Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Locked
detroit-mercy

#301 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by detroit-mercy »

seln wrote:
detroit-mercy wrote:
prog321 wrote:Imaju dva nacina kako to izvesti evropski i demokratski.
1.parlament pederacije prostom vecinom izglasa da se ukida konstitutivnost Hrvatima.
2. referendum na nivou pederacije gdje pitanje glasi: -da li ste za ukidanje konsitutivnosti Hrvatima koji vecinski narod samo opstruriraju i koce? :-D

Naravno, odluku ili ti rezultat referenduma proslijediti na ustavni sud koji ce to naravno potvrditi.
VOILA. :-D
Onda Srbi ukinu Bosnjacima i Hrvatima konsitutivnost, VOILA :mrgreen: . Jes ti logika u pm :-)
A Bosnjaci je, kao, imaju u RS? (Hrvati je i ne traze, oni gledaju da usicare u Federaciji)
Po odluci ustavno suda je imaju, jedino ako nismo nesto promijenili u medjuvremenu.
seln

#302 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

Lincoln-Burrows wrote:
BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ja sam za jedinstvenu BiH sa jednom izbornom jedinicom za hrvatski narod i ostale koji žive na tom jednom prostoru
nazovimo to autonomije. A dali podržavaju Hrvati RS to je već velika konstrukcija u izjavi, suradnja i partnerstvo možda
imaju nekih dodirnih točaka ali puno manje nego s Bošnjacima.
Zato u Sarajevu zivi visehrvata nego u citavoj tzv "rs-u", nego reci ti meni da li ti Talijani aktivno suradjuju sa drugim politicki opcijama u Švici o daljoj podjeli i u konacnici disoluciji iste?
A zašto bi? Oni imaju sve što im pripada i autonomiju i TV i jezik i školu i svoje legitimne predstavnike.
A dobili su to jer je Hrvatska svoje probleme istovarila u Bosnu, a zauzvrat odlucila da vi ne trazite isto.
Izvoli se pozaliti Tudjmanu.
volta dzontra

#303 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:Nije dobro. Počeli su se međusobno koškati :-?
ovo je najbolja tema od vremena kad ne Komsic pravio stranku pa je forum bio nacionalisticka zeljoteka....ovo ce, ono ce, sace samo sto nije...

natuklo se 11 strana a nijedan praktican prijedlog. mozda da se zovne Inzka nesto duradi. Lutaju bezveze a ima sjajan primjer iz nedavne proslosti....Platforma 2.0....2018 izbaciti Hrvate iz vlasti, pomilovati Jerku i dovesti na na vlast a nadat se da dotad ciroza jetre nece pomesti zadnjeg HSPovca koji moze bez pomoci doci do Sarajva. Onda jak pritisak na medjunarodni faktor, recimo satorsko naselje pred OHRom i eto ga. ......odnese belaj konstitutivnost ko da je Mose Pijade nikad nije dao
512MB

#304 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by 512MB »

Nema potrebe za naprdavanjem ovo je cisto tehnicka stvar, dakle dovoljna prosta vecina u parlamentu? Nije valjda :o
Hafis

#305 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Hafis »

Grof wrote:I ono bi da nekom ukida konstitutivnost i prava iz dijaspore! :lol: :lol:

Pa što ne rekoste prije? :run:
Jebat ga.Čovjek u tuđem svijetu, otrgnut od matice, prijatelja, sredine u kojoj je odrastao, okružen nepoznatim ljudima koji govore tuđi jezik, mole se drugom Bogu, imaju neke svoje zasebnosti, svoju kulturu.... Pa zar nije sasvim normalno da bi mu na pamet palo ukidanje konstitutivnosti Hrvatima u BiH?
aratet

#306 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by aratet »

prog321 wrote:
Ripicipi wrote:
seln wrote: Jesi li to poginuo, pa znas iz licnog iskustva?
valjda znam za sta mi je clan porodice dao zivot, ali vidim da se ti malo pravis retardiran.

