Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Locked
Indigont

#301 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Indigont »

Multikulturalizam opstaje onoliko koliko ljudi vjeruju u njega. Psihologija čovjeka je takva. Ako normaliziramo ovakvu retoriku to će biti samoispunjujuće proročanstvo i vrtlog propasti. Jedan šovinizam ojačava drugi i obratno, self-feeding loop of doom. Dodikov cilj je podjela BIH, moj cilj je suprotan od njegovog cilja i zato Srbi mogu dobiti samo ljubav od mene <3

Mislim da bi se ljevica bolje ponašala oko ovoga i da ne bi došlo do ovakvog zaoštrenja odnosa da nije SDA na vlasti. Nacionalisti su kratkovidni ljudi većinom.
insomnia78

#302 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote: Pa citavo vrijeme pises upravo to samo uvijeno. Multikultura kme, kme
Uvijena ti glava! :D
Image
LSD

#303 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by LSD »

Indigont wrote:
LSD wrote: Pa normalno, bošnjaci su pogubljen narod jer je neki anonimus marginalac dobio 200 lajkova na svoju neku nebulozu....bravo, prekuco si sa ovim :nargila:

Halo moderacija, zamandalite ovu travestiju, nema smisla zaista.
Nije taj jedini, cijeli ovaj portal u zadnje vrijeme ima takve mrziteljske top komentare, a i mnogi drugi portali. Gdje god se okrenem.
Jasno, samo bošnjaci pišu "mrziteljske top komentare" i to po svim portalima....srbi i hrvati su inace djeca cvijeća, dokazani pacifisti, hipi furka, peace, make love, oni ne znaju napisati mrziteljski komentar, zato i nisu pogubljen narod dakako ;-) ....samo zaluđeni bošnjaci prave problem u ovoj državi, jelde....treba ih se riješiti i svima ce biti bolje, normalno.

Ofiran si do bola. Ali neko ti dozvoljava da to pišeš.
Last edited by LSD on 19/01/2017 00:50, edited 1 time in total.
insomnia78

#304 Re: RE: Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by insomnia78 »

Indigont wrote:
LSD wrote: Pa normalno, bošnjaci su pogubljen narod jer je neki anonimus marginalac dobio 200 lajkova na svoju neku nebulozu....bravo, prekuco si sa ovim :nargila:

Nije taj jedini, cijeli ovaj portal u zadnje vrijeme ima takve mrziteljske top komentare, a i mnogi drugi portali. Gdje god se okrenem.
Sledeci rat ce, umjesto ubistva srpskog svata izazvati 'iljadu lajkEva na mrziteljski komentar na klixu
Ma hajte molim vas
Ricken

#305 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Ricken »

Indigont wrote:Multikulturalizam opstaje onoliko koliko ljudi vjeruju u njega. Psihologija čovjeka je takva. Ako normaliziramo ovakvu retoriku to će biti samoispunjujuće proročanstvo i vrtlog propasti. Jedan šovinizam ojačava drugi i obratno, self-feeding loop of doom. Dodikov cilj je podjela BIH, moj cilj je suprotan od njegovog cilja i zato Srbi mogu dobiti samo ljubav od mene <3

Mislim da bi se ljevica bolje ponašala oko ovoga i da ne bi došlo do ovakvog zaoštrenja odnosa da nije SDA na vlasti. Nacionalisti su kratkovidni ljudi većinom.
Sjeti se prve dvije godine prethodne vlasti i shvatićeš koliko griješiš.
ABH017

#306 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Ricken wrote:
Kikibombona wrote: Ma jarane, ne bih ja tu mjerio ko vise smrdi, cija je kita veca i sl. Ok, kod Srba ima najvise sranja, onda kod Hrvata, onda kod Bosnjaka. To ce reci svako objekitvan. Ne vidim poentu u raspravljanu u tome.

Vecina bosanskih Srba zeli pripajanje Srbiji, vecina bosanskih Hrvata zeli pripajanje Hrvatskoj. I to svi znamo. Ta srpsko-hrvatska vecina, koja bira politicke predstavnike, oponira multikulturalizmu. To svi znamo i zato je bezveze navoditi primjere iz Bijeljine i Citluka.

