Uposleni iz Austrijske ambasade parkiraju ispred amabasade i imaju naprijed istaknutu dozvolu za parkiranje. Uposlenici Francuske amabasade isto tako imaju rezervisana parking mjesta. Neko ko želi da obezbjedi ljudima parking prostor i isti naplaćuje, dužan je da obezbjedi i sigurnost auta. Uzmimo za primjer da ti imaš parking prostor i da ljudi se mogu na isti parkirati uz uslov da ti plate. Valjda je osnovni red i dužnost ako si mi obezbjedio parking prostor uz naplatu da garantiraš i sigurnost auta. Meni nije problem parking, jer mii ga je firma obezbjedila. Ovo govorim zbog ljudi koji tu decenijama žive i sad će neko da im naplaćuje parking da bi popunio rupe u Budžetu.tempuser wrote:Imaju rezervisan parking sa par auta ambasade, sta je sa ostalim uposlenim? Francuska ambasada je na Dzidikovcu 7 m od Vancasa, gdje se parking placa, NLB takodjer, sta mislis gdje oni parkiraju? Pricas napamet, moja zgarada ima parking za stanare, nije centar i predvidjena je za placanje, osim nje komplet Grbavica, Socijalno, Malta itd. Kao sto napisah, ne laje kuca zbog sela, nego sto od sutra nema platu zaradjivati u Sa, a parkirati dzaba.Better Man wrote:
Uposlenici Austrijske amabasade (to je jedina ambasada u Josipa Vancaša, Francuska je u drugoj ulici)) imaju ispred ambasade rezervisan parking i niko osim njih tu ne može da se parkira. Jasno mi je da plaćam tuđi prostor, ali ja hoću da mi neko garantuje sigurnost mog auta kad se parkiram tu gdje plaćam, jer ako mi ne želiš garantovati sigurnost, onda zdravo, parkiraću se na besplatni zato što mi dođe isto, s tim da ću uštediti novac na plaćanju parkinga. Ako uđem na parking i ima čovjek koji vrši naplatu, onda bi njegova dužnost trebala da bude da pazi na sigurnost parkiranih vozila. Čini ti se da bi bila polu prazna kad bi samo stanari parkirali tu. Možda preko dana kad ljudi odlaze na posao, ali poslije 4 bi sve bilo puno. Evo Šantićeva se ne nalazi na spisku za plaćanje, a ulica je odmah uz Vancaša. Problem je što u određenim naseljima u Sarajevu imaš napravljne parkinge za stanare ispred zgrade i oni se ne naplaćuju i sad ćeš u centru Sarajeva iste takve parkinge stanarima naplaćivati. Po meni je to jedna vrsta neravnopravnog tretmana ili diskriminacija građana. Bolje bi im bilo da naprave podzemne garaže i tako obezbjede nova parking mjesta za plaćanje. Ovo je samo način da se još više od građana izmuzu novca.
Ako hoces da ti neko garantuje iznajmis prostor sa osiguranjem, samo sto to nije parking od 2 KM/sat, to se zove garaza sa vratima i katancem. Sta bi ti da ti neko za 16 KM koliko bi platio u toku radnog vremena ili 20 KM dnevne karte neko strazari pored auta???? Prica ti je provaljena, a ocekivanja smijesna...
Nulta zona parkinga - hahaha
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Better Man
#301 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Last edited by Better Man on 06/03/2017 12:48, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#302 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Prvo što vidiš kad udješ na BILO KOJI parking je
NE ODGOVARAMO ZA ŠTETU NA VOZILU
Ja još nisam pročitao da neko ima suprotne uslove.
NE ODGOVARAMO ZA ŠTETU NA VOZILU
Ja još nisam pročitao da neko ima suprotne uslove.
- amar1994
#303 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
tako ce i bitiTomahawk11 wrote:Dobro, ako aktuelna vlast ovu pricu o nultoj zoni iskoristi i za privatizovanje ostalih parkinga, onda ce to biti bas dno.
