Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post Reply

Podržavate li kandidaturu Željka Komšića za člana predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda?

Poll ended at 15/09/2017 19:52

Da -
34
35%
Ne -
53
55%
Ne zanima me -
10
10%

Total votes: 97

cyprus

#301 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by cyprus »

Ja ako se dobro sjećam, HDZ je bio u rasulu i praktično marginaliziran faktor, tamo negdje sredinom prošle decenije... Sve do pojave Željka Komšića... Sada imamo situaciju gdje se evo godinu unaprijed 100% zna samo jedna stvar - HDZ će morati biti dio vladajuće većine...

Za Komšića sam i ja glasao taj prvi put, 2006. godine (inače moji prvi izbori)... Činilo mi se to kao dobra ideja i način da se pokuša razbiti ovaj etnonacionalistički tronožac na kojem čitava država balansira... Nadao sam se da Komšić može postati faktor međuetničke kohezije... Kasnije vidjeh da se zajebah - ne da nije srušio postojeće barijere, nego su iste još više narasle...

A ko danas ne vidi da bi nova Komšićeva kandidatura bila klanje vola radi kile mesa, ili da prevedem - betoniranje HDZ-ove pozicije radi suštinski beznačajne pozicije člana predsjedništva, jebiga, ne znam šta bih mu rekao... Bošnjacima ništa bolje nije bilo kad je Komšić sjedio u fotelji, nego sad kada Čović sjedi... Isto tako, Hrvatima ništa bolje nije sad, nego kad je tu sjedio Komšić...
Hafis

#302 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Hafis »

malakh wrote:
i naravno da nije poštenije da iz goražda ide hrvat, ako nema hrvata. u tome se i slažem. ali ako u širokom brijegu ima 10 hiljada hrvata, a u sarajevu isto tako, po čemu bi hrvat iz širokog išao u dom naroda, a onaj iz sarajeva ne i po čemu bi veča kvota hrvata bila onih iz širokog.
Ja sam mislio da si ti ipak malo upućeniji. Sipaš brojeve iz glave kako ti odgovara.
Gleda se ukupan broj Hrvata u županijama a ne po gradovima. Jebo ga ti, pogledaj rezultate popisa pa ćeš vidjeti da i nije baš tako približen broj.
Čuj po čemu bi veČa kvota Hrvata bila iz ŠB :) . Pa valjda što ih tu živi 4-5 puta više nego u KS.
Dobro i kažeš, hajd zdravo.
arzuhal

#303 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by arzuhal »

cyprus wrote:Ja ako se dobro sjećam, HDZ je bio u rasulu i praktično marginaliziran faktor, tamo negdje sredinom prošle decenije... Sve do pojave Željka Komšića... Sada imamo situaciju gdje se evo godinu unaprijed 100% zna samo jedna stvar - HDZ će morati biti dio vladajuće većine...

Za Komšića sam i ja glasao taj prvi put, 2006. godine (inače moji prvi izbori)... Činilo mi se to kao dobra ideja i način da se pokuša razbiti ovaj etnonacionalistički tronožac na kojem čitava država balansira... Nadao sam se da Komšić može postati faktor međuetničke kohezije... Kasnije vidjeh da se zajebah - ne da nije srušio postojeće barijere, nego su iste još više narasle...

A ko danas ne vidi da bi nova Komšićeva kandidatura bila klanje vola radi kile mesa, ili da prevedem - betoniranje HDZ-ove pozicije radi suštinski beznačajne pozicije člana predsjedništva, jebiga, ne znam šta bih mu rekao... Bošnjacima ništa bolje nije bilo kad je Komšić sjedio u fotelji, nego sad kada Čović sjedi... Isto tako, Hrvatima ništa bolje nije sad, nego kad je tu sjedio Komšić...
Ti se jesi zahebao samo zato jer si imao pogrešnu premisu: da će Komšić biti faktor kohezije. Ne radi se o tome, barem se još uvijek o tome nikako ne može raditi.

