Pa nisi relevantan iz prostog razloga zato sto nas ima koji su zivjeli u tom vaktu i koji ce tu tvoju pricu razbiti na hiljade komada. Opet te pitam kakve zlocine? Tu tvoju pricu o zlocincu Titu pricaju jos izgnane ustase i cetnici iz Australije i Chikaga, pa razmisli malo.Hamolj wrote:Znači nisi relevantan da pričaš o nečemu ako nisi živio u tom vaktu ? Po tome otkud nam svima pravo da pričamo o srednjovjekovnoj Bosni, Osmanlijama, Austrougarima ili da pričamo u ratovima u Siriji, Iraku, Libiji kad nismo bili tamo.Point. wrote: A po cemu je Tito zlocinac? Haj samo reci koje si godiste prije nego nastavimo.![]()
Čuj po čemu je zločinac. Ima ovdje jedna grupa forumskih paćenika koja popularno nazivamo multietničari koji da bi ublažili četničke i ustaške zločine kažu da su i Bošnjaci i Armija činili zločine, ali da zločine treba imenovati imenom i prezimenom. Gdje je ta grupa kad treba imenovati zločine komunističkog režima ? Ako je opravdanje za zločine komunističkog režima to što su žrtve bile ili čak "možda" bile fašisti zašto onda opravdanje za zločine ARBiH ne može biti isto ?![]()
Tito i komunisti za svoje zločine nikad nisu odgovarali, a ona novootkrivena masovna grobnica u Novom Pazaru u kojoj se nalaze kosti ubijenih bošnjačkih civila koji su ubijeni zato što su "možda" bili fašisti ista je kao i Tomašica jer su njihovi autori nastojali zauvijek sa lica zemlje izbrisati postojanje određenih ljudi što me dovodi do zaključka da nema razlike između četnika i komuniste.
Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
- Point.
#301 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
-
hAZNADAR
#302 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Sa razlikom da bivsi sistem nije mogao opstati na duze staze nikako. Jednopartijskom sistemu je bilo sudjeno da se raspadne a republike YU su prvom prilikom kad su mogle iskoristili priliku da se razidju.Maraschino wrote:Ne zna se u kojem je sistemu gore, bivsem ili ovom demokratskom. I jedan i drugi ako realno sagledas nebiti na qrac.
Cinjenica je da ni jedan nije dobar.
A ovaj danas sistem uz sve nakaradnosti i moguce kozmeticke promjene u buducnosti ce ostati.
Vazno je napomenuti jos jednu bitnu cinjenicu. YU je poslije WWII trebalo nekoliko decenija da izadje iz siromastva i postane ekonomski stabilnija. Vrijeme koje nostalgicno prizivamo je trajalo samo 10-15 godina.
BiH je takodjer imala rat i razaranje i porediti danas BiH sa izgradjenom YU je kao porediti YU sesdesetih godina sa kraljevinom i zakljuciti da je prije bilo bolje.
- uglavnomja
#303 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
hAZNADAR wrote:Sa razlikom da bivsi sistem nije mogao opstati na duze staze nikako. Jednopartijskom sistemu je bilo sudjeno da se raspadne a republike YU su prvom prilikom kad su mogle iskoristili priliku da se razidju.Maraschino wrote:Ne zna se u kojem je sistemu gore, bivsem ili ovom demokratskom. I jedan i drugi ako realno sagledas nebiti na qrac.
Cinjenica je da ni jedan nije dobar.
A ovaj danas sistem uz sve nakaradnosti i moguce kozmeticke promjene u buducnosti ce ostati.
Vazno je napomenuti jos jednu bitnu cinjenicu. YU je poslije WWII trebalo nekoliko decenija da izadje iz siromastva i postane ekonomski stabilnija. Vrijeme koje nostalgicno prizivamo je trajalo samo 10-15 godina.
