Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

zg1911

#301 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by zg1911 »

Vizionar 1985 wrote:
zg1911 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Pa dobro, evo vidio sam previd. I opet stoji sta sam pisao. Imaju ljudi 8 miliona stranaca ko Njemacka i Rusija skoro. A ima ih manje od Rusa i Njemaca 5 deset i 4 deset puta, i imaju vise stranaca od i jednih i drugih na populaciju.

Ako je tako kako kazes dole otkud dole onda toliki stranci. Samo Saudijska Arabija ima 1,5 miliona Krscana. Ima vise Krscana nego ijedna Krscanska drzava ili koja govori da bastini Krscanstvo, Muslimana.
Pa jebogaja jedna njemačka i rusija, koje si sam spomenuo, imaju jako puno više od 1,5 milja muslimana
Pa Njemacka ima na populaciju od 81-82 miliona 4-5 miliona osoba porijekla Islamskog, Muslimanskog ali ima oko 2,5 miliona Muslimana.
Evo obje varijante [najvise] na populaciju ima 6,17% Muslimana, u stvarnosti oko 3,1% jer pola tih ljudi su samo tog porijekla nisu Muslimani.

Dok Saudijska Arabija na svoju populaciju od 29 miliona ima 1,5 miliona Krscana ili osoba Krscanskog porijekla ili 5,2%.

E sad na domicilnu populaciju Njemacka oko 3,57-7,14% a Saudijska Arabija 7,5%.

Dok Indonezija ima skoro 40 miliona Krscana ili osoba Krscanskog porijekla. To je vise nego citav Krscanski itd. svijet i sta sam vec napisao da se ne ponavljam Muslimana. Ima na svoju populaciju oko 15% Krscana ili osoba Krscanskog porijekla.

PS. Saudijska Arabija ti ima oko 4 miliona Hindusa. Znaci ove cifre za Krscane pomnozis sa 2,5.
napisao si:

"Samo Saudijska Arabija ima 1,5 miliona Krscana. Ima vise Krscana nego ijedna Krscanska drzava ili koja govori da bastini Krscanstvo, Muslimana."

pa sam te ispravio.

to što te zemlje imaju više stranih radnika u odnosu na domaće stanovništvo mi ne znači ništa. sirotinju iz j i ji azije tretiraju gore nego pse. u zapadnoj europi nakon nekoliko godina stječeš pravo na državljanstvo. dole? tamo si uvijek "prljavi šrlilančanin", "nevjernik" itd

prema zapadnjacima su bolji jer im treba znanje

uglavnom, kao što neko reče, da im nema nafte bili bi na razini etiopije. a civilizacijski pak, su i sada na tom nivou
Sanjarko

#302 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

zg1911 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Pa dobro, evo vidio sam previd. I opet stoji sta sam pisao. Imaju ljudi 8 miliona stranaca ko Njemacka i Rusija skoro. A ima ih manje od Rusa i Njemaca 5 deset i 4 deset puta, i imaju vise stranaca od i jednih i drugih na populaciju.

Ako je tako kako kazes dole otkud dole onda toliki stranci. Samo Saudijska Arabija ima 1,5 miliona Krscana. Ima vise Krscana nego ijedna Krscanska drzava ili koja govori da bastini Krscanstvo, Muslimana.
Pa Njemacka ima na populaciju od 81-82 miliona 4-5 miliona osoba porijekla Islamskog, Muslimanskog ali ima oko 2,5 miliona Muslimana.
Evo obje varijante [najvise] na populaciju ima 6,17% Muslimana, u stvarnosti oko 3,1% jer pola tih ljudi su samo tog porijekla nisu Muslimani.

Dok Saudijska Arabija na svoju populaciju od 29 miliona ima 1,5 miliona Krscana ili osoba Krscanskog porijekla ili 5,2%.

