Da i? Gdje je neko rekao da su Bošnjacima najveći neprijatelji oni koji se identificiraju sa državom?pemanapemani wrote:Jesu li snimani spotovi sa djecom "on će meni da sam Bosanac..." i mjesecima se vrtili na tv i internetu?ABH017 wrote:Ovo, kao Bošnjak, prvi put čujem u životu.pemanapemani wrote: Sam si rekao da je to smješno i ne znam koji se klinac više raspravljate sa ljudima koji negiraju jedan narod i jezik kojim govori više od pola stanovništva BiH.
Bošnjacima kažu da su im najveći neprijatelji oni koji se identificiraju sa državom.
Srbima i Hrvatima koji BiH smatraju domovinom govore kako je bosanskohercegovačka nacija kukavičje jaje kojim ih se želi asimilirati u Bošnjake...
Mogao bih navoditi nebuloze do sutra, a cilj svega jeste slabljenje BiH.
Da li je na forumu bilo veliko slavlje što su Bosanci statistička greška - sveti Kmecoje?
Članci u Dnevnom Avazu, Faktoru, Stavu i Saffu.
Je li se u javnosti mjesecima raspravljalo kako je bosanstvo podvala Bošnjacima da bi ih se smjestilo u ostale?
Kako je počela čitava zajebancija - tako što su mediji objavili kao neke ankete pred popis u kojima se, navodno, 35% ispitanika izjasnilo Bosancima i Hercegovcima.
Na stranu to što ti prosječnog Bošnjaka gledaš kroz nekog uhljebljenog efendiju, koji se dosjetio da iskoristi djecu kako bi se uvukao u guzicu stranačkim liderima i tako napredovao u minderaškoj karijeri.
"Slavlju" na forumu nisam prisustvovao, ali sam siguran da se radilo o slavlju zbog pobjede nad velikosrpskom/velikohrvatskom idejom, koje bi da zabrane upotrebu naziva Bošnjak i bosanskog jezika. Nad ničim drugim se i nema šta slaviti.
Bošnjaci su oni momci koji prate fudbalsku reprezentaciju BiH diljem evrope i svijeta, koji svakog nebošnjaka, koji odluči da obuče dres Bosne i Hercegovine i s ponosom istakne da je Bosanac, dižu u nebesa i daju mu status nacionalnog idola, sveca. Na isti način se gleda i na Bošnjake iz te iste reprezentacije. Kako se onda može reći da ih smatraju neprijateljima.
S druge strane, pljuju po Bošnjacima koji odbiju da igraju za Bosnu i Hercegovinu, pa igraju za Tursku, Njemačku, Švicarsku, jednako kao što pljuju po Srbima i Hrvatima, rođenim u BiH, koji se odluče ihrati za Srbiju ili Hrvatsku.
Kako to uklopiti u šuplju priču o neprijateljstvu Bosanaca i Bošnjaka?
P.S.
A onda u čitavu priču uvedi navijače iz Laktaša, koji su htjeli da biju igrače svog, lokalnog tima Igokee, jer su im pobijedili Crvenu Zvezdu.
Neću ni da zamišljam šta bi se desilo Milanu Đuriću, kad bi dao gol Srbiji.
Mislim o čemu mi trunimo ovdje?