Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ho oponopono

#301 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by ho oponopono »

...šta je ovo jebote nije narodna kuhinja...pa red se ufatio...za gram ljubavi bol...:pusi2:
superiska

#302 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Paco, ne začatavaj temu 8-)

Špajz je, obično, rezervisan... za punicu :trep:
Last edited by superiska on 28/10/2017 11:57, edited 1 time in total.
Paco

#303 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

ho oponopono wrote:...šta je ovo jebote nije narodna kuhinja...pa red se ufatio...za gram ljubavi bol...:pusi2:
A druze,
sve je to individualno. Kako kazu stari, pametni ljudi - bolje zdrav razvod nego bolestan brak. Ljudi smo, grijesimo. A greske su tu da se ispravljaju. Razvod vise nije "bruka i sramota" kao sto je to bilo prije, barem ne u urbanim sredinama. I ne mora nuzno znaciti da se za "gram ljubavi dobije bol" ;-)
Paco

#304 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

superiska wrote:Paco, nezačatavaj temu 8-)

Špajz je, obično, rezervisan... za punicu :trep:
Ja se izvinjavam, superiska :stidljiv:
superiska

#305 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Paco wrote:
ho oponopono wrote:...šta je ovo jebote nije narodna kuhinja...pa red se ufatio...za gram ljubavi bol...:pusi2:
A druze,
sve je to individualno. Kako kazu stari, pametni ljudi - bolje zdrav razvod nego bolestan brak. Ljudi smo, grijesimo. A greske su tu da se ispravljaju. Razvod vise nije "bruka i sramota" kao sto je to bilo prije, barem ne u urbanim sredinama. I ne mora nuzno znaciti da se za "gram ljubavi dobije bol" ;-)
Vjerujem da se niko nije razveo tek tako, bez velikog i jakog razloga. Greske iz proslosti ne mozes ispraviti ali mozes paziti da iste, opet, ne napravis. Posebno u periodu nakon razvoda, gdje svi upadamo u fazu sumiranja i podvlacenja crte prethodnog zivota.
Zejnep

#306 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

Bez ljutnje al se ljudi razvode zbog gluposti. Čim crijevo naljevo, gotovo :-)
superiska

#307 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Zejnep wrote:Bez ljutnje al se ljudi razvode zbog gluposti. Čim crijevo naljevo, gotovo :-)
Vjerujem da ima i toga ali isto vjerujem da je takvih malo. Obicno su to ona razmazena derista koje su roditelji "osakatili" stvarajuci im ubjedjenja da su Bogom dati
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#308 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by heat »

Zejnep wrote:Bez ljutnje al se ljudi razvode zbog gluposti. Čim crijevo naljevo, gotovo :-)
generalizujes ili samo mislis da je tako ?
Zejnep

#309 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

heat wrote:
generalizujes ili samo mislis da je tako ?
Tako shvatih nakon što sam čula razloge za razvod parova koje znam ili za koje znam.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#310 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by heat »

Zejnep wrote: Tako shvatih nakon što sam čula razloge za razvod parova koje znam ili za koje znam.
Kada umre ljubav mozda je tako, a kada se ubije onda nije tako.
Paco

#311 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

@Zejnep
Hajd' molim te nekada prosiri recenicu ili post pa napisi i te "gluposti" (ili barem dio). Ne kazem da u pojedinim slucajevima ne dolazi do razvoda "zbog guposti", ali kod zrele, trezvene i osobe koja racionalno razmislja odluka o razvodu ce doci tek nakon niza neuspjelih pokusaja spasavanja braka.