Onda nek naplacuju cijeli Kanton i supernema druge.
-
tempuser
#304 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ti znas da svi zaposlenici AT ambasade, ukljucujuci i domace imaju istaknutu dozvolu? Osim toga to nista ne mjenja tvoju tvrdju da je Vancasa iskljucivo za stanare. Bez obzira sa dozvolom ili ne tu parkiraju ljudi koji ne zive u toj ulici.Better Man wrote:
Uposleni iz Austrijske ambasade parkiraju ispred amabasade i imaju naprijed istaknutu dozvolu za parkiranje. Uposlenici Francuske amabasade isto tako imaju rezervisana parking mjesta. Neko ko želi da obezbjedi ljudima parking prostor i isti naplaćuje, dužan je da obezbjedi i sigurnost auta. Uzmimo za primjer da ti imaš parking prostor i da ljudi se mogu na isti parkirati uz uslov da ti plate. Valjda je osnovni red i dužnost ako si mi obezbjedio parking prostor uz naplatu da garantiraš i sigurnost auta. Meni nije problem parking, jer mii ga je firma obezbjedila. Ovo govorim zbog ljudi koji tu decenijama žive i sad će neko da im naplaćuje parking da bi popunio rupe u Budžetu.
Tebi KJKP rad obezbjedjuje tih cca 10m2 povrsine koju ces platiti ako si je zauzeo, neces platiti parking ako nisi parkirao, ali ti ne obezbjedjuje sigurnost auta. Obezbjediti parking mjesto i8 obezbjediti auto na parking mjestu nije ista stvar. Nigdje na svijetu javni parking ne garantuje za sigurnost stvari u autu i ostecenje auta. Bil ti za 16 KM dnevno stajao cijeli pored tudjeg auta i cuvao?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#305 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
I meni je nelogicno da se naplacuje parking stanarima, jer nikad do sad takva praksa se nije koristila. Medjutim, vlast je snimila situaciju, mnogo je onih koji koriste automobile i parkirsju na javne povrsine, i odlucila je to unovciti. Hebiga, lakise je iscrtavati linije nego fabrike otvarati. Ali, ja se opet nadam da ce se iznaci neko rijesenje za stanare, i po meni je najnormslnije da oni ne placaju parking mjesto, ali samo pod uslovom da se ima jedno vozilo. Opet, mnogo je onih koji imaju vise od jednog.tempuser wrote:Ti znas da svi zaposlenici AT ambasade, ukljucujuci i domace imaju istaknutu dozvolu? Osim toga to nista ne mjenja tvoju tvrdju da je Vancasa iskljucivo za stanare. Bez obzira sa dozvolom ili ne tu parkiraju ljudi koji ne zive u toj ulici.Better Man wrote:
Uposleni iz Austrijske ambasade parkiraju ispred amabasade i imaju naprijed istaknutu dozvolu za parkiranje. Uposlenici Francuske amabasade isto tako imaju rezervisana parking mjesta. Neko ko želi da obezbjedi ljudima parking prostor i isti naplaćuje, dužan je da obezbjedi i sigurnost auta. Uzmimo za primjer da ti imaš parking prostor i da ljudi se mogu na isti parkirati uz uslov da ti plate. Valjda je osnovni red i dužnost ako si mi obezbjedio parking prostor uz naplatu da garantiraš i sigurnost auta. Meni nije problem parking, jer mii ga je firma obezbjedila. Ovo govorim zbog ljudi koji tu decenijama žive i sad će neko da im naplaćuje parking da bi popunio rupe u Budžetu.