BiH je takodjer imala rat i razaranje i porediti danas BiH sa izgradjenom YU je kao porediti YU sesdesetih godina sa kraljevinom i zakljuciti da je prije bilo bolje.
ma jah
probaj porediti jugu 65. u odnosu na 45.
i bosnu danas sa 95. (da ne kazem 91.i ranije)
'pa onda realno reci ko je isao naprijed, a ko nazad
ps. bez price kako se nije mogao kupiti kompjuter i mobitel 80. u jugi
Last edited by uglavnomja on 20/08/2017 16:05, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#304 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Hakiz wrote:Dakle ovako:
Uporedite napredak Titove diktature poredeći sa prethodnim slobodarskim režimima u slijedećim oblastima: Opismenjavanje, pristup i cijene za pacijente zdravstvenoj zaštiti, pristup i cijene za učenike/studente obrazovanju, emancipacija žena i nivo zaposlenosti.
Sada uporedite današnju slobodu i demokratiju sa Titovom diktaturom u tim oblastima i napredak danas u odnosu na taj mrak komunizma.
I, kakvi su rezultati poređenja?
YU je poslije WWII trebalo nekoliko decenija da izadje iz siromastva i postane ekonomski stabilnija. NIko ne spominje gladne godine, trumanovu pomoc, radne akcije, udarnike po fabrikama,... Vrijeme YU koje nostalgicno prizivamo je trajalo samo 10-15 godina. Realno.
BiH je takodjer imala rat i razaranje i porediti danas BiH sa izgradjenom YU kraja sedamdesetih i osamdesetih je kao porediti YU sesdesetih godina sa kraljevinom i zakljuciti da je prije bilo bolje.
Treba biti realan. Sjetite se kako je BiH izgledala prije 20 god.
Dalje - YU je bila u Evropi u drugoj polovini XX vijeka. Kada se cijela Evropa gradila i materijalno i kulturno. Cak i istocna gdje je takodjer bilo opismenjavanje, zdravstvo,.. Stvarno je glup taj mit da je zdravstvo, emancipacija, skolstvo,... jedne evropske drzave u XX vijeku samo zasluga komunista i da je to sve bilo moguce samo sa njima. To doba u Evropi je to sve nosilo bez obzira na sistem, vlast,... kao informatika danas i masa novih zanimanja.
- Maraschino
#305 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Opet o velicini necijeg.uglavnomja wrote:
ma jah![]()
![]()
![]()
Da su ovi hostapleri uveli diktaturu '95.god. i ja vjerujem da bi imali vise uspjeha...ali to je opsirna tema.
- General War
#306 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Evo opet ovog pointa- jugonosTalgicara...usudio bi se reci prikrivenog bosaNca i cethNikaPoint. wrote:Pa nisi relevantan iz prostog razloga zato sto nas ima koji su zivjeli u tom vaktu i koji ce tu tvoju pricu razbiti na hiljade komada. Opet te pitam kakve zlocine? Tu tvoju pricu o zlocincu Titu pricaju jos izgnane ustase i cetnici iz Australije i Chikaga, pa razmisli malo.Hamolj wrote:Znači nisi relevantan da pričaš o nečemu ako nisi živio u tom vaktu ? Po tome otkud nam svima pravo da pričamo o srednjovjekovnoj Bosni, Osmanlijama, Austrougarima ili da pričamo u ratovima u Siriji, Iraku, Libiji kad nismo bili tamo.Point. wrote: A po cemu je Tito zlocinac? Haj samo reci koje si godiste prije nego nastavimo.![]()
Čuj po čemu je zločinac. Ima ovdje jedna grupa forumskih paćenika koja popularno nazivamo multietničari koji da bi ublažili četničke i ustaške zločine kažu da su i Bošnjaci i Armija činili zločine, ali da zločine treba imenovati imenom i prezimenom. Gdje je ta grupa kad treba imenovati zločine komunističkog režima ? Ako je opravdanje za zločine komunističkog režima to što su žrtve bile ili čak "možda" bile fašisti zašto onda opravdanje za zločine ARBiH ne može biti isto ?![]()
Tito i komunisti za svoje zločine nikad nisu odgovarali, a ona novootkrivena masovna grobnica u Novom Pazaru u kojoj se nalaze kosti ubijenih bošnjačkih civila koji su ubijeni zato što su "možda" bili fašisti ista je kao i Tomašica jer su njihovi autori nastojali zauvijek sa lica zemlje izbrisati postojanje određenih ljudi što me dovodi do zaključka da nema razlike između četnika i komuniste.
