Drvosjeca iz Dejcica wrote:ExNihilo wrote:Nisam želio da se osvrćem na to tvoje prozivanje "nemaš ni srednju školu" jer je primitivno i malograđansko, nema veze s temom, niti istina i argumentacija zavise od toga koliko ja ili ti imamo škole.
Ali, pošto brutalno insistiraš, hajdemo ovako. Ja i ti se nađemo lično. Ponesi svoje diplome, ponijeti ću ja svoje. Pa ako budeš imao više škole od mene, ja ti momentalno isplaćujem 10k maraka. Ne zajebavam se ni jedne sekunde i ponuda je ozbiljna. Važi i suprotno, ako budem imao više škole od tebe.
Pa, šta kažeš?
Aha, pecn'o sam te je li tako, pa to mi je i bila namjera da te vratim na zemlju.

Sada je primitivno i malograđanski ali je ok koristi termin balijski i sa visoka omalovažavati ljude. Pa slušaš li ti sam sebe? Ne moraš ti meni ništa dokazivati samo te pitam kakve su tvoje reference da o profesoru Rizviću izneseš takve smjele ocjene? Gdje je problem, iznesi svoje obrazovanje ili barem naučne radove na kojima si radio i nema problema.
Tako sam i mislio, glede ponude. Ista ponuda ti stoji i po pitanju poznavaju Andrićevog opusa. Pa da vidimo ko i koliko je čitao istog, kada već umireš od smijeha.
Naravno da je OK koristiti termin balijski. Jer ta i takva hajka na ovog književnika, pokraj plejade Bošnjaka koji su nemjerljivo depresivnije pisali o Bosni, nije ništa drugo do balijski nacionalizam. Nazovimo stvari pravim imenom.
Stojim pri tvrdnji da ničije reference ne garantuju ispravnost stava. Pošto si ranije spominjao kvantnu mehaniku, da iskoristim primjer iz tog domena - Ajnštajn je vjerovatno čovjek sa najvećim referencama u historiji nauke pa je ipak bio u krivu glede kvantne mehanike. U tom smislu, to da li Rizvić ima više referenci od mene ili Jergovića ne znači apsolutno ništa.
Na kraju krajeva,ako ćemo već o referencama i ako ćemo uspoređivati na taj način, kakve reference Rizvić ima naspram Nobelovog komiteta koji je vrijednovao Andrićev život i djelo? Ili, niza akademika kojima je ispod časti uopće pričati o Rizvićevim nacional-šovinističkim tezama.
Ne dao bog da je Andrić autor ovakve rečenice:
"Nisam jadan znao: čim Bošnjaka zovu, mora da je negdje u carkom računu prigustilo. Njih ne mame na svetkovine. Za svoju korist oni moraju ili da otmu ili da nametnu ili će ostati ono što su - budale koje daju da bi izgubili."
Kakva bi to galama bila. Ali, pošto se autor zove Derviš - ne pišu se knjige o tome.