Nekadasnje Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KENJAC

#301 Re:

Post by KENJAC »

bucika wrote:
d2 wrote:
ROMA75 wrote:taj debeli se zvao boban smjestili ga poslje rata u dom i mahnuli mu stan a tacno je stari mu je bio fora
navodno je njegova bila ona kuca gdje zivi Ganic ispod Indija.
Slobodan Kovacevic,tacno stari mu bio fora,ne znam sigurno,ljekar ili advokat.
Stari mu je bio Blagoje Kovacevic... njegova bista stoji blizu ulaska u bolnicu Kosevo!
muha_sa

#302 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

fina tema :-D
jazuk da potone :D
vozač

#303 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by vozač »

muha_sa wrote:fina tema :-D
jazuk da potone :D
ciba joj šlauf, ako si gdje blizu
muha_sa

#304 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

:lol:
ne smijem :-) u mene mi kobra ce me zajebavat :lol: ima jezika svaki dan da rucam--iovako me handri :lol:
a još djeca :-)

mada mi se drago prisjetit druženja sa Dešom i njegovim burazom i pijanki u kafani "San" :D-konobar Avdo-ako nisam zaboravio :-)
Džuboks u čošku a Vlado Dijak porani i naštanca ga :D --pola dana ide Selma od Dugmeta. :)
jedva cekamo veliki odmor u uciteljskoj--mislim da je tad uciteljska bila--74.godina :-) još nije peta gimnazija il ??????
uh--hajd-da ne duljim :lol:
parkaš

#305 Re:

Post by parkaš »

Como_Sarajevo wrote:Po broju postova se vidi koliko je starije sarajevske raje na x-u :(
Zepelin,Adams,Mapet,Čenga,Skoch,Mandrak,Rock.Meni jedna od dražih "Ciao" :D Eh,stara dobra vremena :(
Sjecas li se ko su bili konobari u Ciao-u?
parkaš

#306 Re:

Post by parkaš »

rabboziji wrote:jedino sto je valjalo je bio klub studenata Stelex,a ono ostalo cisto pederisanje nekakve ufurane raje :lol:
Imas pravo na svoje misljenje......
muha_sa

#307 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

besana wrote:
muha_sa wrote::lol:
ne smijem :-) u mene mi kobra ce me zajebavat :lol: ima jezika svaki dan da rucam--iovako me handri :lol:
a još djeca :-)

mada mi se drago prisjetit druženja sa Dešom i njegovim burazom i pijanki u kafani "San" :D-konobar Avdo-ako nisam zaboravio :-)
Džuboks u čošku a Vlado Dijak porani i naštanca ga :D --pola dana ide Selma od Dugmeta. :)
jedva cekamo veliki odmor u uciteljskoj--mislim da je tad uciteljska bila--74.godina :-) još nije peta gimnazija il ??????
uh--hajd-da ne duljim :lol:
:shock:

bem ti muha, jesi star :lol:
naravno da jesam :-D požutio rodni list a novi mi ne daju :lol:
nego--dobro što sam star vec i omatuhio :lol: evo sve kontam gdje ono bi Zepelin a milion puta sam u njemu bio :-)
jebo me caca senilna :lol:
parkaš

#308 Re:

Post by parkaš »

Ah, to su bili dani... :-) :-) :-)[/quote]

Eh krhko je znanje ... :D ...Cuj generacija? Ko da se to ne primjeti i bez ovih mjesta ... A jel se sjecate basti ljeti ispred Beograda i Pozorista ... Harleqin i Lorens ... pa Clou ... svasta mi nesto pada na pamet ... :D[/quote]

Eh stara dobra ˝posta˝, radio konobar star 150 godina, mi ga zvali Jeremija. Narucis kafu i vodu on nakon sat donese kafu i dvije loze. Nije nama loza Jeremija, a on ce nema veze popice se, i salije obadvije a vodu naravno nikad ne donese. Bio je tu i legendarni cigan zvani NEBOJSE JARANE NEBOJSE ohahaha kad se sjetim ludila.... :D
muha_sa

#309 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

parkaš--reci Muhi gdje ono zepelin bi :? :-) slomih se kontajuci a nikako da skontam :-) :D
parkaš

#310 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by parkaš »

muha_sa wrote:parkaš--reci Muhi gdje ono zepelin bi :? :-) slomih se kontajuci a nikako da skontam :-) :D
Jebi ga druze, tamo nisam izlazio pa i ne znam lokaciju.
Jesi ti radio u Bosni nekad?
GaRGa

#311 Re:

Post by GaRGa »

skojotovski wrote:
m_myers wrote:
ploska wrote:Ma pekare kod Aise na Bistriku i kod Muharemage na Carsiji su bile najbolje...Pipo,Celo i Radomir,pa burazeri Toskici,rahmetli Karaman Sanel,pa Dzeno s Bistrika,Zuba Damir,pa debeli Ado ,pa mali Neno rahmetli iz Mjedenice,ma joj i mnogo ,mnogo njih samo kad se sjetim :D sve dobri momci..
Pipica je koliko sam ja cuo otišao u Zg početkom rata, a poslije dalje. Radomira se pravo dobro sjecam, kuhali smo nešto protiv njih nekada prije rata (ona raja na raju). Toskić Vedo (imao problema sa gudrom, ali se skinuo,hvala Bogu) i Sedad su tu u Sa, a najstariji Rifko rahmetli poginuo u saobracajki u Italiji. Ja išao u razred sa Harisom, bratom Sanela Karamana (njega ubi onaj mali u staklenom gradu u ratu), debeli Ado Mešak radi u Hitnoj pomoći, Dženo Buza nedavno umro od overa, a ti me sada nakon dugo,dugo vremena pdosjeta na rahmetli Nenu.
Pipica je tu vidjam ga zivi gdje je i prij rata pored suda.

kako su se zvala ona dva vucijaka od Nene Cote ? na vrh mi jezika al nemogu da se sjeti
muha_sa

#312 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

parkaš wrote:
muha_sa wrote:parkaš--reci Muhi gdje ono zepelin bi :? :-) slomih se kontajuci a nikako da skontam :-) :D
nisam---ja sam samo s rajom tutnjo dok me ova kobra nije šcepala :D
HAVANA

#313 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
parkaš wrote:
nisam---ja sam samo s rajom tutnjo dok me ova kobra nije šcepala :D

Hajvanu zar nije zepelin pored tebe u neboderu smedjem :D :lol:
Sad si me zbunio,jel to bi zepelin :? :-)
HAVANA

#314 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by HAVANA »

besana wrote:A shto li se ja muhi smijem, kada sam ja izlazila u Estradu (shminka 8) :roll: ), Picadily :skoljka: , Rupa (Muzicka shkola), Bambus (dje no bi Bambus?) Kishobran (eki kishobran :lol: ) , BB, Sloga ... :skoljka: Parkusah (odatle se pocne), a prvi izlazak mi je bio u Mappet (joj dozivljaja, do 10 PM ostala :lol: ) :lol: :lol: :lol: :lol:

Nego, moj rodni list je pozelenio, ne znam kako :skoljka: :lol:

E moram te znat da hebe rak raka :D
s_bjelava

#315 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by s_bjelava »

Evo jos jednog sto "dugo" pamti :-)
Ja sam poceo izlaziti u Bonus na Bjelavama, poslije Roman, opet na Bjelavama, hebi ga najblize bilo. :D
Bonus, vlasnik Dzemo, velika supchina i pametnica, sve ti on zna i svakom loncu poklopac. Imao je dobru kafanu, krasnu bastu sa bilijarom, dobre koke dolazile, vecinom iz Medicinske skole.
Kasnije smo se prebacili u Dugu, tadasnja Hajduk Veljkova ulica, prvo bila bosanska kafana, caj, sok, kafa....
Drzala dva brata, Dino i Mugdim Tuzlak, otac im r. Atif ponekad dodji da pomogne.
Uh, sta sam dana tamo proveo, lijepih uspomena nosim na taj period mog zivota.
Za Olimpijadu dodjose naki Talijani, mi im pjevali njihove pjesme i folirali da je jedan od nas perspektivni fudbaler o kojem ce svijet da prica. Nesto k'o haman Dzeko sada, samo u ilegali.
Disko Bosna, kod Katedrale bila je popularno mjesto u moj vakat, kad je Mustafa otvorio SOS onda smo isli tamo, poslije Golemac otvori Mlijecni restoran pa onda malo kod njega na tople sendvice.
Umalo da zaboravim KOGO kojeg otvori jedan krkan sa Sokoca, umalo da Pape predje u Dinamo jer mu nisu dali tu lokaciju.
Garant sam nesto zaboravio, davno je to bilo pa cu se javiti cim se sjetim.
SOMA

#316 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by SOMA »

besana wrote:A shto li se ja muhi smijem, kada sam ja izlazila u Estradu (shminka 8) :roll: ), Picadily :skoljka: , Rupa (Muzicka shkola), Bambus (dje no bi Bambus?) Kishobran (eki kishobran :lol: ) , BB, Sloga ... :skoljka: Parkusah (odatle se pocne), a prvi izlazak mi je bio u Mappet (joj dozivljaja, do 10 PM ostala :lol: ) :lol: :lol: :lol: :lol:

Nego, moj rodni list je pozelenio, ne znam kako :skoljka: :lol:
Bambus je bio preko puta Egipta :D
sarlo

#317 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by sarlo »

Chvila 2 neboder, samo neznam da li je to onaj istureni dio kao pod nadstresnicom (k'o granap) ili...
Nadstresnica? Nesto tako istureno je bilo prije 15 godina tu.
jackamil