Ako će glasanjem za tzv. ljevicu, odnosno građansku opciju dovesti do - a temeljem ustava i izbornog zakona kakvog imamo koji favorizuju etnonacionalizam nad građanskim konceptom - snaženijeg betoniranja pozicije SDA ili HDZ ili SNSD-a, što će, opet za posljedicu, voditi do bržeg biološkog nestajanja tri sveta, temeljna, konstitutivna, ustavotvorna i državotvorna naroda koji ih održavaju na vlasti (što zbog odliva u strane zemlje trbuhom za kruhom, što zbog nemogućnosti stvaranja porodica ovdje i rađanja djece, itd),
do demografskog opadanja,
do sve većeg ekonomskog i privrednog osiromašenja,
do još jače korupcije i nepotizma, itd.
onda treba glasati za to da se to desi, treba poduprijeti svaku inicijativu da se to održi i da se stvar razvije do kraja, pa neka i nestanu ti narodi s ovih prostora, a neka SDA, HDZ i ostali onda ostanu sami sebi.

To je moj stav, moje gledanje.

Treba snažno poduprijeti taj besmisao, da se što prije ispuni. Mi NEMAMO normalan ustav, normalne zakone, pogotovo Izborni. Mi imamo ustav i zakone koji generišu različite nepravde i sad je fol u tome da neka strana, neka partija (recimo HDZ) kaže kako želi izmjene određenih zakona u toj mjeri da se nepravda smanji prema njoj a neka se poveća ili ostane ista na drugoj strani ili: hajmo riješiti ono što ja smatram nepravdom prvo, a vidjet ćemo za drugo, i sl. Pogotovo kada se, recimo, RS uzima kao urnek kako bi nešto trebalo da izgleda...

Ja ne želim pristati na konformizam nacionalizma i etnokratije: tako nam je kako nam je...

Zainteresovan sam za propisokratiju, zakonokratiju, načelokratiju, za zakone koji će štiti sve i svakog pojedinca, svačije identitarno pravo bez segregacije na svakom pedlju države (kako to postoji u normalnim, pravnim državama), gdje neće Bošnjak biti ustavotvorniji od Roma ili Jevreja ili gdje će neki Hrvat biti vrijedniji od Hrvata s drugog područja ili gdje će i Srbin iz FBiH moći glasati za Srbina iz RS-a ili FBiH, i tako unedogled.

Ako to nikako ne može, "jer taki nam je ustav, zakoni, realnost i sudbina", onda ću uraditi što mogu da zagorčam život tom ustavu, zakonu, sudbini i čemu već...

Ako živim besmisao dopola, hoću onda da ga dotjeram do kraja, do njegove punine i svaršenstva, hajmo glasat za člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda (ne zato jer imam nešto protiv Hrvata ili što želim da namećem nekome nešto, nego zato što što mi se to zasad nudi u tom besmislu pa prihvatam šta se već ima, jbg) a neka onda HDZ blokira sve na nivou županija i u domovima naroda :thumbup:
dustaban

#304 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by dustaban »

cyprus wrote:Ja ako se dobro sjećam, HDZ je bio u rasulu i praktično marginaliziran faktor, tamo negdje sredinom prošle decenije... Sve do pojave Željka Komšića... Sada imamo situaciju gdje se evo godinu unaprijed 100% zna samo jedna stvar - HDZ će morati biti dio vladajuće većine...

:thumbup:
Roccohljup

#305 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Roccohljup »

Ave sto je komšić uspio uraditi us vojim mandatima je ojačati ulogu HDZ kod hrvatskog naroda, dok sa druge strane njegovi uspjesu na polju domaće i medjunaredne politike su gotovo beznačajni. Vrijeme je za neke nove klince....
Altsa

#306 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Altsa »

Banksy wrote:
Altsa wrote:Samo vi serite po Komsicu pa nek vam cirilicar Covic inace dobar jaran Dodikov sjedi u predsjednistvu jos 4 godine. Ko mi kaze da je on bolji za BiH od Komsica onda je obicni kreten.

