Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Niemand wrote:Kad smo kod tog bacanja hrane, ima ljudi sto to bas paze i na silu ce ako treba jesti samo da se ne baci. Al vremena su se promijenila na gore, nazalost. Ja svu hranu sto ostane odvojim u jednu kesu i kraj kontejnera imamo nekoliko eksera zakacenih il ostavim pored. Nisam jedina, ljudi svaki dan ostavljaju a drugi ljudi svaki dan dolaze po hranu. Odvojite hranu od smeca, nece propasti, toliko naroda rovi kontejnere il te doceka ispred i uzme kesu.
Eno na Alpasinom osvanula mjesta za ostavljanje hrane i odjece, kome je viska za onog koji nema.
Niemand wrote:Kad smo kod tog bacanja hrane, ima ljudi sto to bas paze i na silu ce ako treba jesti samo da se ne baci. Al vremena su se promijenila na gore, nazalost. Ja svu hranu sto ostane odvojim u jednu kesu i kraj kontejnera imamo nekoliko eksera zakacenih il ostavim pored. Nisam jedina, ljudi svaki dan ostavljaju a drugi ljudi svaki dan dolaze po hranu. Odvojite hranu od smeca, nece propasti, toliko naroda rovi kontejnere il te doceka ispred i uzme kesu.
mozda je jos bolja ideja imati obiljeznu lokaciju za ostavljanje suvisne hrane
iz Mostara wrote:
Ne čitaš nisam to naručio, već kupim jagnje svako 2 mjeseca 12-15 kila i zamrznem a ono uslikano je iz lokalne pekare, dam pekaru 10 maraka on to sve napravi i donese i pride pekarka još salatu od mlada zelenog luka i vruća lepina
da je to forumasihca uradila poput tebe, bilo bi problema na temi
Eto dala si ideju forumašicama, odnesi meso i krompira u lokalnu pekaru sve te dođe 10 maraka
tebi se trebaju zahvaliti
nisma znala da je OK donositi hranu na pecenje u pekaru
wewa wrote:
Eno na Alpasinom osvanula mjesta za ostavljanje hrane i odjece, kome je viska za onog koji nema.
AP, perjanica humanosti
Ja cesto znam i u kontejner kad tako sta imam od tih stvari, romi to zacas pokupe. Uvijek se dvoumim jel odnijeti negdje il u kontejner, a onda skontam oni to prodaju, bar ne prose, ne kradu, vec pokusavaju nesto zaraditi na posten nacin a to Bgm nije lagan posao. Ako ce im pomoci, halal bilo. Mozda grijesim, naravno, sta ja znam sta ko radi, al u svakom slucaju, dosla su takva vremena da nista ne propadne taman i da, kako mi to kazemo, bacis u smece.
Niemand wrote:Ako sam dobro shvatila, ti kupis janje, iskomadas ga i zaledis, a onda odneses pekaru komad kad ti se jede da ti on to spremi u.. tepsiji?
Izvini, a sto jednostavno ne odes nedje dje se okrece janje, uzmes kolko hoces i kraj price?
Ne kontam.
Zato što uzimam jagnje od provjerenih ljudi tj meso koje valja, mesar mi pokaže jagnje ja klimnem glavom on ga iskomada u porcije i ja odnesem kući, posebno se odvoji glava, bubrezi, džigerica itd, kad mi se jede izvadim odnesem u pekaru i ljudi naprave, a ne da naručujem od nekog tamo pa to kurcu nevalja!
radiša wrote:mi smo ovde jednog pekara iz zezancije pitali da okrene krmka,znali smo ishod u naprijed ali posto pece janje bio je dobra podloga za zajebanciju
Peko sam ja i divlje krme i ono obično u pekari, ne jebe pekar živu silu, samo plati, al napravi svaka mu čast.
radiša wrote:mi smo ovde jednog pekara iz zezancije pitali da okrene krmka,znali smo ishod u naprijed ali posto pece janje bio je dobra podloga za zajebanciju
Peko sam ja i divlje krme i ono obično u pekari, ne jebe pekar živu silu, samo plati, al napravi svaka mu čast.