Sta Bosnjaci hoce, multukulturalizam ili nacionalizam? To mi je nejasno. Bosnjacka politika je MUTNA. Nema strategije, nema nista, ne zna se sta hoce. Dezorjentisanost maksimalna. Srbi i Hrvati dobro znaju sta hoce, Bosnjaci su pogubljeni. Bosanci potpuno nemocni, marginalni. Ostale, Sejdica i Fincija, niko nista ne pita.

Kakva je bosnjacka politika, multikulturalna ili nacionalisticka? Ako si nesto izmedju, ako koketiras sa jednim i drugim, providan si jebiga, svi ce provaliti. A to je bosnjacka politika danas, cini mi se. I veoma je promasena. 20 godina PROPALO. U ovih 20 godina separtisti vode.

Pusti druge jarane, fokusiraj se na sebe. Sebe lakse mozes mijenjati, druge malo tezi. Malo je lakse cistiti vlastitu nego komsijinu avliju, slozit ces se. U bosnjackoj avliji je sve razbacano i veoma neuredno. Kao takav, dok je kod tebe rusvaj, ne mozes cistiti srpsku i hrvatsku avliju, nema teorije.
Ali zato oni, mogu čistiti i našu avliju, ako te dobro razumjem.

Potpuno pogrešno je očekivati od političkih struktura u ambijentu i društvu u kojem živimo neke strategije, osim ograničenih ekonomskih. Iako ih ima one mogu biti samo funkcionalne na mikro nivou, u određenoj zajednici. Ili drugim riječima, okreni se svojoj sredini u kojoj živiš, i učini je podnošljivom za život.

Nakon 95.e niti jedan od naroda se streteški ne pita apsolutni ništa. Za nas se pitaju OHR, susjedi, EU,USA i Rusija. Do neke nove Juge.

Šta Bošnjaci hoće? Funkcionalnu državu, u kojoj vlada pravni poredak, koja ne prihvata fašizam i ratne zločine.

I bez postojanja ovih čimbenika, Bosna postoji, za političke i vojne sile kao riješeno pitanje. Neka nova Bosna je moguća samo u širem kontekstu općih promjena na širem svjetskom nivou, jer jednostavno niti jedna strana nema resurse da vodi ratove. Sasvim je drugo pitanje koliko je to blizu ili daleko. Ta neka nova podjela karata, prije da će imati socijalni nego etno nacionalni karakter, ali bumo videl, što bi rekli susjedi.

Međutim, čitava propaganda koja se vodi protiv "Sarajeva" duže vrijeme ima samo za cilj da doprinese vrhovnom ratnom cilju, etničkim čistim teritorijama, jer kapital i slobodno kretanje dobara, usluga i ljudi, ne trpi etnički čiste teritorije. Zato je potrebno povremeno, bolje češće, nego rjeđe, podsjetiti kako Sarajevo nije kao nekad, jednonacionalno, tamnica za nemuslimane, stratište ljevice i sl.

Paradoksalno je samo da te iste optužbe najviše dolaze iz grada koji je tokom rata porušio sve džamije, pobio ili otjerao 99% svojih stanovnika ne srba, gdje oni koji su ostali imaju sličan status Palestincima u Izraelu.
Na kraju u Sarajevu, u loklanim firmama, zaposleno je više srba iz RS, nego u firmama koje gravitiraju na područijima pod upravom RS općina u okolini Sarajeva. A firme iz okolnih sarajevskih RS općina ovise o Sarajevskom tržištu.
Moja firma je zasuta aplikacijama studenata sa Pala, Lukavice i sl. Neka je hvala bogu, samo da je posla. S druge strane, neznam niti jednu privatnu kompaniju u Banja Luci, koja zapošljava ljude iz Jajca, recimo. Nekažem da nema. U Goraždu more zaposlenih iz okolnih RS područja. Naravno, riješavati socijalna pitanja manjeg entiteta, zahtjeva i određene kompenzacije. Da bi se kompenziralo manje, treba kreirati pitanja od kojih nema niko funkcionalne koristi. Imam druga, sa onu stranu sarajevske granice, što kaže da nema FBiH, i posla u Sarajevu, da bi se davno pokupio sa ovih prostora, jer ne bi imao šta da jede.

