Kako ti samo jedeš govnaNajdraziVodjaa wrote:Klasican primjer istinitosti stare poslovice koja glasi "ako vidis u vodi dvije ribe da se svadjaju znaj da je tom vodom prolazio Britanac"
Dakle Britanska imperija prije stoljece i po dovukla iz Bangladesa Rohindze u Mijanmar da im rade na farmama kako bi se hranila njihova vojska kojom su kontrolisali taj dio svijeta plus su im Rohinje sluzile i da se bore za njih i kako to obicno biva kad su otisli ostadose Rohindze same u budistickom Mijanmaru. Posto vecinski narod nikad nije prihvatio na silu nametnute doslje plus kad uzmemo u obzir da su ratovali na razlicitim stranama i da ti narodi nemaju ama bas nista zajednicko (druga rasa, jezik, kultura, religija, etnicka pripadnost) a dokazano je da razlicite rase, etnije i kulture na jednom mjestu ne mogu funkcionisati bez sukoba ili dominacije jednih imamo to sto imamo danas haos kojeg nikad ne bi bilo da nije bilo imperijalistickih pljackaskih pohoda Britanaca tamo ce mir biti nazalost samo kada i posjlednja Rohindza bude istjerana iz Mijanmara.
Genocid nad Rohinja muslimanima
- cyprus
#301 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
- NajdraziVodjaa
#302 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Ili ti zivis u svijetu sarenih laza ali realnost te demantuje. Dovoljno je pogledati sukobe po svijetu i vidjeces da su sukobi u svim drzavama izmedju pripadnika razlicitik naroda, rasa i kultura koji se bore za prevlast i dominaciju. Jedino Korejski sukob je politicki bez etnickog, rasnog ili kulturoloskog bekgraunda.cyprus wrote:Kako ti samo jedeš govnaNajdraziVodjaa wrote:Klasican primjer istinitosti stare poslovice koja glasi "ako vidis u vodi dvije ribe da se svadjaju znaj da je tom vodom prolazio Britanac"
Dakle Britanska imperija prije stoljece i po dovukla iz Bangladesa Rohindze u Mijanmar da im rade na farmama kako bi se hranila njihova vojska kojom su kontrolisali taj dio svijeta plus su im Rohinje sluzile i da se bore za njih i kako to obicno biva kad su otisli ostadose Rohindze same u budistickom Mijanmaru. Posto vecinski narod nikad nije prihvatio na silu nametnute doslje plus kad uzmemo u obzir da su ratovali na razlicitim stranama i da ti narodi nemaju ama bas nista zajednicko (druga rasa, jezik, kultura, religija, etnicka pripadnost) a dokazano je da razlicite rase, etnije i kulture na jednom mjestu ne mogu funkcionisati bez sukoba ili dominacije jednih imamo to sto imamo danas haos kojeg nikad ne bi bilo da nije bilo imperijalistickih pljackaskih pohoda Britanaca tamo ce mir biti nazalost samo kada i posjlednja Rohindza bude istjerana iz Mijanmara.
Rohinje i Arakeni ne mogu zivjeti zajedno, nemaju nista zajednicko i jedan ce morati otici a to ce kao i uvijek manji i slabiji u ovom slucaju Rohinje.
Multi kulti i na naprednom i finansijski stabilnom zapadu propada i ne funkcionise a kako ce tek u siromasnim sredinama?
-
aratet
#303 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Nemamo ni mi nista zajednicko sa Svabama, pa bi opet svi mi zivjeli rdije tamo nego ovdje, toliko o tome da multi kulti ne prolazi.NajdraziVodjaa wrote:Ili ti zivis u svijetu sarenih laza ali realnost te demantuje. Dovoljno je pogledati sukobe po svijetu i vidjeces da su sukobi u svim drzavama izmedju pripadnika razlicitik naroda, rasa i kultura koji se bore za prevlast i dominaciju. Jedino Korejski sukob je politicki bez etnickog, rasnog ili kulturoloskog bekgraunda.cyprus wrote:Kako ti samo jedeš govnaNajdraziVodjaa wrote:Klasican primjer istinitosti stare poslovice koja glasi "ako vidis u vodi dvije ribe da se svadjaju znaj da je tom vodom prolazio Britanac"
Rohinje i Arakeni ne mogu zivjeti zajedno, nemaju nista zajednicko i jedan ce morati otici a to ce kao i uvijek manji i slabiji u ovom slucaju Rohinje.
Multi kulti i na naprednom i finansijski stabilnom zapadu propada i ne funkcionise a kako ce tek u siromasnim sredinama?
