USAblues wrote:insomnia78 wrote:Zabraniti da ima ikakve veze sa Sa i Zelj. Utusiste![]()
![]()
![]()
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mO k3
#301 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
-
markomilanov
#302 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Zašto sam trol,pita me jedan fanatikos ko su ti ovi diletanti,čovek nikad nije čuo za Stojkovića,Rajevca,Okuku.omar little wrote:gledaj ovog trola misli neofiran
- Reuf-Refko
#303 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kodro je promasaj totalni, jos jedan korak nazad, nakon kojeg se vjerovatno nikad necemo oporavit!!!
Po meni najbolje da se vrati Susic ili neki trener iz okruzenja(Srb, Cro)
- mO k3
#304 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
susic!!!!Reuf-Refko wrote:Kodro je promasaj totalni, jos jedan korak nazad, nakon kojeg se vjerovatno nikad necemo oporavit!!!
-
markomilanov
#305 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Možda se ponavljam,ali iz više razloga bi bilo dobro da Srbin bude selektor,ima kvalitetnih srpskih stručnjaka,jedino u fudbalu selektor nije nikad bio srbin,pokazalo bi se da bih računa na srbe,privukli bi se novi navijači,i doprinelo bi poboljšanju odnosa u bih,i dokazalo da dodik priča besmislice.
- Charuga
- Globalni moderator
#306 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Onome ko voli ovu zemlju i ko navija za reprezentaciju ove zemlje nacionalnost selektora ne predstavlja ništa. Onome ko je ne voli i ko navija za neku drugu zemlju, ni selektor njegove vjere ne znači ništa. Neće to ništa promjeniti kod takvih ljudi, oni će i dalje da vole druge zemlje.markomilanov wrote:Možda se ponavljam,ali iz više razloga bi bilo dobro da Srbin bude selektor,ima kvalitetnih srpskih stručnjaka,jedino u fudbalu selektor nije nikad bio srbin,pokazalo bi se da bih računa na srbe,privukli bi se novi navijači,i doprinelo bi poboljšanju odnosa u bih,i dokazalo da dodik priča besmislice.
"pokazalo bi se da bih računa na srbe"
A do sada se nije računalo?
Niko normalan neće gledati koji je igrač koje vjere, nego kakvih je kvaliteta.
Imaš očit primjer u košarci i u drugim sportovima.
I na kraju, koga boli k.rac šta Dodik priča, posebno na ovim sportskim temama.
Nema potrebe da nam više "otvaraš oči" postovima sa istim i sličnim sadržajem.
Ostale bih zamolio da ne repliciraju na ovaj post, jer ću izbrisati sve postove ako se ovo razvuče u neku diskusiju. Zahvaljujem.
-
SSemir
#307 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
16 miliona KM su bili prihodi nogometnog saveza u 2016.godini
Informacije za one koji pisu "nemamo mi para za tog trenera"
- Thorgerson
#308 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Felix Magath. Koliko vidim iduce godine mu istice ugovor u Kini. Dakle, taman.
- mO k3
#309 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Thorgerson wrote:Felix Magath. Koliko vidim iduce godine mu istice ugovor u Kini. Dakle, taman.
- Dr. Kuca
#310 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
kolika je dobit?SSemir wrote:16 miliona KM su bili prihodi nogometnog saveza u 2016.godini
- Reuf-Refko
#311 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
bolje i stranac nego neki nas karijerista...sto ce da se dokazuje preko repke. Jednostavno na sljedece EU ako se ne plasiramo propali smo ko Grcka.
- spree
#312 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Haj promjeni taj avatar zivota ti ili ne pisi vise 
-
markomilanov
#313 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
EDIT: Nema potrebe više o krvnim zrncima na sportskim temama.
-
SSemir
#314 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Savez je registrovan kao udruzenje gradjana....Dr. Kuca wrote:kolika je dobit?SSemir wrote:16 miliona KM su bili prihodi nogometnog saveza u 2016.godini
A zar je bitna dobit. Kad imas vecu kolicinu novca lako ju je preusmjerim i vrsiti raspodjelu. Lako je naci milion iz 16 miliona, nego iz 3 miliona (lupam).
- Dr. Kuca
#315 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A sta ako su rashodi 15 miliona? Ostane ti milion. Poznavajuci ove nase vjerovatno su rashodi veci od prihodaSSemir wrote:Savez je registrovan kao udruzenje gradjana....Dr. Kuca wrote:kolika je dobit?SSemir wrote:16 miliona KM su bili prihodi nogometnog saveza u 2016.godini
A zar je bitna dobit. Kad imas vecu kolicinu novca lako ju je preusmjerim i vrsiti raspodjelu. Lako je naci milion iz 16 miliona, nego iz 3 miliona (lupam).
- shake69
#316 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ti podaci treba da su dostupni jer je rijec o udruzenju gradjana.Dr. Kuca wrote:kolika je dobit?SSemir wrote:16 miliona KM su bili prihodi nogometnog saveza u 2016.godini
Da li je iko ikada Begica pitao o obavezi Saveza da sredi sam ili uz pomoc Fifa teren zamjenskog stadiona? Nije bitno cijeg u drzavi, ali da kao rezerva bude na nivou BP i tada se ne bi desila bruka kao protekli vikend na Grbavici. Volio bih cuti njegov odgovor.