Nekažem da konkretno Sarajevo nemože biti bolje, za sve, i od toga niko ne bježi, ali brate, Banja Luka dobro mora da poradi na sebi, da bi došla u poziciju da "dobronamjerno" kritikuje jednonacionalno, "ksenofbno" Sarajevo.
Bravo. Lijepo si to oblikovao.. Za one koji hoće da shvate. :thumbup:
Potpuno se slažem.
Kikibombona

#307 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Kikibombona »

ABH017 wrote:Opet griješiš.
Ja ti odgovorno tvrdim da se SDA ne bori za dominaciju Bošnjaka, već za dominaciju Izetbegovića, Čengića, Zukića, Sarajlića itd. I njihovih dajdžića, amidžića, itd.. Uz to su spremni da određene pozicije prepuste i Čovićima, Ragužima itd. rafije nego Nikšićima, Bajrovićima itd.
Ista, potpuno ista je situacija kod svih drugih.
Razlika je u tome što kod Bošnjaka ne postoji velikonacionalna politika i pretenzije na tuđe teritorije, izuzev smiješnih reakcija prema Sandžaku, koje su izazvane tuđim pretenzijama na naš teritorij.
To je tacno. A u SDA su inace sve sami Bosnjaci, tako da se itekako bore za dominaciju Bosnjaka. Da li ta SDA, njihovo politicko vodstvo, njihovi privatnici, daju jednake sanse Srbima i Hrvatima kao Bosnjacima!?? :lol: Smijesno mi postavljati ovakvo pitanje, ali eto. Ja ti odgovorno tvrdim da kod njih vece sanse ima Bosnjak musliman, redovan na dzumi, nego Bosnjak ateista koji je poznat kao neko ko hoce potegnuti casicu-dvije. Moj jaran ima klasicno 'muslimansko' ime, Bosanac je, jebes ga, tako se izjasnjava. Dobio je ponudu za posao, al' mu je taj poznanik, koji je ujedno i moj poznanik, koji je clan SDA, provukao kroz usi da ne bi bilo lose da bude vidjen na dzumi. Moj drug je naravno odbio takvo ponizenje. A tek Mitar ili Hrvoje? Pa njih tu nema ni na mapi, osim ako se ne radi o prljavom dogovoru sa HDZ i SNSD. Pa nisu li sarajevski Srbi plakali zato sto SDA uglavljuje SNSD Srbe a ne Srbe Sarajlije?

A i kod drugih je isto, vjerovatno i gore, slazem se. Uopste ne dovodim u pitanje.

I nemaju Bosnjaci pretenzije. Ni to nisam govorio. Slazem se da su igrarije sa Sandzakom smijesne i da ozbiljne namjere nema. Apsolutno se slazem.

Al' ima namjere za dominacijom u toru. To je ocigledno.
Last edited by Kikibombona on 19/01/2017 00:53, edited 1 time in total.
Ripicipi

#308 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Ripicipi »

LSD wrote:
Indigont wrote:

Jasno, samo bošnjaci pišu "mrziteljske top komentare" i to po svim portalima....srbi i hrvati su inace djeca cvijeća, dokazani pacifisti, hipi furka, peace, make love, oni ne znaju napisati mrziteljski komentar, zato i nisu pogubljen narod dakako ;-) ....samo zaluđeni bošnjaci prave problem u ovoj državi, jelde....treba ih se riješiti i svima ce biti bolje, normalno.

Ofiran si do bola. Ali neko ti dozvoljava da to pišeš.
Mislis da je odgovorno prema ovoj drzavi ponasati se poput onih koje boli qraz za njom?
Indigont

#309 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Indigont »

Ne smatram da su svi Bošnjaci pogubljeni nego je naslov takav da privučem što više pažnje na ovo bitno pitanje i privukao sam (preko 3000 pregleda teme) i mislim da je očito da imam dobre namjere za ovu državu. Ovo je Bošnjacima jedina država koju imaju i trebaju biti pametni i čuvati je, a ne učestovati u njenom rušenju. Opet ponavljam mora biti jasno ko je graditelj, a ko rušitelj multikulturalizma. Pa sam praznik - dan RS slava svetog Stefana prvomučenika je izraz protiv multikulturalizma, ne želite valjda biti isti kao Dodik? Valjda želite biti bolji i iznad toga?
BHCluster

#310 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by BHCluster »

Indigont wrote:Multikulturalizam opstaje onoliko koliko ljudi vjeruju u njega. Psihologija čovjeka je takva. Ako normaliziramo ovakvu retoriku to će biti samoispunjujuće proročanstvo i vrtlog propasti. Jedan šovinizam ojačava drugi i obratno, self-feeding loop of doom. Dodikov cilj je podjela BIH, moj cilj je suprotan od njegovog cilja i zato Srbi mogu dobiti samo ljubav od mene <3