Ako cemo stvari gledati na nacin na kojih ih ti percipiras, onda se i u brak ulazi "zbog gluposti" 8)
Zejnep

#312 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

Ostao mi je u sjećanju slučaj razvoda braka zbog facebooka. Ili drugi jer žena nije htjela da kuha. Po meni su to gluposti koje su se dale promjeniti, naročito ako par ima dijete, djecu.
Ne kažem da vi svi ovdje niste imali dobre razloge za razvod. Pogotovo ne kažem da treba pristati na mizeriju i trpiti svašta ali činjenica jeste da je puno više razvoda brakova nego je to bilo ranije.
Ja ti duži post ne mogu napisati :lol: :mrgreen:
Paco

#313 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Cuo sam za vise slucajeva razvoda zbog FB. Ali to nije samo kod nas, to je globalna pojava. Nema nikakve razlike u SMS porukama i privatnim porukama na FB ili nekoj drustvenoj mrezi, tako da eksplicitan sadrzaj tih poruka moze biti dovoljan razlog za razvod jer mozda otkriva prevaru...ne mora biti fizicka, ali dovoljna je i emotivna prevara koja je (prema nekim statistikama :mrgreen: ) cak i gora od one fizicke.

To sto supruga nekome nije htjela da kuha se moze svrstati u glupe razloge za razvod, ali opet, jos je gluplje razvesti se zbog toga. Nigdje ne pise da zena ima iskljucivo pravo i licencu za kuhanje u kuci. Siguran sam da je hairlija koji se iz tog razloga razveo kasnije bio prinudjen da kuha sam sebi (barem neko vrijeme) i da ga je svaki miris, svaka suza pri rezanju luka :mrgreen: podsjetila koliko je glupo postupio.

I ne moras romane pisati. Ovo sto si navela je dovoljno. Ne treba vise. tamaM je :D
Zejnep

#314 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

:lol: :D
kafanski_covjek

#315 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by kafanski_covjek »

temu preimenovati "Svi mi razvedeni - spasimo se" :izet:
superiska

#316 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Zejnep, ima jako puno samozivih ljudi.
Primjere koje si navela nisu vrijedni komentarisanja.
Rekoh, ima i takvih ali sto Paco rece nece ozbiljna, zrela, trezvena osoba odustati od braka jer je neko ubacio crnu carapu u bijeli ves tokom pranja.
superiska

#317 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

kafanski_covjek wrote:temu preimenovati "Svi mi razvedeni - spasimo se" :izet:
Molim da se kafanskom covjeku javi ako se neko upari. Slomi nam se on potencirajuci :lol:
ho oponopono

#318 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by ho oponopono »

...jebite se manekeniiiiii...:pusi2:
Paco

#319 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Zašto baš mi? :roll: :D
moonca

#320 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Mislim da nije u pitanju carapa, vec se tu nadje citavi niz nonsalantnog ponasanja s jedne strane.
Kao i kuvanje, koje je jako bitno za toplu kucnu atmosferu. Pranje vesa, takodje.
Imam peijateljicu -koja se pocela zabavljati i doslo je do toga da je momak ocekivao da mu opere ves dok je u kuci kod njega, tokom posjeta.
:-) Pobjegla je.
Mislim tesko je zivjeti sa osobom koja ima -opsesije - cistoce , perfekcije u kuci.... :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#321 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

moonca wrote:Mislim da nije u pitanju carapa, vec se tu nadje citavi niz nonsalantnog ponasanja s jedne strane.
Kao i kuvanje, koje je jako bitno za toplu kucnu atmosferu. Pranje vesa, takodje.
Imam peijateljicu -koja se pocela zabavljati i doslo je do toga da je momak ocekivao da mu opere ves dok je u kuci kod njega, tokom posjeta.
Mislim tesko je zivjeti sa osobom koja ima -opsesije - cistoce , perfekcije u kuci.... :roll:
'taš ti na ovoj temi :twisted: :bije: :mrgreen:
Jel to spremaš :run: :shock:
Paco

#322 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Štocem je :mrgreen:
Zejnep

#323 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

Paco wrote:Štocem je :mrgreen:
:unesvijest:
:mrgreen:
moonca

#324 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Tomahawk11 wrote:
moonca wrote:Mislim da nije u pitanju carapa, vec se tu nadje citavi niz nonsalantnog ponasanja s jedne strane.
'taš ti na ovoj temi :twisted: :bije: :mrgreen:
Jel to spremaš :run: :shock:
:hmpf:
Pratim

:maca:
Tomahawk11
Globalni moderator

#325 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

Samo ti prati :mrgreen:
Post Reply