US presidential election - Trump vs Hillary
- Lincoln-Burrows
#301 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Previše dugo živiš daleko od domovine.
Nisi napisao ništa krivo ali je stvarnost drugačija s ove strane bare.
- jeza u ledja
#302 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ok, ali ne pricam o toj strani bare.Lincoln-Burrows wrote:Predugo dugo živiš daleko od domovine.
-
Fudo387
#303 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Da, stvarno je ovo cudna pojava.Lincoln-Burrows wrote:Previše prostora u medijima daju ovim šarlatanskim izborima dok se isti takvi izbori
odvijaju širom svijeta i o tome ništa. Ionako se zna politika SAD za slijedeće desetljeće i neće
ovi izbori ništa promijeniti. Ovo je sve samo predstava za priglupe mase i kao
oni će svojim glasom nešto odlučiti.
Svi trube o izborima u US, a niko da se recimo osvrne na nedavno odrzane izbore u Hrvatskoj.
Bas su svjetski mediji na jedan tupav nacin poredali prioritete.
- Lincoln-Burrows
#304 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Nije da ignoriram izbore u SAD, lagao bih kad bi to rekao a istina je daFudo387 wrote:Da, stvarno je ovo cudna pojava.Lincoln-Burrows wrote:Previše prostora u medijima daju ovim šarlatanskim izborima dok se isti takvi izbori
odvijaju širom svijeta i o tome ništa. Ionako se zna politika SAD za slijedeće desetljeće i neće
Svi trube o izborima u US, a niko da se recimo osvrne na nedavno odrzane izbore u Hrvatskoj.
me zamara ova kampanja i redovito preskačem vijesti vezane za ovu kampanju.
Pun qurac ove kampanje nakon dvije sedmice....
-
Fudo387
#305 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Pa eto, odlucis da vise ne pratis i rahat si.Lincoln-Burrows wrote:Nije da ignoriram izbore u SAD, lagao bih kad bi to rekao a istina je daFudo387 wrote:Da, stvarno je ovo cudna pojava.Lincoln-Burrows wrote:Previše prostora u medijima daju ovim šarlatanskim izborima dok se isti takvi izbori
me zamara ova kampanja i redovito preskačem vijesti vezane za ovu kampanju.
Pun qurac ove kampanje nakon dvije sedmice....
-
jefferson
#306 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Melania savjetnik za balaknske odnosePoint. wrote:Eto vam Trump jebo vas on.Moram, prije svega, da vam kažem da je bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bila velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracije nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos. I ranije sam se izvinjavao Srbima zbog američke, a posebno Clintonove, politike prema njima.
– Ojačaću našu vezu sa vladom u Beogradu. Kada preuzmem upravljanje zemljom, čitav kurs američke spoljne politike biće bolji nego što je sada – rekao je Trump.
- Jack Be Nimble
#307 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Da li se toliko prostora davalo 2012, 2008, itd izvan Amerike? Mislim da se ne daje paznja ovim izborima zbog neke politicke ideje ili retorike koja ce nastupiti nakon sto neki kandidat pobjedi, nego vise jer je ovo sve postalo reality show. Kolektivno americki pa i narod izvan Amerike je glup. Ne mislim u smislu da veci procenat naroda nema neku diplomu, nego relity tv je napravio narod glupim. To jest, narod radije bi vidio blesavu politicku kampanju jer su zadnju deceniju i po samo navikli da to gledaju na tv-u.
Ovaj izbori pocevsi od 15 republikanaca koji se su kandidovali prosle godine sve do zadnja dva danas, je izgledao kao survivor. Mediji su svjesni toga, mediji zaradzuju pare tako da su sami mediji okrenuli svaku debatu koda je grupna faza turnira ili UFC mec. Nitko od nas ne zeli da vidi covjeka koji otvoreno kaze npr. da bi volio koristiti nuklearnu sa vremena na vrijeme, ali opet u nekoj nasoj ludoj psihi mi bi to voljeli da vidimo takvog covjeka kao predsjednika.
A na kraju zasto gledati hrvatske izbore u poredjenu sa americkim? To mozda samo oni akademici i hipsteri mogu kazati da bi radije citali o Hrvatskoj, nego Americi. Isti ti jedva cekaju da gledaju drugu ligu Belorusije.