Nenade haj spavaj kasno je.
ABH017

#311 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Ma hajde, nećemo se lagati u oči.
Ddodik nije bio nacionalista, on je to postao kad je došao na vlast, jer je vidio da se drugačije neće održati.
On ima problem sa svakim ko negira velikosrpski projekat i taj problem uvodi i čitav srpski narod. Američku ambasadoricu, visokog predstavnika, Sarajevo, Ustavni Sud, svakog sa kim ima sukob predstavlja kao neprijatelja srpskog naroda, pa i Bećirevića, Nikšića....
tandmand

#312 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by tandmand »

Indigont wrote:
LSD wrote:
I sve to si zakljucio na osnovu nekih komentara, nekih anonimusa s koca i konopca za koje niko i ne zna :zid: :facepalm: malo ti to bilo, pa si još i otvorio temu da nam otvaraš oči kako su bošnjaci pogubljeni, jer je pobogu neki lik PS91 preporucio srbima operacije nosa :lol: :lol:
Problem je što takvi komentari dobivaju jako puno lajkova, daleko više nego prije. Taj je dobio 200, a dislajkova 10 puta manje. Znači ljudi se slažu. Postaje mainstream mišljenje ta mržnja i predrasuda. To je problem. To su sad česti top komentari.
Hoćeš da kažeš da je radi komentara Dodik djelovao protuustavno, fasovao sankcije a Ivanić postrojio vojsku. Radi komentara Dodik prijeti raspadom BiH, jer komentatori ne vole Srbe? :run:

Separatistička politika se vodi predatorskim instiktima. Da li predatora - Vuka, ovca voli ili ne voli, da li je vuna uredno ošišana ili ne, to je vuku sve jedno. Jedino lovac može stati u kraj vuku. Predatoru se ne može udovoljiti ... ne postoji ta multikultura, to bratstvo i jedinstvo koje je udovoljilo.
Last edited by tandmand on 19/01/2017 00:59, edited 1 time in total.
LSD

#313 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by LSD »

Indigont wrote:Ne smatram da su svi Bošnjaci pogubljeni nego je naslov takav da privučem što više pažnje na ovo bitno pitanje i privukao sam (preko 3000 pregleda teme) i mislim da je očito da imam dobre namjere za ovu državu. Ovo je Bošnjacima jedina država koju imaju i trebaju biti pametni i čuvati je, a ne učestovati u njenom rušenju. Opet ponavljam mora biti jasno ko je graditelj, a ko rušitelj multikulturalizma. Pa sam praznik - dan RS slava svetog Stefana prvomučenika je izraz protiv multikulturalizma, ne želite valjda biti isti kao Dodik? Valjda želite biti bolji i iznad toga?
Nece se BiH raspasti dok je srba i hrvata, dokazanih patriota ove države ;-) ne brini.

Uzalud bošnjaci guslaju svoje price o raspadu države i odcijepljenju...mogu qrcu Bakir i kompanija :kontrabas: ne daju Bosnu Čović i Dodik :thumbup:
Kikibombona

#314 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Kikibombona »

Ricken wrote: Ali zato oni, mogu čistiti i našu avliju, ako te dobro razumjem.

Potpuno pogrešno je očekivati od političkih struktura u ambijentu i društvu u kojem živimo neke strategije, osim ograničenih ekonomskih. Iako ih ima one mogu biti samo funkcionalne na mikro nivou, u određenoj zajednici. Ili drugim riječima, okreni se svojoj sredini u kojoj živiš, i učini je podnošljivom za život.

Nakon 95.e niti jedan od naroda se streteški ne pita apsolutni ništa. Za nas se pitaju OHR, susjedi, EU,USA i Rusija. Do neke nove Juge.

Šta Bošnjaci hoće? Funkcionalnu državu, u kojoj vlada pravni poredak, koja ne prihvata fašizam i ratne zločine.

I bez postojanja ovih čimbenika, Bosna postoji, za političke i vojne sile kao riješeno pitanje. Neka nova Bosna je moguća samo u širem kontekstu općih promjena na širem svjetskom nivou, jer jednostavno niti jedna strana nema resurse da vodi ratove. Sasvim je drugo pitanje koliko je to blizu ili daleko. Ta neka nova podjela karata, prije da će imati socijalni nego etno nacionalni karakter, ali bumo videl, što bi rekli susjedi.