- NajdraziVodjaa
#304 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
A zapitaj se zeli li tebe Svabo? Ustvari ako ces mu koristiti vjerovatno te i zeli obzirom da ti kao Bosnjak, Srbin ili Hrvat tamo ces se lako stopiti sa sredinom a i ne predstavljas u buducnosti prijetnju jer ti si tamo igla u plastu sijena u odnosu na broj Njemaca vas je malo i vi ste nebitni ta multi kultura moze proci, ali pitao bi te da mu se doseli par miliona takvih ko ti i skoncentrise se na jednom prostoru vidjeli bi onda da se druga pjesma pjeva.
A vjeruj ti jos sa Svabom imas puno vise zajednickog od prosjecnog Arapa, Kineza, Afrikanca...
E sad da se vratimo na temu pogledaj Rohinje i Arakene pa sta ce oni u istoj drzavi? Ovi muslimani indijskog porijekla koji koriste arapsko pismo a ovi ovamo zuti budisti, koji imaju svoj jezik, kulturu koja nema nista zajednicko sa ovom prvom. Ti skontaj da smo mi ovde u exyu imali puno vise zajednickog nego razlicitog, opet smo dosta napredniji od ovih naroda ovamo a opet si imao rat, etnicka ciscenja itd.. a ovamo imas narode na jednom prostoru koji nema nista zajednicko, plus jedan od njih je u bliskoj istoriji masovno naseljen od strane strane sile plus ni jedni ni drugi nisu nesto napredni i moderni i ti si tu iznenadjen sukobima i ocekujes mir? Nema tu mira kao sto sam rekao sve dok jedna skupina u potpunosti ne potisne drugu.
A vjeruj ti jos sa Svabom imas puno vise zajednickog od prosjecnog Arapa, Kineza, Afrikanca...
E sad da se vratimo na temu pogledaj Rohinje i Arakene pa sta ce oni u istoj drzavi? Ovi muslimani indijskog porijekla koji koriste arapsko pismo a ovi ovamo zuti budisti, koji imaju svoj jezik, kulturu koja nema nista zajednicko sa ovom prvom. Ti skontaj da smo mi ovde u exyu imali puno vise zajednickog nego razlicitog, opet smo dosta napredniji od ovih naroda ovamo a opet si imao rat, etnicka ciscenja itd.. a ovamo imas narode na jednom prostoru koji nema nista zajednicko, plus jedan od njih je u bliskoj istoriji masovno naseljen od strane strane sile plus ni jedni ni drugi nisu nesto napredni i moderni i ti si tu iznenadjen sukobima i ocekujes mir? Nema tu mira kao sto sam rekao sve dok jedna skupina u potpunosti ne potisne drugu.
- BHCluster
#305 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Otrese ti njega.cyprus wrote:Kako ti samo jedeš govnaNajdraziVodjaa wrote:Klasican primjer istinitosti stare poslovice koja glasi "ako vidis u vodi dvije ribe da se svadjaju znaj da je tom vodom prolazio Britanac"
- tranquil
#306 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
BHCluster wrote:Otrese ti njega.cyprus wrote:Kako ti samo jedeš govnaNajdraziVodjaa wrote:Klasican primjer istinitosti stare poslovice koja glasi "ako vidis u vodi dvije ribe da se svadjaju znaj da je tom vodom prolazio Britanac"
Čuj, "genocid će prestati tek onda kada se temeljito sprovede". Logički tačan iskaz, ali cyprus je ispravno dijagnosticirao njegove dodatne kvalitete.
- NajdraziVodjaa
#307 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Klasican primjer naprdjivaca u prazno, supljikatori koji samo znaju kmecati bez da imaju pojma o bilo cemu niti imaju konkretno rijesenje. Ono sto sam ja rekao jeste okrutno ali i jedino rijesenje jer to iako okrutno znaci kraj sukoba na tom podrucju.
Vi osim sto znate samo mlatiti praznu slamu i naprdjivati iste fraze u svakom sukobu tipa treba se sve smiriti, protjerani se vratiti, raditi na suzivotu i ostale prazne teoretkse fraze koje u praksi nikad nece djelovati. Eto lutkani sta vi kazete trebaju se Rohinje vratiti? ok hajmo ih vratiti i sta cemo onda svi ce zivjeti sretno u miru jedni pored drugih? aha hau jes no nece proci godina dana desice se isto sukobi prvo mali pa onda isto ovo ko danas pa cemo opet istu pricu pricati i tako u krug dok ce sukob vjecno trajati dok god su tu jedni pored drugih. Ja kazem i stojim iza toga tu ce biti mir samo kad jedna grupa i to ona jaca i brojnija ostvari totalnu dominaciju na tom prostoru a to su u ovom slucaju Arakeni. Ostalo je sve suplja prica likova ala cyprus koji ruzicastim naocalama gledaju svijet operisani od realnosti.
