nemezis wrote:Smrcak15 wrote:nemezis wrote:@smrle, citas li ti sta ti se pise? Ako ajet ima 13, na primjer, slova, 7 slova NE MOZE biti 0,7 ajeta na način da kazes "jeste ako racunamo od...". Razumiješ li ti sta je. 0,7 ili 70% necega?
citam, pogotovo od tebe, jer ti jedini ovdje razumne primjedbe dajes
kazem ti pocinje racunanje od prvog slova rijeci Mjesec u ajetu.
ali hajmo reci ovako
Od rijeci Mjesec do ajeta 6 gdje se nalazi zemlja ima 3 ajeta i 7 slova, sto j ekvivalentno za omjer izmedju precnika zemlje i mjeseca
zemlja /mjesec = 3.7 = 3 ajeta i 7 slova.
Imas li mozda primjedbe na ovu definiciju?
Imam primjedbe ali se ti ne obazires na njih.
Prvo, zasto kazes "od rijeci Mjesec do ajeta 6 gdje se nalazi zemlja". Ovo nema nikakvog smisla. Može da bude "od rijeci mjesec do rijeci zemlja" ili "od ajeta gdje se nalazi mjesec do ajeta gdje se nalazi zemlja". Primjenjujes različite kriterije za pocetak i kraj. Zašto?
Drugo, 3 ajeta i 7 slova je jednostavno zbrajanje baba i žaba, nema smisla. Prvo si tvrdio da je to 3,7 ajeta, sto je besmislica jer si sam navodio da 7 slova jeste 0,7 ajeta "ako racunamo od...". Kad sam ti to obrazlozio, sada spajas nespojivo.
Imam primjedbe ali se ti ne obazires na njih.
druze sad nisi korektan, da se ne obazirem nebi ti odgovarao na sve i jedan tvoj post, problem je sto ti primjedbe nisi toliko jake da bi morao revidirati svoj stav.
Prvo, zasto kazes "od rijeci Mjesec do ajeta 6 gdje se nalazi zemlja". Ovo nema nikakvog smisla. Može da bude "od rijeci mjesec do rijeci zemlja" ili "od ajeta gdje se nalazi mjesec do ajeta gdje se nalazi zemlja". Primjenjujes različite kriterije za pocetak i kraj. Zašto?
ako brojimo od rijeci mjesec do rijeci zemlja mi smo automatski uklonili racunanje ajeta, a ako uklonis racunanje ajeta uklonio si i decimalno racunanje, jer decimale dobijas od broja slova u ajetu koji je jedna cjelina, znaci neka specificna rijec u ajetu, onda odredjuje decimale.
jer ako kazemo od rijeci mjesec, do rijeci zemlja, mi mozemo da brojimo koliko ima rijeci ili slova, a tu nemozes imati decimale.
mi vec imamo broj 3.7, i na osnovu tog broja se trazi ima li poveznica izmedju mjeseca i zemlje u Kur'anu, pa su dvije definicije
1. od rijeci mjesec do ajeta 6 gdje se nalazi zemlja je 3.7 ajeta
ili
2. od rijeci Mjesec do ajeta 6 gdje se nalazi zemlja ima 3 ajeta i 7 slova
Drugo, 3 ajeta i 7 slova je jednostavno zbrajanje baba i žaba, nema smisla. Prvo si tvrdio da je to 3,7 ajeta, sto je besmislica jer si sam navodio da 7 slova jeste 0,7 ajeta "ako racunamo od...". Kad sam ti to obrazlozio, sada spajas nespojivo
kako ba nespojivo, pa znas li matematiku
ajet jedan je 100% stvar, broj slova ili rijeci gdje imamo jednu specificnu rijeci koja pravi omjer pa dobijamo decimale
zapitaj se zasto bas 3 ajeta i 7 slova a da je u stvarnosti 3.7 omjer precnika zemlje i mjeseca.