PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
- muha_sa
#301 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
i prije se ugalj ložio---nije bilo plina ni na mapi
kotlovnice na ugalj il mazut a i tad je bilo hejbet magluštine, sad ne znam jel bilo zagadjeno kao sad, al nisam jednom iz Tasa iz druge smjene pjehoke išo išo ispred auta dok je jaran vozio 
-
saim_adka
#302 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
.
Last edited by saim_adka on 15/01/2017 15:46, edited 1 time in total.
- azurna_obala
#303 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Mega Man X wrote:Ako dudlaš cigare, onda ćeš fasovat rak kako god.azurna_obala wrote: Hoćete li kukati tako kad fasujete i rak pluća, kože, Bog zna čega već?!
Da hoće uvesti još i oštrije mjere i samo po džepu
to je već moja lična odluka
Zrak ne možeš izabrati tek tako, bar u Sarajevu
-
tempuser
#304 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Aaaaaaa, tebe puca nostalgija... Vracaju se sjecanja, par-nepar, Milka Planinc, bonovi, kafa, ulje, deratrdzent, bife Otoka, Slavko Mijic, Fuko, Hus....muha_sa wrote:šta ste se ba uskukali--eto rodili se sa autom
- spreca
#305 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Dabogda se oni osugali pa se posle slagirali da se nemogu cesatiizgubljena dusa wrote:Moras pitati vladu, vik, konjakovica, bakira, fadilja, aliju ....spreca wrote:A mozeli kompenzacija nama koji se ne kupamo...nek se kupa kome se mrsko chesatiizgubljena dusa wrote:A moze li kompenzacijaoni koji ne smiju voziti auto da imaju vode 24 sata
![]()
- muha_sa
#306 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
tempuser wrote:Aaaaaaa, tebe puca nostalgija... Vracaju se sjecanja, par-nepar, Milka Planinc, bonovi, kafa, ulje, deratrdzent, bife Otoka, Slavko Mijic, Fuko, Hus....muha_sa wrote:šta ste se ba uskukali--eto rodili se sa autom
guranje auta od maršalke do benzinske haman svu noc i taman dodjem na red kaže ciko nestalooooooooo
- cpu_fan
#307 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Pa jeste se ložio prije, ali jeboga prije je bilo kameno doba pa je čovjek otkrio vatru pa počeo obrađivati metal, pa pronašao točak pa ... letio na mjesec a mi ćemo i 2063. pričati o problemu ćumura !muha_sa wrote:i prije se ugalj ložio---nije bilo plina ni na mapikotlovnice na ugalj il mazut a i tad je bilo hejbet magluštine, sad ne znam jel bilo zagadjeno kao sad, al nisam jednom iz Tasa iz druge smjene pjehoke išo išo ispred auta dok je jaran vozio
-
riko-ga
#308 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Posto zivim 50-setak metara od entitetske granice sutra fino ja i zena preguramo auto do Istocnog Sarajeva krehnemo (mislim auto) i vozikamo se cijeli dan.Kad mi dosadi dodjem do granice i turiram a auspuh okrenem prema KS.
A sada ozbiljno posto mi auto sluzi kao pomagalo da li ce me kazniti ako vozim pogresan dan.
A sada ozbiljno posto mi auto sluzi kao pomagalo da li ce me kazniti ako vozim pogresan dan.
-
almir90
#309 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
'tice pješke idu
- spreca
#310 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
hocel i pusnje biti par nepar

- Ajatolah_
- p206
#312 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Hoće li me kazniti ako bolesnu stariju osobu krenem da prevezem do doma zdravlja na zakazan pregled, jer nema (i neće) niko drugi?
Jebote život gdje ja živim.
Jebote život gdje ja živim.
- seoBIH
#313 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Zato sto vladaju drugaciji vremenski uslovi. To ti necu objasnjavati, ili se skoluj, ili sam edukuj. Dakako da lozenje steti, ali nije samo to razlog zasto ljeti nije ovakvo stanjeprof. wrote:ašto nema smoga ljeti kada je na cestama duplo više vozila?
- omega369
#314 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Mjere da, ali ovako debilne ne. Vec sam napisao da rezultati mjerenja kristalno jasno pokazuju srz problema I sad idioti umjesto da smisle nesto pametno, kreativno, ucinkovito, posezu za najdebilnijim mogucim potezom. Naravno, vjerni poslusnici uvl#####ci glasaci kakvih ima I ovdje na forumu ce to pravdati slijepo
- Matzan
#315 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Sutra smiju pušiti neparna godišta.spreca wrote:hocel i pusnje biti par nepar![]()
![]()
-
tempuser
#316 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Da si ti meni ziv i zdrav, grijem se na cent. grijanje, oba auta euro4, cak sta vise u kontru brojevi pa me ovo ne pogadja toliko, ali ne dozvoljavam da me imbecili na vlasti i njihovi kvazistrucnjaci prave debilom...prof. wrote:
evo jednog koji se osjeća prozvanim, sigurno ložiš gume i obuću a auto naravno dvica1.6 Tdi?
prije nego ti odgovorim na itanja reci ti meni - zašto nema smoga ljeti kada je na cestama duplo više vozila?
i ponavljam ti - smoga je bilo i prije rata, pitaj nekog starijeg ili malo proguglaj. jedina razlika je što je rpije bilo više snijega koji je 'kupio' smog iz zraka.
