Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sinuhe

#301 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by sinuhe »

To je u okvirima deytonskog sporazuma. Pravo na kulturne veze sa Srbijom i Hrvatskom, ali i hvaljenog misljenja danas zaboravljene badinterove komisije.
Bodkin

#302 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Bodkin »

seln wrote:
Bodkin wrote:
seln wrote: Slazem se. Neka idu kud ih srce (matica, vera, krv) vuce, zasto bi neko preko kurca igrao za BiH. Kad cujem da neki Srbin/Hrvat hoce da igra za BiH, odmah kontam da se nije uspio uvaliti u "maticnu " reprezentaciju.
Glupa je to prica. Uz danasnju mrznju medju narodima, logicno je da svako hoce sa "svojima"
Tako je... ne znamo bre ko nas zavadi, ali lepo je videti da svako hoce sa svojima.
Sto ne gumo srpske suplje...
Sreca pa hrvati ne misle isto. A i sreca pa je ok kad bosnjak iz sandzaka igra za bih :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#303 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Sreca pa hrvati ne misle isto. A i sreca pa je ok kad bosnjak iz sandzaka igra za bih :D
Na stranu vaša zajebancija....ali fulio si.
Kolašinac, je li tako?
seln

#304 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by seln »

Bodkin wrote:
Fakat se srbija polomi da dovede Sandze u reprezentaciju... valjda jer lepo pevaju "boze pravde" pre utakmice.
Bodkin

#305 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Kolašinac, je li tako?
Ne nego koncept. Moze biti i bosnjak iz svicarske
Bodkin

#306 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Bodkin »

seln wrote:
Bodkin wrote:
Fakat se srbija polomi da dovede Sandze u reprezentaciju... valjda jer lepo pevaju "boze pravde" pre utakmice.
:lol: vidis kako je dobro da mi nemamo tekst himnen :thumbup: nego sta je sa ovim strancima sto su odabrali da igraju za bih?
Tomahawk11
Globalni moderator

#307 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Kolašinac, je li tako?
Ne nego koncept. Moze biti i bosnjak iz svicarske
Ih, ako bi to gledali, imaš to i u Hr i u Sr.
hAZNADAR

#308 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by hAZNADAR »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ne znam koliko pratiš košarku ali mi nemamo vrhunske košarkaše,osim one dvojice u nba,da imamo neki od njih bi igrao u euroligi
Koliko pratim i citam - nije ni kosarkaski tim Slovenije puno bolji.
Ne mora biti usporedba sa naasom repkom. Pojedinacne ekipe na prvenstvu su imale po tom kriteriju nba i eurolige i jacu momcad od Slovenije. A Slovenije uze zlato.
kakavdanakneiskustvu

#309 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by kakavdanakneiskustvu »

hAZNADAR wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

ne znam koliko pratiš košarku ali mi nemamo vrhunske košarkaše,osim one dvojice u nba,da imamo neki od njih bi igrao u euroligi
Koliko pratim i citam - nije ni kosarkaski tim Slovenije puno bolji.
Ne mora biti usporedba sa naasom repkom. Pojedinacne ekipe na prvenstvu su imale po tom kriteriju nba i eurolige i jacu momcad od Slovenije. A Slovenije uze zlato.
mi osim dvojice u nba nemamo vrhunske košarkaše u smislu da igraju bar u najjacem evropskom klupskom takmičenju,da su bar u najslabijem klubu evrolige 9. igrači ekipe,a ti napisa da imamo vrhunske igrače,na to sam mislio
valjda pojedine ekipe,ne pojedinačne
dječak sa šibicama

#310 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by dječak sa šibicama »

aratet wrote:
seln wrote:Dajem sve olimpijske medalje, sva prvenstva i slicne kurce-palce... za jednu uredjenu drzavu, sa stopom nezaposlenosti ispod 5% i platom u rangu prosjeka euro zone.
Koliko medalje ima Luxemburg? I koliko ih boli kurac za tim?
Luxembourg je Svijetu podario jednog istinskog sampiona.

Image
I jos jednog :D

Image
ST11

#311 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by ST11 »

Marc je zapravo Austrijanac, koji je skijao za AUT dok se njegov otac nije posvadjao sa AUT SKI savezom. Tada Girardelli uzme takoreci prvo drzavljanstvo, koje mu doslo na pamet, osniva svoj privatni tim i kao jedan od prvih skijasa pocne da trenira sam za sebe, izvan nekog ski poola.

