Sjeverna Koreja vs. USA

Post Reply
Point.

#301 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Point. »

NajdraziVodjaa wrote: Prestani lagati ovaj napaceni narod, NEMAS TO PRAVO!

https://youtu.be/HZB4UaRT9BA?t=590

Premotaj na kraj ako ti je mrsko gledati sve u ovom restoranu prozor gleda na cestu dje se vidi kako prolaze auta, obzirom da ti kazes da je tamo zabranjeno imati vlastiti automobil cini mi se da vanzemaljci dolaze tamo i voze auta :mrgreen:
Ma hajde....reko sam ti ranije vec, da vojna lica mogu posjedovati auto, familije gdje nema nikog u vojsci, ne.
I pravo dobar i izdasan restoran, dva stola sa ljudima a sve ostalo prazno. Ne vole tamo ljudi da jedu izgleda.
NajdraziVodjaa

#302 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by NajdraziVodjaa »

PRvo si lagao da nemaju mesa, postavi sam ti video link, lik ode hladno tamo i hladno nadje restoran u kojem konzumira tradicionalna jela tamosnja jela sa mesom sad ti smeta sto restoran nije pun. Drugo si lagao da nemaju pravo voziti auta ako pogledas citav klip lik hoda cestom auta prolaze i voze regularno, naravno sada tvrdis da su to sve vojna lica, pa koliko to vojnih lica oni imaju jel to svaka druga osoba vojno lice? Trece lagao si da nemaju internet, u klipu imas fino ulazi lik u salu na fakultetu punu racunara, sigurno imaju i internet stim da vjerovatno kao Kinezi imaju svoje verzije googla i youtubea tj. nemaju pristup sadrzajima koji dolaze sa zapada.

Dakle to da im je zabranjeno voziti auta je laz ali to sto nema klasicnih guzvi u saobracaju je iz razloga nestasice goriva uslijed svih mogucih i nemogucih sankcija pa nema svako mogucnost da naspe i vozi.
Last edited by NajdraziVodjaa on 17/04/2017 19:17, edited 1 time in total.
General War

#303 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by General War »

IMT25 wrote:
insomnia78 wrote:Za platu. Za platu. U opisu posla profesionalnog vojnika je ukljucena velika mogucnost pogibije. Niko tebe nece tjerati u rat

Za platu i samo za platu bore se tzv mercenary force, ozloglašeni plaćenici, tipa Legije stranaca i sl šljama. To su plaćene ubice, koje ratuju za plijen i lovu. Najgora vrsta ljudi. I naše oružane snage trpaš u isti ko s takvima.
Informiši se malo prije nego što javno pišeš, da ne lupetaš ovako ružno.
Pozdrav sinko.
:-) :-)
A kad su njihovi vojnici ginuli kod nas...to ok?
Trebala bi BiH izaci i iz UN-a...da nebi ove nehljebe negdje mozda poslalii u okviru mirovnih snaga, sigurno je sigurno :roll:
ja71

#304 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

"Totalni rat će se desiti samo ukoliko Amerika poduzme vojnu akciju", naglasio je Song-Ryol.

Izvor : dokumentarac sa klixa
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sjev ... /170417106
sunceKOtepsija

#305 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by sunceKOtepsija »

ima na kanalu dosta videa, covjek je cini mi se neki diplomata iz malezijske indonezasnke cini mi se ambasade
Last edited by sunceKOtepsija on 17/04/2017 21:07, edited 1 time in total.
insomnia78

#306 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by insomnia78 »

Sad sam gled'o na tv-u neku reportazu. Zao mi ih nesto u pm
Point.

#307 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Point. »

NajdraziVodjaa wrote:PRvo si lagao da nemaju mesa, postavi sam ti video link, lik ode hladno tamo i hladno nadje restoran u kojem konzumira tradicionalna jela tamosnja jela sa mesom sad ti smeta sto restoran nije pun. Drugo si lagao da nemaju pravo voziti auta ako pogledas citav klip lik hoda cestom auta prolaze i voze regularno, naravno sada tvrdis da su to sve vojna lica, pa koliko to vojnih lica oni imaju jel to svaka druga osoba vojno lice? Trece lagao si da nemaju internet, u klipu imas fino ulazi lik u salu na fakultetu punu racunara, sigurno imaju i internet stim da vjerovatno kao Kinezi imaju svoje verzije googla i youtubea tj. nemaju pristup sadrzajima koji dolaze sa zapada.

Dakle to da im je zabranjeno voziti auta je laz ali to sto nema klasicnih guzvi u saobracaju je iz razloga nestasice goriva uslijed svih mogucih i nemogucih sankcija pa nema svako mogucnost da naspe i vozi.
Iz posta u post samo dokazujes da pojma nemas o zivotu.
Ti fakat mislis da je ovaj lik onako slucajno izabrao ovaj restoran i gle cuda, u njemu komad mesa? Valjda znas da stranci moraju najaviti svugdje gdje dolaze, pa tako i u restorane upravo iz razloga sto rezim ne zeli da snimaju bijedu, pa napucaju sve prije nego stranac dodje da posjeti. U toj drzavi je sve izrezirano.
Drugo, prije par stranica sam napisao da vojna lica mogu posjedovati auta, ali ti ocito ili ne citas ili imas problem skontati napisano. Da, u toj drzavi ima vise vojnih lica od auta.
Trece, u toj izreziranoj drzavi ljudi nemaju internet niti znaju sta je to. Imaju ga mozda samo debeli i njegova najuza raja, ostali ne. To sto imaju racunar ne znaci i da imaju internet. Mogli su komotno igrati pasiansa dok su ih snimali.

