Nemoj previse ocekivati od lika,kad mu vidis pravopis sve je jasno.Biene Maya wrote:Nejmam vremana da citam cijeli tekst, ali cu podsjetiti, da je Milosevic u medjupresudi osudjen za genocid! A to se vjesto skriva!KENJAC wrote:Zanimljiv tekst Omera Karabega o sudjenju Milosevicu !
http://www.slobodnaevropa.org/a/most-rs ... 36308.html
Jebo te oni nisu osudili ni Milosevica ni Seselja !
......do duse , nisu ni Orica !
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- LBVIEW
#301 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#302 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
JoseMujica wrote:već vidim ovog Sakiba, javno žrtvenog janjca, a nagrađenog kakom direktorskom pozicijom- Počašćen sam povjerenjem koje mi ukazuje predsjednik Izetbegović dajući mi ovlaštenje da sam odlučim o jednom ovako delikatnom pitanju. Pravno i politički delikatnom. Ali smatram da niti jedna osoba ne smije imati ekskluzivno pravo da odlučuje o ovom važnom pitanju. Razumno bi bilo da konačnu odluku o pokretanju ili ne pokratanju postupka donese jedna grupa sačinjena od istaknutih predstavnika bošnjačkog i drugih naroda iz političkog i javnog života. Ja im stojim na raspolaganju radi pojašnjenja kako stvari pravno stoje.
Ovo je onaj naš agent
Softić izjavio? Odmah vidiš koliko se ozbiljno na reviziji radilo.
Da,da...treba sačiniti grupu istaknutih Bošnjaka,pa neka oni odluče šta i kako.Evo može Bakir,pa Amir Zukić,pa onaj preCednik opštine Ilidža
(vrstan pravnik,a govori više stranih jezika,poznavanje rada na kompjuteru
napravi uštede troškova postupka.
A može se i odavde šta probrati....
https://www.facebook.com/istaknutibosnj ... e_internal
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#303 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
ne zaboravi ni mudrost reisai komplet BANU thinkthankprljavi Hare wrote:JoseMujica wrote:već vidim ovog Sakiba, javno žrtvenog janjca, a nagrađenog kakom direktorskom pozicijom- Počašćen sam povjerenjem koje mi ukazuje predsjednik Izetbegović dajući mi ovlaštenje da sam odlučim o jednom ovako delikatnom pitanju. Pravno i politički delikatnom. Ali smatram da niti jedna osoba ne smije imati ekskluzivno pravo da odlučuje o ovom važnom pitanju. Razumno bi bilo da konačnu odluku o pokretanju ili ne pokratanju postupka donese jedna grupa sačinjena od istaknutih predstavnika bošnjačkog i drugih naroda iz političkog i javnog života. Ja im stojim na raspolaganju radi pojašnjenja kako stvari pravno stoje.
Ovo je onaj naš agentSoftić izjavio?
![]()
![]()
![]()
Odmah vidiš koliko se ozbiljno na reviziji radilo.
Da,da...treba sačiniti grupu istaknutih Bošnjaka,pa neka oni odluče šta i kako.Evo može Bakir,pa Amir Zukić,pa onaj preCednik opštine Ilidža
(vrstan pravnik,a govori više stranih jezika,poznavanje rada na kompjuteru),neko iz IZ-a a svakako uključiti i Seku,čisto da
https://www.facebook.com/istaknutibosnj ... e_internal
ovo je samo zavlačenje i ping-ponganje do isteka roka i onda ko u dječijoj brojalici .....ko je kriv...niko nije kriv...kriv je krompir
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#304 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
JoseMujica wrote:ne zaboravi ni mudrost reisai komplet BANU thinkthankprljavi Hare wrote:
Ovo je onaj naš agentSoftić izjavio?
![]()
![]()
![]()
Odmah vidiš koliko se ozbiljno na reviziji radilo.
(vrstan pravnik,a govori više stranih jezika,poznavanje rada na kompjuteru),neko iz IZ-a a svakako uključiti i Seku,čisto da
https://www.facebook.com/istaknutibosnj ... e_internal![]()
![]()
![]()
ovo je samo zavlačenje i ping-ponganje do isteka roka i onda ko u dječijoj brojalici .....ko je kriv...niko nije kriv...kriv je krompir
Ako oni iz BANU objese oko vrata one veprove kandže što su ranije nosali,možda šta i bude od tužbe.