-
hAZNADAR
#307 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
uglavnomja wrote:
ma jah![]()
![]()
![]()
Ma jah, eto sad si fora u raji,..
Da - YU je bila siromasna sve do sedamdesetih. Sva ta infrastruktura koja se hvali je zahtijevala decenije gradnje, odricanja, radnih akcija, udarnistva, kredita,.. a takodjer i opismenjavanje, zdravstvo, skolstvo,..
Pa ja koji pamtim redove za ulje, deterdzent, fasunge u Madjarskoj,... pamtim i izjave starijih koji su govorili da toga nije bilo prije WWII. I opet niko nije zalio za bivsim sistemom vec davao sansu tadasnjem.
BiH se razvija sporo ali ipak razvija. Dovoljno je samo porediti sliku prije 20 god netop poslije rata i danas. I vi bi to poredili sa vremenom ekonomskog procvata YU za Ante Markovica i zakljucili da je bilo bolje. A zanemariti sve ostalo.
Necemo se lagati - YU hvale i porede sa BiH u smislu glorifikovanja samo ljudi koji bi radije tutora umjesto demokratije. Daj kruha i igara pa nek vlada Beograd. Ili Berlin po mogucnosti.
-
hAZNADAR
#308 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
U tom i jeste poenta. Kod mnogih.Maraschino wrote:
Opet o velicini necijeg.
Da su ovi hostapleri uveli diktaturu '95.god. i ja vjerujem da bi imali vise uspjeha...ali to je opsirna tema.
Bosnjaci definitivno bolje funkcionisu pod tutorom, diktaturom,.. negoli u demokratiji kada trebaju sami da se odganizuju.
Posto diktature nece biti nikada - ostaje ili sazriti i prihvatiti realnost dansnjice - ili pasivno kukati za proslim vremenima.
- uglavnomja
#309 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
e pa vidis ja ne pamtim te redove za ulje i deterdzent ... za benzin pamtimhAZNADAR wrote:uglavnomja wrote:
ma jah![]()
![]()
![]()
Ma jah, eto sad si fora u raji,..
Da - YU je bila siromasna sve do sedamdesetih. Sva ta infrastruktura koja se hvali je zahtijevala decenije gradnje, odricanja, radnih akcija, udarnistva, kredita,.. a takodjer i opismenjavanje, zdravstvo, skolstvo,..
Pa ja koji pamtim redove za ulje, deterdzent, fasunge u Madjarskoj,... pamtim i izjave starijih koji su govorili da toga nije bilo prije WWII. I opet niko nije zalio za bivsim sistemom vec davao sansu tadasnjem.
BiH se razvija sporo ali ipak razvija. Dovoljno je samo porediti sliku prije 20 god netop poslije rata i danas. I vi bi to poredili sa vremenom ekonomskog procvata YU za Ante Markovica i zakljucili da je bilo bolje. A zanemariti sve ostalo.
Necemo se lagati - YU hvale i porede sa BiH u smislu glorifikovanja samo ljudi koji bi radije tutora umjesto demokratije. Daj kruha i igara pa nek vlada Beograd. Ili Berlin po mogucnosti.
za kafu se nesto pricalo, ali uvijek bilo, i za kupiti i u kafanama
neko je isao u madajrsku po dimsi, neko u trst po garderobu ... u cemu je problem? ide se i danas u bosnu jer je jeftinije, pola dalmacije u neumu kupuje ... i sta? hrvatska truba?
idu i norvezani u svedsku, svedjani u dansku, danci u njemacku ... po jeftiniju fasungu. i sta? nor, swe, dan kokuzne?
nije bilo banana
i ti redovi su bili krajem 80.
pitanje je bilo pomak za 20 godina od kraja rata, znaci stanje 65., ne nakon titove smrti i pogotovo ne par godina pred rat
neke sitnice, tipa broj napravljenih stambenih objekata, bolnica, skola ... procenat zaposlenih i slicno ...
