Ma SDA je stranka "u se, na se i poda se". Ovi mladi krilnici glupostima skreću pažnju na sebe, kad se proguraju dovoljno daleko uklopit će se u mainstream. Eno Zahiraga već smanjio lajanje.Naslovnica wrote:I ja bih da ponovim što sam već napisao:GandalfSivi wrote:Mali kurtoncic vec dobi 12 stranica. Da ponovim jos jednom, javne budale treba na ignore, samo mu se lazni rejting dize.
Tako su i Nijemci mislili za Hitlera 20-tih godina prošlog vijeka.
Ovo se ne smije ignorisati, njegova retorika i mržnja su veoma opasni. Kadrovnik se usudio reći ono što većina njegovih kolega i misli. U SDA je očito jača radikalna struja.
Kakav antifašizam, kakvi bakrači.
Turska majka, Erdogan babo, ko nije sa nama protiv nas je.
Užasno je šta se dešava, i to 20 i kusur godina nakon rata
Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
- ultima_palabra
#301 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
-
Naslovnica
#302 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Užasavam se da sam ja, kao ateista, po njegovom postu - zločinac, da sam najgori. Komunjara. Titabia...JoseMujica wrote:zašto se užasavašNaslovnica wrote:I ja bih da ponovim što sam već napisao:GandalfSivi wrote:Mali kurtoncic vec dobi 12 stranica. Da ponovim jos jednom, javne budale treba na ignore, samo mu se lazni rejting dize.
Ovo se ne smije ignorisati, njegova retorika i mržnja su veoma opasni. Kadrovnik se usudio reći ono što većina njegovih kolega i misli. U SDA je očito jača radikalna struja.
Užasno je šta se dešava, i to 20 i kusur godina nakon ratasasvim normalna posljedica Alijine politike promoviranja nesposobnih ali podobnih dupeuvlakača...i kao što vidimo na ovome primjeru u begovatu se pozicije prenose s koljena na koljeno, baš kao što je mudri Dedo i nanijetio
I da će mojoj djeci paliti čvoke i šikanirati ih zato što nisu vjernici, po mjeri SDA.
Pogledajte FB profil nacionaliste Zahiragića i rulju koja iza njega stoji.
Drugačijima ovdje nema mjesta, to se jasno poručuje.
-
sumirprimus
#303 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
nije to nista sta te ceka 
- Bloo
- Globalna šefica
#304 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
prisilno sunećenjesumirprimus wrote:nije to nista sta te ceka
- GandalfSivi
#305 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Treba se protiv SDA boriti za dorucak, rucak i veceru, slazem se. Samo ne treba previse energije trositi na ove mlade spin budale, treba imati kapaciteta i fasista da se bude, a ovaj ni to ne zna...Naslovnica wrote:I ja bih da ponovim što sam već napisao:GandalfSivi wrote:Mali kurtoncic vec dobi 12 stranica. Da ponovim jos jednom, javne budale treba na ignore, samo mu se lazni rejting dize.
- triconja
#306 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Kako stvari stoje moguca su dva gradjanska rata u buducnosti, jedan skoro pa preslikan iz proslosti a drugi protiv fanatika i fundamentalista.
-
hAZNADAR
#307 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
dokle god jos imamo jugoslovenski pristup politici i mentalni sklop koji ne shvata politiku drugacije od Jugo sablona - imacemo mnogo Dautovica, Zahiragica,....Naslovnica wrote:I ja bih da ponovim što sam već napisao:GandalfSivi wrote:Mali kurtoncic vec dobi 12 stranica. Da ponovim jos jednom, javne budale treba na ignore, samo mu se lazni rejting dize.
Zato sto su spomenuti likovi samo drugacije upakovali iste standarde. SDA, Alija,... su samo zamjena za Jugu, Tita,...
A ovi sto pljuju Dautovica a istovremeno slave prosli sistem drugacijih boja - nisu nista bolji.
Dautovic je rezultat bosnjacke pasivnosti zadnjih 20 god gdje se dopustilo da se SDA nametne kao ideologija umjesto da je samo politicka stranka. Dautovica i slicne nadolazece mlade pastuhe ne mozes pobijediti jugonostalgijom, spominjanjem zasluga TIta, multikulturom, Bosanstvom, ..... prost narod ce zbog domace ljevice koja jos pliva u jugosloveskim standardima uvijek izabrati pljuvace toga i poslije placi sto SDA uzima izbore.
Jednostavno treba prevazici ideologije i podobnosti,.. a stranke spustiti na nivo politicke stranke sa mandatom umjesto da su moralna zvijezda vodilja i sl.
