Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#301 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by sumirprimus »

mazi zenu eboga ti...
ako da :lol:
Alfons Kauders

#302 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by Alfons Kauders »

Hendrix wrote:
Alfons Kauders wrote: Ama ne ocekuju! Daj ba covjece... Pa jel fakat mislis da mi ovdje pricamo o djeci od 18 mjeseci ili 2 godine?!

"ljudi spominju kako dijete jede hranu i baca, kako uzima tudje soljice i slicno, bali okolo...ko to radi? Pa djeca od 2-3 godine naravno"

Ne, kada to radi dijete od dvije godine, to je sasvim normalno... Jer je dijete... od dvije godine... i jer ne zna i ne moze znati bolje.

Ali kada to isto radi dijete od pet ili vise godina, e onda imamo problem koji je zapravo tema ove diskusije. :D
Pokretac teme je napisao...
Zovu me prijatelji da im objasnim nešto o poslu koji su preuzeli. Dakle, ja sam njima potreban, i dajem im besplatan savjet o veoma ozbiljnoj stvari. Na Skajpu umjesto da pričam s njima, sve vrijeme je u kadru njihova jednoipogodišnja kćerka. Ona se igra s ajpedom, ona određuje kad ćemo pričati i koliko ćemo pričati, te ona guguće kad joj se prohtije.
Tako da ono o cemu ja pricam je vidljivo i tu, ljudi kontaju da se dijete od 1.5 godinu moze odgajati i uredjivati kao ono od 7 ili vise.
Pa covjek ne pise da ocekuje da ce jednoipogodisnje dijete pored mirno sjediti i citati novine, vec to navodi kao primjer gdje je majka ispala nekulturna. Dijete je u tom primjeru sporedno i ne vidim da iko ocekuje od beba da se ponasaju kao odrasli. Halo covjece, beba od 18 mjeseci, WTF?!

Mislim, fakat fulate poentu ljudi... Bez uvrede, ali takvi "argumenti" su mi za kurac i jednostavno ne vidim da ista dokazuju... Cijela tema je o roditeljima, ne djeci, i narocito ne bebama od 18 mjeseci.

Uz duzno postovanje prema roditeljima, mi koji nemamo djecu nismo djecomrsci i neotesani debili koji misle da se dijete od 18 mjeseci moze "vaspitati" ... Iskreno, taj stav je prilicno uvredljiv i omalovazavajuci. Ispada da neko mora dobiti dijete da bi skonto kako se jednoipogodisnja curica ne moze nauciti da radi razlomke i mirno cita bajke nekoliko sati dnevno.

E pa ne mora. Dovoljno je da ide u osnovnu skolu i ima IQ oko 100 da bi skonto da dijete od 18 mjeseci ne mozes nauciti skoro nicemu, kamoli redu.
VladaFBiH

#303 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by VladaFBiH »

Radio Sarajevo wrote:
VladaFBiH wrote:upravo je to to - ljudi pretjeruju i prave od djece debile... voze djecu na drugi kraj grada da idu u "elitnu" školu a to što su dijete zakinuli za raju i prijatelje iz djetinjstva koje stićeš poslije nastave i kad odete u park kada se završi zadaća... ja ostajao sam kući sa 7 godina a danas djecu ne puštaju ni sa 10-12 i na žalost ta djeca su zaista postala nesposobna da ostanu sama i da se brinu za sebe... vrlo dobro znam kako me gledaju jer u parku pustim dijete da padne i udari - sve je to dio odrastanja i mene neće uvjek biti da mu "guzicu" čuvam... mada je problem što je ovdje pokretać teme mislio na nešto drugo...
A na šta sam mislio, Tita ti, prosvijetli me?
ne znam na šta si mislio ali znam šta si napisao i kad pročitao šta si napisao možda bi skontao i vidio bi da spominješ dijete od godinu i pol gdje kažeš "te ona guguće kad joj se prohtije"... istina ovaj četverogodišnjak kojeg spominješ je već dobro "zglajzo" ali ništa što se ne da popraviti ako su roditelji normalni s tim da ne zaboraviš da neka djeca postaju "razumna" tek oko pete godine...
Pa onda ide najveći biser od svih "Ljudi se potpuno prilagode djetetu, i prema njemu/njoj ravnaju bukvalno sve, i kad se mogu vidjeti s prijateljima, i gdje će ljetovati, i šta će dijete jesti itd. " - pa neće ove stvari tebi prilagođavati (moraju djetetu barem prvih 3-4-5 godina) i valjda ti je sad jasno što se roditelji ne druže prije nego što im djeca dođu do škole :)
Uglavnom na osnovu tvog teksta vidi se da ti sjećanja sežu od mjesec dva poslije rođenja i da si bio divna i razumna beba, slušao starije, naučio pričati sa 3 mjeseca i onda odrastao u velikog gospodina a u međuvremenu svirao i klavir - na žalost ne ide to baš tako.
Da ne bude zabune - roditelj sam i nerviraju me najpametniji "roditelji" koji svojoj djeci sve puštaju i tako dobijamo generaciju malih poluidiota sve ali me još više nervira kada neko od 1-2-3-4 godišnjaka očekuje da bude drvena marija
Last edited by VladaFBiH on 23/05/2017 09:03, edited 2 times in total.
HAVANA