Međutim, čitava propaganda koja se vodi protiv "Sarajeva" duže vrijeme ima samo za cilj da doprinese vrhovnom ratnom cilju, etničkim čistim teritorijama, jer kapital i slobodno kretanje dobara, usluga i ljudi, ne trpi etnički čiste teritorije. Zato je potrebno povremeno, bolje češće, nego rjeđe, podsjetiti kako Sarajevo nije kao nekad, jednonacionalno, tamnica za nemuslimane, stratište ljevice i sl.

Paradoksalno je samo da te iste optužbe najviše dolaze iz grada koji je tokom rata porušio sve džamije, pobio ili otjerao 99% svojih stanovnika ne srba, gdje oni koji su ostali imaju sličan status Palestincima u Izraelu.
Na kraju u Sarajevu, u loklanim firmama, zaposleno je više srba iz RS, nego u firmama koje gravitiraju na područijima pod upravom RS općina u okolini Sarajeva. A firme iz okolnih sarajevskih RS općina ovise o Sarajevskom tržištu.
Moja firma je zasuta aplikacijama studenata sa Pala, Lukavice i sl. Neka je hvala bogu, samo da je posla. S druge strane, neznam niti jednu privatnu kompaniju u Banja Luci, koja zapošljava ljude iz Jajca, recimo. Nekažem da nema. U Goraždu more zaposlenih iz okolnih RS područja. Naravno, riješavati socijalna pitanja manjeg entiteta, zahtjeva i određene kompenzacije. Da bi se kompenziralo manje, treba kreirati pitanja od kojih nema niko funkcionalne koristi. Imam druga, sa onu stranu sarajevske granice, što kaže da nema FBiH, i posla u Sarajevu, da bi se davno pokupio sa ovih prostora, jer ne bi imao šta da jede.

Nekažem da konkretno Sarajevo nemože biti bolje, za sve, i od toga niko ne bježi, ali brate, Banja Luka dobro mora da poradi na sebi, da bi došla u poziciju da "dobronamjerno" kritikuje jednonacionalno, "ksenofbno" Sarajevo.
Nisi me dobro razumio.

Oni tvoju avliju zele ocrniti i popljuvati. Ciscenje im nije u najludjim planovima. Oni zele da u Sarajevu nema nikako Srba i Hrvata, da svi odu u Mostar i Banjaluku, pa da onda mogum tvrditi da je Sarajevo 100% etnicki cisto. Covic je lijepo rekao da Hrvati u Sarajevu nisu nikakvi Hrvati. Srbi su davno sarajevske Srbe nazvali 'Alijinim Srbima'. Dakle, Srbi i Hrvati (politicki predstavnici) bi bili najsretniji da vi te Srbe i Hrvate dole nogama sutate, da ih pljujete i vrijedjate na ulici, da ih u konacnici primorate da se nacionalno osvjeste i presele u Mostar i Banjaluku. Tako bi u tim gradovima popravili brojno stanje, a ovako su u Sarajevu izgubljeni, berskorisni...

Sta Sarajevo radi? Sarajevo ne zna da li bi sralo ili pisalo. Negdje se lome izmedju nacionalizma i multikulturalizma. Svega udrobljeno.

A inace, sa vecim dijelom komentara se slazem, posebno na onaj dio koji se odnosi na MZ.
insomnia78

#315 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by insomnia78 »

Opet cojk isto. Nacionalizam ne ponistava multikulturalizam.
Francuska je nacionalna ali i multikulturna. Premijer, sad vec bivsi, je npr. Španac.
Last edited by insomnia78 on 19/01/2017 01:03, edited 1 time in total.
ABH017