-
sumirprimus
#308 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
ma vise sam mislio na odnose medju djecom,pa onda pitanja kod kuce ..Bloo wrote:prisilno sunećenjesumirprimus wrote:nije to nista sta te ceka?
-
Naslovnica
#309 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Čeka me karta u jednom smjeru za USA. Mene i moju porodicu.sumirprimus wrote:nije to nista sta te ceka
Samo mi žao što ne odoh davnih dana nego čovjek sve ne vjeruje u bolju budućnost, ali ovdje te bolje budućnosti nema.
- GeeTnT
#310 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Mislis da se Bosnjak ne uzasava ovakvih, i mnogih drugih koji slicno istupaju? Nemojte generalizovati jer mnogi Bosnjaci su takodje napustili BiH zbog Zahiragica, Tarika, SDA...ali ne treba izostaviti i druge aspekte..Naslovnica wrote: Užasavam se da sam ja, kao ateista, po njegovom postu - zločinac, da sam najgori. Komunjara. Titabia...
I da će mojoj djeci paliti čvoke i šikanirati ih zato što nisu vjernici, po mjeri SDA.
Pogledajte FB profil nacionaliste Zahiragića i rulju koja iza njega stoji.
Drugačijima ovdje nema mjesta, to se jasno poručuje.
-
sumirprimus
#311 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
haznadare to nije ideologija,to je vej of lajf. ja jesam bosanac, ja jesam nostalgican, i multikultura je dobra stvar, razlicitost je bogatstvo a ne mana.hAZNADAR wrote:
dokle god jos imamo jugoslovenski pristup politici i mentalni sklop koji ne shvata politiku drugacije od Jugo sablona - imacemo mnogo Dautovica, Zahiragica,....
Zato sto su spomenuti likovi samo drugacije upakovali iste standarde. SDA, Alija,... su samo zamjena za Jugu, Tita,...
A ovi sto pljuju Dautovica a istovremeno slave prosli sistem drugacijih boja - nisu nista bolji.
Dautovic je rezultat bosnjacke pasivnosti zadnjih 20 god gdje se dopustilo da se SDA nametne kao ideologija umjesto da je samo politicka stranka. Dautovica i slicne nadolazece mlade pastuhe ne mozes pobijediti jugonostalgijom, spominjanjem zasluga TIta, multikulturom, Bosanstvom, ..... prost narod ce zbog domace ljevice koja jos pliva u jugosloveskim standardima uvijek izabrati pljuvace toga i poslije placi sto SDA uzima izbore.
Jednostavno treba prevazici ideologije i podobnosti,.. a stranke spustiti na nivo politicke stranke sa mandatom umjesto da su moralna zvijezda vodilja i sl.
narod je stoka. i tako..
- Bloo
- Globalna šefica
#312 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Kako prevazići ideologije kada su one srž bošnjačkog/hrvatskog/srpBskog bića, osnove identifikacije sa stadom?hAZNADAR wrote:
Teško i nemoguće, pogotovo na ovim prostorima gdje se ljudi grčevito drže za konstrukte nacije i nacionalosti kao pijan plota, nespremni da umno prevaziđu nešto što ih sputava stoljećima.
-
hizo ramidovic
#313 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
izdrzi tarike
prava carsiska raja je ustebe
-
sumirprimus
#314 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
tesko da su sdaovci carsija
i ako ima pokoji, poseljace se vrlo brzo...
i ako ima pokoji, poseljace se vrlo brzo...
-
izgubljena dusa
#315 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Sve to stoji. Smanjilo se lajanje, ali je taj retard odradio dio posla i studentima, pored svih problema koje imaju, rjesio pitanje dzume.ultima_palabra wrote:Ma SDA je stranka "u se, na se i poda se". Ovi mladi krilnici glupostima skreću pažnju na sebe, kad se proguraju dovoljno daleko uklopit će se u mainstream. Eno Zahiraga već smanjio lajanje.Naslovnica wrote:I ja bih da ponovim što sam već napisao:GandalfSivi wrote:Mali kurtoncic vec dobi 12 stranica. Da ponovim jos jednom, javne budale treba na ignore, samo mu se lazni rejting dize.
Smjestaj, knjige, nastava, ispitni rokovi, studentska praksa...hebes to
Tako ce i ostali maloumni galamiti, skretati paznju na sebe i postavljati pravila tamo nekog vijeka. Ne bavi se ono ni putevima, ni vodosnabdijevanjem, ni proizvodnjom.... bavi se marginalnim stvarima od kojih nema hljeba.
- JThomas
#316 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
za njih ima.
-
sumirprimus
#317 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
i to bijelogJThomas wrote:za njih ima.
-
izgubljena dusa
#318 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ma znamJThomas wrote:za njih ima.
