Cak ni ovi pasivni? Uzimam ovaj telefon zato sto imam saku k'o lopatu. Kontam da su konacno napravili telefon po mjeri BosancaAlfons Kauders wrote:
Stylus ne radi s ovim ekranom.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
sabanss
#301 Re: Xiaomi mobiteli
- Alfons Kauders
#302 Re: Xiaomi mobiteli
ma samo krhajAhmetShabo wrote:napisao sam da je je telefon top izgledom, u ruci, tek je jedan dan kod mene. Juce u 18 sati sam ga napunio do vrha, evo sad jos ima 20 % baterije. Camera je perverzija. Mnogo mi se dopada. Ostalo jos nisam cacko previse. Lijep je nije glomazan sto mi se posebno svidja. Evo sad samo jos kontam da instaliram ovaj miui 8 sto mi je alfons preporucio, jer kako on kaze bice telefon jos bolji, a ja ko ja, ne smijem cackati nistaliberouno wrote:znači 36% od cijene mobitelaAhmetShabo wrote: 100 KM okruglo
uzeli u obzir vrijednost po računu ili procjenili sami
i kakvi su tvoji utisci...ne pišeš ništa
nisam probao MIUI 8 na Mi4, ali jesam na Mi4c, Redmi Note 3 Pro i Mi5... svi rade bolje s njim...
baska sto telefon s tvornickim romom vazda radi brze od telefona s reseller romom
ako ti treba motivacije, pogledaj android security patch level na telefonu - kod mene je 5.9.2016... a MIUI 8.1 (8.1.1.0 MAACNDI)... na reseller ROMu dobijes security patch star pola godine koji se nikad nece apdejtovati...
- Alfons Kauders
#303 Re: Xiaomi mobiteli
Ma mozes uzet one od dolar, al to nje stylus, to je samo zamjena za prstsabanss wrote:Cak ni ovi pasivni? Uzimam ovaj telefon zato sto imam saku k'o lopatu. Kontam da su konacno napravili telefon po mjeri BosancaAlfons Kauders wrote:
Stylus ne radi s ovim ekranom.
Ja na tabletu imam pasivni stylus sa 1024 nivoa pritiska, i s njim se moze npr. uraditi skica kad treba za posla... ali to zavisi od digitizera, a na Maxu je obicni... ako ti bas bas treba stylus, onda Samsung Note serija...
- eurodancer
#304 Re: Xiaomi mobiteli
kinez majka
- zlo zlo
#305 Re: Xiaomi mobiteli
imam najobičniji crtaci tablet od 100km, kupili prije 6-7godina , nacrtah gomilu radova i to baš kompliciranih, hrpu skica za 3d modeliranje, što ja ,što muž i još radi ko prvog dana 
-
liberouno
#306 Re: Xiaomi mobiteli
definiši šta znači "radi bolje"Alfons Kauders wrote:
nisam probao MIUI 8 na Mi4, ali jesam na Mi4c, Redmi Note 3 Pro i Mi5... svi rade bolje s njim...
u čemu je šteta što se ne updejtujeAlfons Kauders wrote: ako ti treba motivacije, pogledaj android security patch level na telefonu - kod mene je 5.9.2016... a MIUI 8.1 (8.1.1.0 MAACNDI)... na reseller ROMu dobijes security patch star pola godine koji se nikad nece apdejtovati...
pa kod provjerenog iOSa sa izbacivanjem nove verzije kamaru bugova i sranja kad se tek uvede nova verzija, raja poleti da ga postavi
a kamoli kod ovih drugih OSova
kao što sam reko vidim kako plaču na bug forumu sa novim updejtima, te prazni im se brže baterija, te ne radi wifi, te ne radi ovo, te ne radi ono....
ZATO kod redmi note 2 NAMJERNO neću da updejtujem na MIU 8 iako mi stalno dosađuje izbacujući ponudu za update pri svakom kačanju na wi-fi nego ostajem na 7.2.3 jer radi perfektno
tako i sa ovim Mi4...ako bude fercero dobro, a za sada nema problema, ne vidim potrebu da ubacujem drugi ROM
-
taureg71
#307 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
da, ali u srbiji placas pdv i carinu na sveee.. dakle 10 eur vrijednost PLATICES dazbine.. dakle, ima i gorih.. u CG, pak, sve do 150jura oslobodjeno dazbinaavaks wrote:Napredak u svakom slučaju, još da neku normalnu tarifu stave pa da do 150-200KM ne plaćaš carinu ali eto...
Moramo mi zadnji u regionu biti po svemu, Albanija nas odavno prešišala [emoji38]
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
taureg71
#308 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
ko ne rizikuje ne profitirakonektovan wrote:AhmetShabo wrote:stigao je xiaomi mi4, 100 KM troskva na cijenu od 280 KM
Jesi li pokusavao dogovoriti da napisu da je sa servisa, poklon???