Ali slazem se, njegovi rezultati su zapisani pod LUX.
seln

#312 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by seln »

Bodkin wrote:
seln wrote:
Bodkin wrote:
:lol: vidis kako je dobro da mi nemamo tekst himnen :thumbup: nego sta je sa ovim strancima sto su odabrali da igraju za bih?
Nisu ih primili u njihovu reprezentaciju.
Bodkin

#313 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Pa naravno ali eto to je kao ok
Bodkin

#314 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Bodkin »

seln wrote:
Bodkin wrote:
Cega bolan :D pa pola njih biralo i izabralo bih
Tomahawk11
Globalni moderator

#315 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:
Pa naravno ali eto to je kao ok
Teško je neku jasnu granicu povući.
Kad bi se gledalo ko je odakle, bilo bi svašta.
Neko porijeklo, deseto koljeno....lično mislim da je to malo bezveze.
Mahalski mentalitet i Balkan idu zajedno. Teško se toga kutarisati.
uglavnomja

#316 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by uglavnomja »

kad smo kod lux-a :D

"Miralem Pjanić (Tuzla, 22. travnja 1990.) je bosanskohercegovački nogometaš i reprezentativac. Trenutačno nastupa za Juventus. Prije je nastupao za Olympique Lyonnais, FC Metz i AS Roma.

Miralem Pjanić je težak 68 kilograma i visok 180 centimetara.

Karijera

Pjanić igra profesionalno nogomet od svoje 16. godine života. Počeo je u francuskom Metzu. Poslije je otišao u Lyon, zatim u Romu. Trenutačno igra za talijanski Juventus.[1]
Reprezentativna karijera
Igrao je u mladim kategorijama reprezentacije Luksemburga, prije nego je zaigrao za reprezentaciju BIH."

ali ovo je ok, oni u luxu imaju boljih na bacanje :zzzz: :oops:
Ironman_88

#317 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Ironman_88 »

- bahatost i prepotentnost
- nedostatak mentalne snage, lukavosti i inteligencije
- nedostatak nacionalnog naboja i ponosa
- luzerski mentalitet kao produkt gore navedenog

je tajna našeg neuspjeha.

Kao pripadnici balkanskih naroda, komšije imaju u mentalitetu također usađeno pomalo od prve dvije tačke ali im definitivno ne fali nacionalnog ponosa i naboja. Kod njih ćeš posmatrati redovno da prosječni igrač odigra najbitniju utakmicu daleko iznad svojih mogućnosti, nebitno o kojem se sportu radi - kod nas ćeš posmatrati redovno da najbolji igrači najviše podbace kad su najpotrebniji. Zašto? Njihovi igrači vide predstavljanje države u svijetu kao obavezu i čast, naši igrači gledaju na predstavljanje države kao uslugu koju čine državi i napaćenom narodu.
seln

#318 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by seln »

Bodkin wrote:
seln wrote:
Bodkin wrote:
Jer ih matica nije zvala...
kome je matica ponudila mjesto u reprezentaciji, a da je rekao "ne, hvala, igracu za moju zemlju, BiH".
Nabroj mi petoricu.
Laertes

#319 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Laertes »

Moja teorija, iz mog iskustva, je onaj bazični rad sa djecom u klubovima. Treninge vode nastavnici tjelesnog odgoja koje boli dupe za radom, več je bitno samo na vrijeme donijeti članarinu. Ako još babo šta donira, malac mora u prvi tim. Klubovi (tj. udruženja građana) su postali 'nako mali biznis sa strane, ko te pita za uspjeh. Ne znam kako je sad, ali u jednom trenutku u Sarajevu je bilo haman dvadesetak plivačkih klubova, u Tuzli četiri plivačka kluba, a nema bazena kako treba. I nije to samo u sportu.
Što se tiče ovih naših najuspješnijih sportista, meni fakat nije jasno šta se godinama desi našim bacačima kugle (Alić, Mešić, Pezer). Svake godine oni na nekakvim lijevim takmičenjima bace preko 20 (Pezer meščini i preko 21 ove godine), odu na veliko takmičenje i onda 18/19 metara. Volio bih da mi to neko stručno objasni...
BTW, što forum ne da da se tema stavi u bookmarks?
kakavdanakneiskustvu

#320 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

seln wrote:
Bodkin wrote:
seln wrote:
Jer ih matica nije zvala...
kome je matica ponudila mjesto u reprezentaciji, a da je rekao "ne, hvala, igracu za moju zemlju, BiH".
Nabroj mi petoricu.[/quote]

firić,marković,primorac,d.jozić,b.krasić,s.vukičević,i je li hoćeš reći da je matica,kako to ružno zvuči,nenadu markoviću srbija ili hrvatska a ne bosna i hercegovina?
Edin H.