- draganbl
#305 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Evo na jednom mjestu ću postaviti i Izetbegovićevu i Softićevu izjavu:
Izetbegović
Izetbegović
Softić"Bitno je to da li imamo čovjeka s tzv. legitimacijom, koji može predati zahtjev za reviziju i zastupati BiH. Mislim da ga imamo, a to je Sakib Softić koji je akreditiran i koji je vodio i prvi proces. Neki se s tim ne slažu, ali o tome neće odlučivati vlasti BiH, nego se radi o procesu koji treba biti završen pred sudom. Mislim da se bespotrebno dižu tenzije jer se ne radi ni o nekakvoj novoj tužbi, nego o završetku procesa i Softić ima pravo i obvezu da taj proces i završi", kazao je Izetbegović novinarima.
Je li još uvijek neko misli da će biti revizije?- Počašćen sam povjerenjem koje mi ukazuje predsjednik Izetbegović dajući mi ovlaštenje da sam odlučim o jednom ovako delikatnom pitanju. Pravno i politički delikatnom. Ali smatram da niti jedna osoba ne smije imati ekskluzivno pravo da odlučuje o ovom važnom pitanju. Razumno bi bilo da konačnu odluku o pokretanju ili ne pokratanju postupka donese jedna grupa sačinjena od istaknutih predstavnika bošnjačkog i drugih naroda iz političkog i javnog života. Ja im stojim na raspolaganju radi pojašnjenja kako stvari pravno stoje.
- Adriatic
#306 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Prošlo 10 godina a oni još nisu ni odlučili hoće li pokrenuti reviziju.
Vidi se da su se dobro pripremali sve ove godine i skupili mnoštvo novih dokaza.
Vidi se da su se dobro pripremali sve ove godine i skupili mnoštvo novih dokaza.
- arzuhal
#307 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Da je Softić Srbin (makar i islamske vjere), on bi bez zadrške pokrenuo obnovu postupka, baš zato što nema novih dokaza... 
- BHCluster
#308 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ja stvarno ne kontam ovaj istup Softića, ili stvarno nisu radili na obnovi tuzbe ili su ga namjerno drzali izvan kruga radi prijasnjeg uspjeha
.
- arzuhal
#309 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Obnova tužbe je jedan od Bakirovih spinova...Ide apelacija o promjeni naziva Republici Šumskoj...Samo je HDZ BiH dramatičniji i patetičniji u svojim povijesnim odlukama i izjavama, saborima, vražijimmaterama tempiranim i sinhroniziranim s nakim amandmanima europarlamentaraca ili pitanja izgradnje autoputa, i sl.
- sinuhe
#310 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Sve i da hoce u pisarnicu suda se ne moze pojaviti bez dokaza. I opet nije rijec reviziji tuzbe, zalbi, obnovi postupka vec o reviziji presude.
- arzuhal
#312 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
K'o da je važno kako se tačno zove nešto čega neće biti...
na-ba-na, na-ba-na!
na-ba-na, na-ba-na!
- bh.tornjak
#313 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
kako god....u pisiju se iz petinih zila naprezu da do revizije ne dodje:
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da najave eventualnog pokretanja revizije tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnih sudom pravde u Hagu nepotrebno komplikuju odnose u regionu i odvlači od suštinskih tema kao što su investicije, privreda, nova radna mjesta, bolji standard građana, ali i dobri odnosi sa susjednim zemljama.
Čubrilović je dodao da će eventualno pokretanje revizije tužbe protiv Srbije unazaditi uspostavljene odnose u regionu, kao i u samoj BiH, što bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dobro zna.
“Upravo zbog toga se postavlja pitanje zbog čega radi na pogoršanju političkih prilika u zemlji i regionu? Jasno je da to nije interes nijednog naroda u BiH, pa ni bošnjačkog, ukoliko želi napredak i bolje odnose”, naglasio je Čubrilović.
On je rekao da Izetbegović nema legitimno pravo da zagovara pokretanje revizije tužbe protiv Srbije imajući u vidu da su se predstavnici dva konstitutivna naroda izjasnili protiv revizije i kada je Republika Srpska, kao jedan od dva entiteta u BiH, isključivo protiv toga, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.
Čubrilović je istakao da se odnosi u regionu moraju poboljšati, a ne stalnim vraćanjem u prošlost dodatno destabilizovati i komplikovati što neprestano čini bošnjački član Predsjedništva BiH.
“Građani zaslužuju da predstavnici vlasti tri naroda, 25 godina od završetka tragičnog ratnog sukoba, prestanu podsticati na nove sukobe i da pokažu da će se stvari kretati u pozitivnom pravcu”, rekao je Čubrilović.
On je podsjetio da su neki evropski narodi koji su bili i u većim sukobima samo deset godina nakon Drugog svjetskog rata zajedno stvarali evropsku zajednicu, kao Francuzi i Njemci.
