KOME SMETA GORAN

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#301 Re: KOME SMETA GORAN

Post by It_is_a_Leclerc »

Ned071 wrote:Ona se nikad 99 posto sam siguran nece nazvat po Cengicu. Samo vam se cini da vecina to hoce zbog agresive po mrezama i forumima. Vecina nece nit je zanima... A to ti je sabina realnost
Neće jer se Goran zove Goran. Da se, kojim slučajem, zvao Osman, nazvalo bi se i nebo po njemu. Problem je to što je Goran Goran, a ne Osman, i na toj primitivnoj, šovinističkoj, kokošarskoj percepciji da se po "vlasima (kako SDA seljadija zove Srbe i Hrvate) neće ništa zvati". To su činjenice, gola istina, a sve ostalo je skrivanje iza procedura, "javnih rasprava" na koje niko nije došao i slično.

SDA je predvodnik novog talasa desekularizacije bošnjačkog naroda. Njihov koncept je u osnovi fašistički, a svako ko ih u tome bude slijedio bit će odgovoran kad se ova zemlja raspadne po etničkim šavovima.
Ned071

#302 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

Suplja teorija ti pada u vodu kad pogledas nazive ulica... Srdjana Aleksica recimo... Ili Jana Dorsnera... Nek je nazovu npr po Talijanu. Sportista. A nesto i zasluzan. A nista se u Sarajevu po njemu ne zove. Ako i bude referendum, bice isti rezultat...
Naslovnica

#303 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Naslovnica »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ned071 wrote:Ona se nikad 99 posto sam siguran nece nazvat po Cengicu. Samo vam se cini da vecina to hoce zbog agresive po mrezama i forumima. Vecina nece nit je zanima... A to ti je sabina realnost
Neće jer se Goran zove Goran. Da se, kojim slučajem, zvao Osman, nazvalo bi se i nebo po njemu. Problem je to što je Goran Goran, a ne Osman, i na toj primitivnoj, šovinističkoj, kokošarskoj percepciji da se po "vlasima (kako SDA seljadija zove Srbe i Hrvate) neće ništa zvati". To su činjenice, gola istina, a sve ostalo je skrivanje iza procedura, "javnih rasprava" na koje niko nije došao i slično.

SDA je predvodnik novog talasa desekularizacije bošnjačkog naroda. Njihov koncept je u osnovi fašistički, a svako ko ih u tome bude slijedio bit će odgovoran kad se ova zemlja raspadne po etničkim šavovima.
POTPIS! :thumbup:
sarlo

#304 Re: KOME SMETA GORAN

Post by sarlo »

It_is_a_Leclerc wrote:

Mnogo ruznih rijeci o ljudima medju kojim zivite. Ako tako ruzno misljenje imate o BH drustvu...

Licno '92 sam se vratio po ranjenog saborca na niciju zemlju.
Iznio ga na ledjima do nase linije.
Nismo iste nacionalnosti.
I sportom sam se bavio. Relativno uspjesno.
Koliko znam bilo je dosta takvih slucajeva.
Naslovnica

#305 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Naslovnica »

Mislim sve najgore o SDA glasačima.
Ned071

#306 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

Prica leclerca fino zvuci. Al klimava je vrlo. Ko tvitovi gs-a. lako se slomi pod samo jednim argumentom. Sarajevo je jedini grad koji je dao ulicu vojniku vojske koja ga je opkolila i ubijala tri i po godine. A nije covjeku koji ga je branio... Ko tu vidi desekularizaciju ima opasan problem sam sa sobom.
It_is_a_Leclerc

#307 Re: KOME SMETA GORAN

Post by It_is_a_Leclerc »

Ned071 wrote:Prica leclerca fino zvuci. Al klimava je vrlo. Ko tvitovi gs-a. lako se slomi pod samo jednim argumentom. Sarajevo je jedini grad koji je dao ulicu vojniku vojske koja ga je opkolila i ubijala tri i po godine. A nije covjeku koji ga je branio... Ko tu vidi desekularizaciju ima opasan problem sam sa sobom.
Nemojte p. Srđana Aleksića svoditi na taj prizemni diskurs krivnje za zločine vojske kojoj je, kao što svi dobro znamo, silom prilika pripadao. Osim toga, i Oscar Schindler je bio istaknuti nacistički donator i zvaničnik; pripadnik stranke koja je osmislila i realizirala najveći genocid u ljudskoj historiji, pa su mu Jevreji, zato što je bio čovjek, što je u momentima kad njihov život nije vrijedio ništa, vlastiti život založio za spas jevrejskih logoraša, uručili čast da dođe u Jerusalem i posadi drvo masline u Parku pravednika među narodima.