E sad na domicilnu populaciju Njemacka oko 3,57-7,14% a Saudijska Arabija 7,5%.
______________________________________________________________________________________________________________
Dok Indonezija ima skoro 40 miliona Krscana ili osoba Krscanskog porijekla. To je vise nego citav Krscanski itd. svijet i sta sam vec napisao da se ne ponavljam Muslimana. Ima na svoju populaciju oko 15% Krscana ili osoba Krscanskog porijekla.
______________________________________________________________________________________________________________
PS. Saudijska Arabija ti ima oko 4 miliona Hindusa. Znaci ove cifre za Krscane pomnozis sa 2,5.
napisao si:

"Samo Saudijska Arabija ima 1,5 miliona Krscana. Ima vise Krscana nego ijedna Krscanska drzava ili koja govori da bastini Krscanstvo, Muslimana."

pa sam te ispravio.

to što te zemlje imaju više stranih radnika u odnosu na domaće stanovništvo mi ne znači ništa. sirotinju iz j i ji azije tretiraju gore nego pse. u zapadnoj europi nakon nekoliko godina stječeš pravo na državljanstvo. dole? tamo si uvijek "prljavi šrlilančanin", "nevjernik" itd

prema zapadnjacima su bolji jer im treba znanje

uglavnom, kao što neko reče, da im nema nafte bili bi na razini etiopije. a civilizacijski pak, su i sada na tom nivou
Zna mi se zalomit previd. Napisao da Saudijska Arabija ima Krscana vise nego ijedna Krscanska drzava, ali mislio sam na Indoneziju, Indonezija ima vise Krscana nego mozda citav Krscanski svijet sto ima Muslimana.

Zalomilo mi se. Ima fino dole o Indoneziji napisano.

4 deset miliona Krscana skoro.

Pomijesalo mi se, sta sad. Na jedno mislio, drugo napisao.
zg1911

#303 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by zg1911 »

ne napadam te. dogodi se, razumijem. samo ispravih napisano. ne čitam misli

btw indonežani nisu arapi, niti su bliski istok, tako da nema smisla uvoditi ih u raspravu. nije mi namjera svesti ovo na kršćanstvo vs islam ili zapad vs islamske zemlje

anyway, sve je ovo debeli off pa možda bolje stati prije nego dodje forumska policija dovest nas u red
Sanjarko

#304 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

Dole kapitalizam sa mjesavinom drugih sistema. Jel stvarno mislis da Amerikance, Kanadzane, Britance, Francuze, Ruse, itd. tretiraju kao ove ostale.

Ono ubise se i na Zapadu tretirajuci ove ostale radnike dobro. Evo ovdje ubise se kapitalisti davajuci prava radnicima, i na Zapadu ubise se dajuci prava Meksickim, itd. radnicima. Ono ne tretiraju ni njih lose uopste.

Svim radnicima na Zapadu ovim iz siromasnih drzava dali plate ekstra i sva prava. Ono svako ko sljaka po Zapadu iz siromasnih drzava ima plate preko 5 hiljada. Ono nema ni njihovih domicilnih da sljakaju po dva posla i jedva prezivljavaju itd.

Kapitalizam.
Sanjarko

#305 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

zg1911 wrote:ne napadam te. dogodi se, razumijem. samo ispravih napisano. ne čitam misli

btw indonežani nisu arapi, niti su bliski istok, tako da nema smisla uvoditi ih u raspravu. nije mi namjera svesti ovo na kršćanstvo vs islam ili zapad vs islamske zemlje

anyway, sve je ovo debeli off pa možda bolje stati prije nego dodje forumska policija dovest nas u red
Ni ja. Znam da jest. Pisao sam. I kazem nije uopste bas tako kako se misli i pise. Jest ima svega ali nije bas ni tako kako se laje.
Gojeni H

#306 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Gojeni H »

zg1911 wrote:
E čuj, ajmo ovako... Ti citiraj di sam ja napisao da ljudi sa zapada ne idu na bi i ja neću više slova napisati na temi. To je a propos "moje druge laži" kako veliš.
Trazili ste - evo vam ga:
zg1911 wrote:je, eno sve sele iz londona, moskve i new yorka u gradove di će ih bičevati ako naruče kurvu, poljube žensku na cesti ili pojebu štogod prije braka ...

zg1911 wrote:Što se tiče "prve laži", evo ti;

https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_Arab_Emirates

Sekcija law pa ćemo tko laže...
Ponovo znanje sa Vikipedije :-)
U redu, ali samo da te podsjetim, rekao si ovo:
zg1911 wrote:je, eno sve sele iz londona, moskve i new yorka u gradove di će ih bičevati ako naruče kurvu, poljube žensku na cesti ili pojebu štogod prije braka ...
Gdje je neko bicevan zato sto je poljubio djevojku?