Tebi KJKP rad obezbjedjuje tih cca 10m2 povrsine koju ces platiti ako si je zauzeo, neces platiti parking ako nisi parkirao, ali ti ne obezbjedjuje sigurnost auta. Obezbjediti parking mjesto i8 obezbjediti auto na parking mjestu nije ista stvar. Nigdje na svijetu javni parking ne garantuje za sigurnost stvari u autu i ostecenje auta. Bil ti za 16 KM dnevno stajao cijeli pored tudjeg auta i cuvao?
- amar1994
#306 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
MOj covjekkonektovan wrote:I meni je nelogicno da se naplacuje parking stanarima, jer nikad do sad takva praksa se nije koristila. Medjutim, vlast je snimila situaciju, mnogo je onih koji koriste automobile i parkirsju na javne povrsine, i odlucila je to unovciti. Hebiga, lakise je iscrtavati linije nego fabrike otvarati. Ali, ja se opet nadam da ce se iznaci neko rijesenje za stanare, i po meni je najnormslnije da oni ne placaju parking mjesto, ali samo pod uslovom da se ima jedno vozilo. Opet, mnogo je onih koji imaju vise od jednog.tempuser wrote:Ti znas da svi zaposlenici AT ambasade, ukljucujuci i domace imaju istaknutu dozvolu? Osim toga to nista ne mjenja tvoju tvrdju da je Vancasa iskljucivo za stanare. Bez obzira sa dozvolom ili ne tu parkiraju ljudi koji ne zive u toj ulici.Better Man wrote:
-
tempuser
#307 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Koliko imas pravo toliko i nemas pravo. Naravno da je iz ove perspektive uvodjenje zona itd nepopularna mjera i da ce donijeti vise para kantonu, ali nije nelogicn, istina da se nije primjenjivala kod nas ali ta se praksa itekako koristi u sredjenim drustvima.konektovan wrote:
I meni je nelogicno da se naplacuje parking stanarima, jer nikad do sad takva praksa se nije koristila. Medjutim, vlast je snimila situaciju, mnogo je onih koji koriste automobile i parkirsju na javne povrsine, i odlucila je to unovciti. Hebiga, lakise je iscrtavati linije nego fabrike otvarati. Ali, ja se opet nadam da ce se iznaci neko rijesenje za stanare, i po meni je najnormslnije da oni ne placaju parking mjesto, ali samo pod uslovom da se ima jedno vozilo. Opet, mnogo je onih koji imaju vise od jednog.
Osim finansijske koristi ovaj sistem je mehanizam za smanjenje guzvi i kolicine auta jer ima xy ljudi kojima se sa uvodjenjem zona jednostavno nece isplatiti koristenje auta za odlazak na posao. Krecem od sebe, ja sad prije 16.30 me mogu naci mjesta na paringu ispred zgrade ni u ludilu nakon toga mogu slepere parkirati. Meni ce po novom biti s jedne strane 35 KM mjesecno manje u dzepu, sto je opet malo preko 1 KM dnevno sto nije previse, a s druge strane bice nemali broj onih kojima ce placanje po satu/danu/mjesecno u II zoni biti neisplativo da svaki dan dolaze autom na posao tako da se do 16.30 necu hebavati sa parkingom. Tu se sad vracamo na staro, daj nam parking mjesta, daj nam da nije guzva po cesti, al nemoj sta da se moramo zrtvovati. Prc Milojka.
- supercali
#308 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Kao sto neko pomenu hoce raditi u centru da ima vrhunsku platu al da nista ne plati
E brate ako radis u centru glavnog grada jedne drzave moras prihvatiti da se nesto i placa to je prije svega parking jer nisi jedini
Da jesi ne bi bio centar nego prigradsko naselje gdje se raja ne otima za mjesto jer svi zele zivjeti raditi u centru za razliku od tog predgradja
E brate ako radis u centru glavnog grada jedne drzave moras prihvatiti da se nesto i placa to je prije svega parking jer nisi jedini
Da jesi ne bi bio centar nego prigradsko naselje gdje se raja ne otima za mjesto jer svi zele zivjeti raditi u centru za razliku od tog predgradja