To se radi s velikim i hrabrim ljudima. Nije Sarajevo po tome ni unikat ni posebno.
kakonako

#308 Re: KOME SMETA GORAN

Post by kakonako »

Ned071 wrote:ima itekako veze... zato sto ovima koji razmisljaju poput citiranog istorija sarajeva pocinje u aprilu 1945... tad se nisu pravile ankete, za razliku od danas. kada sve mjerimo po sebi. pa to sto on nije znao za anketu znaci da niko nikog nije pitao... demokratije je, ljudi nisu za to, prihvati i radi na tome da dobijes izbore pa da promijenis za cetiri godine... razumijem ja emocije, ali ovaj grad i zemlja imaju puno vaznijih ljudi od gorana cengica koji nemaju ulicu ili dvoranu u sarajevu. od talijana, dervisa susica pa nadalje... a topal osman pasa je znacajniji za sarajevo od cengica, svidjalo se to nekom ili ne
Po Dervisu Susicu se pozadugo u Sarajevu nece zvati nista,ni ulica,ni sokak...Pitaj svoje partijske drugove zasto.
putokaz1

#309 Re: KOME SMETA GORAN

Post by putokaz1 »

-Ulica lažnih 1000 00 RM
-Ulica Države za Čovjeka
-Ulica 100% BH
-Ulica Cunami Razvoja
-Ulica DF izdajica
-Ulica BH lažnih Medicinara u Minhenu
...
MENI GORAN NE SMETA
hatemondays

#310 Re: KOME SMETA GORAN

Post by hatemondays »

sabina1 wrote:
Ned071 wrote:ima itekako veze... zato sto ovima koji razmisljaju poput citiranog istorija sarajeva pocinje u aprilu 1945... tad se nisu pravile ankete, za razliku od danas. kada sve mjerimo po sebi. pa to sto on nije znao za anketu znaci da niko nikog nije pitao... demokratije je, ljudi nisu za to, prihvati i radi na tome da dobijes izbore pa da promijenis za cetiri godine... razumijem ja emocije, ali ovaj grad i zemlja imaju puno vaznijih ljudi od gorana cengica koji nemaju ulicu ili dvoranu u sarajevu. od talijana, dervisa susica pa nadalje... a topal osman pasa je znacajniji za sarajevo od cengica, svidjalo se to nekom ili ne
Gore , dole , nadugo , nasiroko i nista....nigdje ne pronadjoh bilo kakvu vezu izmedju Milosa i Dusana koji nemaju ulice i Gorana Cengica koji je isto nema.

Da ponovim.
Smatram da se sportska dvorana Novo Sarajevo treba preimenovati u Goran Cengic i smatram da vijecnici za koje sam glasala u okviru Zakona i nadleznosti trebaju poduzeti SVE da tako bude pa i ako je referendum u pitanju - nikakav problem , to je NAJDIREKTNIJI GLAS naroda.
Prekrsili procedure , ismijavali , dobice referendum.
Bilo je jos dobrih ljudi (komsija Srba) na Grbavici za vrijeme Batka koji su platili glavom, evo jedan komsija Srbin koji je platio glavom sto je krio komsiju muslimana koji je ranjen u pucnjavi u aprilu u Ljubljanskoj. Nedjo Skipina krio komsiju Midhata Sibonjica od sablasnih zvijeri. Nazalost Nedjina zena Nada zavali ih obojicu i odose glave. Kao zivi svijedok (nazalost) ovog a i slicnih dogadjaja a ima ih jos nije fer spominjati jedno ime, bilo je Gorana i Nedja puno vise, sad davati imena dvoranama po ovim ljudima je malo cudno. Evo fino promijenimo ime Grbavicke ulice u naziv svih onih koji su svoj zivot dali da bi zastitili svoje sugradjane i red bi bio da se znaju sva imena onih koji su bili ljudi kad su zvjeri hodale Grbavicom.
kakavdanakneiskustvu