Ali ako kompletno drustvo ide vertikalno nanize....pa nece to njega mimoici
- Henry Chinaski
#319 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ova taktika će mu sigurno donijeti 200-300 glasova i na sljedećim izborima što je dovoljno za općinsko vijeće, a valjda je to bio i cilj.
Doduše, ovo mu je neko smislio jer mi on ne djeluje kao neki kapacitet za tako kompleksan plan.
Doduše, ovo mu je neko smislio jer mi on ne djeluje kao neki kapacitet za tako kompleksan plan.
-
Škobo Habu
#320 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Teško narodu sa najnovijom generacijom SDA političkih retarda koji smatraju kako je politika Allahova volja.hizo ramidovic wrote:izdrzi tarike
-
sumirprimus
#321 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
pravi pljosko dubravac,a takvi najbolje prodju u polikiti 
-
Škobo Habu
#322 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Da u vrhu SDA misle tako onda ne bi ekspresno demantovali mladog junošu i dodatno pojašnjavali "stanje stvari".Henry Chinaski wrote:Ova taktika će mu sigurno donijeti 200-300 glasova i na sljedećim izborima što je dovoljno za općinsko vijeće, a valjda je to bio i cilj.
Da parafraziram rahmetli Alagića: "Ne diraj Bošnji u Titu ni kad na džumu krene".
-
hAZNADAR
#323 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
To se sve moze i na drugi nacin. Ali je cinjenica da nas multikulturalni vej of lajf nije kao u svijetu vec iskljucivo nastavak bivseg sistema. To se vidi u mnostvu stvari. I dalje su vjernici -primitivni, nacionalno svjesni - sovinisti, seljaci, dosljaci,.. - agresori i otimaci, patrioti - glupani, tolerancija prema nacijama i vjerama na isti nakaradni nacin kao u YU, a tumacenje Bosnjastva koje ne treba previse objasnjavati.sumirprimus wrote:haznadare to nije ideologija,to je vej of lajf. ja jesam bosanac, ja jesam nostalgican, i multikultura je dobra stvar, razlicitost je bogatstvo a ne mana.hAZNADAR wrote:
dokle god jos imamo jugoslovenski pristup politici i mentalni sklop koji ne shvata politiku drugacije od Jugo sablona - imacemo mnogo Dautovica, Zahiragica,....
narod je stoka. i tako..
I naravno da je nas multikulturalni vej of lajf i nase bosanstvo ipak vece zlo od SDA. To se vidi i na izborima. Uspon SDA je samo zahvaljujuci domacoj ljevici koja umjesto da se prilagodi ljevici danasnjice u svijetu - i dalje fura minuli vej of lajf.
Ono sto vidim po nasim gradovima je plac i kuknjava urbane elite koja ocekuje valjda nekog pravednog tutora koji ce im graditi fabrike i pruziti zastitu dok u kladari cekaju posao snova. Ono sto vidim po nasim gradovima je pasivnost urbane elite koja fura vej of lajf dok drugi igraci bar nesto rade.
Ironicno je da jedna SDA sa svim svojim manama ima ipak vise tolerancije nego jugonostalgicari. Cinjenica je da su respekt prema islamu i Bosnjacki identitet u narodu fakte koje niko vise nece moci promijeniti. SDA se populisticki prilagodila tome i uzima izbore. Domaca ljevica pljuje po tome na isti nacin kao ranije - i rezultat je poznat.
-
sumirprimus
#324 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
joj kad cujem patriota ne idem dalje tita mi mrtvog...
ne mogu
ne mogu
-
hAZNADAR
#325 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Govorimo o jugoslovenskoj ideologiji i o jugoslovenskim standardima koji su samo kod Bosnjaka opstali bilo u izvornom ili konvertovanom obliku.Bloo wrote:Kako prevazići ideologije kada su one srž bošnjačkog/hrvatskog/srpBskog bića, osnove identifikacije sa stadom?hAZNADAR wrote:
Teško i nemoguće, pogotovo na ovim prostorima gdje se ljudi grčevito drže za konstrukte nacije i nacionalosti kao pijan plota, nespremni da umno prevaziđu nešto što ih sputava stoljećima.
A usput receno - ta identifikacija sa stadom koja u tvojoj konstrukciji ima negativan ton - je standard u Evropi. Ono sto je skroz normalno kod danasnjih Nijemaca, Engleza,... kod nasih ljevicara se tumaci kao stado.
I dok mi kritikujemo stado, torove,... Dautovic i slicni dobijaju prostor. Pa poslije placemo i trazimo krivca u drugima. Narod danas ima nacionalni identitet, postuje to i vjeru. Ko se tome populisticki ne prilagodi - ima ko hoce.