Čubrilović je naglasio da će politika prošlosti, kao jedina politička strategija bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, unazaditi i zemlju i cijeli region i proizvesti nerazumijevanje i izazvati nove probleme.
“Dok god postoje radikalni politički zahtjevi koji destabilizuju i BiH i odnose u regionu, jasno je da neće biti ni napretka ni boljeg života građana”, istakao je Čubrilović.
On je izrazio nadu da, ipak, neće doći do politički nepromišljene odluke o zahtjevu za reviziju tužbe protiv Srbije i da će se konačno i bošnjački predstavnici vlasti okrenuti budućnosti i prestati da ugrožavaju konstruktivne odnose i u BiH i u regionu.
inace su politicari iz pisija na celu sa dodikom krv i znoj lili da dodje do napretka,stabilnosti,prosperiteta,razumijevanja,konstruktivnih odnosa.....itd....itd ...itd
sikter u tri PM....
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da najave eventualnog pokretanja revizije tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnih sudom pravde u Hagu nepotrebno komplikuju odnose u regionu i odvlači od suštinskih tema kao što su investicije, privreda, nova radna mjesta, bolji standard građana, ali i dobri odnosi sa susjednim zemljama.
Čubrilović je dodao da će eventualno pokretanje revizije tužbe protiv Srbije unazaditi uspostavljene odnose u regionu, kao i u samoj BiH, što bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dobro zna.
“Upravo zbog toga se postavlja pitanje zbog čega radi na pogoršanju političkih prilika u zemlji i regionu? Jasno je da to nije interes nijednog naroda u BiH, pa ni bošnjačkog, ukoliko želi napredak i bolje odnose”, naglasio je Čubrilović.
On je rekao da Izetbegović nema legitimno pravo da zagovara pokretanje revizije tužbe protiv Srbije imajući u vidu da su se predstavnici dva konstitutivna naroda izjasnili protiv revizije i kada je Republika Srpska, kao jedan od dva entiteta u BiH, isključivo protiv toga, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.
Čubrilović je istakao da se odnosi u regionu moraju poboljšati, a ne stalnim vraćanjem u prošlost dodatno destabilizovati i komplikovati što neprestano čini bošnjački član Predsjedništva BiH.
“Građani zaslužuju da predstavnici vlasti tri naroda, 25 godina od završetka tragičnog ratnog sukoba, prestanu podsticati na nove sukobe i da pokažu da će se stvari kretati u pozitivnom pravcu”, rekao je Čubrilović.
On je podsjetio da su neki evropski narodi koji su bili i u većim sukobima samo deset godina nakon Drugog svjetskog rata zajedno stvarali evropsku zajednicu, kao Francuzi i Njemci.
Čubrilović je naglasio da će politika prošlosti, kao jedina politička strategija bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, unazaditi i zemlju i cijeli region i proizvesti nerazumijevanje i izazvati nove probleme.
“Dok god postoje radikalni politički zahtjevi koji destabilizuju i BiH i odnose u regionu, jasno je da neće biti ni napretka ni boljeg života građana”, istakao je Čubrilović.
On je izrazio nadu da, ipak, neće doći do politički nepromišljene odluke o zahtjevu za reviziju tužbe protiv Srbije i da će se konačno i bošnjački predstavnici vlasti okrenuti budućnosti i prestati da ugrožavaju konstruktivne odnose i u BiH i u regionu.
inace su politicari iz pisija na celu sa dodikom krv i znoj lili da dodje do napretka,stabilnosti,prosperiteta,razumijevanja,konstruktivnih odnosa.....itd....itd ...itd
sikter u tri PM....
- arzuhal
#314 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Bakir će kazat kako će bh. strana odustati od revizije zbog dobrosusjedskih odnosa i jer je BiH faktor stabilnosti na Balkanu...I poziva Srbiju da usvoji deklaraciju kojom osuđuje negiranje genocida u Srebrenici...
- draganbl
#315 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Pa nije ovo prvi put da Softić kaže da od revizije tužbe nema ništa.BHCluster wrote:Ja stvarno ne kontam ovaj istup Softića, ili stvarno nisu radili na obnovi tuzbe ili su ga namjerno drzali izvan kruga radi prijasnjeg uspjeha.
3.10. 2011. godine
29.3. 2016. nakon presude Karadžiću„Na bošnjačkoj strani nema iskrene političke volje za pokretanje revizije”, kaže Softić i naglašava da je to sasvim irelevantno pred daleko važnijom činjenicom da „nema” ni novih „dokaza” za eventualno „preformulisanje” već izrečene pravne kvalifikacije.