To je prava lutrija sa carinom, za tu cijenu se moze kupiti i ovdje, da covjek ne ceka.
-
taureg71
#309 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
jes a oni sisali vesla.. kako mislis originalno upakovan fontele sa sve opremom i oni misle da je sa servisa? malo cudnoAhmetShabo wrote:napisao sam da mi posalju kao poklon, a to za servis nisam znao da moze. Ali opet nema za ove pare ovaj modle ovdje. Svi su preko 400 KM , blize 500konektovan wrote:AhmetShabo wrote:stigao je xiaomi mi4, 100 KM troskva na cijenu od 280 KM
Jesi li pokusavao dogovoriti da napisu da je sa servisa, poklon???
To je prava lutrija sa carinom, za tu cijenu se moze kupiti i ovdje, da covjek ne ceka.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#310 Re: Xiaomi mobiteli
Upakukuju u drugu ambalazu, ne bi vjerovao sta sve moze proci.
- avaks
#311 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Da nisi iz Srbije možda?taureg71 wrote:da, ali u srbiji placas pdv i carinu na sveee.. dakle 10 eur vrijednost PLATICES dazbine.. dakle, ima i gorih.. u CG, pak, sve do 150jura oslobodjeno dazbinaavaks wrote:Napredak u svakom slučaju, još da neku normalnu tarifu stave pa da do 150-200KM ne plaćaš carinu ali eto...
Moramo mi zadnji u regionu biti po svemu, Albanija nas odavno prešišala [emoji38]
Ja čitam na oficijelnoj stranici (uprava carina RS) citiram:
"3. Da li je i ko oslobođen plaćanja uvoznih dažbina?
Predviđeno je oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina na:
•pošiljke male vrednosti poslate od strane fizičkog lica drugom fizičkom licu, koje nisu komercijalne prirode i za koje nema obaveze plaćanja, u ukupnoj vrednosti do 70 evra (ove pošiljke su oslobođene plaćanja carinskih dažbina i PDV);"
Ne znam u praksi ali eto do 70€ ne plaćaju ni PDV ni carinu prika moj osim ako ti ne živiš tamo pa da me iz prve ruke demantuješ. Ali ne vidim razlog da na oficijelnoj stranici budu dezinformacije. Eto za CG još bolje kada uzmemo naših "mizernih" 25€
- irac300
#312 Re: Xiaomi mobiteli
Nama da mogu bi ocarinili i zrak sa Atlantika što puše.
-
sabanss
#313 Re: Xiaomi mobiteli
Ne treba mi stylus za crtanje, treba mi bas zamjena za prst. Dosta se kacim RDP-om i raznim konzolama sa tableta. Znas kako je kad imas java konzolu u RDP-u i prst ko cevap. Treba mi nesto k'o olovcica na starom Sony P1? Ove od par maraka fino izgledaju, sluzile bi svrsi?Alfons Kauders wrote: Ma mozes uzet one od dolar, al to nje stylus, to je samo zamjena za prsttj ne mozes njim pisati, crtati kao sto bi mogao s pravim stylusom...
Ja na tabletu imam pasivni stylus sa 1024 nivoa pritiska, i s njim se moze npr. uraditi skica kad treba za posla... ali to zavisi od digitizera, a na Maxu je obicni... ako ti bas bas treba stylus, onda Samsung Note serija...
- Alfons Kauders
#314 Re: Xiaomi mobiteli
Fakat ne znam, nisam nikad to koristio, ali onda bi mogli proci (ako bas trebas nesto samo da u konzoli potrefis red ili slovo)... Za crtanje nula bodovasabanss wrote:Ne treba mi stylus za crtanje, treba mi bas zamjena za prst. Dosta se kacim RDP-om i raznim konzolama sa tableta. Znas kako je kad imas java konzolu u RDP-u i prst ko cevap. Treba mi nesto k'o olovcica na starom Sony P1? Ove od par maraka fino izgledaju, sluzile bi svrsi?Alfons Kauders wrote: Ma mozes uzet one od dolar, al to nje stylus, to je samo zamjena za prsttj ne mozes njim pisati, crtati kao sto bi mogao s pravim stylusom...
Ako ti bas za to treba, onda uzmi za par dolara neku gotivniju i cao
-
taureg71
#315 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
zivim i vjeruj narucio sam od 19 usd stik i platio sam oko 8km pdvavaks wrote:Da nisi iz Srbije možda?taureg71 wrote:da, ali u srbiji placas pdv i carinu na sveee.. dakle 10 eur vrijednost PLATICES dazbine.. dakle, ima i gorih.. u CG, pak, sve do 150jura oslobodjeno dazbinaavaks wrote:Napredak u svakom slučaju, još da neku normalnu tarifu stave pa da do 150-200KM ne plaćaš carinu ali eto...