#304 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by HAVANA »

sumirprimus wrote:mazi zenu eboga ti...
To su drugi nagoni,koji se podrazumijevaju. :lol: Da hoce zatrudnit. :D
sumirprimus

#305 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by sumirprimus »

pravda za samce...
:D
sumirprimus

#306 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by sumirprimus »

HAVANA wrote:
sumirprimus wrote:mazi zenu eboga ti...
To su drugi nagoni,koji se podrazumijevaju. :lol: Da hoce zatrudnit. :D
pa dodje samac na sijelo,a ona zahrce u 8 i 20 :lol:
a djete salta kanala i uzjeba mezu :lol:
bem im misa jesu nekulturni i zena i djeca...
mmm mazimo se maco :lol:
HAVANA

#307 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by HAVANA »

Sad nesta kontam.Najljepsi i najmirniji period u zivotu mi je bio kad je prva bila stara godinu dana.Ja nezaposlen a zena radila.Cuvo,presvlacio,uspavljivo...Ja rahatluka braco mila.
Thorgerson

#308 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by Thorgerson »

Radio Sarajevo wrote:4. Ljudi se potpuno prilagode djetetu, i prema njemu/njoj ravnaju bukvalno sve, i kad se mogu vidjeti s prijateljima, i gdje će ljetovati, i šta će dijete jesti itd. Čim djeca zaplaču, dobiju ono što žele. Pored svega toga, pojavljuje se idiotski koncept školstva, nazvan Montesori, gdje dijete uči samo ono što voli. Neko želi da me ubijedi da dijete od sedam godina zna šta voli, iako ja nisam znao ni sa 20.
Ti ces onda jelde kad budes imao dijete prilagodjavati se svojim prijateljima. :D Ono tipa, reci ces djetetu, alo ba mali necemo u kafe sa igraonom, nego idemo u kafanu. Ima da sjedis mirno 3h da ja popijem koju sa jaranima.

Ili kad ti dijete zacmizdri zbog necega, puknuces mu samarcinu ili ces mu fino reci sine ne moze to, ono ce reci dobro tata izvini sto sam plakao. :lol:

Mislim, ne kontam te jarane, prema cemu ces pojedine stvari ravnati nego prema djetetu. Vjeruj mi, ako mislis imati dijete, morat ces mnoge stvari u zivotu promjeniti. A nemoj misliti da ces nekad biti spreman na to, pa razmisljati na nacin, neka kad budem spreman. Vjeruj mi, neces nikada biti spreman.

