Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ho oponopono
#301 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
...šta je ovo jebote nije narodna kuhinja...pa red se ufatio...za gram ljubavi bol...
- superiska
#302 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Paco, ne začatavaj temu
Špajz je, obično, rezervisan... za punicu
Last edited by superiska on 28/10/2017 11:57, edited 1 time in total.
-
Paco
#303 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
A druze,ho oponopono wrote:...šta je ovo jebote nije narodna kuhinja...pa red se ufatio...za gram ljubavi bol...
sve je to individualno. Kako kazu stari, pametni ljudi - bolje zdrav razvod nego bolestan brak. Ljudi smo, grijesimo. A greske su tu da se ispravljaju. Razvod vise nije "bruka i sramota" kao sto je to bilo prije, barem ne u urbanim sredinama. I ne mora nuzno znaciti da se za "gram ljubavi dobije bol"
-
Paco
#304 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ja se izvinjavam, superiskasuperiska wrote:Paco, nezačatavaj temu![]()
- superiska
#305 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Vjerujem da se niko nije razveo tek tako, bez velikog i jakog razloga. Greske iz proslosti ne mozes ispraviti ali mozes paziti da iste, opet, ne napravis. Posebno u periodu nakon razvoda, gdje svi upadamo u fazu sumiranja i podvlacenja crte prethodnog zivota.Paco wrote:A druze,ho oponopono wrote:...šta je ovo jebote nije narodna kuhinja...pa red se ufatio...za gram ljubavi bol...
sve je to individualno. Kako kazu stari, pametni ljudi - bolje zdrav razvod nego bolestan brak. Ljudi smo, grijesimo. A greske su tu da se ispravljaju. Razvod vise nije "bruka i sramota" kao sto je to bilo prije, barem ne u urbanim sredinama. I ne mora nuzno znaciti da se za "gram ljubavi dobije bol"
- Zejnep
#306 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Bez ljutnje al se ljudi razvode zbog gluposti. Čim crijevo naljevo, gotovo 
- superiska
#307 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Vjerujem da ima i toga ali isto vjerujem da je takvih malo. Obicno su to ona razmazena derista koje su roditelji "osakatili" stvarajuci im ubjedjenja da su Bogom datiZejnep wrote:Bez ljutnje al se ljudi razvode zbog gluposti. Čim crijevo naljevo, gotovo
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#308 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
generalizujes ili samo mislis da je tako ?Zejnep wrote:Bez ljutnje al se ljudi razvode zbog gluposti. Čim crijevo naljevo, gotovo
- Zejnep
#309 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Tako shvatih nakon što sam čula razloge za razvod parova koje znam ili za koje znam.heat wrote:generalizujes ili samo mislis da je tako ?Zejnep wrote:Bez ljutnje al se ljudi razvode zbog gluposti. Čim crijevo naljevo, gotovo
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#310 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Kada umre ljubav mozda je tako, a kada se ubije onda nije tako.Zejnep wrote: Tako shvatih nakon što sam čula razloge za razvod parova koje znam ili za koje znam.
-
Paco
#311 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
@Zejnep
Hajd' molim te nekada prosiri recenicu ili post pa napisi i te "gluposti" (ili barem dio). Ne kazem da u pojedinim slucajevima ne dolazi do razvoda "zbog guposti", ali kod zrele, trezvene i osobe koja racionalno razmislja odluka o razvodu ce doci tek nakon niza neuspjelih pokusaja spasavanja braka.
Ako cemo stvari gledati na nacin na kojih ih ti percipiras, onda se i u brak ulazi "zbog gluposti"
Hajd' molim te nekada prosiri recenicu ili post pa napisi i te "gluposti" (ili barem dio). Ne kazem da u pojedinim slucajevima ne dolazi do razvoda "zbog guposti", ali kod zrele, trezvene i osobe koja racionalno razmislja odluka o razvodu ce doci tek nakon niza neuspjelih pokusaja spasavanja braka.
Ako cemo stvari gledati na nacin na kojih ih ti percipiras, onda se i u brak ulazi "zbog gluposti"
- Zejnep
#312 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ostao mi je u sjećanju slučaj razvoda braka zbog facebooka. Ili drugi jer žena nije htjela da kuha. Po meni su to gluposti koje su se dale promjeniti, naročito ako par ima dijete, djecu.
Ne kažem da vi svi ovdje niste imali dobre razloge za razvod. Pogotovo ne kažem da treba pristati na mizeriju i trpiti svašta ali činjenica jeste da je puno više razvoda brakova nego je to bilo ranije.