#316 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Kikibombona wrote:
ABH017 wrote:Opet griješiš.
Ja ti odgovorno tvrdim da se SDA ne bori za dominaciju Bošnjaka, već za dominaciju Izetbegovića, Čengića, Zukića, Sarajlića itd. I njihovih dajdžića, amidžića, itd.. Uz to su spremni da određene pozicije prepuste i Čovićima, Ragužima itd. rafije nego Nikšićima, Bajrovićima itd.
Ista, potpuno ista je situacija kod svih drugih.
Razlika je u tome što kod Bošnjaka ne postoji velikonacionalna politika i pretenzije na tuđe teritorije, izuzev smiješnih reakcija prema Sandžaku, koje su izazvane tuđim pretenzijama na naš teritorij.
To je tacno. A u SDA su inace sve sami Bosnjaci, tako da se itekako bore za dominaciju Bosnjaka. Da li ta SDA, njihovo politicko vodstvo, njihovi privatnici, daju jednake sanse Srbima i Hrvatima kao Bosnjacima!?? :lol: Smijesno mi postavljati ovakvo pitanje, ali eto. Ja ti odgovorno tvrdim da kod njih vece sanse ima Bosnjak musliman, redovan na dzumi, nego Bosnjak ateista koji je poznat kao neko ko hoce potegnuti casicu-dvije. Moj jaran ima klasicno 'muslimansko' ime, Bosanac je, jebes ga, tako se izjasnjava. Dobio je ponudu za posao, al' mu je taj poznanik, koji je ujedno i moj poznanik, koji je clan SDA, provukao kroz usi da ne bi bilo lose da bude vidjen na dzumi. Moj drug je naravno odbio takvo ponizenje. A tek Mitar ili Hrvoje? Pa njih tu nema ni na mapi, osim ako se ne radi o prljavom dogovoru sa HDZ i SNSD. Pa nisu li sarajevski Srbi plakali zato sto SDA uglavljuje SNSD Srbe a ne Srbe Sarajlije?

A i kod drugih je isto, vjerovatno i gore, slazem se. Uopste ne dovodim u pitanje.

I nemaju Bosnjaci pretenzije. Ni to nisam govorio. Slazem se da su igrarije sa Sandzakom smijesne i da ozbiljne namjere nema. Apsolutno se slazem.

Al' ima namjere za dominacijom u toru. To je ocigledno.
Druga je to priča. Iste stvari će se dešavati sa SDP-om i dešavaju se. Svi uhljebljuju svoj kadar. I u Jugi bi, da bi napredovao u karijeri, morao što češće ići na partijske sastanke. Ako si otišao u džamiju, zaboravi, možeš bit portir ili radnik za mašinom i kraj. Mislim, sve je to isto, ali tu nema tih afiniteta o kojima pričaš. Jebe se njima i za mnom, kao Bošnjakom, jednako kao i za tobom, kao Hrvatom, Srbinom, Bosancem ili šta god već.
Kikibombona

#317 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Opet cojk isto. Nacionalizam ne ponistava multikulturalizam.
Objasni!

Daj mi navedi jedan nacionalizam koji je istinski multikuturalan.

Marina Le Pen je nacionalista i multikulturalista!?? :lol:
Indigont

#318 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Indigont »

Francuska je nacionalna ali i multikulturna. Premijer, sad vec bivsi, je npr. Španac.
nije ovo više nacionalizam nego šovinizam čisti, gadi mi se kakve se grozote pišu i ističu. Nisam očekivao od Bošnjaka. U Francuskoj se i dalje nastoji potisnuti izljeve etničke mržnje i na to se gleda kao na primitivizam, kako se i treba gledati
insomnia78

#319 Re: RE: Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Objasni!

Daj mi navedi jedan nacionalizam koji je istinski multikuturalan.

Marina Le Pen je nacionalista i multikulturalista!?? [emoji38]
Ti stvarno ne znas sta znaci nacionalizam. U fr imas pun kurac kultura. Premijer je Spanac. Gradonacelnica Pariza isto. Imas, osim Arapa jos i kamaru Spanaca, Portugalaca...
Nije samo MLP nacionalista. I socijalisti su nacionalisti i vidi cuda multikulturni. I isti taj Valls je nacionalista. Svaka vlada je nacionalisticka. I tako i treba biti
Ricken

#320 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Ricken »

Indigont wrote:Ne smatram da su svi Bošnjaci pogubljeni nego je naslov takav da privučem što više pažnje na ovo bitno pitanje i privukao sam (preko 3000 pregleda teme) i mislim da je očito da imam dobre namjere za ovu državu. Ovo je Bošnjacima jedina država koju imaju i trebaju biti pametni i čuvati je, a ne učestovati u njenom rušenju. Opet ponavljam mora biti jasno ko je graditelj, a ko rušitelj multikulturalizma. Pa sam praznik - dan RS slava svetog Stefana prvomučenika je izraz protiv multikulturalizma, ne želite valjda biti isti kao Dodik? Valjda želite biti bolji i iznad toga?