A ovom konceptu skolovanja ipak ne bih. Jesi ti mozda pedagog po profesiji pa si upoznat sa tim stvarima? Pogledaj malo koncept skolstva na zapadu pa ce ti biti neke stvari jasnije, narocito u Skandinaviji, koja ima ubjedljivo najbolji obrazovni sistem na svijetu. Oni vec dijete od 5 godina gledaju kao individuu. Samo kod nas imas i dalje debilni koncept komunistickog obrazovanja. Gdje svi uce sve, a niko nista ne zna. :roll:
Alfons Kauders

#309 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by Alfons Kauders »

HAVANA wrote:Sad nesta kontam.Najljepsi i najmirniji period u zivotu mi je bio kad je prva bila stara godinu dana.Ja nezaposlen a zena radila.Cuvo,presvlacio,uspavljivo...Ja rahatluka braco mila.
Dobro, kad bi ja mogao ne raditi... Daj dvoje odma :D Inace bi mi bilo dosadno :D
Alfons Kauders

#310 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by Alfons Kauders »

Thorgerson wrote:
Radio Sarajevo wrote:4. Ljudi se potpuno prilagode djetetu, i prema njemu/njoj ravnaju bukvalno sve, i kad se mogu vidjeti s prijateljima, i gdje će ljetovati, i šta će dijete jesti itd. Čim djeca zaplaču, dobiju ono što žele. Pored svega toga, pojavljuje se idiotski koncept školstva, nazvan Montesori, gdje dijete uči samo ono što voli. Neko želi da me ubijedi da dijete od sedam godina zna šta voli, iako ja nisam znao ni sa 20.
Ti ces onda jelde kad budes imao dijete prilagodjavati se svojim prijateljima. :D Ono tipa, reci ces djetetu, alo ba mali necemo u kafe sa igraonom, nego idemo u kafanu. Ima da sjedis mirno 3h da ja popijem koju sa jaranima.

Ili kad ti dijete zacmizdri zbog necega, puknuces mu samarcinu ili ces mu fino reci sine ne moze to, ono ce reci dobro tata izvini sto sam plakao. :lol:

Mislim, ne kontam te jarane, prema cemu ces pojedine stvari ravnati nego prema djetetu. Vjeruj mi, ako mislis imati dijete, morat ces mnoge stvari u zivotu promjeniti. A nemoj misliti da ces nekad biti spreman na to, pa razmisljati na nacin, neka kad budem spreman. Vjeruj mi, neces nikada biti spreman.

A ovom konceptu skolovanja ipak ne bih. Jesi ti mozda pedagog po profesiji pa si upoznat sa tim stvarima? Pogledaj malo koncept skolstva na zapadu pa ce ti biti neke stvari jasnije, narocito u Skandinaviji, koja ima ubjedljivo najbolji obrazovni sistem na svijetu. Oni vec dijete od 5 godina gledaju kao individuu. Samo kod nas imas i dalje debilni koncept komunistickog obrazovanja. Gdje svi uce sve, a niko nista ne zna. :roll:
A ovi kod nas haman nisu skontali razliku od djeteta od 5 godina i bebe od 18 mjeseci.

I onda se cude sto im dijete sa 18 godina ne zna preci ulicu bez da ga satare tramvaj...

I sto sa 28 nema posao, fakultet, niti zna ista raditi...

Pa im je sasvim normalno kada s 38 zivi u kuci s mamom - da mati pazi na propuh, pere carape i daje lovu za kladionicu.
sumirprimus

#311 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by sumirprimus »

jebte ti alfons ko da si rasto u getu :lol:
HAVANA

#312 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by HAVANA »

Alfons Kauders wrote:
HAVANA wrote:Sad nesta kontam.Najljepsi i najmirniji period u zivotu mi je bio kad je prva bila stara godinu dana.Ja nezaposlen a zena radila.Cuvo,presvlacio,uspavljivo...Ja rahatluka braco mila.
Dobro, kad bi ja mogao ne raditi... Daj dvoje odma :D Inace bi mi bilo dosadno :D
:D Onog trenutka kad ti preuzmes kormilo i ubijedis sebe da moras stvoriti sve,svima...posiopu si ga. :lol: Al ima i to svoje cari.
Haris.ba

#313 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by Haris.ba »

Podržavam roditelje koji od debila prave djecu.

Čisto ono radi olakšavanja mom djetetu. :D
sumirprimus

#314 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by sumirprimus »

ma ja uvijek drugi od svojih prave razmazenke, al smo zato mi savrseni roditelji...
klasika... :D
Alfons Kauders

#315 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:Podržavam roditelje koji od debila prave djecu.