Ja ti duži post ne mogu napisati

Ne kažem da vi svi ovdje niste imali dobre razloge za razvod. Pogotovo ne kažem da treba pristati na mizeriju i trpiti svašta ali činjenica jeste da je puno više razvoda brakova nego je to bilo ranije.
Ja ti duži post ne mogu napisati
-
Paco
#313 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Cuo sam za vise slucajeva razvoda zbog FB. Ali to nije samo kod nas, to je globalna pojava. Nema nikakve razlike u SMS porukama i privatnim porukama na FB ili nekoj drustvenoj mrezi, tako da eksplicitan sadrzaj tih poruka moze biti dovoljan razlog za razvod jer mozda otkriva prevaru...ne mora biti fizicka, ali dovoljna je i emotivna prevara koja je (prema nekim statistikama
) cak i gora od one fizicke.
To sto supruga nekome nije htjela da kuha se moze svrstati u glupe razloge za razvod, ali opet, jos je gluplje razvesti se zbog toga. Nigdje ne pise da zena ima iskljucivo pravo i licencu za kuhanje u kuci. Siguran sam da je hairlija koji se iz tog razloga razveo kasnije bio prinudjen da kuha sam sebi (barem neko vrijeme) i da ga je svaki miris, svaka suza pri rezanju luka
podsjetila koliko je glupo postupio.
I ne moras romane pisati. Ovo sto si navela je dovoljno. Ne treba vise. tamaM je
To sto supruga nekome nije htjela da kuha se moze svrstati u glupe razloge za razvod, ali opet, jos je gluplje razvesti se zbog toga. Nigdje ne pise da zena ima iskljucivo pravo i licencu za kuhanje u kuci. Siguran sam da je hairlija koji se iz tog razloga razveo kasnije bio prinudjen da kuha sam sebi (barem neko vrijeme) i da ga je svaki miris, svaka suza pri rezanju luka
I ne moras romane pisati. Ovo sto si navela je dovoljno. Ne treba vise. tamaM je
- kafanski_covjek
#315 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
temu preimenovati "Svi mi razvedeni - spasimo se" 
- superiska
#316 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Zejnep, ima jako puno samozivih ljudi.
Primjere koje si navela nisu vrijedni komentarisanja.
Rekoh, ima i takvih ali sto Paco rece nece ozbiljna, zrela, trezvena osoba odustati od braka jer je neko ubacio crnu carapu u bijeli ves tokom pranja.
Primjere koje si navela nisu vrijedni komentarisanja.
Rekoh, ima i takvih ali sto Paco rece nece ozbiljna, zrela, trezvena osoba odustati od braka jer je neko ubacio crnu carapu u bijeli ves tokom pranja.
- superiska
#317 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Molim da se kafanskom covjeku javi ako se neko upari. Slomi nam se on potencirajucikafanski_covjek wrote:temu preimenovati "Svi mi razvedeni - spasimo se"
- ho oponopono
#318 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
...jebite se manekeniiiiii...
-
Paco
#319 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Zašto baš mi?

-
moonca
#320 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Mislim da nije u pitanju carapa, vec se tu nadje citavi niz nonsalantnog ponasanja s jedne strane.
Kao i kuvanje, koje je jako bitno za toplu kucnu atmosferu. Pranje vesa, takodje.
Imam peijateljicu -koja se pocela zabavljati i doslo je do toga da je momak ocekivao da mu opere ves dok je u kuci kod njega, tokom posjeta.
Pobjegla je.
Mislim tesko je zivjeti sa osobom koja ima -opsesije - cistoce , perfekcije u kuci....
Kao i kuvanje, koje je jako bitno za toplu kucnu atmosferu. Pranje vesa, takodje.
Imam peijateljicu -koja se pocela zabavljati i doslo je do toga da je momak ocekivao da mu opere ves dok je u kuci kod njega, tokom posjeta.
Mislim tesko je zivjeti sa osobom koja ima -opsesije - cistoce , perfekcije u kuci....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#321 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
'taš ti na ovoj temimoonca wrote:Mislim da nije u pitanju carapa, vec se tu nadje citavi niz nonsalantnog ponasanja s jedne strane.
Pobjegla je.
Jel to spremaš
- Zejnep
#323 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Paco wrote:Štocem je
-
moonca
#324 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Tomahawk11 wrote:'taš ti na ovoj temimoonca wrote:Mislim da nije u pitanju carapa, vec se tu nadje citavi niz nonsalantnog ponasanja s jedne strane.
Pobjegla je.
Mislim tesko je zivjeti sa osobom koja ima -opsesije - cistoce , perfekcije u kuci....![]()
![]()
![]()
Jel to spremaš![]()
Pratim
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#325 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Samo ti prati