US protest after Trump win
- jeza u ledja
#301 Re: US protest after Trump win
Cuj treba se pitati. Ne protestuje DNC vec omladina. Najlakse napisati floskule o hipsterim i zavrsena prica, jel?
Kvazielitizam? Sta je to? O kome se radi?
- madner
#302 Re: US protest after Trump win
Treba biti realan, Trump je kod bjelaca izdominirao dok je druga strana igrala na manjine.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#303 Re: US protest after Trump win
to ti je ono zbog čega ljevičari (ili oni koji naginju tome) misle da su bogom dani da njihov glas vrijedi više od tamo nekog redneka, i kada ih realnost opali po glavi, onda ide kuknjava. ne govorim ovo samo vezano za ove proteste, to provejava od ovog našeg političkog miljea, pa sve tamo do preko bare. to je ono što meni bode oči, i to je ono po čemu su isti sa Trumpovim glasačima: odsustvo realnosti.jeza u ledja wrote:Cuj treba se pitati. Ne protestuje DNC vec omladina. Najlakse napisati floskule o hipsterim i zavrsena prica, jel?
kontam ja da je u mom postu previše opštih mjesta, samo me nervira ovaj val nadobudne mladosti (čitaj: i Pernar u Hrvatskoj između ostalih) koja se zagrcne kada joj se pruži prilika da iz neartikulisanosti pređe u nešto konkretnije.
- jeza u ledja
#304 Re: US protest after Trump win
Po svemu prilozenom, njihov glas ne da vrijedi vise, on vrijedi manje. Tesko je onda shvatiti zasto bi neko zakljucio da misle suprotno.Chmoljo wrote:to ti je ono zbog čega ljevičari (ili oni koji naginju tome) misle da su bogom dani da njihov glas vrijedi više od tamo nekog redneka, i kada ih realnost opali po glavi, onda ide kuknjava. ne govorim ovo samo vezano za ove proteste, to provejava od ovog našeg političkog miljea, pa sve tamo do preko bare. to je ono što meni bode oči, i to je ono po čemu su isti sa Trumpovim glasačima: odsustvo realnosti.jeza u ledja wrote:Cuj treba se pitati. Ne protestuje DNC vec omladina. Najlakse napisati floskule o hipsterim i zavrsena prica, jel?
Prava elita su Trump i Clinton, ne ovi sto protestuju, a pretpostavljam ne i njihov kandidat.
- dale cooper
#305 Re: US protest after Trump win
Ja predlažem:

Ima iskustva, bio je 8 godina na poziciji (na tv-u doduše, ali to ga opet čini kvalificiranijim od Trumpa
a i član je demokratske stranke koliko se sjećam. Još neka dovede Aarona Sorkina za speechwritera da vidi raja
šta su prave liberal demokrate.
- O'zone
- Globalni moderator
#306 Re: US protest after Trump win
Ja se dvoumim između Dvejna i Rona i išao bi na Rona ali ako će biti ko HellBoy ako ne onda neka Dvejna on ima iskustva u kick ass-u 
- stakasa
#308 Re: US protest after Trump win
Baska prstenjakpici wrote:u moje vrijeme se prČilo po parkovima i prstenjaKi na klupama po vilsonovom, jebo politikuinsomnia78 wrote:U moje vrijeme nije bilo protesta i sličnih manifestacija veličanja bluda i nemorala. Znalo se! Kad se okupe metalike, studenti i slična govna, pendrek po bubrezima!
Kad poslje randesa dodes pred trafiku i nakon pitanja sta je bilo kazes prstenjak. Kuku kuku
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#309 Re: US protest after Trump win
pa nijedan izborni sistem nije fantastičan pa da uistinu bira prave reprezente. mislim, kud ćeš dalje od BiH?!jeza u ledja wrote:Po svemu prilozenom, njihov glas ne da vrijedi vise, on vrijedi manje. Tesko je onda shvatiti zasto bi neko zakljucio da misle suprotno.
Prava elita su Trump i Clinton, ne ovi sto protestuju, a pretpostavljam ne i njihov kandidat.
pitanje je da li su zaista tolike SAD pogodne za direktno glasanje? pored tolikih razlika između samih država?
i zar je razlika među kandidatima bila toliko velika da se od toga pravi drama?
- jeza u ledja
#310 Re: US protest after Trump win
Chmoljo wrote: i zar je razlika među kandidatima bila toliko velika da se od toga pravi drama?
Naravno da jeste. Razlika nije mogla biti veca.
Ostatak posta, nisam uhvatio poveznicu sa onim o cemu smo ranije pisali.
- KB9
#311 Re: US protest after Trump win
nemoguce se otet dojmu tj bas je vidno da sve goli klosar protestuje protiv trampa 
- ultima_palabra
#312 Re: US protest after Trump win
Zapravo, kad pročitaš njegovu biografiju, čovjek je idealan materijal za predsjednika. Hapšen 70-tak puta, svaki put zbog protesta i građanske neposlušnosti.dale cooper wrote:
Ja predlažem:
Ima iskustva, bio je 8 godina na poziciji (na tv-u doduše, ali to ga opet čini kvalificiranijim od Trumpa),
a i član je demokratske stranke koliko se sjećam. Još neka dovede Aarona Sorkina za speechwritera da vidi raja
Ustvari, previše je dosljedan za političara... 55 godina u braku
- jeza u ledja
#313 Re: US protest after Trump win
Pa jesu li hipsteri ili su klosari? Ne mogu biti i jedno i drugo.KB9 wrote:nemoguce se otet dojmu tj bas je vidno da sve goli klosar protestuje protiv trampa
- jeza u ledja
#314 Re: US protest after Trump win
Ne moze, on je Hispanic. Valjda.ultima_palabra wrote: Zapravo, kad pročitaš njegovu biografiju, čovjek je idealan materijal za predsjednika. Hapšen 70-tak puta, svaki put zbog protesta i građanske neposlušnosti.