- Dasi
#310 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
ne seri uglavnomja, reci mi za jedan trzni centar koji se napravio do 65e? dzamija? iftar na otvorenom? nista? jelde?uglavnomja wrote:e pa vidis ja ne pamtim te redove za ulje i deterdzent ... za benzin pamtim
neko je isao u madajrsku po dimsi, neko u trst po garderobu ... u cemu je problem? ide se i danas u bosnu jer je jeftinije, pola dalmacije u neumu kupuje ... i sta? hrvatska truba?
idu i norvezani u svedsku, svedjani u dansku, danci u njemacku ... po jeftiniju fasungu. i sta? nor, swe, dan kokuzne?
nije bilo bananato si zaboravio
pitanje je bilo pomak za 20 godina od kraja rata, znaci stanje 65., ne nakon titove smrti i pogotovo ne par godina pred rat
neke sitnice, tipa broj napravljenih stambenih objekata, bolnica, skola ... procenat zaposlenih i slicno ...
- Maraschino
#311 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Do '65 su radili kozne cizme, kozni mantili i bicevi. Zato je uspjeh ocit.Dasi wrote:ne seri uglavnomja, reci mi za jedan trzni centar koji se napravio do 65e? dzamija? iftar na otvorenom? nista? jelde?uglavnomja wrote:e pa vidis ja ne pamtim te redove za ulje i deterdzent ... za benzin pamtim
- Point.
#312 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ja samo baratam golim cinjenicama i ne furam nikakvu ideologiju ako ne volim ovo moram voljeti ono jer tako ideologija govori. Mogu biti i zadrti Bosnjo kojem je Yu ostala u lijepom sjecanju, naravno dok se sve to nije razjebalo i otislo u 3 lijepe, prvenstveno zbog budjenja velikosrpske azdahe. Plako sam kad je Yu ispala od Gauchosa u Firenzi isto i kad je BiH zijanila od Danske koju godinu kasnije.General War wrote: Evo opet ovog pointa- jugonosTalgicara...usudio bi se reci prikrivenog bosaNca i cethNika
- Dasi
#313 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Valjalo je komunistima iphone nosat a mi ni za tablet nismo imali a da ne spominjem kompjutere i laptope. Evo ja sam poslom vezan za kompjuter, znaci da bi u titino vrijeme bio nezaposlen ili nosio jaja na pijacu da prodajem (ako mi ih ne bi slupao neki partizan jer sam, boze moj, zaboravio titi dati jedno). Jebes taj sistem i Titu.Maraschino wrote:Do '65 su radili kozne cizme, kozni mantili i bicevi. Zato je uspjeh ocit.
Last edited by Dasi on 20/08/2017 16:50, edited 1 time in total.
-
Hamolj
#314 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Masovne grobnice kao ove u doba komunizma napraviše i četnici u posljednjem ratu, učili od najboljih pa i ti razmisli malo.Point. wrote:Pa nisi relevantan iz prostog razloga zato sto nas ima koji su zivjeli u tom vaktu i koji ce tu tvoju pricu razbiti na hiljade komada. Opet te pitam kakve zlocine? Tu tvoju pricu o zlocincu Titu pricaju jos izgnane ustase i cetnici iz Australije i Chikaga, pa razmisli malo.Hamolj wrote:Znači nisi relevantan da pričaš o nečemu ako nisi živio u tom vaktu ? Po tome otkud nam svima pravo da pričamo o srednjovjekovnoj Bosni, Osmanlijama, Austrougarima ili da pričamo u ratovima u Siriji, Iraku, Libiji kad nismo bili tamo.Point. wrote: A po cemu je Tito zlocinac? Haj samo reci koje si godiste prije nego nastavimo.![]()
Kad čitaš ove rasprave po internetu uvijek vidiš da se lakše slože četnik i komunista nego Bošnjak i komunista ili Bošnjak i četnik pa nije teško zaključiti ko je kome bliži.
- Dasi
#315 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Boga mi oko Titine ulice, partizana, antifasizma, fasizma... se fino slazete sa cetnicima. I u Srebrenici se fino slazete.Hamolj wrote:Kad čitaš ove rasprave po internetu uvijek vidiš da se lakše slože četnik i komunista nego Bošnjak i komunista ili Bošnjak i četnik pa nije teško zaključiti ko je kome bliži.