Ja čitam na oficijelnoj stranici (uprava carina RS) citiram:
"3. Da li je i ko oslobođen plaćanja uvoznih dažbina?
Predviđeno je oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina na:
•pošiljke male vrednosti poslate od strane fizičkog lica drugom fizičkom licu, koje nisu komercijalne prirode i za koje nema obaveze plaćanja, u ukupnoj vrednosti do 70 evra (ove pošiljke su oslobođene plaćanja carinskih dažbina i PDV);"
Ne znam u praksi ali eto do 70€ ne plaćaju ni PDV ni carinu prika moj osim ako ti ne živiš tamo pa da me iz prve ruke demantuješ. Ali ne vidim razlog da na oficijelnoj stranici budu dezinformacije. Eto za CG još bolje kada uzmemo naših "mizernih" 25€
- Alfons Kauders
#316 Re: Xiaomi mobiteli
bolje performanse, novi features, bolja stabilnost, potrosnja itd... sve je boljeliberouno wrote: definiši šta znači "radi bolje"
[/quote]u čemu je šteta što se ne updejtuje
pa kod provjerenog iOSa sa izbacivanjem nove verzije kamaru bugova i sranja kad se tek uvede nova verzija, raja poleti da ga postavi
a kamoli kod ovih drugih OSova
kao što sam reko vidim kako plaču na bug forumu sa novim updejtima, te prazni im se brže baterija, te ne radi wifi, te ne radi ovo, te ne radi ono....
ZATO kod redmi note 2 NAMJERNO neću da updejtujem na MIU 8 iako mi stalno dosađuje izbacujući ponudu za update pri svakom kačanju na wi-fi nego ostajem na 7.2.3 jer radi perfektno
tako i sa ovim Mi4...ako bude fercero dobro, a za sada nema problema, ne vidim potrebu da ubacujem drugi ROM
jednostavno... sigurnost... nije slucajno da firme investiraju grdne pare u softversku podrsku i redovan update... i android security patch je prilicno bitann...
ponavljam, sa tri uredjaja sam presao na MIUI 8, dva sa CN ROM i jedan sa Global ROM. Problema nula, bukvalno nula, nista... Sve radi ko zmaj...
MIUI 8 ima nekih dodatnih mogucnosti za power management, data, notifikacije... Nije moj problem sto ih ti na Bug forumu ne znaju podesiti pa onda kukaju da im se brze prazni baterija ili uspava WiFi...
Uostalom, da se kontaju u te stvari, onda bi rjesenje trazili na MIUI forumima a ne na Bug forumu...
-
liberouno
#317 Re: Xiaomi mobiteli
griješiš
bug forum je najbolji forum za kineze, malo pregledaj i ima tu znalaca koji vise i na MIU forumima, neki su čak i admini posebnih xiaomi foruma ili rade na onim dev eu verzijama ROMa
bug forum je najbolji forum za kineze, malo pregledaj i ima tu znalaca koji vise i na MIU forumima, neki su čak i admini posebnih xiaomi foruma ili rade na onim dev eu verzijama ROMa
-
liberouno
#318 Re: Xiaomi mobiteli
evo ti postupka za ubacivanje Mančmalou 6.0AhmetShabo wrote:Moze li se sta zajebat ako to sam uradim?Alfons Kauders wrote:
To ti je 99% fejk ROM - u pravilu nemaju dvije cifre, tj trebalo bi izgledati nesto kao 7.0.5.0 da bi bio original. Mada ima global sufiks, vjerovatno je kineski ROM na koji je reseller uvalio podrsku za stotinjak jezika i bruku bloatwarea.
Flashaj telefon na tvornicki Global ROM koji sam ostavio iznad i ok si. Ogromna razlika, vjeruj mi.
http://xiaomiadvices.com/root-xiaomi-mi ... mallow-60/
i MIU8
stable ili developer ROM,kako ti čejf
http://en.miui.com/download-240.html
dobre recenzije moba
recenzije
http://www.racunalo.com/xiaomi-mi4-leo- ... oj-cijeni/
http://mob.hr/xiaomi-mi4-recenzija/
-
liberouno
#319 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Mi 5s
detaljna recenzija
http://mob.hr/xiaomi-mi-5s-recenzija/

ZAKLJUČAK
Možda Xiaomi Mi 5s nije veliki skok u odnosu na Mi 5, ali zapravo se ne radi o potpuno novom modelu, nego o facelift međumodelu koji ispravlja neke stvari koje je Xiaomi smatrao slabim točkama na Mi 5. Ne sviđa nam se što je nestala optička stabilizacija, ali ni novi ultrazvučni čitač otisaka prstiju čije je korištenje prava noćna mora. Ako su bend testovi Mi 5 na YouTubeu autentični, tj. pokazuju krhkost staklenog kućišta, drago nam je da je Xiaomi išao na metal na Mi 5s. Uz neke stavke koje su mogle puno bolje ispasti, za Mi 5s se ipak može reći da je općenito bolji od Mi 5.
