Izdrzi Sinane raja je uz tebe
- medvjed23
#301 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
ja ne mogu ni vokala ni muzike, a tekstovi su tu negdje sa pop i dobrim dijelom rok žanra
- triconja
#302 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Meni se svidja sto klavijature rasturajuapsidejzi wrote:Zanimljivi su ovi kompleksasi tipa: ja sam roker il metalac i jest da je Sinan djigara al je dobar... kao da se nekom moras pravdati sto ti se nesto svidja... kao da je muzicki pravac koji volis ideologija i onda ces biti izbacen iz kluba ako poslusas nesto drugo.
Ne mogu se odluciti jel to samo kompleks ili nezrelost. Mozda oboje!
Uglavnom, specifican pjevac, specifican glas i velika i lijepa karijera koju je imao. Neka mu je rahmet, pokoj i smiraj (rip) posto ne znam kako se izjasnjavao za zivota.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#303 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Sad zanr dobrano mutira. Od neke kopije Eurodancea sad ide prema nekoj mutaciji prema hip hopu/r'n'b sa poplavom "repera" koji nerazumljivo repaju na autotune u duetu sa etabliranim folk zvijezdama. U tekstovima se sad spominju kurve, kokain, pistolji, geto fazonimedvjed23 wrote:ja ne mogu ni vokala ni muzike, a tekstovi su tu negdje sa pop i dobrim dijelom rok žanra
Sinan je jedan od rijetkih folk senatora koji je ostao manje vise vjeran sebi, samo je modernizovao aranzmane.
-
REMB
#304 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Sinan je pjevacina visoke klase....
- medvjed23
#305 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
u mjeri u kojoj sam upućen u tu vrstu muzike, mogu se složiti.. čini se da je turbofolk bliži američkoj pop i rep muzici nego našoj tradicionalnoj narodnoj.. jednom neko reče: ubaci u pjesme bijonsi, džej lo i njima sličnih domaće tekstove i eto ga - turbofolk.._BataZiv_0809 wrote:Sad zanr dobrano mutira. Od neke kopije Eurodancea sad ide prema nekoj mutaciji prema hip hopu/r'n'b sa poplavom "repera" koji nerazumljivo repaju na autotune u duetu sa etabliranim folk zvijezdama. U tekstovima se sad spominju kurve, kokain, pistolji, geto fazonimedvjed23 wrote:ja ne mogu ni vokala ni muzike, a tekstovi su tu negdje sa pop i dobrim dijelom rok žanra![]()
Sinan je jedan od rijetkih folk senatora koji je ostao manje vise vjeran sebi, samo je modernizovao aranzmane.
- Maraschino
#306 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Neke davne 77/78 god. prvi put sam slusao Sincu. Kakav je bio tad do zadnjeg dana se nije promijenio, dobar.
Nikada ga nisam intenzivno slusao ali u nekim prilikama sam uzivao.
Jos digo ce se njegove pjesme slusati i pjevati.
Nikada ga nisam intenzivno slusao ali u nekim prilikama sam uzivao.
Jos digo ce se njegove pjesme slusati i pjevati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#307 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Pa otprilike to je to. Muzika bez licnog upliva autora, neko ti napise pjesmu, drugi je popakuje u aranzman, ti samo pjevas, tezgaris za pare....instant zabava bez dubljeg smisla. Sto kaze Rambo nekriticka upotreba tehnologije. Ali narod to volimedvjed23 wrote:
u mjeri u kojoj sam upućen u tu vrstu muzike, mogu se složiti.. čini se da je turbofolk bliži američkoj pop i rep muzici nego našoj tradicionalnoj narodnoj.. jednom neko reče: ubaci u pjesme bijonsi, džej lo i njima sličnih domaće tekstove i eto ga - turbofolk..
- medvjed23
#308 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
da, tržište diktira stvari i kaže da je bog novac a ne larpurlartizam 
- bersK
#309 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Ovako to tarzanija kaže.