-
Hamolj
#316 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Jbg, i dalje se fura priča kako je Tito obnovio ratom porušenu državu, a ja bih volio znati šta se to u onom ratu srušilo kad je Bosna u Kraljevini SHS, kasnije Jugoslaviji bila najsiromašnija država koja industriju uopće nije ni imala. Znači Tito nije ništa obnovio nego je gradio novo, a kao što kolege rekoše ni to novo nije izgrađeno za godinu dana nego je građeno 25 godina. Do 70-ih godina Juga je bila mrtva bijeda, ali toga se forumaši kao ni ja ne sjećaju jer ni oni u taj vakat nisu živjeli. 90 % vas ovdje pamti 80-e, rijetki 70-e, ali 80 su već bile ekonomski krah i raspad one vještačke tvorevine.
Meni je dovoljno što se ona država zvala Jugoslavija, a ne Bosna da ne bude moja jer ja nisam Jugosloven niti sam kad bio i kao što već rekoh Slavonac nije bio moj predsjednik niti će kad biti. Da mi stranac bude predsjednik, ne pada mi na pamet.
Meni je dovoljno što se ona država zvala Jugoslavija, a ne Bosna da ne bude moja jer ja nisam Jugosloven niti sam kad bio i kao što već rekoh Slavonac nije bio moj predsjednik niti će kad biti. Da mi stranac bude predsjednik, ne pada mi na pamet.
- uglavnomja
#317 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
ne seri uglavnomja, reci mi za jedan trzni centar koji se napravio do 65e? dzamija? iftar na otvorenom? nista? jelde?Dasi wrote:uglavnomja wrote:e pa vidis ja ne pamtim te redove za ulje i deterdzent ... za benzin pamtim
eno sad, fino se ponasaj
bilo je nekih robnih kuca, nama i zema ... i celik sa pokretnim stepenicama
skenderija i robnjak su kasnije napravljeni, 5-10 godina kasnije
samo nisu imali wifi
i nisu prodavali kompjutere i mobitele ...
-
Hamolj
#318 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ali hajde mi reci zašto nas danas četnici optužuju za raspad Juge, iako su četnici i Tito im ubio Dražu ? Zato što su znali da ja zvanični naziv za široke mase Jugoslavija, a interno je to bila Velika Srbija.Dasi wrote:Boga mi oko Titine ulice, partizana, antifasizma, fasizma... se fino slazete sa cetnicima. I u Srebrenici se fino slazete.Hamolj wrote:Kad čitaš ove rasprave po internetu uvijek vidiš da se lakše slože četnik i komunista nego Bošnjak i komunista ili Bošnjak i četnik pa nije teško zaključiti ko je kome bliži.
- Dasi
#319 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Sad ozbiljno, pa jesi li ti normalan? Procitas li ti sta si napisao prije nego kliknes na submit?Hamolj wrote:Jbg, i dalje se fura priča kako je Tito obnovio ratom porušenu državu, a ja bih volio znati šta se to u onom ratu srušilo kad je Bosna u Kraljevini SHS, kasnije Jugoslaviji bila najsiromašnija država koja industriju uopće nije ni imala. Znači Tito nije ništa obnovio nego je gradio novo, a kao što kolege rekoše ni to novo nije izgrađeno za godinu dana nego je građeno 25 godina. Do 70-ih godina Juga je bila mrtva bijeda, ali toga se forumaši kao ni ja ne sjećaju jer ni oni u taj vakat nisu živjeli. 90 % vas ovdje pamti 80-e, rijetki 70-e, ali 80 su već bile ekonomski krah i raspad one vještačke tvorevine.
Sta su ovi novo izgradili za 22 godine? Mislim znam sta ali eto da cujem i od tebe.