Čisto ono radi olakšavanja mom djetetu. :D

:thumbup:

E ovo je recimo originalan stav koji razumijem.
Alfons Kauders

#316 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by Alfons Kauders »

HAVANA wrote::D Onog trenutka kad ti preuzmes kormilo i ubijedis sebe da moras stvoriti sve,svima...posiopu si ga. :lol: Al ima i to svoje cari.
A jebiga, ja sam se to ubijedio, a nisam ni zasnovao porodicu... :lol:
Haris.ba

#317 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by Haris.ba »

sumirprimus wrote:ma ja uvijek drugi od svojih prave razmazenke, al smo zato mi savrseni roditelji...
klasika... :D
Čitati pažljivije. :run:
muha_sa

#318 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by muha_sa »

dokle ste :?
zforumas

#319 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by zforumas »

muha_sa wrote:dokle ste :?
Havana mazi Pujdu
muha_sa

#320 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by muha_sa »

zforumas wrote:
Havana mazi Pujdu
umjesto da ga razbije--taman se hanumi primakne pujdo ga za nogu šcepa :-)
zforumas

#321 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by zforumas »

muha_sa wrote:
zforumas wrote:
Havana mazi Pujdu
umjesto da ga razbije--taman se hanumi primakne pujdo ga za nogu šcepa :-)
Pujdo znaci ima kontraceptivnu ulogu :lol:
JaneEyre

#322 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by JaneEyre »

Potpuno se slažem sa postavljačem teme...a uzrok takvih stvari je (neko je to već ranije pomeno, al evo da i ja ponovim :)) ...moderno roditeljstvo. Čini mi se da su današnja djeca su ne nešto što si želio...već nešto što ti je došlo zato što tako treba, što je red, da ne budeš ona Šta-će-svijet-reć-žena-preko-30-koja-nema-djecu ...i kod nekih valjda što je to in, kao neki modni dodatak.

Nažalost, jedna od takvih primjera imam i u svojoj porodici a radi se o maloj od brata. Kako i moji roditelji mene i njega nisu odgajali na način da smo bili centar svijeta...otprilike često kad nam dodju u goste imam dojam da smo okaratkerisani kao zla familija koja ne voli puno malu jer ne skače na svaki njen mig. Sad joj je četiri godine na dobro zdravlje...a jedna od boljih scena mi je bila kad je buraz došao u goste a curica mu je tad imala par mjeseci...i pitamo ga mi gdje je ona, kako je...i onda je on počeo pričati o tome kako nije mogao doci s njom jer je nervozna jer joj ispadaju zubi...i onda je uslijedila njegova prica od SAT vremena o njenim zubima...Poslije kad je otisao moj otac je zbunjeno prozborio mami: jbt...ja u tom njihovom uzrastu nisam znao ni da imaju zube... :lol: :lol: :lol:
darius_maximus

#323 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by darius_maximus »

Alfons Kauders wrote:Ja zaista ne kontam zasto se ovdje navode primjeri beba od 19 mjeseci ili 2 godine, kada pricamo o roditeljima i lose odgojenoj djeci. Pa ko to ocekuje od dvogodisnjaka da bude "odgojen" i miran?! Volio bih upoznati njegovog dilera, moze na PP.

Jednostavno... Fulate cijeli fudbal.

Niko normalan nece ocekivati od djeteta od godinu i kusur da se "ponasa" i fakat mi nije jasno kakav je to argument, jer to nema blage veze s roditeljima i odgojem, vec s cinjenicom da se fakticki radi o BEBAMA - ne o djeci predskolskog ili skolskog uzrasta. Jel vi fakat mislite da s druge strane diskusije imate neke psihopate koji mrze djecu i koji su toliko nenormalni da od dvogodisnjeg djeteta ocekuju da stoji u stavu mirno? Onda je red da vas pitam da li ste normalni i koji vam je kurac?