Ovaj izbori pocevsi od 15 republikanaca koji se su kandidovali prosle godine sve do zadnja dva danas, je izgledao kao survivor. Mediji su svjesni toga, mediji zaradzuju pare tako da su sami mediji okrenuli svaku debatu koda je grupna faza turnira ili UFC mec. Nitko od nas ne zeli da vidi covjeka koji otvoreno kaze npr. da bi volio koristiti nuklearnu sa vremena na vrijeme, ali opet u nekoj nasoj ludoj psihi mi bi to voljeli da vidimo takvog covjeka kao predsjednika.
A na kraju zasto gledati hrvatske izbore u poredjenu sa americkim? To mozda samo oni akademici i hipsteri mogu kazati da bi radije citali o Hrvatskoj, nego Americi. Isti ti jedva cekaju da gledaju drugu ligu Belorusije.
- jeza u ledja
#308 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
I jos malo, kad sam vec on a roll
....ako koga zanimaju izbori za Senat.
Trenutno je stanje ovakvo: Republikanci imaju 54 senatora, Demokrate 44, plus 2 nezavisna koja obicno glasaju sa Dems (Sanders, VA, i King, ME).
Svake 2 godine trecina mjesta se izabira, a od ovih trenutnih otprilike je 11 drzava u opticaju da promjeni partiju. Od tih, Illinois sigurno prelazi u ruke D, a Nevada iz ruku D prelazi u bare-bare. Demokratama znaci treba 4 da bi bili izjednaceni.
Od toga, u dvije drzave imaju kakvu-takvu prednost. U Wisconsinu Feingold(D) vs Johnson(R), Feingold vodi +3.0% i u Indiani Bayh(D) vs Young(R), Bayh vodi +4.0%. To su dva R mjesta koja bi presla u D. Znaci sa ove dvije D bi imali 48 senatora.
Od preostalih, u Nevadi vodi Heck(R) vs Cortez Masto(D), +3.4%.
U New Hampshire vodi Ayotte(R), vs Hassan(D), +2.0%.
Na Floridi vodi Rubio(R), vs Murphy(D), +4.9%.
U NC vodi Burr(R), vs Ross(D), +0.8%.
U Missouri vodi Blunt(R), vs Kander(D), +2.3%.
I u Pennsylvaniji Toomey(R) i McGinty(D) su potpuno izjednaceni.
Demokratama trebaju pobjede u 2 od ovih 6 da se izjednace, sto bi znacilo vecinu jer potpredsjednik u ovom slucaju ima pravo za tie-break. (sto je interesantno, to bi znacilo da bi mjesto senatora iz Virginije, Tim Kainea bilo otvoreno, sto bi potencijalno moglo znaciti da bi D izgubili to mjesto u Senatu.
Interesantno, od ovih 6 nabrojanih koji su toss-up, u 4 od 6 su Demokratski kandidati - zene. (Cortez Masto, Hassan, Ross, McGinty), s tim sto je u NH i R kandidatkinja zena. Sad imamo mrtvu trku u tim drzavama (PA, NC i NV) za predsjednika i tesko da ovi skandali Trumpa mogu muskim kandidatima pomoci da pobjede. Prakticno, Trump ih vuce na dole. Ovi se zivi napatise dok skontaju kako da se postave u odnosu na Trumpa i njegovih izjava i skandala iz dana u dan.

Trenutno je stanje ovakvo: Republikanci imaju 54 senatora, Demokrate 44, plus 2 nezavisna koja obicno glasaju sa Dems (Sanders, VA, i King, ME).
Svake 2 godine trecina mjesta se izabira, a od ovih trenutnih otprilike je 11 drzava u opticaju da promjeni partiju. Od tih, Illinois sigurno prelazi u ruke D, a Nevada iz ruku D prelazi u bare-bare. Demokratama znaci treba 4 da bi bili izjednaceni.
Od toga, u dvije drzave imaju kakvu-takvu prednost. U Wisconsinu Feingold(D) vs Johnson(R), Feingold vodi +3.0% i u Indiani Bayh(D) vs Young(R), Bayh vodi +4.0%. To su dva R mjesta koja bi presla u D. Znaci sa ove dvije D bi imali 48 senatora.
Od preostalih, u Nevadi vodi Heck(R) vs Cortez Masto(D), +3.4%.
U New Hampshire vodi Ayotte(R), vs Hassan(D), +2.0%.
Na Floridi vodi Rubio(R), vs Murphy(D), +4.9%.
U NC vodi Burr(R), vs Ross(D), +0.8%.
U Missouri vodi Blunt(R), vs Kander(D), +2.3%.