#321 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by Edin H. »

Dajte Noleta da se igramo. :D
Last edited by Edin H. on 23/09/2017 14:36, edited 2 times in total.
fakat

#322 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by fakat »

Ironman_88 wrote:- bahatost i prepotentnost
- nedostatak mentalne snage, lukavosti i inteligencije
- nedostatak nacionalnog naboja i ponosa
- luzerski mentalitet kao produkt gore navedenog

je tajna našeg neuspjeha.

Kao pripadnici balkanskih naroda, komšije imaju u mentalitetu također usađeno pomalo od prve dvije tačke ali im definitivno ne fali nacionalnog ponosa i naboja. Kod njih ćeš posmatrati redovno da prosječni igrač odigra najbitniju utakmicu daleko iznad svojih mogućnosti, nebitno o kojem se sportu radi - kod nas ćeš posmatrati redovno da najbolji igrači najviše podbace kad su najpotrebniji. Zašto? Njihovi igrači vide predstavljanje države u svijetu kao obavezu i čast, naši igrači gledaju na predstavljanje države kao uslugu koju čine državi i napaćenom narodu.
:thumbup: koliko puta sam ostao razocaran u tolikom "historijskim" utakmicama repke da sam odnedavno ipak povukao rucnu i rekao sebi" ma bjezi ba, niste vrijedni sekiracije". Nije to od Kipra nego znatno ranije.
svi u napad

#323 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by svi u napad »

Tema je vrlo interesantna i kompleksna. Ima mali milion faktora koji uticu na lose sportske rezultate nase domovine. Svi znamo ko su nam politicari a ko su politicari u drugim zemljama. To je pocetak. U svim drzavama osim nase politicari su svjesni znacaja sporta za afirmaciju u sticanja ugleda u svijetu. Kod nas to niej slucaj jer prvo imas dvojicu koja ti rade na rusenju drzave i pomazu susjedima i komsijama da dobiju najbolje od nas. Onaj treci kao ni ahbabi mu nikad nisu sutnuli lopte ili zaigrali sa rajom basketa. Jeste li vidjeli nekog od ovih mufljuza na nekoj utakmici nase repke. Oni su tu da ukradu za sebe i njihov sav svijet je Sarajevo. Evo jedan primjer. Konakovic koji je bio nekad kosarkas ne uradi nista za svoju Bosnu (naprotiv razjebe je) a ima moc da joj pomogne u svakom pogledu. Nasuprot njemu Milokrad napravi klub i sampiona BiH u svom selu. Evo vam jos jedan primjer zelje nasih politicara da pomognu sportu. Nedavno je bio nekakav vaterpolo turnir u Srbiji gdje je trebala igrati nasa kadetska reprezentacija i to joj je bio prvi istorijski nastup. Selektor Grahovac posalje pisma svoj trojici guzonja po na osob pismo sa molbom za pomoc (sa Ivanicem isao u gimnaziju). Ni od jednog ni odgovora ni para. Ivanica shvatam jer mu to nije u interesu (ni on nije nikad poigrao ni klikera a kamo li lopte sa rajom) al Bakire 5 milja KM je nista za tebe.
Hrvati prije par godina plate nekog Bugara dizaca tegova da ih predstavlja i cova osvoji zlato na olimpijadi. Hrvatska se nadje na popisu osvajaca medalja, a Hrvati ponosni pisaju po susjedima. Znate li da je kompletna postava banjaluckog Borca uz dodatak golmana Basica iz Bjelovara 92 osvojila zlatnu medalju u rukometu. Kako i zasto?
Drugi vazan momenat je nacionalni ponos. Kod nas imas Bosnjake i 10% drugih koji navijaju za BiH. Ni na ovom planu se nista ne radi i govna od politicara ne znaju ni osnovne postulate svog posla. Susjedi i komsije ginu kad nastupaju za svoje zemlje a nasi dodju da se odmore i sprovedu za vrijeme nekih okupljanja. Fazon im je "budite sretni sto sam uopste dosao - imam je drugih vaznijih stvari u zivotu". dakle ni oni koji igraju nemaju taj naboj. Kod susjeda svaka tv stanica pocinje i zavrsava program sa zastavom i himnom. Kod nas? Mora se raditi na patriotizmu i ponosu nacije a toga kod nas na zalost nema.
Uh koliko napisa a jos ni trecinu nisam kazao. Bolje da zavrsim jer cu se samo nastaviti sikirati a to nije dobro u mijim godinama. Ostajte mi zdravo i zivo.
P.S. - za forumasa sto pita sta je sa nasim kuglasima kad odu na velika takmicenja. Pa jarane odgovor znas i sam, Tamo se vrse kontrole.
kakavdanakneiskustvu