Neznalico, uci ... Dubai se diskretno reklamira, izmedju ostalog, i kao bliskoistocni grad seks-turizma. Ono sto je Tajland za jugoistocnu Aziju, to je Dubai za BI.

Posto smo vec previse izletili sa off-topicom, ja se povlacim, a ti znanje potrazi dalje od Vikipedije i interneta ... purgeru.
muha_sa

#307 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by muha_sa »

zg1911

#308 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by zg1911 »

Gojeni H wrote:
zg1911 wrote:
E čuj, ajmo ovako... Ti citiraj di sam ja napisao da ljudi sa zapada ne idu na bi i ja neću više slova napisati na temi. To je a propos "moje druge laži" kako veliš.
Trazili ste - evo vam ga:

zg1911 wrote:Što se tiče "prve laži", evo ti;

https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_Arab_Emirates

Sekcija law pa ćemo tko laže...
Ponovo znanje sa Vikipedije :-)
U redu, ali samo da te podsjetim, rekao si ovo:
Gdje je neko bicevan zato sto je poljubio djevojku?

Neznalico, uci ... Dubai se diskretno reklamira, izmedju ostalog, i kao bliskoistocni grad seks-turizma. Ono sto je Tajland za jugoistocnu Aziju, to je Dubai za BI.

Posto smo vec previse izletili sa off-topicom, ja se povlacim, a ti znanje potrazi dalje od Vikipedije i interneta ... purgeru.
i to znači da sam rekao ne idu u uopće u uae? ovo je samo referenca na onaj dio što je kolega napisao da najbogatiji žive u uae, a nije već 1. london, 2. new york itd. i to sam ti već napisao

a prozivati za znanje s wikipedije, a bez da ikakve argumente ponudiš je dno dna forumske diskusije.

što se tiče "druge laži", da u uae možeš biti kažnjen zbog ljubljenja u javnosti dao sam ti link, nisi ga očito niti otvorio ili ne znaš engleski.

"In Abu Dhabi, people have been sentenced to 80 lashes for kissing in public."

imaš i referencu, ako znaš što je to, znalče veliki, pa čitaj

http://m.thenational.ae/news/uae-news/c ... ction_ids=

ajmo sad opet red "znanja s wikipedije" i sličnih idiotarija bez da jedan jedini argument ponudiš. ajde ako si živuo tamo daj neki dokaz da sam ja ili wiki u krivu. ako si izučavao njihov pravni sustav daj referiraj se na knjugu koja će pokazati da sam u krivu.

luđi sam ja šta ulazim u raspravu s nulom od diskutanta, dosega "neznalico".
detroit-mercy

#309 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by detroit-mercy »

Vizionar 1985 wrote:Dole kapitalizam sa mjesavinom drugih sistema. Jel stvarno mislis da Amerikance, Kanadzane, Britance, Francuze, Ruse, itd. tretiraju kao ove ostale.

Ono ubise se i na Zapadu tretirajuci ove ostale radnike dobro. Evo ovdje ubise se kapitalisti davajuci prava radnicima, i na Zapadu ubise se dajuci prava Meksickim, itd. radnicima. Ono ne tretiraju ni njih lose uopste.

Svim radnicima na Zapadu ovim iz siromasnih drzava dali plate ekstra i sva prava. Ono svako ko sljaka po Zapadu iz siromasnih drzava ima plate preko 5 hiljada. Ono nema ni njihovih domicilnih da sljakaju po dva posla i jedva prezivljavaju itd.

Kapitalizam.
Arapi na Engleze, Amerikance gledaju sa postovanjem, stize drugi esalon Nijemci i Francuzi koji su OK, svi drugi su u principu hamelj (ostale evropske zemlje) a ovi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke, Filipina oni nisu ljudi oni su niza bica.
A sto se tice placanja radnika iz siromasnih zemlja, zavisi sta rade tako su i placeni. Dokotori Arapi i Indijci su placeni isto kao i doktori amerikanci, inzinjeri su placeni kao inzinjeri a hamali kao hamali. Sta mislis da ti neko treba dati extra prava zamo zato sto dolazis iz siromasne zemlje :skoljka: .
Gojeni H

#310 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Gojeni H »

detroit-mercy wrote:
Vizionar 1985 wrote:Dole kapitalizam sa mjesavinom drugih sistema. Jel stvarno mislis da Amerikance, Kanadzane, Britance, Francuze, Ruse, itd. tretiraju kao ove ostale.