- General War
#320 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
cHetnik-jugonostalgicar mehka srcaPoint. wrote:Ja samo baratam golim cinjenicama i ne furam nikakvu ideologiju ako ne volim ovo moram voljeti ono jer tako ideologija govori. Mogu biti i zadrti Bosnjo kojem je Yu ostala u lijepom sjecanju, naravno dok se sve to nije razjebalo i otislo u 3 lijepe, prvenstveno zbog budjenja velikosrpske azdahe. Plako sam kad je Yu ispala od Gauchosa u Firenzi isto i kad je BiH zijanila od Danske koju godinu kasnije.General War wrote: Evo opet ovog pointa- jugonosTalgicara...usudio bi se reci prikrivenog bosaNca i cethNika
jbg...na letio si mi, ne izvlaci se
- Dasi
#321 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
nemoj sta zamjerituglavnomja wrote:eno sad, fino se ponasaj![]()
- Dasi
#322 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ne kontam sta si htio reci, ako ti nije problem nacrtaj mi.Hamolj wrote:Ali hajde mi reci zašto nas danas četnici optužuju za raspad Juge, iako su četnici i Tito im ubio Dražu ? Zato što su znali da ja zvanični naziv za široke mase Jugoslavija, a interno je to bila Velika Srbija.
- uglavnomja
#323 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Hamolj wrote:Jbg, i dalje se fura priča kako je Tito obnovio ratom porušenu državu, a ja bih volio znati šta se to u onom ratu srušilo kad je Bosna u Kraljevini SHS, kasnije Jugoslaviji bila najsiromašnija država koja industriju uopće nije ni imala. Znači Tito nije ništa obnovio nego je gradio novo, a kao što kolege rekoše ni to novo nije izgrađeno za godinu dana nego je građeno 25 godina. Do 70-ih godina Juga je bila mrtva bijeda, ali toga se forumaši kao ni ja ne sjećaju jer ni oni u taj vakat nisu živjeli. 90 % vas ovdje pamti 80-e, rijetki 70-e, ali 80 su već bile ekonomski krah i raspad one vještačke tvorevine.
eto tariku glasackog tijela
-
Hamolj
#324 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Čitaj ti, do sad su petorica napisala da je Tito obnovio ratom porušenu državu. Ja se samo pitam šta je imao obnoviti kad ničeg nije bilo, živiJo.Dasi wrote:Sad ozbiljno, pa jesi li ti normalan? Procitas li ti sta si napisao prije nego kliknes na submit?Hamolj wrote:Jbg, i dalje se fura priča kako je Tito obnovio ratom porušenu državu, a ja bih volio znati šta se to u onom ratu srušilo kad je Bosna u Kraljevini SHS, kasnije Jugoslaviji bila najsiromašnija država koja industriju uopće nije ni imala. Znači Tito nije ništa obnovio nego je gradio novo, a kao što kolege rekoše ni to novo nije izgrađeno za godinu dana nego je građeno 25 godina. Do 70-ih godina Juga je bila mrtva bijeda, ali toga se forumaši kao ni ja ne sjećaju jer ni oni u taj vakat nisu živjeli. 90 % vas ovdje pamti 80-e, rijetki 70-e, ali 80 su već bile ekonomski krah i raspad one vještačke tvorevine.
Sta su ovi novo izgradili za 22 godine? Mislim znam sta ali eto da cujem i od tebe.
-
Hamolj
#325 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Izvini nisam lizač analnog otvora stranaca kao ti.uglavnomja wrote:Hamolj wrote:Jbg, i dalje se fura priča kako je Tito obnovio ratom porušenu državu, a ja bih volio znati šta se to u onom ratu srušilo kad je Bosna u Kraljevini SHS, kasnije Jugoslaviji bila najsiromašnija država koja industriju uopće nije ni imala. Znači Tito nije ništa obnovio nego je gradio novo, a kao što kolege rekoše ni to novo nije izgrađeno za godinu dana nego je građeno 25 godina. Do 70-ih godina Juga je bila mrtva bijeda, ali toga se forumaši kao ni ja ne sjećaju jer ni oni u taj vakat nisu živjeli. 90 % vas ovdje pamti 80-e, rijetki 70-e, ali 80 su već bile ekonomski krah i raspad one vještačke tvorevine.
![]()
eto tariku glasackog tijela![]()