Bebe nisu tema i tacka. Tema su roditelji koji djecu od 7 godina odgoje da se ponasaju kao djeca od 3 godine. Ako nekom roditelju nije jasno da dijete od godinu i po ili dvije godine ne moze nauciti skoro nista, za razliku od djeteta od pet ili sest godina, nisam siguran da me zanima misljenje takvih strucnjaka. Zapravo, vise me zanima kako im neko nije oduzeo djecu, jer se ocito u te stvari kontaju koliko i ja u uzgoj pastrmke. Ja nemam ribnjak, a takvi "roditelji" zaista ne bi trebali imati djecu - cisto da nam ucine uslugu i ne sire svoj idiotski DNK.
Cini mi se da me se indirektno proziva ovdje, pa cu kratko objasniti.
Navodim zato sto se dijete odgaja i sa godinu i sa dvije, da bi se sa pet kao znalo ponasati.
Navodim zato sto i moje dijete s 19 mjeseci poprijeko gledaju kada se ne ponasa u skladu sa "socijalnim normama" i kada pocne, recimo, plakati kad sjednemo popiti kafu, itd.
Generalno mi se cini da je drustvo malo netolerantno, pored pritiska od djeteta i sta ces tu zajebati, imas stalno ljude koji sve bolje znaju i oni bi to i oni bi ovo, kao da se radi o Tamagochiju, a ne o zivom bicu.

Generalno, dijete od godinu i po moze svasta nauciti, zadivio bi se koliko konta sve.
Ne zna reci, ali zna razumjeti, kada mu je do toga da razumije.
Ja nisam vidio u svojoj okolini ljude koji se ponasaju kako vi opisujete.
Dijete od 5-7 godina kada pocne negdje fursati obicno ga brzo usutkaju, obicno se igra negdje sa strane, itd.

Da li ima debilnih nacina odgoja, ima, kao i u svemu.
Ali, mislim da se malo previse generalizuje i ovo je u skladu s pricom da su ljudi danas "meksi", da se prije bolje odgajalo, itd.
Kao da su prije sva djeca sa 7 godina znala vec sama loviti jelene po sumi i praviti kuce od gline da se sakriju od vremenskih nepogoda.
Malo se pretjeruje u oba tabora (ja se ne slazem s antivaxerima, na primjer), ali je generalizovanje bas problem.

Neko dijete ce biti vatra, neko neposlusno, neko ce uletiti u intervju uzivo na BBC-u, Boze moj.
Sto kazu, sta sam ja sve radio kao dijete, danas bi mi tablete davali i proglasili delinkventom.
JaneEyre

#324 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by JaneEyre »

JaneEyre wrote:Potpuno se slažem sa postavljačem teme...a uzrok takvih stvari je (neko je to već ranije pomeno, al evo da i ja ponovim :)) ...moderno roditeljstvo. Čini mi se da su današnja djeca su ne nešto što si želio...već nešto što ti je došlo zato što tako treba, što je red, da ne budeš ona Šta-će-svijet-reć-žena-preko-30-koja-nema-djecu ...i kod nekih valjda što je to in, kao neki modni dodatak.

Nažalost, jedna od takvih primjera imam i u svojoj porodici a radi se o maloj od brata. Kako i mene i njega roditelji nisu odgajali na način da smo bili centar svijeta...otprilike često kad nam dodju u goste imam dojam da smo okaratkerisani kao zla familija koja ne voli puno malu jer ne skače na svaki njen mig. Sad joj je četiri godine na dobro zdravlje...a jedna od boljih scena mi je bila kad je buraz došao u goste a curica mu je tad imala par mjeseci...i pitamo ga mi gdje je ona, kako je...i onda je on počeo pričati o tome kako nije mogao doci s njom jer je nervozna jer joj ispadaju zubi...i onda je uslijedila njegova prica od SAT vremena o njenim zubima...Poslije kad je otisao moj otac je zbunjeno prozborio mami: jbt...ja u tom njihovom uzrastu nisam znao ni da imaju zube... :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#325 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...

Post by Alfons Kauders »

darius_maximus wrote:
Alfons Kauders wrote:Ja zaista ne kontam zasto se ovdje navode primjeri beba od 19 mjeseci ili 2 godine, kada pricamo o roditeljima i lose odgojenoj djeci. Pa ko to ocekuje od dvogodisnjaka da bude "odgojen" i miran?! Volio bih upoznati njegovog dilera, moze na PP.