Kapitalizam.
Arapi na Engleze, Amerikance gledaju sa postovanjem, stize drugi esalon Nijemci i Francuzi koji su OK, svi drugi su u principu hamelj (ostale evropske zemlje) a ovi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke, Filipina oni nisu ljudi oni su niza bica.
A sto se tice placanja radnika iz siromasnih zemlja, zavisi sta rade tako su i placeni. Dokotori Arapi i Indijci su placeni isto kao i doktori amerikanci, inzinjeri su placeni kao inzinjeri a hamali kao hamali. Sta mislis da ti neko treba dati extra prava zamo zato sto dolazis iz siromasne zemlje :skoljka: .
Dva neuporediva podrucja na bilo koji moguci nacin.

Bez obzira na mnoga ogranicenja, boja novca je za sve ista, a stari trgovci ne propustaju priliku da privuku kapital, ... jer gdjegod je lova, bice jos vise novca.

Elem, iako nikada nece postati drzavljanin zemlje, vlasnik ovog lanca supermarketa je Indijac:

http://www.luluhypermarket.com/AE/all

Isto kao sto je ovaj indijac kupio automobilske tablice za nesto manje od $9 miliona:

http://gulfnews.com/news/uae/transport/ ... -1.1909135

Sto se plata tice bilo gdje u GCC zemljama, generalno drasticne razlike postoje, ali je opet koliko ko zna i kako se dobro pogodi.
Ne bi valjda tvoji Ameri dolazili da rade za kikiriki?
detroit-mercy

#311 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by detroit-mercy »

Gojeni H wrote:
detroit-mercy wrote:

Kapitalizam.
Dva neuporediva podrucja na bilo koji moguci nacin.

Bez obzira na mnoga ogranicenja, boja novca je za sve ista, a stari trgovci ne propustaju priliku da privuku kapital, ... jer gdjegod je lova, bice jos vise novca.

Elem, iako nikada nece postati drzavljanin zemlje, vlasnik ovog lanca supermarketa je Indijac:

http://www.luluhypermarket.com/AE/all

Isto kao sto je ovaj indijac kupio automobilske tablice za nesto manje od $9 miliona:

http://gulfnews.com/news/uae/transport/ ... -1.1909135

Sto se plata tice bilo gdje u GCC zemljama, generalno drasticne razlike postoje, ali je opet koliko ko zna i kako se dobro pogodi.
Ne bi valjda tvoji Ameri dolazili da rade za kikiriki?
Ameri dolaze da rade za dobru lovu a dolaze zato sto, ruku na srce, ovi dole nisu u stanju nista napraviti be Zapadnjaka. Ko je projektovao sve one zgradurine po Dubaiu, amerikanci i englezi. Ovim Arapima se posrecilo sa naftom i plinom, inace, kakvi su bila bi im mrka kappa.
muha_sa

#313 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by muha_sa »

muha_sa

#314 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by muha_sa »

muha_sa

#315 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by muha_sa »

muha_sa

#316 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by muha_sa »

ko skonto skonto
Sanjarko

#317 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

detroit-mercy wrote: Arapi na Engleze, Amerikance gledaju sa postovanjem, stize drugi esalon Nijemci i Francuzi koji su OK, svi drugi su u principu hamelj (ostale evropske zemlje) a ovi iz Indije, Pakistana, Sri Lanke, Filipina oni nisu ljudi oni su niza bica.
Pa to i kazem. Nije kako se laje uopste. Nisam ni reko da neko treba dat prava ljudima samo sto su iz siromasnih zemalja, cak evo i ovim iz imucnih zemalja oduzimaju prava i srednjem stalezu svuda po svijetu. Jbg elite, mocnici pa im se moze.

Zamjeniti ce nas izgleda mnoge robotima i masinama, to se vec odavno desava od Terminator filma mislim.

I znao sam tako nesto da su ovi koji su doktori itd. bez obzira kuda su, da su isto ili slicno placeni.