Vi osim sto znate samo mlatiti praznu slamu i naprdjivati iste fraze u svakom sukobu tipa treba se sve smiriti, protjerani se vratiti, raditi na suzivotu i ostale prazne teoretkse fraze koje u praksi nikad nece djelovati. Eto lutkani sta vi kazete trebaju se Rohinje vratiti? ok hajmo ih vratiti i sta cemo onda svi ce zivjeti sretno u miru jedni pored drugih? aha hau jes no nece proci godina dana desice se isto sukobi prvo mali pa onda isto ovo ko danas pa cemo opet istu pricu pricati i tako u krug dok ce sukob vjecno trajati dok god su tu jedni pored drugih. Ja kazem i stojim iza toga tu ce biti mir samo kad jedna grupa i to ona jaca i brojnija ostvari totalnu dominaciju na tom prostoru a to su u ovom slucaju Arakeni. Ostalo je sve suplja prica likova ala cyprus koji ruzicastim naocalama gledaju svijet operisani od realnosti.
- Sanjarko
#308 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Ti su u Burmi u banani zato ovo i rade. Zato sto ce postati manjina. Treba samo ove sadasnje sve manjine u Burmi naoruzat da im lekciju ocitaju i da se odvoje od njih.
Last edited by Sanjarko on 05/10/2017 18:12, edited 1 time in total.
- Sanjarko
-
seldzuk
- cyprus
#311 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Po uzoru na onu Staljinovu - nema čovjeka, nema problema...tranquil wrote:Čuj, "genocid će prestati tek onda kada se temeljito sprovede". Logički tačan iskaz, ali cyprus je ispravno dijagnosticirao njegove dodatne kvalitete.
-
aratet
#312 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Mijenjas spiku, gore pises kako je multi kulti propao i kako ce biti mir kada posljednja Rohingya ode, a sad u ovom postu pises kako mi Svabama ne smetamo jer smo malobrojni, wtf?NajdraziVodjaa wrote:A zapitaj se zeli li tebe Svabo? Ustvari ako ces mu koristiti vjerovatno te i zeli obzirom da ti kao Bosnjak, Srbin ili Hrvat tamo ces se lako stopiti sa sredinom a i ne predstavljas u buducnosti prijetnju jer ti si tamo igla u plastu sijena u odnosu na broj Njemaca vas je malo i vi ste nebitni ta multi kultura moze proci, ali pitao bi te da mu se doseli par miliona takvih ko ti i skoncentrise se na jednom prostoru vidjeli bi onda da se druga pjesma pjeva.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#313 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
roginje=poturice
- NajdraziVodjaa
#314 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Ne zove se multi kulti ako imas +90% Svaba i 1% Bosanaca (ako ih i toliko) koji se potpuno stope sa tim Svabama ustvari oni i postanu Svabe jer su isti dominantni i manjine se asimiliraju i prihvate njihov jezik i kulturu a i tu je bitna uloga rase. I najbitnije Bosanci ne predstavljaju demografsku prijetnju, malo ih je, slican nacin zivota i to nije multi kulti. Razlika izmedju Svabe i Bosnje je mnogo manja nego izmedju Rohinej i Arakena koji nemaju insta zajednicko, razlicito pismo, razlicita rasa, religija, jezik, kultura a na istom su prostoru to dvoje je smijesno za porediti ne moze se Rohinja stopiti medju Arakane ko Bosnjo medju Svabe.aratet wrote:Mijenjas spiku, gore pises kako je multi kulti propao i kako ce biti mir kada posljednja Rohingya ode, a sad u ovom postu pises kako mi Svabama ne smetamo jer smo malobrojni, wtf?NajdraziVodjaa wrote:A zapitaj se zeli li tebe Svabo? Ustvari ako ces mu koristiti vjerovatno te i zeli obzirom da ti kao Bosnjak, Srbin ili Hrvat tamo ces se lako stopiti sa sredinom a i ne predstavljas u buducnosti prijetnju jer ti si tamo igla u plastu sijena u odnosu na broj Njemaca vas je malo i vi ste nebitni ta multi kultura moze proci, ali pitao bi te da mu se doseli par miliona takvih ko ti i skoncentrise se na jednom prostoru vidjeli bi onda da se druga pjesma pjeva.