:lol: :lol: :lol:

Suviše ti slabo poznaješ građane i jednog i drugog entiteta ili bilo koje etnije. Biće da si neko ko odavno nema stvarni dodir sa životom u BiH, pa nemožeš da shvatiš da političke igre i ovladavanje resursima nema veze niti pretjeranog uticaja na svakodnevni život običnih ljudi. Ljudi nemogu da shvate da je rat projekat, koji zahtjeva struktuiranu privredu, monetarnu politiku, jaku centralnu banku i diplomatsku mašineriju. Ovi naši nemogu preko grane u turizam kad hoće, a kamoli da mobilišu ratnu mašinu. 15 budala, par incidenata je njihov plafon. Rat je igra državnih aparata a ne stranačkih aparatčika.
Ripicipi

#321 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Ripicipi »

Indigont wrote:
nije ovo više nacionalizam nego šovinizam čisti, gadi mi se kakve se grozote pišu i ističu. Nisam očekivao od Bošnjaka. U Francuskoj se i dalje nastoji potisnuti izljeve etničke mržnje i na to se gleda kao na primitivizam, kako se i treba gledati
Realno, gore postove po internetu ostavljaju Srbi i Hrvati velicajuci genocid itd. a na hercegbosni sam nalazio komentare kakve nikad nisam nalazio ni kod Srba.
Ovdje je jedino problem sto Bosnjaci ne bi trebali igrati u tom kolu, ali dzaba kad su se uhvatili i zaigrali.
Last edited by Ripicipi on 19/01/2017 01:11, edited 1 time in total.
LSD

#322 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by LSD »

Indigont wrote:
:lol: :lol: :lol: kakva komedija

https://www.youtube.com/watch?v=wAlcp_Tw_XU
https://www.youtube.com/watch?v=zLYUTDSPjfM
https://www.youtube.com/watch?v=nq_J2C6Hrz0

Nisam ni ja ovo ocekivao od srba, jako sam iznenađen :shock:
Last edited by LSD on 19/01/2017 01:11, edited 1 time in total.
ABH017

#323 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Ja sam upravo to htio reći Kikiju. Multikulturalizam dozvoljava i nacionaliste u njegovom sastavu. I oni imaju svoje mjesto, samo da nije dominantno. Ako je već multikulturalizam, a ne jednoumlje.
insomnia78

#324 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by insomnia78 »

Jesu Kurdi nacionalisti a istovremeno i multikulturni?

Bižtodoh spavati valja u pola sest ustati. Ganjam prekovremene a u mene šef ne jebe nacionalnosti i razlicite kulture :D
Kikibombona

#325 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Kikibombona »

ABH017 wrote: Druga je to priča. Iste stvari će se dešavati sa SDP-om i dešavaju se. Svi uhljebljuju svoj kadar. I u Jugi bi, da bi napredovao u karijeri, morao što češće ići na partijske sastanke. Ako si otišao u džamiju, zaboravi, možeš bit portir ili radnik za mašinom i kraj. Mislim, sve je to isto, ali tu nema tih afiniteta o kojima pričaš. Jebe se njima i za mnom, kao Bošnjakom, jednako kao i za tobom, kao Hrvatom, Srbinom, Bosancem ili šta god već.
I sta onda imamo?

Kakva je strategija?

Ne valja ovo kurcu jarane. Ne valja nista.

Progres u drzavi mogu pokrenuti jedino Bosnjaci, koji su najbrojniji narod i koji zele cjelovitu BiH. Ne pokrecu nista. Cijelo vrijeme se svadjaju sa anti-drzavnim snagama medju Srbima i Hrvatima, ne rade apsolutno nista pozitivno. Zbunjen, lud i nenormalan. :D

Ovdje se slave neke velike pobjede, veliki porazi, sve nesto sudbonosno i odlucujuce. Kazu, 2018. godina odluke. A govorilo se tako i za 2005. :lol: Ja vidim da se ne desava nista. Vidim da se mrzimo vise, udaljavamo i da postaje sve gore. Imas nove generacije u BL koje nikad u zivotu nisu vidjele Bosnjaka iz Sarajeva i obratno. E to nije dobro. I niko ne radi nista da stvar makar za mrvicu, onu malu malu mrvicu, promijeni. Niko.
Locked