On napominje da ima razumevanja za ponašanje bošnjačkih „kreatora” političke volje, kao i njihove povremene najave da će „biti” revizije, jer ukoliko bi rekli da „to ne žele” izazvali bi revolt svojih sunarodnika
Čovjek već 6-7 godina govori kako ga niko od nadležnih nije kontaktirao u vezi sa tužbom.- Do sada me niko nije kontaktirao povodom moguće revizije, ali ako se to desi i neko odluči da me angažira, ja sam na raspolaganju.
Nema volje bošnjačkih struktura, a nema ni dokaza. Lijepo čovjek kazao.
-
TheMule
#316 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Trebali ste o tome misliti 9. januara i nekoliko mjeseci prije toga. Iako od tuzbe nema nista, vazno je da se odradi reda radi.bh.tornjak wrote:kako god....u pisiju se iz petinih zila naprezu da do revizije ne dodje:
sikter u tri PM....
- bh.tornjak
#317 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
draganbl wrote:Pa nije ovo prvi put da Softić kaže da od revizije tužbe nema ništa.BHCluster wrote:Ja stvarno ne kontam ovaj istup Softića, ili stvarno nisu radili na obnovi tuzbe ili su ga namjerno drzali izvan kruga radi prijasnjeg uspjeha.
3.10. 2011. godine29.3. 2016. nakon presude Karadžiću„Na bošnjačkoj strani nema iskrene političke volje za pokretanje revizije”, kaže Softić i naglašava da je to sasvim irelevantno pred daleko važnijom činjenicom da „nema” ni novih „dokaza” za eventualno „preformulisanje” već izrečene pravne kvalifikacije.
On napominje da ima razumevanja za ponašanje bošnjačkih „kreatora” političke volje, kao i njihove povremene najave da će „biti” revizije, jer ukoliko bi rekli da „to ne žele” izazvali bi revolt svojih sunarodnikaČovjek već 6-7 godina govori kako ga niko od nadležnih nije kontaktirao u vezi sa tužbom.- Do sada me niko nije kontaktirao povodom moguće revizije, ali ako se to desi i neko odluči da me angažira, ja sam na raspolaganju.
Nema volje bošnjačkih struktura, a nema ni dokaza. Lijepo čovjek kazao.
ubit ce te sikiracija za Softicem....
opusti se malo....uzmi sta smirenje....cemu sekiracija....
ako ko "popusi" to ce biti Bosnjaci....tebe se to ne dotice...zar ne.
-
PM72
#318 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Šta kaže - niko ga nije 6-7 godina kontaktirao...i sad se sjetili,ne pet do 12 nego 20 sekundi do 12...metiljivi Softić i kriminalac Bakir.Dobitna kombinacija. 
- KB9
#319 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
to su vec neke tvoje teorije majstoreSkyLimit wrote:To što su se Šešelj i Milošević kao branili sami je bio samo show za javnost. Imali su oni itekako brojan pravni tim iza sebe.
- Banksy
#320 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Iz ovog iznad, meni se čini da ih je Softić nabio nogom.
- Počašćen sam povjerenjem koje mi ukazuje predsjednik Izetbegović dajući mi ovlaštenje da sam odlučim o jednom ovako delikatnom pitanju. Pravno i politički delikatnom. Ali smatram da niti jedna osoba ne smije imati ekskluzivno pravo da odlučuje o ovom važnom pitanju. Razumno bi bilo da konačnu odluku o pokretanju ili ne pokratanju postupka donese jedna grupa sačinjena od istaknutih predstavnika bošnjačkog i drugih naroda iz političkog i javnog života. Ja im stojim na raspolaganju radi pojašnjenja kako stvari pravno stoje.
Deset godina se imalo da se skupe ili ne skupe novi dokazi, još 20 dana, nije valjda da se tek sad nešto radi...?
- SkyLimit
#321 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ja to čuo od magistra koji je to istraživaoKB9 wrote:to su vec neke tvoje teorije majstoreSkyLimit wrote:To što su se Šešelj i Milošević kao branili sami je bio samo show za javnost. Imali su oni itekako brojan pravni tim iza sebe.
-
PM72
#322 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
U pravu je čovjek.Šešelj je imao čitav tim saradnika i advokata dok su Slobi i državne institucije Srbije pomagale.
- KB9
#323 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
u tome uopste nije stvar i to apsolutno nikakve veze nema a mojoj pocetnom izjavom koju je doticni citiroPM72 wrote:U pravu je čovjek.Šešelj je imao čitav tim saradnika i advokata dok su Slobi i državne institucije Srbije pomagale.
-
PM72
#324 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ja reagovah na onu tvoju kako su to samo teorije da su gore pomenuti imali timove za odbranu.
- Banksy
#325 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.