KENJAC wrote:Do kad ce Srebrenica bit predmet prepucavanja individua koji u zivotu nisu joj prisli na 50 kilometara. Do kad ce Srebrenica bit ulog u politicke igre likova kojima puca neka stvar za Srebrenicu. Do kad ce Srebrenica ispastat nesto za sto nije kriva ? Hajmo iskreno , ko je od ucesnika diskusije na ovom forumu ikad bio u Srebrenici ? Ko je ikad uplatio marku za Srebrenicu ?
Ja jesam ! A sutim !
teme koje pocinju sa TREBA se nesto uraditi u srebrenici, patriotsko pateticne otvaraju ljudi koji nikakve veze sa rebrenicom nemaju.
isti takvi odgovaraju.
a sto se tice davanja para - i ja sam i sad mi je zao
i srebrenica tek pocinje biti predmet preucavanja, kako ti kazes, a u stvari napokon iznosenja cinjenica na vidjelo o pljacki svih pljacki!
a dosad je bila sveta krava muzara na kojoj su politicke poene zaradjivali svi koji su je uzeli u usta. i automatski zacepljavali usta svim ostalim.
a o finansijskoj koristi se vec nesto zna. a valjda ce i to izaci na vidjelo ... recimo kako su motokultivatori za srebreinicane zavrsili u blizini sarajeva ... itd ... to je mala sitnica koju ja znam.
sigurno ima ljudi koji znaju vise, ali sute, strahopostovanje pred zrtvama ...
ali, hebatga, ako zrtvini najblizi ne postuju svoje, necu ni ja vise.