#311 Re: KOME SMETA GORAN

Post by kakavdanakneiskustvu »

uglavnomja wrote:
PM72 wrote:
zunazu wrote:vrlo lako je na netu pronaci mustafine stavove,i ko je i gdje je bio
Opet odgovor bez ikakvog argumenta, po sistemu rekla-kazala. :)

Ovo se može porediti jedino sa pričom da je Hanka Paldum bacala Srbe lavovima. :D Iako bih se smio kladiti da nije ušla u Pionirsku od 1970-ih (što bi kad je pjevala tržištu od preko 20 miliona stanovnika, kad da nađe vremena za sarajevski ZOO?) :D neki i dalje vjeruju da je ona stvarno hranila životinje srpskom nejači. I nema veze što su te životinje pobijene s brda i pomrle od žeđi prije nego što je Hanka mogla s Bistrika i doći do Nahoreva. Argumenti su jednako jaki kao i ovi da je Busuladžić bio hitlerovac. Kad ti trojica kažu da si pijan, lezi i valjaj se. Ali ako su te ubili u rođenom gradu bez objašnjenja i ikakvog postupka, onda se ne možeš valjati. Busuladžić se ne može valjati, nisu mu ni onda dali priliku da kaže šta ima, a ne može se ni protiv današnjih rista đoga braniti jer mrtva usta ne govore. Čovjek je dva puta ubijen bez prilike da kaže posljednje riječi ili izrazi želju. Ali važno je da možemo udariti po njemu mrtvom, to je izraz naše hrabrosti, mudrosti, jačine. Nije važno što nema vode, dobrih puteva, posla, većih plata i penzija, bolje zdravstvene usluge... a ima u količinama fašizma, antidržavnog ponašanja, međuljudskih odnosa kojih poštena čovjeka bude stid bez da ima ikakve veze s njima... mi ćemo udarati gdje se niko ne brani, po kostima mrtvaca. To će nam pomoći da napravimo građansku državu.

Niko nikad nije rekao da je Hanka bacala Srbe lavovima.Hanku su optuživali da je bila u logoru??? (samo ne navode kojem) i da je štiklom gazila nekom Srbinu po mudima.A RTS je objavila (ima taj snimak) kako u Pionirskoj lavove hranimo srpskom djecom.Nisu Hanku pominjali.

Također,nisam primjetio da je neko pisao kako je Busuladžić bio hitlerovac.Busuladžić je bio saradnik ustaške vlasti i režima.
srpsku nejac su bacali safet isovic i pimpek - davorin p.[/quote]

i kinđe?
Ned071

#312 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

kakonako wrote:
Po Dervisu Susicu se pozadugo u Sarajevu nece zvati nista,ni ulica,ni sokak...Pitaj svoje partijske drugove zasto.
Ma ja, odmah budzetlija i partija kad mislis drugacije... Ako mislis da je zo zbog Parergona, moguce je, ne znam puno o tome...
Matzan

#313 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Matzan »

Goran Čengić ne smeta nijednom normalnom Bošnjaku.
Smetao je četnicima zato što je bio human, nesebičan, pošten ... jednom rječju čovjek.
A, zvijeri ne razumiju taj jezik.

Ako ćemo pošteno, poduga je lista znanih i neznanih heroja ovog zadnjeg rata.
Siguran sam da ima još puno Gorana koji se nikad ni ne spomenu.
Doduše, na ovim prostorima rahatluk ne traje dugo, ne bi me iznenadilo da se za nekih 30-40 godina ne budu ponovo mijenjala imena ulica, trgova, škola i dvorana.

Sreća je što Sarajevo ima riješene sve probleme, metropola poželjeti za život, tako da je opoziciji jedino preostalo da skuplja bodove na pitanjima imena ulica, škola i dvorana. Na kraju krajeva, to su ujedno i maksimalni dometi naše ljevice.
johntra

#314 Re: KOME SMETA GORAN

Post by johntra »

Matzan wrote:Goran Čengić ne smeta nijednom normalnom Bošnjaku.
Smetao je četnicima zato što je bio human, nesebičan, pošten ... jednom rječju čovjek.