detaljna recenzija
http://mob.hr/xiaomi-mi-5s-recenzija/

ZAKLJUČAK
Možda Xiaomi Mi 5s nije veliki skok u odnosu na Mi 5, ali zapravo se ne radi o potpuno novom modelu, nego o facelift međumodelu koji ispravlja neke stvari koje je Xiaomi smatrao slabim točkama na Mi 5. Ne sviđa nam se što je nestala optička stabilizacija, ali ni novi ultrazvučni čitač otisaka prstiju čije je korištenje prava noćna mora. Ako su bend testovi Mi 5 na YouTubeu autentični, tj. pokazuju krhkost staklenog kućišta, drago nam je da je Xiaomi išao na metal na Mi 5s. Uz neke stavke koje su mogle puno bolje ispasti, za Mi 5s se ipak može reći da je općenito bolji od Mi 5.
-
liberouno
#320 Re: Xiaomi mobiteli
http://mob.hr/xiaomi-mi-5s-recenzija/jarobot wrote:Evo jedna sa mojim autorskim pravimaliberouno wrote:eto dao sam ti link i žali se njima
i naravno da će biti copy/paste jer to je originalni izvor i autorska prava
Ovaj BH telekom šta su se uzjebali malo malo netane mobilne mreže

-
sabanss
#321 Re: Xiaomi mobiteli
Alfons Kauders wrote: Isto - pogledaj koji je ROM, pa cemo dalje.
To je najcesce znak da je na telefonu reseller ROM.
Ukoliko je tvornicki, opet se zna desiti, narocito na CN ROMu, ne na Global.
Notifikacije je inace na MIUI jako lako ugasiti. Samo vidi koja ih aplikacija baca i ukini (long press na notifikaciju otvori settings za notifikacije aplikacije koja ju je generisala - ukines totalno ako je spam app ili nesto kinesko poput Mi Store)
Isti princim ako hoces da podesis notifikacije, npr da li da se vide na lockscreenu, da li telefon vibrira na odredjenu notifikaciju itd.
Dakle pise ovako:
Android version 6.0 MRA58K
MIUI 8 Global 8.0.1 Stable
Baseband version MOLY.L
R11.W1603.MD.M P.V13.18.P31
- edo82
#322 Re: Xiaomi mobiteli
Uzeo prije mjesec dana Xiaomi Redmi 3s Prime i za sada radi perfektno.
Baterija traje 2-3 dana, odlična brzina, prijem, slike dobre, ne štopa sekunde...
Jedine mane koje sam primjetio su da notifikacije na Viberu dosta sporije dolaze i nisu najbolje slike kada se slika po mraku sa blicem.
Telefon plaćen oko 100 Eura (inače je bio oko 130, ali sam imao neki poput). Carine došlo oko 75KM.
Sve u svemu preporuke
Jedine mane koje sam primjetio su da notifikacije na Viberu dosta sporije dolaze i nisu najbolje slike kada se slika po mraku sa blicem.
Telefon plaćen oko 100 Eura (inače je bio oko 130, ali sam imao neki poput). Carine došlo oko 75KM.
Sve u svemu preporuke
- friskyoreo
#323 Re: Xiaomi mobiteli
Sta ce xiaomi, kinesko smece koje se raspadne za mjesec dana... Samsung, Apple ZAKON.
Ko razumije, shvatit ce. Pozdrav za Dileju.
-
medeni99
#324 Re: Xiaomi mobiteli
u apk "security" idi na permission pa na auto start i označi apk viber, whatsapp....edo82 wrote: Jedine mane koje sam primjetio su da notifikacije na Viberu dosta sporije dolaze i nisu najbolje slike kada se slika po mraku sa blicem.
mana kineza su slabe slike u uslovima smanjene vidljivosti

Last edited by medeni99 on 21/11/2016 13:08, edited 2 times in total.
- mufa1
#325 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Jebo i "ajfun" i "sljamsung" kad na njih ne ide 2G to 3G converter...friskyoreo wrote:Sta ce xiaomi, kinesko smece koje se raspadne za mjesec dana... Samsung, Apple ZAKON.
Sent from my XT1562 using Tapatalk