Ne moze poslijeratni kvalitet privatnog lozenja polucijom nadmasiti prijeratno lozenje kad je u gradu radila industrija, kad se vozilo na prljavija goriva i kad u toplane radile na ugalj i mazut, a pogotovo prije olimpijade, gasifikacije i trolejbusa...
Sjo ovih budzetskih ublehasa, na pitanje odgovaraju pitanjem, sad je za smog kriv snijeg, a stihijska gradnja je pozeljna!
-
noviclan
#317 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
A moze li mi neko objasniti te kazne od 500 do 1000
500 dobije koka u minicu a hiljadu mudinja bradonja a ko dovije 600, 700, 800, 900 ????
Usput kolikoje kazna za ne posjedovanje saobracajne dozvole izadje li manje igranka u odnosu na gore navedeno hvala
500 dobije koka u minicu a hiljadu mudinja bradonja a ko dovije 600, 700, 800, 900 ????
Usput kolikoje kazna za ne posjedovanje saobracajne dozvole izadje li manje igranka u odnosu na gore navedeno hvala
-
PM72
#318 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
I prije je po Sarajevu bilo jače magle i smoga,što reče kolega Muha,išli smo pješke ispred auta sa upaljenim žmigavcima da ne zalutamo.Sjećam se jedne magle u ratu kad mi se kolega sav nagrdio na protivtenkovsku prepreku zvana jež,nije se vidjelo dvadeset cm.
-
Keiko
#319 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Ma ja, kod nas bas nista ne moze I nista necessary proc'. Zabrane grijanja na raznorazno smece, zabrane kanturina od auta, zabrane pusenja na javnim mjestima, naplacivanje plasticnih kesa, naknada za recikliranje elektro otpada, itd. itd. itd. svugdje na svijetu moze proc', al' ne moze kod napacenog Bosnje.Engleska i mi, nikako u istu recenicu.
Mi bi smo sve nesto nazor. Da imamo neki standard, pa da drzava subvencira, da su plate ok, da 99% kuca ima fasadu pa da se o ovom prica ok. Ali ovako ne ide jebi ga.
Mah kod nas vidjela zaba gdje se konji kuju pa i ona digla nogu.
-
tempuser
#320 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Nisko skont'o poentu, vidis da se hvali kako se prije rata autom na poso islo!cpu_fan wrote:Pa jeste se ložio prije, ali jeboga prije je bilo kameno doba pa je čovjek otkrio vatru pa počeo obrađivati metal, pa pronašao točak pa ... letio na mjesec a mi ćemo i 2063. pričati o problemu ćumura !muha_sa wrote:i prije se ugalj ložio---nije bilo plina ni na mapikotlovnice na ugalj il mazut a i tad je bilo hejbet magluštine, sad ne znam jel bilo zagadjeno kao sad, al nisam jednom iz Tasa iz druge smjene pjehoke išo išo ispred auta dok je jaran vozio
Ugalj i privatna lozenja su u cijeloj prici krivi koliko i auti, 0 bodova!
-
izgubljena dusa
#321 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Ne razumijem...za sta im sluzi mozak...imaju mandat, vaznu funkciju u drustvu....imaju bar godinu dana da osmisle i rjese provblem, prije nego to postane akutno. A ono se sjeti u subotu popodne da odalami mjeru, kojoj ljudi kritikuju i ismijavaju na 13+ stranica...ccc...ccc... 
Mjeru koja nece dati nikakav poseban, pozitivan efekat....
Mjeru koja nece dati nikakav poseban, pozitivan efekat....
Last edited by izgubljena dusa on 24/12/2016 22:13, edited 1 time in total.
-
velikonja
#322 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Na drugoj temi napisah da saam citajuci Odluku vidio da je nadleznost za provodjenje iste na inspekcijama opstine i kantona.
Temeljem cega ce MUP KS kaznjavati kada je u Odluci ovlasten samo za slucaj upucivanja na varedni teh pregled?
Dakle, po Odluci MUP nije nadlezan i ovlasten da je provodi.
Da li neko ovo moze provjeriti?
Temeljem cega ce MUP KS kaznjavati kada je u Odluci ovlasten samo za slucaj upucivanja na varedni teh pregled?
Dakle, po Odluci MUP nije nadlezan i ovlasten da je provodi.
Da li neko ovo moze provjeriti?
-
neko_sa_strane
#323 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Keiko wrote:Ma ja, kod nas bas nista ne moze I nista necessary proc'. Zabrane grijanja na raznorazno smece, zabrane kanturina od auta, zabrane pusenja na javnim mjestima, naplacivanje plasticnih kesa, naknada za recikliranje elektro otpada, itd. itd. itd. svugdje na svijetu moze proc', al' ne moze kod napacenog Bosnje.Engleska i mi, nikako u istu recenicu.
Mi bi smo sve nesto nazor. Da imamo neki standard, pa da drzava subvencira, da su plate ok, da 99% kuca ima fasadu pa da se o ovom prica ok. Ali ovako ne ide jebi ga.
Mah kod nas vidjela zaba gdje se konji kuju pa i ona digla nogu.
Mora se nametnuti bez mnogo priče!
- Better Man
#324 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Zove se Aida Mušanović - Arsić. Pjeva prateće vokale Dini Merlinu.Matzan wrote:Bosnian1980 wrote:Odvrnuti volume do kraja!!!
Kako se zove ova djevojčica što pjeva?
Volio bih s njom probati neke tehnike disanja...
Last edited by Better Man on 24/12/2016 22:44, edited 1 time in total.
- kritichar
#325 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Ne postoji mjera koju bi mogla ova vlada donijeti a da ne bi bila ismijana