Toliko su napredni da nemaju ni djubriva pa koriste ljudska govna da djubre zemlju.
In North Korea, the Internet is limited to a very small circle of the elite (only 1,579 IP addresses exist for a population of 25 million). They also have their own operating system called Red Star and the content is pre-filtered by the state.
Red Star is based on Linux and runs a state-approved search engine. Chats, emails, and forum boards are regularly monitored and Internet access in general is only permitted with special authorization and primarily used for government purposes or by foreigners.

Public transportation connecting the main towns is nearly non-existent as citizens need permits to go from one place to another even within the country. Because of this, the streets in North Korea are so empty that children use them as playgrounds and soldiers can be seen hitchhiking on the highways. In addition to the massive public transport problem, freedom of movement in North Korea is also extremely limited and citizens are rarely allowed to move around freely inside their own country. Cars are strange, foreign things to children and old people that move around on the deserted streets, and often put their lives in danger while crossing the road without looking for oncoming vehicles.
Image

A night image of the Korean Peninsula taken by NASA illustrates the sheer isolation and underlying electricity problems in North Korea. Compared to its neighbours South Korea and China, it is completely dark.
Image

In 1974, Kim Il-sung took 1,000 Volvo sedans worth €300M from Sweden to North Korea and never paid for them. They were never returned and are currently still being used.
Tor Rauden Källstigen, a Swedish photographer and entrepreneur who traveled to North Korea in 2008 says,

“Many of the Volvos were put to serve in the small but very present taxi fleet in Pyongyang.I think I’ve never been inside such an old car even back home in Sweden. This taxi was very well maintained too, close to mint condition it seemed.”
Image
U tebe se sve svodi na mozda, vjerovatno i sigurno imaju. Sve ti se vodi na predpostavkama. Smijesan si, ali i dalje se kopaj, meni ne smeta. :thumbup:
Last edited by Point. on 17/04/2017 22:41, edited 2 times in total.
IMT25

#308 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by IMT25 »

@Point
Daj bolan ohladi sa tom plikom demagogijom za neuki narod. Pa i pobili smo se u bivšoj Yu, da bi tek onda, tako rasparčani tražili okrilje EU i NATO. U čijem je to primarno interesu, zaključuj sam. Prije toga smo bili republika socijalističke yugoslavije, a koja nije pripadala nijednom bloku, Tito je bio pozivan u EU i NATO, ali nije htio tamo, a da jeste za to vrijeme dok je postojao SSSR, vjerovatno bi se otvorio rat na na Balkanu. 90-te su bile ono što su bile, zavšeno je sa Yugoslavijom, a glavni lokalni akteri su umrli pod čudnim okolnostima, svi od rakova na mozgu, izuzev Miloševića, koji je izdahnuo U Haagu. Balkan mission accomplished successfully!
soha96

#309 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by soha96 »

Bosanski_kralj

#310 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Bosanski_kralj »

O Sj. Korei najviše govori to što toliko malo o njihovom načinu života možemo saznati.
IMT25

#311 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by IMT25 »

insomnia78 wrote:Drzi se ti bljeska.
Meni izgleda obrnuto, danas kad proguglah, ko od portala i kada je objavio vijest State deprmenta, koju pročitah u Avazu kad je bila friška, ispade da nijedan portal koji je pod SDA kontrolom ovu vijest nije prenio. Izvještaj State departmenta je u prvom redu usmjeren onim Amerikancima koji imaju najmeru putovati ili investirati u dotičnu zemlju. Usput, koliko je naš veliki prijatelj Amerika do sada za 20 i kusur godina, napravio konkretnih poslovnih investicija u Bosni , koliko novih radnih mjesta pomogao da se otvore?
Point.

#312 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Point. »

IMT25 wrote:@Point
Daj bolan ohladi sa tom plikom demagogijom za neuki narod. Pa i pobili smo se u bivšoj Yu, da bi tek onda, tako rasparčani tražili okrilje EU i NATO. U čijem je to primarno interesu, zaključuj sam. Prije toga smo bili republika socijalističke yugoslavije, a koja nije pripadala nijednom bloku, Tito je bio pozivan u EU i NATO, ali nije htio tamo, a da jeste za to vrijeme dok je postojao SSSR, vjerovatno bi se otvorio rat na na Balkanu. 90-te su bile ono što su bile, zavšeno je sa Yugoslavijom, a glavni lokalni akteri su umrli pod čudnim okolnostima, svi od rakova na mozgu, izuzev Miloševića, koji je izdahnuo U Haagu. Balkan mission accomplished successfully!
Sta zelis da kazes, da nas je AMerika zavadila devedesetih?
animals