Svi mi imamo clanove porodice koji su dali zivote.
Ali sigurno nisu za ovo sto sad imamo .
Ispravka, oni jesu dali zivote za ovo sto danas imamo, ali nisu htjeli za ovo dati nego za nesto drugo.
prog321

#307 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by prog321 »

detroit-mercy wrote: Znaci sudije ustavnog suda donose dvije dijametralno suprotne odluke po istom predmetu :mrgreen: . Toga nema ni u S. Koreji. O cemu ja raspravljam u pm :-) .
Pa ne mozes narod koji je preko 50% uzeti konstitutivnost. U stvari, mozes. Ali onda se uzima svima. I neka se odluke prave prostom vecinom.
Posto Bosnjaka ima najvise, .. znas vec :-D

Ovdje pricamo o manjini od nekih 12% koja hoce iste ovlasti kao 85% drugog naroda, To ne postoji nigdje u svijetu. Nigdje u EU. Znaci, trazimo evropske vrijednosti na tlu BiH.
seln

#308 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

volta dzontra wrote:
ovo je najbolja tema od vremena kad ne Komsic pravio stranku pa je forum bio nacionalisticka zeljoteka....ovo ce, ono ce, sace samo sto nije...

natuklo se 11 strana a nijedan praktican prijedlog. mozda da se zovne Inzka nesto duradi. Lutaju bezveze a ima sjajan primjer iz nedavne proslosti....Platforma 2.0....2018 izbaciti Hrvate iz vlasti, pomilovati Jerku i dovesti na na vlast a nadat se da dotad ciroza jetre nece pomesti zadnjeg HSPovca koji moze bez pomoci doci do Sarajva. Onda jak pritisak na medjunarodni faktor, recimo satorsko naselje pred OHRom i eto ga. ......odnese belaj konstitutivnost ko da je Mose Pijade nikad nije dao
Ako nemas nista vise od ovog jadnog humora, onda se pocni pripremati za zivot poslije konstitutivnosti.
Connaisseur Karlin

#309 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Connaisseur Karlin »

seln wrote:
Connaisseur Karlin wrote:seln je Bosanjak iz dijaspore :D opa, to nisam znala :o sad ce on natrag zauvijek u BiH da se bori za svoj etnicki idenitet :D :lol: kao i njegovi sljedbenici iz dijaspore, a koji ga podrzavaju na temi :lol:
I kao takav raspravljam o hrvatskoj dijaspori u Bosni. Problem?
pa na forumu se raspravljas, i foliras da je tebi vaznije kako je tvom narodu u BiH :D :lol: uhvatila te nostalgija za domovinom ili se vracas u svoju BiH; zaista ti vjerujem da ces se oderci svog novog drzavljanstva, sa ciljem da pobjedis u svojoj revloucionarnoj temi svojim fizickim povratkom u BiH :D
Last edited by Connaisseur Karlin on 02/02/2017 17:45, edited 1 time in total.
BHCluster

#310 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:
BHCluster wrote:
Zato u Sarajevu zivi visehrvata nego u citavoj tzv "rs-u", nego reci ti meni da li ti Talijani aktivno suradjuju sa drugim politicki opcijama u Švici o daljoj podjeli i u konacnici disoluciji iste?
A zašto bi? Oni imaju sve što im pripada i autonomiju i TV i jezik i školu i svoje legitimne predstavnike.
Eto kod nas je to jako blizu samo još treba par stvari popraviti.
Hrvati su imali kanal na Hrvatskom jeziku, Hercegovacka TV je ustupljena za te svrhe koje kriv za njenogasenje? Hrvati imaju svoje skole zar ne, univerzitet, telekom, postu, elektroprivredu, svojepoliticke predstavnike kojima je vaznije sta Dodik misli od svog naroda koji zivi u unitarnom entitetu gdje on vlada i onda opet Bosnjaci vam krivi. Zaista je, u najmanju ruku, bezobrazno.
aratet

#311 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by aratet »

Zbog ovakvih kao sto su otvarac teme i jos neki navijaci mi je drago sto smo imali HVO u nasoj drzavi.
seln

#312 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

Hafis wrote:
Grof wrote:I ono bi da nekom ukida konstitutivnost i prava iz dijaspore! :lol: :lol:

Jebat ga.Čovjek u tuđem svijetu, otrgnut od matice, prijatelja, sredine u kojoj je odrastao, okružen nepoznatim ljudima koji govore tuđi jezik, mole se drugom Bogu, imaju neke svoje zasebnosti, svoju kulturu.... Pa zar nije sasvim normalno da bi mu na pamet palo ukidanje konstitutivnosti Hrvatima u BiH?
Ja cu ovdje ipak uvijek biti vise domaci, nego sto ces ti ikada biti u BiH.
Hafis

#313 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Hafis »

volta dzontra wrote:

Šatorsko naselje pred OHR-om :shock:
Eto ti sad belaja, taman si im dao ideju kako će ovo odraditi.
Lincoln-Burrows