Doduše, na ovim prostorima rahatluk ne traje dugo, ne bi me iznenadilo da se za nekih 30-40 godina ne budu ponovo mijenjala imena ulica, trgova, škola i dvorana.

Sreća je što Sarajevo ima riješene sve probleme, metropola poželjeti za život, tako da je opoziciji jedino preostalo da skuplja bodove na pitanjima imena ulica, škola i dvorana. Na kraju krajeva, to su ujedno i maksimalni dometi naše ljevice.
Joj relativizacije.... :lol: dobar je, ali ima još boljih Srba...to kažu ljudi koji su ulicu na Šipu dali po Sarajliji koji je za vrijeme jedne bune protiv Osmanlija ubijao svoje sugrađane...ali imao je tako lijepo muslimansko ime, grehota ga bilo ne staviti na tablu...

čuj, ne napada ljevica ostale probleme...da, samo rade na imenu dvorane... :D
napada ljevica sve što ne valja u ovom gradu, ali kakve fajde kad ove tvoje ni cunami ne može skinuti s vlasti, osim izborima...zato se i grčevito držite protiv promjena Izbornog zakona, kako bi i dalje bugarskim vozovima osvajali izbore i većine i onda razne kifle, hadžije, lopove i idiote proglašavate za stručnjake...e moji vi...
JThomas

#315 Re: KOME SMETA GORAN

Post by JThomas »

žrtava stranke demokratske akcije bi bio dobar naziv. i unutra mali memorijalni centar: famosi, vranica, energoinvest, kk bosna i tako dalje...
kakavdanakneiskustvu

#316 Re: KOME SMETA GORAN

Post by kakavdanakneiskustvu »

Da,metropola pozeljeti za zivot,svi problemi rijeseni,jebo vodosnabdijevanje,to se ne broji u probleme
agent_zero

#317 Re: KOME SMETA GORAN

Post by agent_zero »

Ned071 wrote:
agent_zero wrote:Kažu SDA balijski fašisti građani se po mjesnim zajednicama izjasnio za ime dvorane.

Evo ja pitam, ko je moju rodbinu u novom sarajevu pitao za ime dvorane? Niko!

Dalje, ko je pitao građane o davanju ulice azizi šaćirbegović, putu mladih muslimana, ulici i školi mustafe busuladžića, topal osman paše i drugih turkofilskih i arapofilskih naziva?

Niko.

Hajmo refenedum u opštinama centar i novo sarajevo o svim nazivima ulica, trgova, škola, dvorana i sl.

ako znas istoriju, onda ti je poznato koliko je topal osman paša važan za sarajevo i šta je sve izgradio ovdje
tom logikom, mozemo onda pitat ko je mog rahmetli dedu pitao da li je zato da mu pola kilometra od kuće ide ulica miloša obilića ili da na posao ide kroz park Cara Dušana
I ti ako znaš historiju znao da milutin đurašković ništa manje nije zaslužan. Ne počinje historija ove zemlje ni od turaka i turske, niti od ovog zadnjeg rata.

Ali naravno zlobno sve komentarišeš, tačno u skladu SDA minder mantre.
agent_zero

#318 Re: KOME SMETA GORAN

Post by agent_zero »

Smeta vama SDA fašistima. Ali vam ne smetaju hitlerovi fašisti iz redova (kvazi)bošnjaka i okupatori osmanlije. Po njima se redovno daju imena ulica, škola, trgova i sl.
Ned071

#319 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

smeta vam topal osman paša. a nije vam smetalo sto je sarajevo ulicu isa bega ishakovica dobilo tek početkom '90-ih...
uostalom, imena partizana i dalje su na ulicama sarajeva. nema milutina, ali ima 90 ostalih zasluznih...
i hvala bogu, nema vise Hajduk Veljkove, JNA, Kosovske, Miloša Obilića, Nedeljka Čabrinovića, Vojvode Stepe, Paraćinske, Stevana Sinđelića, Trifka Grabeža...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#320 Re: KOME SMETA GORAN