#318 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by jackamil »

onda je bilo popularno tuborg pivo iz onih "ravnih" boca. prvo sam popio u "AS"-u na bistriku i jednom caffeu na kovacima, tamo gdje je danas novi hotel, kod islamske zajednice za mrtve, zaboravih naziv, neki italijanski bio.
islo se tada u mapet, kod cenge (najkasnije radio), u teatar, mod, onaj mali caffe kod galerije paleta i gonga (sindrom "muha" :D ).

dedan i ostali su mnogo kasnije otvarani.
muha_sa

#319 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
muha_sa wrote: nisam---ja sam samo s rajom tutnjo dok me ova kobra nije šcepala :D

Hajvanu zar nije zepelin pored tebe u neboderu smedjem :D :lol:
Sad si me zbunio,jel to bi zepelin :? :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mrš :lol: jašta vec kod mene jebo me on :lol: :lol:
jebo senilnog Muhu- :-)
muha_sa

#320 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

sarlo wrote:
Chvila 2 neboder, samo neznam da li je to onaj istureni dio kao pod nadstresnicom (k'o granap) ili...
Nadstresnica? Nesto tako istureno je bilo prije 15 godina tu.
100.metara mi od sadašnjeg mjesta življenja :lol:
muha_sa

#321 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

besana wrote:A Stelex? :shock: :lol:
Ja hashishara tamo, a ja shminker bila :run: odvedoshe me na foru jednom :lol:
Ova omladina danas se i ne djeli, svi isti, svi shminkeri :roll: :D

Heeej, a Trasa? Jbt, svi plesali ko jedan, one neke kaubojske korake, sjecate li iko? :skoljka:
šta Stelex :-) mala u Stelex dolazila--kakvi ba hašišari :? :D ja visio u njem a nisam hašišar :lol:
muha_sa

#322 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

u moj vakat bilo je malo hašišara :D najpoznatiji medju njima je bio Dragan hašišar--nema ko ga nije znao--ko kad je prepoznatljiv bio :lol:
sjedimo na čaršiji kod Ote--ja slinav i one BENIL kapi imo--stalno onu bocicu vrtio po stolu :-) spala naljepnica---dodje Dragan-sjede i kroz par minuta pita me--šta ti je to :? :? ja ko iz topa-španska mušica :lol: (tad sam prvi put u životu cuo za nekakvu špansku mušicu)--Dragan ce meni--daj mi majke ti--veceras neki dernek pa da imam :D dadnem mu je--jebo benil kapi :lol:
prošlo neko vrijeme i mi se sretnemo---kaže on meni--jooojjj,jest dobro ono-curama uvalio-one poludile :lol: imaš li još :lol:
sarlo

#323 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by sarlo »

muha_sa wrote:
besana wrote:A Stelex? :shock: :lol:
Ja hashishara tamo, a ja shminker bila :run: odvedoshe me na foru jednom :lol:
Ova omladina danas se i ne djeli, svi isti, svi shminkeri :roll: :D

Heeej, a Trasa? Jbt, svi plesali ko jedan, one neke kaubojske korake, sjecate li iko? :skoljka:
šta Stelex :-) mala u Stelex dolazila--kakvi ba hašišari :? :D ja visio u njem a nisam hašišar :lol:
Oko one bine u vrhu je smrdilo na svasta-nesta stalno. I ispod u onim rusevinama nad kojim je lebdio Stelex.
HAVANA

#324 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:u moj vakat bilo je malo hašišara :D najpoznatiji medju njima je bio Dragan hašišar--nema ko ga nije znao--ko kad je prepoznatljiv bio :lol:
sjedimo na čaršiji kod Ote--ja slinav i one BENIL kapi imo--stalno onu bocicu vrtio po stolu :-) spala naljepnica---dodje Dragan-sjede i kroz par minuta pita me--šta ti je to :? :? ja ko iz topa-španska mušica :lol: (tad sam prvi put u životu cuo za nekakvu špansku mušicu)--Dragan ce meni--daj mi majke ti--veceras neki dernek pa da imam :D dadnem mu je--jebo benil kapi :lol:
prošlo neko vrijeme i mi se sretnemo---kaže on meni--jooojjj,jest dobro ono-curama uvalio-one poludile :lol: imaš li još :lol:

:lol: Koji dragan...roker?

:( http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 40&start=0
muha_sa

#325 Re: Nekadasnje Sarajevo

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
muha_sa wrote:u moj vakat bilo je malo hašišara :D najpoznatiji medju njima je bio Dragan hašišar--nema ko ga nije znao--ko kad je prepoznatljiv bio :lol:

:lol: Koji dragan...roker?

:( http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 40&start=0
jašta prijatelju :(

.---i na toj temi sam piso o toj maloj prevari :D s benil kapima :D
Post Reply