Dobro, sad se ne drkamo jer sa ovim nema drkanja:
Ima skoro četrdeset godina otkako su bogovi počeli da hodaju zemljom. Naravno, pričamo o "Južnom vetru", najboljoj, najvećoj i jedinoj domaćoj supergrupi, tom savršeno autentičnom proizvodu podneblja i njegovog senzibiliteta, oličenog u neponovljivoj kombinaciji Mileta Basa i njegovih pevača, u prvom redu Velike Petorke: Dragane, Šemse, Mileta, Kemala i Sinana. Kad bismo sad počeli da drvimo zašto je to tako, potrajalo bi, pa ćemo se zadržati na onom osnovnom, ključnom kvalitetu JV: istini. Sve što je JV proizveo je sušta istina. Može se to nekome ne svideti - možda neko ima alternativnu istinu u svom mikrosvetu, u kom ne smrdi jagnjetina, ne živi se na spratu kod roditelja i u kom se sa verom okorelog fanatika gleda na široki beli svet preko svog tog blata, ali JV nikada i nije pretendovao da se takvima dokazuje. Mile Bas, Dragana, Šemsa, Mile, Kemal, Sinan: sve su to deca ove zemlje, i to u najboljem smislu tog izraza, ona zahvalna deca koja umeju da vrate ljubav dajući najbolje od sebe, čisto osećanje, bez rezervi, ono koje ume da te takne gde treba, pa da probudi dobro i u tebi. Kao što je Drle rekao u svoje vreme: "Kad slušam JV, osećam se prijatno", a to valjda i jeste cilj svega toga. Naravno, muzika može da postavlja pitanja, problematizuje, nagoni na razmišljanje, sve je to u redu i na mestu, tako i treba, ali retko je istinita, a to je ono što JV ima. Jednu višu iskrenost koja je (što bi rekle memadžije) соу рилејтабл, da ti dođe da se isplačeš ko pička i porazbijaš sve u prečniku od dva metra. Nije to lepo? Možda, ali nije lažno, a ko sebe laže, gradi na pesku.
Danas je umro najbolji od njih, Sinan Sakić, i JV više nikada neće održati koncert u punom sastavu. Ovo jeste opšti gubitak i osetiće se više nego što bi se htelo priznat, i niko više neće uživo čuti "Sudbina me na put šalje", "Janičara", "Deliju momka", "Pevaj mi o njoj". Niko više neće otpevati te pesme kako treba. I niko više neće umeti da spoji najrazličitije ljude, ujedinjene u želji da to dožive, ujedinjene onako kako ih nijedna politika ili agenda neće moći ujediniti.
Slava ti, i hvala ti, hvala za sve.
- apsidejzi
#310 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Ma i meni s vremena na vrijeme naleti da ga poslusamtriconja wrote:Meni se svidja sto klavijature rasturajuapsidejzi wrote:Zanimljivi su ovi kompleksasi tipa: ja sam roker il metalac i jest da je Sinan djigara al je dobar... kao da se nekom moras pravdati sto ti se nesto svidja... kao da je muzicki pravac koji volis ideologija i onda ces biti izbacen iz kluba ako poslusas nesto drugo.
Uglavnom, specifican pjevac, specifican glas i velika i lijepa karijera koju je imao. Neka mu je rahmet, pokoj i smiraj (rip) posto ne znam kako se izjasnjavao za zivota.
- Raigor Stonehoof
#312 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Slusao sam ga ja u jednom intervjuu kad prica kako je poceo pjevat. Kao, bio bubnjar, svirali rok pjesme, neki lokalni mali bend u Loznici... i na nekoj svirci pocela ga raja lozit da zapjeva. Odbijao odbijao, dok ga neki lik nije fino zakitio_BataZiv_0809 wrote:Slazem se...
Mada meni kod džigare najiše smeta zavijanje, dok tekstove i muziku mogu progutatiA Sinan sa onim svojim specificnim nacinom pjevanja...nekad sam imao utisak da je toliko loš da je zapravo izvrstan
- JThomas
#313 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
ne bi ja u južnom vetru baš tražio životne istine. niti mislim da su mu tvorci tako razmišljali. svo ovo prenemaganje slušam/ne slušam/gadi mi se/gdje ćeš to i dolazi iz fiks ideje da SVA muzika mora biti umjetnost i traženje životnih istina. a ne mora. sjedimo, pijemo i zabavljamo se. ja sam uvijek na narodnjake tako gledao. naravno, naleti i poneki narodnjak koji ima više od toga, koji ima neku poruku i nešto umjetničko. ali naleti i u popu, pa mu generalno nije to svrha.
-
Škobo Habu
#315 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Turbo - folk, sa ili bez Sinana, jeste ideologija u određenom smislu, baš kao i svaki drugi muzički pravac.apsidejzi wrote:Zanimljivi su ovi kompleksasi tipa: ja sam roker il metalac i jest da je Sinan djigara al je dobar... kao da se nekom moras pravdati sto ti se nesto svidja... kao da je muzicki pravac koji volis ideologija i onda ces biti izbacen iz kluba ako poslusas nesto drugo.
Posjeduje etiku i estetiku, svoj tržište, svoju ciljanu publiku, svoje medije putem kojih se propagira, pa i političke stavove...