Post by sabina1 »

hatemondays wrote: Bilo je jos dobrih ljudi (komsija Srba) na Grbavici za vrijeme Batka koji su platili glavom, evo jedan komsija Srbin koji je platio glavom sto je krio komsiju muslimana koji je ranjen u pucnjavi u aprilu u Ljubljanskoj. Nedjo Skipina krio komsiju Midhata Sibonjica od sablasnih zvijeri. Nazalost Nedjina zena Nada zavali ih obojicu i odose glave. Kao zivi svijedok (nazalost) ovog a i slicnih dogadjaja a ima ih jos nije fer spominjati jedno ime, bilo je Gorana i Nedja puno vise, sad davati imena dvoranama po ovim ljudima je malo cudno. Evo fino promijenimo ime Grbavicke ulice u naziv svih onih koji su svoj zivot dali da bi zastitili svoje sugradjane i red bi bio da se znaju sva imena onih koji su bili ljudi kad su zvjeri hodale Grbavicom.
Vama je cudno sto se SPORTSKA DVORANA moze nazvati po SPORTISTI iz kvarta u kom je izgradjena a koji je osvjedoceni civil-heroj ?
Evo meni nije cudno.

Bilo je jako puno ljudi poput Gorana za koje se zna , slabo zna ili ne zna ali ne trebamo odustati od Gorana zato sto se nismo sjetili i nekog drugog Gorana.

Vijecnici su podnijeli inicijativu , nije njihovo na OV da se bave agendama , ustavima , reformama kako to cesto rade nasi politicari pricaju samo o onome o cemu nisu nadlezni...ovo je stvar opcinskog karaktera i odlicno guraju.

Najvaznije je da dvorana dobije ime Goran Cengic jer je on zasluzio spomenik do oblaka.
sabina1

#321 Re: KOME SMETA GORAN

Post by sabina1 »

Ned071 wrote:smeta vam topal osman paša. a nije vam smetalo sto je sarajevo ulicu isa bega ishakovica dobilo tek početkom '90-ih...
uostalom, imena partizana i dalje su na ulicama sarajeva. nema milutina, ali ima 90 ostalih zasluznih...
i hvala bogu, nema vise Hajduk Veljkove, JNA, Kosovske, Miloša Obilića, Nedeljka Čabrinovića, Vojvode Stepe, Paraćinske, Stevana Sinđelića, Trifka Grabeža...
Goran Cengic = Hajduk Veljko , JNA , Kosovo , Milos , Nedeljko , Stepa, Paracin, Stevan,Trifko jer boze moj on je GORAN ???

Fuj.
Ned071

#322 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

ne petljaj se u raspravu u kojoj te niko nije spomenuo. pricamo o milutinu i osman topal pasi
sabina1

#323 Re: KOME SMETA GORAN

Post by sabina1 »

Ned071 wrote:ne petljaj se u raspravu u kojoj te niko nije spomenuo. pricamo o milutinu i osman topal pasi
Na temi o Goranu Cengicu.

Jer Goran je Milutin , nije Osman.

Fuj.
Ned071

#324 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

prejako... moralna forumska vertikala, kad joj izbijes argumente, bez posvanja i slicno, zna reci iskljucivo fuj...

pa nisam ja uveo topal osman pasu i milutina đuraskovica u raspravu nego drugi ljudi... njima reagiraj...

ja sam ti rekao svoje misljenje o cengicu.i ponovit cu ga opet. trebalo je imenovati dvoranu po njemu. nemam nista protiv. ali ljudi koji zive u toj opcini nisu bili za to i gotova stvar. barem zasada. ko se tome protivi, nek ceka izbore, promijeni vlast i slijedom toga promijeni naziv dvorane. sve ostalo je siledzijstvo i karikaturalno moralisanje
Bodkin

#325 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

Ned071 wrote:Suplja teorija ti pada u vodu kad pogledas nazive ulica... Srdjana Aleksica recimo... Ili Jana Dorsnera... Nek je nazovu npr po Talijanu. Sportista. A nesto i zasluzan. A nista se u Sarajevu po njemu ne zove. Ako i bude referendum, bice isti rezultat...
Cak dvije? Wow
Post Reply