#313 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by animals »

Bas su mi super ovi, koji idealiziraju zemlje, kao sto su SK, Rusija i ne znam razne
totalitarne drzave, a svi se udomili na mrskom krscanskom zapadu..
koje licemjerje..
NajdraziVodjaa

#314 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by NajdraziVodjaa »

Jos jedna laz, ti sto su se udomili na zapadu uveliko idealiziraju i brane svoje nove domovine i njihove vlade, koliko vidim sve ijedan dijasporac je zagrizeni fan Americke politike spreman da opravda svaku mogucu invaziju, zlocin, rusenje vlade i ubijanje bilo gdje na svijetu.

Point
Suncekotepsija ti je gore postavio klip udji an njega i pregledaj taj kanal i vidjeces da su te slike sto si postavio obicna laz i montaza, lik objektivno govori o Sj. Koreji, njihovoj zatvorenosti i odbijanjem naroda da komunicira sa strancima, kao sto vidimo lik hladno prilazi za stand dje vojnik jede sa kamerom i fotoaparatom, nema reakcije vojnika. Po vasoj prici ocekivao sam da ce ga privesti i u gulag strpati...Auta na ulici ima ali ne mnogo najvjerovatnije zbog sankcija, vjerujem da nemaju velike zalihe goriva da bi mogli zadovoljiti potrebe da svo stanovnistvo vozi.
Kikibombona

#315 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Sad sam gled'o na tv-u neku reportazu. Zao mi ih nesto u pm
I meni. Ne bih volio da ih Amerikanci sprze, nikako. Mene je posebno dojmio dokumentarac Vice Newsa i djevojka koja radi u hotelu... nigdje nikoga, a ona raspali bilijar sa Amerikancem... totalno simpaticna...

Tepsija, hvala za jutjub kanal. Odlicno. Pjongjang izgleda sasvim pristojno. Samo malo ljudi na ulici, premalo. Sve pusto i tiho, veoma cudno.

https://youtube.com/watch?v=QLdgMNZLwQY
drastic

#316 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by drastic »

isto su pisali i za ex yu da smo gola bijeda i sirotinja
insomnia78

#317 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by insomnia78 »

drastic wrote:isto su pisali i za ex yu da smo gola bijeda i sirotinja
A ti bio burzuj?
Nemoj ba zajebavati. Ne moze se ni porediti. Juga je bila otvorena sa kamaru stranaca koji su vrsljali okolo. Mog'o je uci i izaci maltene svako pa se odmah na licu mjesta uvjeriti sto ni blizu nije slucaj sa ovima
drastic

#318 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by drastic »

insomnia78 wrote:
A ti bio burzuj?
Nemoj ba zajebavati. Ne moze se ni porediti. Juga je bila otvorena sa kamaru stranaca koji su vrsljali okolo. Mog'o je uci i izaci maltene svako pa se odmah na licu mjesta uvjeriti sto ni blizu nije slucaj sa ovima
ne baljezgaj
1985 imao posjetu njemaca nisu vjerovali da su kuce na jadranu privatne
insomnia78

#319 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by insomnia78 »

Kme kme. Ko nas bre zavadi
drastic

#320 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by drastic »

insomnia78 wrote:Kme kme. Ko nas bre zavadi
jel ovo bre upuceno meni?
jeza u ledja

#321 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by jeza u ledja »

Opisivati stanje u S. Koreji kao bilo sta drugo nego uzas je haman pa bezobrazluk. Verbalni spomenik ljudskoj gluposti.
jeza u ledja

#322 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by jeza u ledja »

Na internetu, jel?
ja71

#323 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

animals wrote:Bas su mi super ovi, koji idealiziraju zemlje, kao sto su SK, Rusija i ne znam razne
koje licemjerje..
Ne znači da idealizujem te zemlje ako sam protiv da ih se napadne.

Bas su mi super ovi, koji idealiziraju zemlje koje se kunu u ljudska prava a zastupaju (i sprovode ) bombardovanje drugih zemalja
Us and them

#324 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Us and them »

Turistički obilasci Koreje nisu zabranjeni i ko želi može posjetiti zemlju, procedura je komplikovana ali idu ljudi

A što se tiče pustih ulica, pa i Tuzla je nedeljom u janaru kad nema studenata, srednjoškolaca i radnika sa strane ovakva
jeza u ledja

#325 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by jeza u ledja »

ja71 wrote:
animals wrote:Bas su mi super ovi, koji idealiziraju zemlje, kao sto su SK, Rusija i ne znam razne
koje licemjerje..
Ne znači da idealizujem te zemlje ako sam protiv da ih se napadne.

Bas su mi super ovi, koji idealiziraju zemlje koje se kunu u ljudska prava a zastupaju (i sprovode ) bombardovanje drugih zemalja
Znaci bombardovanje od strane zemalja koje "zastupaju ljudska prava" negira ono sto one zastupaju? Ne valja ti logika.
Post Reply