Ali ono stoji cudan sistem i sve. Jbg taki, sta cemo. Trebamo ih bombardovat, napast i utjerat im neki sistem silom koji nece. :evil:

Cune vise o ovome. Van teme je.

Pozdrav svima.
stakasa

#318 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by stakasa »

zg1911 wrote:ne napadam te. dogodi se, razumijem. samo ispravih napisano. ne čitam misli

Hvatas se pogresnog primjera kada trazis Arapima manu, o tome je rijec
zg1911

#319 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by zg1911 »

imaš pravo. to je divan svijet koji poštuje tuđe, garantira svima jednaka prava, napredan, liberalan... samo eto malo dalek bošnjacima, pa će rađe do puno bliže švedske.
stakasa

#320 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by stakasa »

zg1911 wrote:imaš pravo. to je divan svijet koji poštuje tuđe, garantira svima jednaka prava, napredan, liberalan... samo eto malo dalek bošnjacima, pa će rađe do puno bliže švedske.
Gubis se u stereotipima i bez potrebe si zlocast :D
Arapi iz UAE su upravo napravili funkcionalnu strategiju gdje se radi ovo sto si nabrojao. I na tome mlate lovu. Sto ne kaze da su svi Arapi ovakvi. Sjecam te se kao razumnog sagovornika, ne pali se bez veze. Ionako smo debelo u ofsajdu
zg1911

#321 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by zg1911 »

jesmo, no ti si mene citirao :mrgreen:

nije mi želja biti zločest, no ne razumijem tu fascinaciju "dobrim arapima". bih je po svemu mjesto na zapadu, nikako bliskom istoku.
stakasa

#322 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by stakasa »

zg1911 wrote:jesmo, no ti si mene citirao :mrgreen:

nije mi želja biti zločest, no ne razumijem tu fascinaciju "dobrim arapima". bih je po svemu mjesto na zapadu, nikako bliskom istoku.
Splet okolnosti da mi je u oko upalo da se nesto spocituje jedinim Arapima koji ne rade to sto im se spocituje. Arapi iz tog emirata su zapadnije i od samih zapadnjaka po pitanju reda, cistoce, poslovnosti, liberalnog pristupa trzistu, think big-a itd. Nebitno
zunazu

#323 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by zunazu »

So What! wrote:Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Ako se uzme u obzir da su Bošnjaci jedini narod kojem je bezuslovno stalo do ove države, jer rezervnu nemaju, a ona je kako vidimo opstala i postoji, moglo bi se reći da Bošnjaci jesu pobijedili, ali da borba za slobodu i suverenost nikada nije prestala, niti će.

Svakom Bošnjaku mora biti jasno da nije dovoljno državu proglasiti, izglasati, odbraniti, nego je ona kao živo biće s kojim se stalno mora raditi, država se mora čuvati, razvijati, njegovati, ne smije se prepustiti kolotečini i slučaju, imati državu podrazumijeva stalan trud.
Maraschino

#324 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Maraschino »

zunazu wrote: Ako se uzme u obzir da su Bošnjaci jedini narod kojem je bezuslovno stalo do ove države, jer rezervnu nemaju, a ona je kako vidimo opstala i postoji, moglo bi se reći da Bošnjaci jesu pobijedili, ali da borba za slobodu i suverenost nikada nije prestala, niti će.

Svakom Bošnjaku mora biti jasno da nije dovoljno državu proglasiti, izglasati, odbraniti, nego je ona kao živo biće s kojim se stalno mora raditi, država se mora čuvati, razvijati, njegovati, ne smije se prepustiti kolotečini i slučaju, imati državu podrazumijeva stalan trud.
:thumbup:

jedna generacija je odbranila, drugoj preostaje da je brani.
Sara03

#325 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sara03 »

Maraschino wrote:
zunazu wrote: Ako se uzme u obzir da su Bošnjaci jedini narod kojem je bezuslovno stalo do ove države, jer rezervnu nemaju, a ona je kako vidimo opstala i postoji, moglo bi se reći da Bošnjaci jesu pobijedili, ali da borba za slobodu i suverenost nikada nije prestala, niti će.

:thumbup:

jedna generacija je odbranila, drugoj preostaje da je brani.
Odbranjena je, valja je osloboditi...
Post Reply