Jos jednom ti kazem ovde si imao nedavno rat i etnicka ciscenja izmedju maltene istih naroda koji imaju toliko zajednicke istorije itd. da sad ne nabrajam plus kakvi takvi smo puno smo veci stepen civlizacije od ovih Rohinja i Arakena i ne znam zasto se neko cudi sto se ovo desava tamo izmedju dva naroda koji su zadrti vjerski fanatici? Da je obrnuta situacija Rohinje bi ovo radile njima, nema tu suzivota ovde moze biti samo dominacija jednog a dominirace jaci i brojniji u ovom slucaju Arakeni, surovo ali je tako i bolje je to napisati nego prosipati suplju i pricati neke bajke o suzivotu i demokratiji u Burmi
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#315 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
nisu arakeni
- NajdraziVodjaa
#316 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Ne znam sta su gledao sam nekakav dokumentarac o tom sukobu i one Rohinje sto su protjerane spominju sukobe sa Arakenima pa sam pretpostavio da je i sada rijec o njima.
-
aratet
#317 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Rakhine su podgrupa Bamara, razlikuju se od njih po tome sto su imali uticaj Indije i sto zive na odredjenom geografskom podrucju koji je uticao na njih.NajdraziVodjaa wrote:Ne znam sta su gledao sam nekakav dokumentarac o tom sukobu i one Rohinje sto su protjerane spominju sukobe sa Arakenima pa sam pretpostavio da je i sada rijec o njima.
Sama grupa Bamar ima dosta asimiliranih drugih grupa koji imaju mnogo manje veze s njima nego Rakhine.
Rohingya u Mijanmaru imas tek nekoliko procenata.
Multi kulti nije nemoguce, ali jeste neophodno na nekim podrucjima gdje narodi zive izmijesani, to bi mi najbolje trebali znati jer zivimo sa drugim religijskim zajednicama izmijesani stoljecima, sve do zadnjeg rata.
- NajdraziVodjaa
#318 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Naravno da je nemoguce, reci to tim tamo narodima da je moguce, lako je na forumu govoriti u prazno. Nece tu biti mira dok neko ne ostvari punu kontrolu nad podrucjem. To jest, moguce je kad bi neka vanjska sila dosla i uspostavila kontrolu ali ko ce trositi pare da intervenise u supku svijeta jebenom Mijanmaru kako bi natjerao dva nazadna naroda da zive skupa u multi kulti demokratiji?
Nemaju nikakve resurse, bijeda su i apsolutno su nebitni nikog nije briga za sukob tamo da bi intervenisao.
Nemaju nikakve resurse, bijeda su i apsolutno su nebitni nikog nije briga za sukob tamo da bi intervenisao.
-
seldzuk
#319 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Izbjeglice opisuju zvjerstva nad Rohinjama u Mijanmaru
http://balkans.aljazeera.net/video/izbj ... -mijanmaru
http://balkans.aljazeera.net/video/izbj ... -mijanmaru
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#320 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
pa brate, što nisi odmah rekao to da nema suživota i tih zajebancija... pa evo brate da te odmah ispoštujemo, da odmah odvojimo ljude od neljudi...NajdraziVodjaa wrote:...
Banned user for reason “rasizam”
» NajdraziVodjaa
-
seldzuk
#321 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Oslobođenje: Rohinja pobunjenici spremni za mir
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svi ... mni-za-mir
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svi ... mni-za-mir
-
seldzuk
#322 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Rohinje i dalje bježe u Bangladeš...
- Tito_i_Partija
#323 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Jos jedan dokaz zasto je UN karina od organizacije.
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... rs-request
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... rs-request
The United Nations food aid agency withdrew a critical report revealing desperate hunger among the persecuted Rohingya population after the Myanmar government demanded it be taken down, the Guardian has learned.
The July assessment by the World Food Programme (WFP) warned that more than 80,000 children under the age of five living in majority-Muslim areas were “wasting” — a potentially fatal condition of rapid weight loss.
Rohingya crisis: UN 'suppressed' report predicting its shortcomings in Myanmar
Read more
The six-page document, which was reported on at the time, has since been replaced with a statement saying Myanmar and WFP were “collaborating on a revised version”.
- GandalfSivi
#324 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Zali boze vremena sto ga izgubih pokusavajuci edukovati ovog omladinca...Chmoljo wrote:pa brate, što nisi odmah rekao to da nema suživota i tih zajebancija... pa evo brate da te odmah ispoštujemo, da odmah odvojimo ljude od neljudi...NajdraziVodjaa wrote:...
» NajdraziVodjaa
- Kareem Abdul
#325 Re: Genocid nad Rohinja muslimanima
Mislim da je dotični forumaš pokušao na svojevrstan način izraziti odnos velikih sila prema sukobu u Burmi a ne izraziti vlastito rasističko stajalište ako ga je uopće i imao.Chmoljo wrote:pa brate, što nisi odmah rekao to da nema suživota i tih zajebancija... pa evo brate da te odmah ispoštujemo, da odmah odvojimo ljude od neljudi...NajdraziVodjaa wrote:...
» NajdraziVodjaa
Ulažem službeni protest na ovo baniranje.