#314 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Lincoln-Burrows »

512MB wrote:Nema potrebe za naprdavanjem ovo je cisto tehnicka stvar, dakle dovoljna prosta vecina u parlamentu? Nije valjda :o
Dom naroda je ključan u ovakvim situacijama.
seln

#315 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

aratet wrote:Zbog ovakvih kao sto su otvarac teme i jos neki navijaci mi je drago sto smo imali HVO u nasoj drzavi.
Nije belaj, kvisling vise ili manje...
seln

#316 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

Connaisseur Karlin wrote:
seln wrote:
Connaisseur Karlin wrote:seln je Bosanjak iz dijaspore :D opa, to nisam znala :o sad ce on natrag zauvijek u BiH da se bori za svoj etnicki idenitet :D :lol: kao i njegovi sljedbenici iz dijaspore, a koji ga podrzavaju na temi :lol:
I kao takav raspravljam o hrvatskoj dijaspori u Bosni. Problem?
pa na forumu se raspravljas, i foliras da je tebi vaznije kako je tvom narodu u BiH :D :lol: uhvatila te nostalgija za domovinom ili se vracas u svoju BiH; zaista ti vjerujem da ces se oderci svog novog drzavljanstva, sa ciljem da pobjedis u svojoj revloucionarnoj temi svojim fizickim povratkom u BiH :D
Od tebe sam vec naviknut da pricas prvo sto ti prdne na pamet... nastavi, ne daj se ometati.
aratet

#317 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by aratet »

seln wrote:
aratet wrote:Zbog ovakvih kao sto su otvarac teme i jos neki navijaci mi je drago sto smo imali HVO u nasoj drzavi.
Nema veceg kvislinga od Alije.
seln

#318 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

Lincoln-Burrows wrote:
512MB wrote:Nema potrebe za naprdavanjem ovo je cisto tehnicka stvar, dakle dovoljna prosta vecina u parlamentu? Nije valjda :o
Vec je bio jednom...
512MB

#319 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by 512MB »

Lincoln-Burrows wrote:
Kako se tamo mora posloziti da ovo prodje?
BHCluster

#320 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Jebat ga.Čovjek u tuđem svijetu, otrgnut od matice, prijatelja, sredine u kojoj je odrastao, okružen nepoznatim ljudima koji govore tuđi jezik, mole se drugom Bogu, imaju neke svoje zasebnosti, svoju kulturu.... Pa zar nije sasvim normalno da bi mu na pamet palo ukidanje konstitutivnosti Hrvatima u BiH?
Tako ti je "doktore" kada ste pristali da budete hrvatska diJaspora u vlastitoj drzavi.
Last edited by BHCluster on 02/02/2017 17:50, edited 1 time in total.
volta dzontra

#321 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by volta dzontra »

seln wrote:
volta dzontra wrote:

Ako nemas nista vise od ovog jadnog humora, onda se pocni pripremati za zivot poslije konstitutivnosti.

ja te podrzavam, nudim prakticna rjesenja a ti tako
BHCluster

#322 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by BHCluster »

seln wrote: Od tebe sam vec naviknut da pricas prvo sto ti prdne na pamet... nastavi, ne daj se ometati.
Nema ona tih problema.
seln

#323 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

aratet wrote:
seln wrote:
Nema veceg kvislinga od Alije.
Ja se ne zovem Alija. Dakle, skini mi se.
Grof

#324 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Grof »

seln wrote:

uuuu, poskokleaks je otkrio senzaciju.
Pogledaj moj epostove (a kako i kad, kad samo navratis da provalis glupost), nikad nisam krio da sam vani.
Ili to vazi samo za manjince, omi mogu biti istovremeno i u Bosni i u Hrvatskoj, primati po dvije penzije, zene se poradjaju u Splitu...
ma, narod za sve prilike.
Ne visim na forumu niti pratim ičiji život ovdje da bih zna tko gdje živi. Kad se vratiš u BiH onda imaš pravo pisati žalopojke ove vrste. Do tada si shvaćen neozbiljno i svaka daljnja komunikacija s tobom o ovoj temi nema apsolutno nikakvog smisla.

Na tvoju žalost mi smo i građani i državljani i BiH i Hrvatske i EU. I neka pati koga smeta. :D
Ripicipi

#325 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Ripicipi »

Onaj ko ne zivi ovdje bi da ukida nesto onom koji zivi ovdje :-)
Last edited by Ripicipi on 02/02/2017 17:51, edited 1 time in total.
Locked