Dogovorena koalicija: SDA, DF i HDZ

Image
ja i sta hoces da kazes s tim. ko se povukao iz te koalicije.
Altsa

#307 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Altsa »

Roccohljup wrote:Ave sto je komšić uspio uraditi us vojim mandatima je ojačati ulogu HDZ kod hrvatskog naroda, dok sa druge strane njegovi uspjesu na polju domaće i medjunaredne politike su gotovo beznačajni. Vrijeme je za neke nove klince....
HDZ je ko sto je bio i do sada. a vi glasajte za cirilicara kad vam je dobar.
Altsa

#308 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Altsa »

dustaban wrote:

:thumbup:
ima nas naivni jebote. komsic je tu samo da ne bude covic u predsjednistvu da se makar jedan shupak odstrani. kakva kohezija kakvi bakraci. :lol:
Last edited by Altsa on 11/09/2017 09:02, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#309 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by pici »

arzuhal wrote:
Ti se jesi zahebao samo zato jer si imao pogrešnu premisu: da će Komšić biti faktor kohezije. Ne radi se o tome, barem se još uvijek o tome nikako ne može raditi.

Ako će glasanjem za tzv. ljevicu, odnosno građansku opciju dovesti do - a temeljem ustava i izbornog zakona kakvog imamo koji favorizuju etnonacionalizam nad građanskim konceptom - snaženijeg betoniranja pozicije SDA ili HDZ ili SNSD-a, što će, opet za posljedicu, voditi do bržeg biološkog nestajanja tri sveta, temeljna, konstitutivna, ustavotvorna i državotvorna naroda koji ih održavaju na vlasti (što zbog odliva u strane zemlje trbuhom za kruhom, što zbog nemogućnosti stvaranja porodica ovdje i rađanja djece, itd),
do demografskog opadanja,
do sve većeg ekonomskog i privrednog osiromašenja,
do još jače korupcije i nepotizma, itd.
onda treba glasati za to da se to desi, treba poduprijeti svaku inicijativu da se to održi i da se stvar razvije do kraja, pa neka i nestanu ti narodi s ovih prostora, a neka SDA, HDZ i ostali onda ostanu sami sebi.

To je moj stav, moje gledanje.

Treba snažno poduprijeti taj besmisao, da se što prije ispuni. Mi NEMAMO normalan ustav, normalne zakone, pogotovo Izborni. Mi imamo ustav i zakone koji generišu različite nepravde i sad je fol u tome da neka strana, neka partija (recimo HDZ) kaže kako želi izmjene određenih zakona u toj mjeri da se nepravda smanji prema njoj a neka se poveća ili ostane ista na drugoj strani ili: hajmo riješiti ono što ja smatram nepravdom prvo, a vidjet ćemo za drugo, i sl. Pogotovo kada se, recimo, RS uzima kao urnek kako bi nešto trebalo da izgleda...

Ja ne želim pristati na konformizam nacionalizma i etnokratije: tako nam je kako nam je...

Zainteresovan sam za propisokratiju, zakonokratiju, načelokratiju, za zakone koji će štiti sve i svakog pojedinca, svačije identitarno pravo bez segregacije na svakom pedlju države (kako to postoji u normalnim, pravnim državama), gdje neće Bošnjak biti ustavotvorniji od Roma ili Jevreja ili gdje će neki Hrvat biti vrijedniji od Hrvata s drugog područja ili gdje će i Srbin iz FBiH moći glasati za Srbina iz RS-a ili FBiH, i tako unedogled.

Ako to nikako ne može, "jer taki nam je ustav, zakoni, realnost i sudbina", onda ću uraditi što mogu da zagorčam život tom ustavu, zakonu, sudbini i čemu već...