- mayab
- bersK
#317 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
mayab wrote:
Valjda bi trebalo da piše ode Jašar. Kako ja znam ovaj miješa imena
- Raigor Stonehoof
#319 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Jest ako ti je 16 godina.Škobo Habu wrote:Turbo - folk, sa ili bez Sinana, jeste ideologija u određenom smislu, baš kao i svaki drugi muzički pravac.apsidejzi wrote:Zanimljivi su ovi kompleksasi tipa: ja sam roker il metalac i jest da je Sinan djigara al je dobar... kao da se nekom moras pravdati sto ti se nesto svidja... kao da je muzicki pravac koji volis ideologija i onda ces biti izbacen iz kluba ako poslusas nesto drugo.
Posjeduje etiku i estetiku, svoj tržište, svoju ciljanu publiku, svoje medije putem kojih se propagira, pa i političke stavove...
- bersK
#320 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Jedan od najvećih pjevača na području Balkana. Nema osobe koja nije preslušala bar jedan album. Šta dalje da se pametuje o tom čovjeku?! Sinke otac nacije!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#321 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
ne, to je kemal_BataZiv_0809 wrote:Slazem se...
Mada meni kod džigare najiše smeta zavijanje, dok tekstove i muziku mogu progutatiA Sinan sa onim svojim specificnim nacinom pjevanja...nekad sam imao utisak da je toliko loš da je zapravo izvrstan
- insomnia78
#322 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
"Ne znam šta je pevao, ne poznajem repertoar, ali bilo je u tome nečeg duboko strašnog. Odjednom mi se otvorio i razbistrio čitav kosmos života na margini, ta prava muka i tuga, sluzavo blato na ulicama koje čekaju davno obećani asfalt, od niskog napona žmirave sijalice u kućama okruženim stovarištima, perionicama i propalim fabričkim pogonima. I, naravno, kafanama, sa podovima od golog betona, neispravnim instalacijama i zarđalim čučavcima...”
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1035235
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1035235
-
gidra
- vješalica
#324 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
kemal proklinje dok pjevajapin_mutapi wrote:ne, to je kemal_BataZiv_0809 wrote:Slazem se...
godine nazadluka i baksuzluka te strefe od njegovog aranzmana
- ultima_palabra
#325 Re: Izdrzi Sinane raja je uz tebe
Ja sranja od teksta...bersK wrote:Ovako to tarzanija kaže.
Dobro, sad se ne drkamo jer sa ovim nema drkanja:
Ima skoro četrdeset godina otkako su bogovi počeli da hodaju zemljom. Naravno, pričamo o "Južnom vetru", najboljoj, najvećoj i jedinoj domaćoj supergrupi, tom savršeno autentičnom proizvodu podneblja i njegovog senzibiliteta, oličenog u neponovljivoj kombinaciji Mileta Basa i njegovih pevača, u prvom redu Velike Petorke: Dragane, Šemse, Mileta, Kemala i Sinana. Kad bismo sad počeli da drvimo zašto je to tako, potrajalo bi, pa ćemo se zadržati na onom osnovnom, ključnom kvalitetu JV: istini. Sve što je JV proizveo je sušta istina. Može se to nekome ne svideti - možda neko ima alternativnu istinu u svom mikrosvetu, u kom ne smrdi jagnjetina, ne živi se na spratu kod roditelja i u kom se sa verom okorelog fanatika gleda na široki beli svet preko svog tog blata, ali JV nikada i nije pretendovao da se takvima dokazuje. Mile Bas, Dragana, Šemsa, Mile, Kemal, Sinan: sve su to deca ove zemlje, i to u najboljem smislu tog izraza, ona zahvalna deca koja umeju da vrate ljubav dajući najbolje od sebe, čisto osećanje, bez rezervi, ono koje ume da te takne gde treba, pa da probudi dobro i u tebi. Kao što je Drle rekao u svoje vreme: "Kad slušam JV, osećam se prijatno", a to valjda i jeste cilj svega toga. Naravno, muzika može da postavlja pitanja, problematizuje, nagoni na razmišljanje, sve je to u redu i na mestu, tako i treba, ali retko je istinita, a to je ono što JV ima. Jednu višu iskrenost koja je (što bi rekle memadžije) соу рилејтабл, da ti dođe da se isplačeš ko pička i porazbijaš sve u prečniku od dva metra. Nije to lepo? Možda, ali nije lažno, a ko sebe laže, gradi na pesku.
Danas je umro najbolji od njih, Sinan Sakić, i JV više nikada neće održati koncert u punom sastavu. Ovo jeste opšti gubitak i osetiće se više nego što bi se htelo priznat, i niko više neće uživo čuti "Sudbina me na put šalje", "Janičara", "Deliju momka", "Pevaj mi o njoj". Niko više neće otpevati te pesme kako treba. I niko više neće umeti da spoji najrazličitije ljude, ujedinjene u želji da to dožive, ujedinjene onako kako ih nijedna politika ili agenda neće moći ujediniti.
Slava ti, i hvala ti, hvala za sve.