recimo u Sarajevo.
Ja ne bi htjela ničiju ćaćevinu prepisivati, kao što ne bi voljela ni da moju neko prepisuje. Tako da, povratak je i dobar obzirom da su naši povratnici pušteni na milost i nemilost i da su im prava kao konstitutivnog naroda mrtvo slovo na papiru.
Sve stoji sto si napisala. I da im sada sve to obezbjede i jos extra pride iz inostranstva se niko ne vraca.

Povratak izbjeglica je zavrsena prica
Završena ili ne moralno je dno davati Srbima Višegrad gdje su ljudi poput buktinja goreli, Vlasenicu gdje su ih progonili po Sušici, Konjević Polje prepustiti i one ljude koji su kampirali pod šatorima. Zvornik, Šepak, Skočić ili bilo koje drugo mjesto gdje narod ginuo i etnički očišćen. Preživjeli golgotu još i prodati ono malo povratnika bi bilo hinjski i bolesno do kraja.
asker

#320 Re: Nastavak UZPa

Post by asker »

tandmand wrote:
stari grad Visegrad wrote:90-tih s moglo etnocki cisti, tjerat i ubijati Bosnjake. Tada nije bilo milionske bosnjacke dijaspore. Ali danas to nece moci jer bosnjcaka dijaspora zivi
Hoće li biti "vikend gazija" iz dijaspore da ratuju. Urlaub na bosanskim čukama, uz logističku potporu asocijacije mladih i udruženja administrativnih radnika Federacije.
Pa i ovaj sto bi dijelio je dijaspora, zasto njega ne prozivas?
SaraFina

#321 Re: Nastavak UZPa

Post by SaraFina »

tandmand wrote:

Nisu vama bosanske gazije iz inostranstva birale političko nepodobnu i nesposobnu kliku. Kliku koja dvadeset i kosur godina nije se ni politički ni ekonomski maknula od devedesetih.

Ako mislite prodavati stratišta našeg naroda trebali ste to 90' i to prodavati a ne razmjenjivati ili dijeliti.
Last edited by SaraFina on 03/12/2017 23:24, edited 1 time in total.
tandmand

#322 Re: Nastavak UZPa

Post by tandmand »

asker wrote:Pa i ovaj sto bi dijelio je dijaspora, zasto njega ne prozivas?
Znam da jeste. Pitanje je upućeno i njemu. Ko bi to ratovao u tome njegovom ratu? Za koju platu, nagradu ili šta već?
General War

#323 Re: Nastavak UZPa

Post by General War »

jao_situacije wrote:ma samo se podijeliti, čim se podijeli standard će se povećati 30 puta

pa jebemu kako to nismo skontali :-?
Ovdje se ponasaju neki kao da se izgubilo na medjunarodnom planu a ne pobjedilo :-)
Citav svijet prica o majmunima a ovdje ko da sve potonulo.
SaraFina

#324 Re: Nastavak UZPa

Post by SaraFina »

pasha078 wrote:Slusaj Sara, ne moras me podsjecati sta je bilo u istocnoj bosni, moja familija je odatle. I sam sam sa teritorije koja je u RS. Dakle to sto pises tice me se licno.

Nisam Sarajlija da dijelim tudje. Jeste, spreman sam halali mjesto u kom sam odrastao a zasto? Da vi Sarajlije mozete graditi funkcionalnu drzavu i da omladina ne odlazi

Prema tome molim te bez tih niskih udaraca.
Meni ti ustupke ne moraš praviti a takodjer niti jednom Sarajliji kojeg znam na forumu ili u R.L

Hvala ti ali nemoj.

Prosperitet prodajom jedne Srebrenice u Podrinju me ne zanima.
tandmand

#325 Re: Nastavak UZPa

Post by tandmand »

pasha078 wrote:
tandmand wrote:
asker wrote:Pa i ovaj sto bi dijelio je dijaspora, zasto njega ne prozivas?
Znam da jeste. Pitanje je upućeno i njemu. Ko bi to ratovao u tome njegovom ratu? Za koju platu, nagradu ili šta već?
Nagrada je drzava u kojoj ti dijete moze prosperirati. Al ima alternativa, autobus za Minhen. Alternativa koju mnogi biraju
Gdje, u Ljubinju? :-)

Albanci imaju Kosovo skoro 1/1 a ostati će vječno vukojebina.
Post Reply