#324 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

svi u napad wrote:Tema je vrlo interesantna i kompleksna. Ima mali milion faktora koji uticu na lose sportske rezultate nase domovine. Svi znamo ko su nam politicari a ko su politicari u drugim zemljama. To je pocetak. U svim drzavama osim nase politicari su svjesni znacaja sporta za afirmaciju u sticanja ugleda u svijetu. Kod nas to niej slucaj jer prvo imas dvojicu koja ti rade na rusenju drzave i pomazu susjedima i komsijama da dobiju najbolje od nas. Onaj treci kao ni ahbabi mu nikad nisu sutnuli lopte ili zaigrali sa rajom basketa. Jeste li vidjeli nekog od ovih mufljuza na nekoj utakmici nase repke. Oni su tu da ukradu za sebe i njihov sav svijet je Sarajevo. Evo jedan primjer. Konakovic koji je bio nekad kosarkas ne uradi nista za svoju Bosnu (naprotiv razjebe je) a ima moc da joj pomogne u svakom pogledu. Nasuprot njemu Milokrad napravi klub i sampiona BiH u svom selu. Evo vam jos jedan primjer zelje nasih politicara da pomognu sportu. Nedavno je bio nekakav vaterpolo turnir u Srbiji gdje je trebala igrati nasa kadetska reprezentacija i to joj je bio prvi istorijski nastup. Selektor Grahovac posalje pisma svoj trojici guzonja po na osob pismo sa molbom za pomoc (sa Ivanicem isao u gimnaziju). Ni od jednog ni odgovora ni para. Ivanica shvatam jer mu to nije u interesu (ni on nije nikad poigrao ni klikera a kamo li lopte sa rajom) al Bakire 5 milja KM je nista za tebe.
Hrvati prije par godina plate nekog Bugara dizaca tegova da ih predstavlja i cova osvoji zlato na olimpijadi. Hrvatska se nadje na popisu osvajaca medalja, a Hrvati ponosni pisaju po susjedima. Znate li da je kompletna postava banjaluckog Borca uz dodatak golmana Basica iz Bjelovara 92 osvojila zlatnu medalju u rukometu. Kako i zasto?
Drugi vazan momenat je nacionalni ponos. Kod nas imas Bosnjake i 10% drugih koji navijaju za BiH. Ni na ovom planu se nista ne radi i govna od politicara ne znaju ni osnovne postulate svog posla. Susjedi i komsije ginu kad nastupaju za svoje zemlje a nasi dodju da se odmore i sprovedu za vrijeme nekih okupljanja. Fazon im je "budite sretni sto sam uopste dosao - imam je drugih vaznijih stvari u zivotu". dakle ni oni koji igraju nemaju taj naboj. Kod susjeda svaka tv stanica pocinje i zavrsava program sa zastavom i himnom. Kod nas? Mora se raditi na patriotizmu i ponosu nacije a toga kod nas na zalost nema.
Uh koliko napisa a jos ni trecinu nisam kazao. Bolje da zavrsim jer cu se samo nastaviti sikirati a to nije dobro u mijim godinama. Ostajte mi zdravo i zivo.
P.S. - za forumasa sto pita sta je sa nasim kuglasima kad odu na velika takmicenja. Pa jarane odgovor znas i sam, Tamo se vrse kontrole.

misliš na saračevića,smajlagiča,ćavara,jovića,puca?
svi u napad

#325 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.

Post by svi u napad »

Upravo na njih prijatelju i drago mi je da ima ljudi kao ti koji znaju i pamte. Zivio!
Post Reply