-
markomilanov
#317 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Treba razmišljati o novim ljudima,ovi koji su bili do sada ne mogu ništa novo doneti,nikako početnici,gledati pre svega iskustvo i autoritet trenera,možda je najbolje neko iz okruženja koji ne bi imao pritisak javnosti,poput Kataneca,Keka,Prosinečkog,Rajevca,Stojkovića,Petrovića.
-
incognito071
#318 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ima li Miske trenersku licencu?
- mO k3
#319 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
ma ne bi miske se upustio u te vode i da ima.....incognito071 wrote:Ima li Miske trenersku licencu?
-
markomilanov
#320 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ljudi,nemoj olako da trošimo Misketa i Barabareza,nek stiču iskustvo i znanje,igrač i trener to su dva različita pojma,ima vremena za njih dvojicu.
-
Melbourne_Australia
#321 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
incognito071 wrote:Ima li Miske trenersku licencu?
- Muhamed Đakmić
#322 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa kako se ne bi upustio kad je već u uskoj saradnji sa savezom, vjerovatno će biti uključen i u izbor novog selektoramO k3 wrote:ma ne bi miske se upustio u te vode i da ima.....incognito071 wrote:Ima li Miske trenersku licencu?
- Logovan
#323 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ima, kao i Barbarez.incognito071 wrote:Ima li Miske trenersku licencu?
Treba ih spojiti. Tandem: Barba - Miske.
-
nekoeko
#324 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Barbareza bi trebalo postaviti kao selektora za mladu (U-21) Reprezentaciju. On je uzor svim mladim naraštajima u dijaspori i mogao bi pridobiti dosta novih mladih igrača iz dijaspore. Stekao bi potrebno iskustvo i tako bismo dobili dugoročno dobrog trenera. Od ponuđenih mi se Kodro čini interesantnim. Mozda nebi bilo lose ukljuciti i Bolica kao i prosli put. Uz prave saradnike, mogao bi dugorocno voditi ekipu i postati naš Löw 
- Thorgerson
#325 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pored selektora dobro bi bilo da se i u savez nesto promjeni.
Ne moraju bivsi fudbaleri biti samo treneri. Postoje pozicije u savez gdje takodjer mogu dobro doci. Jedan Bayern dovede Salihamidzica na poziciju sportskog direktora, mislite da je nekome u savez palo na pamet da uopste kontaktira Bracu. Da su mu organizovali oprostajnu tekmu.
I inace tim legendama da su odali neku pocast...
Je li problem bio organizovati tekmu za Bracu, Misketa, Barbareza, Bolica, Baljica, Rahimica itd da ne nabrajamo sad. Odati pocast tim ljudima, drzati ih uvijek blizu. Jer sigurno mogu svojim iskustvom i znanjem pomoci, odmoci ne mogu nikako.
Nebitno. Ali od tih legendi bi mogli imati koristi, pozvati ih ponuditi im mjesta u savezu, kao sto je to uradjeno sada Misketom. Sta je on sada savjetnik, al nebitno neka ga u savezu. Poznaje nasu reprezentaciju i sigurno moze pomoci.
Ja nisam nesto pratio Barbaza u zadnjim godinama, ali koliko sam vidio tog covjeka trenerski posao i ne zanima nesto pretjerano. Jer da ga zanima, pa pobogu vodio bi bilo kakav tim.
Sto se mene tice ako bih birao izmedju Barbe i nekakvog isfucanog i opranog imena i trenera, ja sam za Barbu. Pa daj da vise probamo i tu avanturu. Hadzibegica, Kodri i Susica mi je preko glave.
Ne moraju bivsi fudbaleri biti samo treneri. Postoje pozicije u savez gdje takodjer mogu dobro doci. Jedan Bayern dovede Salihamidzica na poziciju sportskog direktora, mislite da je nekome u savez palo na pamet da uopste kontaktira Bracu. Da su mu organizovali oprostajnu tekmu.
I inace tim legendama da su odali neku pocast...
Je li problem bio organizovati tekmu za Bracu, Misketa, Barbareza, Bolica, Baljica, Rahimica itd da ne nabrajamo sad. Odati pocast tim ljudima, drzati ih uvijek blizu. Jer sigurno mogu svojim iskustvom i znanjem pomoci, odmoci ne mogu nikako.
Nebitno. Ali od tih legendi bi mogli imati koristi, pozvati ih ponuditi im mjesta u savezu, kao sto je to uradjeno sada Misketom. Sta je on sada savjetnik, al nebitno neka ga u savezu. Poznaje nasu reprezentaciju i sigurno moze pomoci.
Ja nisam nesto pratio Barbaza u zadnjim godinama, ali koliko sam vidio tog covjeka trenerski posao i ne zanima nesto pretjerano. Jer da ga zanima, pa pobogu vodio bi bilo kakav tim.
Sto se mene tice ako bih birao izmedju Barbe i nekakvog isfucanog i opranog imena i trenera, ja sam za Barbu. Pa daj da vise probamo i tu avanturu. Hadzibegica, Kodri i Susica mi je preko glave.