Ako živim besmisao dopola, hoću onda da ga dotjeram do kraja, do njegove punine i svaršenstva, hajmo glasat za člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda (ne zato jer imam nešto protiv Hrvata ili što želim da namećem nekome nešto, nego zato što što mi se to zasad nudi u tom besmislu pa prihvatam šta se već ima, jbg) a neka onda HDZ blokira sve na nivou županija i u domovima naroda :thumbup:
:thumbup: :bih:
Alfons Kauders

#310 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Alfons Kauders »

Da bezveze ne citam - molim nekog od kolega da mi javi kad SDP i DF ovaj put nadju izgovor za koaliciju s SDA i HDZ. :D
Altsa

#311 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Altsa »

Alfons Kauders wrote:Da bezveze ne citam - molim nekog od kolega da mi javi kad SDP i DF ovaj put nadju izgovor za koaliciju s SDA i HDZ. :D
izgovor je uvijek isti. da funkcionise vlast. :D s obzirom da nista ne funkcionise koga boli ona stvar sto nece ni to.
Last edited by Altsa on 11/09/2017 09:04, edited 1 time in total.
pici

#312 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by pici »

Alfons Kauders wrote:Da bezveze ne citam - molim nekog od kolega da mi javi kad SDP i DF ovaj put nadju izgovor za koaliciju s SDA i HDZ. :D

polaHko dog se uzmu izbori ondak ce mo o matemAtici :mrgreen:
baxul

#313 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by baxul »

propadnu aranžmani međunarodnih finansijskih institucija u suprotnom. :D
Alfons Kauders

#314 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Alfons Kauders »

Nemojmo zaboraviti ni "relaksaciju odnosa"

Nova i reformirana ljevica... Kandidat im lik koji je vec bio tu 8 godina, te napravio nista... Zapravo, napravio je stranku koja je sluzila kao servis SDA - kad im zafali rukica, tu je DF... Onda mu je i ta stranka propala

Pa eto, da vidimo kalibar kadra SDP i DF - nemaju boljeg kandidata od Komsica. :lol: Nakon svih ovih godina, idioti nikako da shvate zasto ih narod zapravo prezire :lol:
Alfons Kauders

#315 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Alfons Kauders »

E tu imam nesto zajednicko s narodom - i mene boli kurac narodom

Nek crkne
JThomas

#316 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by JThomas »

vlast je ustvari najproduktivnija kad je u blokadi...bar ne uvodi nove namete i ne otežava nam dodatno da se snalazimo bez nje.
pici

#317 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by pici »

Alfons Kauders wrote:E tu imam nesto zajednicko s narodom - i mene boli kurac narodom

Nek crkne
Image
512MB

#318 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by 512MB »

Nista, jebo Komsica, bolje nek bude neki HDZ uhljup clan predsjednistva pa da i dalje zajedno sa srbima otvoreno negiraju genocid, zastupa interese Srbije i Hrvatske, sprjeci tuzbu BiH protiv Srbije za genocid, govori "nemaju sta muslimani trazit u Stocu i Neumu, odobrava referendum u RS, podrzava zajedno sa Dodikom "bosnjacki" a ne Bosanski jezik u skolama, odvaja "krscansku" djecu od muslimanske u skolama, javno podrzava zlocinacku sestorku, radi na revitalizaciji zlocinacke herceg bosne...

Ma Komsic je uhljup i alkos, jebo njega :thumbup:
Alfons Kauders

#319 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:Nista, jebo Komsica, bolje nek bude neki HDZ uhljup clan predsjednistva pa da i dalje zajedno sa srbima otvoreno negiraju genocid, zastupa interese Srbije i Hrvatske, sprjeci tuzbu BiH protiv Srbije za genocid, govori "nemaju sta muslimani trazit u Stocu i Neumu, odobrava referendum u RS, podrzava zajedno sa Dodikom "bosnjacki" a ne Bosanski jezik u skolama, odvaja "krscansku" djecu od muslimanske u skolama, javno podrzava zlocinacku sestorku, radi na revitalizaciji zlocinacke herceg bosne...