Jednostavno... Fulate cijeli fudbal.

Niko normalan nece ocekivati od djeteta od godinu i kusur da se "ponasa" i fakat mi nije jasno kakav je to argument, jer to nema blage veze s roditeljima i odgojem, vec s cinjenicom da se fakticki radi o BEBAMA - ne o djeci predskolskog ili skolskog uzrasta. Jel vi fakat mislite da s druge strane diskusije imate neke psihopate koji mrze djecu i koji su toliko nenormalni da od dvogodisnjeg djeteta ocekuju da stoji u stavu mirno? Onda je red da vas pitam da li ste normalni i koji vam je kurac?

Bebe nisu tema i tacka. Tema su roditelji koji djecu od 7 godina odgoje da se ponasaju kao djeca od 3 godine. Ako nekom roditelju nije jasno da dijete od godinu i po ili dvije godine ne moze nauciti skoro nista, za razliku od djeteta od pet ili sest godina, nisam siguran da me zanima misljenje takvih strucnjaka. Zapravo, vise me zanima kako im neko nije oduzeo djecu, jer se ocito u te stvari kontaju koliko i ja u uzgoj pastrmke. Ja nemam ribnjak, a takvi "roditelji" zaista ne bi trebali imati djecu - cisto da nam ucine uslugu i ne sire svoj idiotski DNK.
Cini mi se da me se indirektno proziva ovdje, pa cu kratko objasniti.
Navodim zato sto se dijete odgaja i sa godinu i sa dvije, da bi se sa pet kao znalo ponasati.
Navodim zato sto i moje dijete s 19 mjeseci poprijeko gledaju kada se ne ponasa u skladu sa "socijalnim normama" i kada pocne, recimo, plakati kad sjednemo popiti kafu, itd.
Generalno mi se cini da je drustvo malo netolerantno, pored pritiska od djeteta i sta ces tu zajebati, imas stalno ljude koji sve bolje znaju i oni bi to i oni bi ovo, kao da se radi o Tamagochiju, a ne o zivom bicu.

Generalno, dijete od godinu i po moze svasta nauciti, zadivio bi se koliko konta sve.
Ne zna reci, ali zna razumjeti, kada mu je do toga da razumije.
Ja nisam vidio u svojoj okolini ljude koji se ponasaju kako vi opisujete.
Dijete od 5-7 godina kada pocne negdje fursati obicno ga brzo usutkaju, obicno se igra negdje sa strane, itd.

Da li ima debilnih nacina odgoja, ima, kao i u svemu.
Ali, mislim da se malo previse generalizuje i ovo je u skladu s pricom da su ljudi danas "meksi", da se prije bolje odgajalo, itd.
Kao da su prije sva djeca sa 7 godina znala vec sama loviti jelene po sumi i praviti kuce od gline da se sakriju od vremenskih nepogoda.
Malo se pretjeruje u oba tabora (ja se ne slazem s antivaxerima, na primjer), ali je generalizovanje bas problem.

Neko dijete ce biti vatra, neko neposlusno, neko ce uletiti u intervju uzivo na BBC-u, Boze moj.
Sto kazu, sta sam ja sve radio kao dijete, danas bi mi tablete davali i proglasili delinkventom.
Indirektno tebe i jos masu ljudi koji su davali slicne primjere.

Tacno je da dijete sa 18 mjeseci moze nesto nauciti, to je takodjer cinjenica koja je poznata i nama koji nemamo djecu. Ja sam rekao da se dijete od 18 mjeseci ne moze vaspitati kao starije dijete, i ostajem pri tome.

Jednostavno mi nije jasno da raja moze porediti beeb od 18 mjeseci i djecu od 5 ili vise godina. Ali eto, nisam roditelj, pa haman ne kontam. Moderni roditelj izgleda istim ocima gledaju dijete od 18 mjeseci, 5 ili 10 godina, a mene je pregazilo vrijeme.

Evo onda dodatno pitanje za moderne roditelje. Ako su djeca od 5-7 godina zapravo bebe koje treba tretirati kao da im je godina i po... Da li ih treba i dojiti?
Post Reply