- dale cooper
#315 Re: US protest after Trump win
Da, Martin je car. Jedina mrlja mu je ona budaletina od sinaultima_palabra wrote:Zapravo, kad pročitaš njegovu biografiju, čovjek je idealan materijal za predsjednika. Hapšen 70-tak puta, svaki put zbog protesta i građanske neposlušnosti.dale cooper wrote:
Ja predlažem:
Ima iskustva, bio je 8 godina na poziciji (na tv-u doduše, ali to ga opet čini kvalificiranijim od Trumpa),
da mu pomogne. Ali nekim ljudima nema pomoći.
- dale cooper
#316 Re: US protest after Trump win
I to je idealna stavka, bio bi prvi hispanic predsjednik i imao bi priliku da izgradi sličan momentumjeza u ledja wrote:Ne moze, on je Hispanic. Valjda.ultima_palabra wrote: Zapravo, kad pročitaš njegovu biografiju, čovjek je idealan materijal za predsjednika. Hapšen 70-tak puta, svaki put zbog protesta i građanske neposlušnosti.
kakav je imao Obama.
- Pandakonda
- KB9
#318 Re: US protest after Trump win
sve sami hipster, klosar i besposlicar a pokusavaju davat sliku kako su profinjeni i skolovaniPandakonda wrote:To je ta nova tolerantna US ljevica![]()
https://twitter.com/ChimRichols_/status ... 6975611904
nek ih je vala tramp zgazio
- ultima_palabra
#319 Re: US protest after Trump win
Otac Španac, mati Irkinja... čudi me da nije kardinal postaodale cooper wrote:I to je idealna stavka, bio bi prvi hispanic predsjednik i imao bi priliku da izgradi sličan momentumjeza u ledja wrote:Ne moze, on je Hispanic. Valjda.ultima_palabra wrote: Zapravo, kad pročitaš njegovu biografiju, čovjek je idealan materijal za predsjednika. Hapšen 70-tak puta, svaki put zbog protesta i građanske neposlušnosti.
kakav je imao Obama.
- Banksy
#320 Re: US protest after Trump win
Teško, nije samo katolik, već i aktivan promotor katoličanstva...dale cooper wrote:I to je idealna stavka, bio bi prvi hispanic predsjednik i imao bi priliku da izgradi sličan momentumjeza u ledja wrote:Ne moze, on je Hispanic. Valjda.ultima_palabra wrote: Zapravo, kad pročitaš njegovu biografiju, čovjek je idealan materijal za predsjednika. Hapšen 70-tak puta, svaki put zbog protesta i građanske neposlušnosti.
kakav je imao Obama.
Film čak i nije loš...
http://www.imdb.com/title/tt1441912/?re ... lmg_act_28
-
Hadzi Lojo
#321 Re: US protest after Trump win
Poznaje li neko Radielovice iz Breze, evo Trump izabrao neku iz Breze u svoj tim?! Stari jo bio dobar HOSovac jos u onom ratu.
- jeza u ledja
#322 Re: US protest after Trump win
Ma znam da mu je jedan sin zadrzao pravo ime (Emilio Estevez), a drugi tatinim stopama.ultima_palabra wrote: Otac Španac, mati Irkinja... čudi me da nije kardinal postao
- dale cooper
#323 Re: US protest after Trump win
Da, katolik, ali katolik koji recimo podržava istospolne brakove.Banksy wrote:
Teško, nije samo katolik, već i aktivan promotor katoličanstva...
Film čak i nije loš...
http://www.imdb.com/title/tt1441912/?re ... lmg_act_28
aktivnog vjernika mi je ok: I personally am opposed to abortion, but I will not judge anybody else's right in that
regard because I am not a woman and I could never face the klix reality of it."
Sheen nije licemjer. I ulogu Jeda Bartleta je igrao kao čovjek koji je u isto vrijeme religiozan ali isto tako vjeruje i
u liberalne vrijednosti.
Ovo mi jedna od najdražih scena:
Doktorica Jacobs je upravo prototip današnjeg pristalice Donalda Trumpa. I način na koji je Bartlet rastura
koristeći citate iz biblije i razotkriva njeno licemjerstvo je jedan od boljih momenata iz West Winga.
Dovraga, ovo me samo podsjeti koliko je to dobra serija bila.
- Banksy
#324 Re: US protest after Trump win
Nisam je baš nešto pratila...
Da, dobar je Sheen, likom se ubio za predsjednika, djeluje ozbiljno, autoritativno i ulijeva povjerenje,
sad listam uloge, baš se naglumio...
Da, dobar je Sheen, likom se ubio za predsjednika, djeluje ozbiljno, autoritativno i ulijeva povjerenje,
sad listam uloge, baš se naglumio...