Da, bolje je.
512MB

#320 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by 512MB »

Alfons Kauders wrote:
512MB wrote:Nista, jebo Komsica, bolje nek bude neki HDZ uhljup clan predsjednistva pa da i dalje zajedno sa srbima otvoreno negiraju genocid, zastupa interese Srbije i Hrvatske, sprjeci tuzbu BiH protiv Srbije za genocid, govori "nemaju sta muslimani trazit u Stocu i Neumu, odobrava referendum u RS, podrzava zajedno sa Dodikom "bosnjacki" a ne Bosanski jezik u skolama, odvaja "krscansku" djecu od muslimanske u skolama, javno podrzava zlocinacku sestorku, radi na revitalizaciji zlocinacke herceg bosne...

Da, bolje je.
Kontam tvoju strategiju, al ja bi im se nekako sto prije nahebo famElije, ne ceka mi se jos 5-6 godina.. a narod ko narod ce izdurat ovako jos sro godina minimum..
Last edited by 512MB on 11/09/2017 09:52, edited 1 time in total.
tranquil

#321 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by tranquil »

Na papiru Željko ne izgleda kao nacionalista, ima pozitivne stavove...

U praksi, ne vidim razliku između njegovih i Čovićevih mandata.

BTW, znaš li ko je bio hrvatski član predsjedništva koji je ratificirao sporazum sa Vatikanom koji je obezbjedio da katolicizam službeno uđe u škole i time postigao "odvajanje kršćanske djece od muslimanske u školama"?

Evo hinta: živi u Hrasnom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#322 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Truba »

ne znam i ne zanima me

ja glasujem za fahrudina
seln

#323 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

tandmand wrote:SDP+DF, party komunisti koji mogu dobro pojesti i popiti. Za vrijeme vladavine su pod pritiskom Dodika potpisali niz antigrađanskih zakona. Prodavali su državu za večeru. Poslije njih sam izgubio svaku vjeru u mogućnost građanskog društva zasnovanog na socijaldemokratiji.
Tako je! Zato cu ja glasati za SDA.
seln

#324 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

dustaban wrote:
BAK-eV wrote:
seln wrote:ja stvarno ne znam o cemu vi, ovako svi skupa, laprdate... o koristi Zeljka Komsica kao clana predsjednistva?
Navedite mi jednog clana predsjednistva od rata naovamo koji je uradio nesto dobro.
Mozemo izabrato Komsica, Tita, Miroslava Tudjmana ili Sahbaza, na isto nam izlazi.
Ali Komsic nervira Hafisa i ostale hafise i zato je meni dobar.
Kada ih bude nervirao Sahbaz, glasacu za Sahbaza.
Čović je neprijatelj Bošnjaka i ove države.
Pa ako je Komsic jedina šansa da ga se spriječi još 4 godine u Predsjedništvu, zašto ne.
Tipican primjer bosnjackog tokmakluka!

Shvaticete valjda jednog dana da Covicevom projektu vise odgovara Komsic u Predsjednistvu nego on!
Tokmak mi kaze... eto ti nesto shvatas. Idi nahrani kenjca i ne javljaj se kad odrasli pricaju.
seln

#325 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

cyprus wrote:Ja ako se dobro sjećam, HDZ je bio u rasulu i praktično marginaliziran faktor, tamo negdje sredinom prošle decenije... Sve do pojave Željka Komšića... Sada imamo situaciju gdje se evo godinu unaprijed 100% zna samo jedna stvar - HDZ će morati biti dio vladajuće većine....
Ja ako se dobro sjecam, nije bio gradjanski rat u USA dok Lincoln nije rekao da ce osloboditi robove.
Post Reply