I u Pennsylvaniji Toomey(R) i McGinty(D) su potpuno izjednaceni.
Demokratama trebaju pobjede u 2 od ovih 6 da se izjednace, sto bi znacilo vecinu jer potpredsjednik u ovom slucaju ima pravo za tie-break. (sto je interesantno, to bi znacilo da bi mjesto senatora iz Virginije, Tim Kainea bilo otvoreno, sto bi potencijalno moglo znaciti da bi D izgubili to mjesto u Senatu.
Interesantno, od ovih 6 nabrojanih koji su toss-up, u 4 od 6 su Demokratski kandidati - zene. (Cortez Masto, Hassan, Ross, McGinty), s tim sto je u NH i R kandidatkinja zena. Sad imamo mrtvu trku u tim drzavama (PA, NC i NV) za predsjednika i tesko da ovi skandali Trumpa mogu muskim kandidatima pomoci da pobjede. Prakticno, Trump ih vuce na dole. Ovi se zivi napatise dok skontaju kako da se postave u odnosu na Trumpa i njegovih izjava i skandala iz dana u dan.
- jeza u ledja
#309 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ma pratilo se 2008e u vezi Obame i vise ja mislim.Jack Be Nimble wrote:Da li se toliko prostora davalo 2012, 2008, itd izvan Amerike? Mislim da se ne daje paznja ovim izborima zbog neke politicke ideje ili retorike koja ce nastupiti nakon sto neki kandidat pobjedi, nego vise jer je ovo sve postalo reality show. Kolektivno americki pa i narod izvan Amerike je glup. Ne mislim u smislu da veci procenat naroda nema neku diplomu, nego relity tv je napravio narod glupim. To jest, narod radije bi vidio blesavu politicku kampanju jer su zadnju deceniju i po samo navikli da to gledaju na tv-u.
A prati se i ovdje sta se desava vani. Bar ja pratim. Evo ovako nabrzaka ti mogu nabrojati sta se desava u svim vaznijim drzavama i regijama svijeta, ne racunajuci ove sa BI koje su non stop na vijestima:
U Brazilu korupcija, u Ciletu blagostanje, u Venecueli katastrofa, u Kanadi zigolo na vlasti
Mogao bi i po manjim zemljama, al dosta od mene sto se tice sta djeca znaju o zavicaju.
Eto Lincoln, vidis da se sve prati.
- Jack Be Nimble
#310 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Pratimo mi kao pojedinci. Samo da ce cijeli svjetski mediji stati i samo uperiti kamere za vrijeme Tajlandski izbora, nece. Jedino ako i oni nemaju neku budalu koja izvaljuje gluposti svaku sekundu koju stigne. I ako je to slucaj obicno stane u rubliku 'around the world in 80 seconds'.
- jeza u ledja
#311 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
A sjo zaboravio sam Filipine.
Cudi me da Challenger i ekipa nisu vec otvorili temu i o toj slobodarskoj zemlji.
- Acid25
#312 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Jack Be Nimble wrote: Kolektivno americki pa i narod izvan Amerike je glup. Ne mislim u smislu da veci procenat naroda nema neku diplomu, nego relity tv je napravio narod glupim. To jest, narod radije bi vidio blesavu politicku kampanju jer su zadnju deceniju i po samo navikli da to gledaju na tv-u.
Šta je sa nama koji ne gledamo tv?
Između ostalog pratim da se ismijem. Šta sam glup zbog toga? Poštedi me...
-
omar little
#313 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
ma pratio cijeli svijet obama '08 ko i sad ovo sto prate, ljudi po cijeloj planeti izlazili slaviti ko da je svjetsko kad je pobijedio.
u japanu je deflation not inflation
-
Fudo387
#314 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Samo se ti smij',...Acid25 wrote:Jack Be Nimble wrote: Kolektivno americki pa i narod izvan Amerike je glup. Ne mislim u smislu da veci procenat naroda nema neku diplomu, nego relity tv je napravio narod glupim. To jest, narod radije bi vidio blesavu politicku kampanju jer su zadnju deceniju i po samo navikli da to gledaju na tv-u.
Šta je sa nama koji ne gledamo tv?
Između ostalog pratim da se ismijem. Šta sam glup zbog toga? Poštedi me...
Probudi se, nesta se desava, i tvoje se sudbina rijesava...
-
omar little
#315 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
zivot ne ceka 
- jeza u ledja
#316 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne znam sto napisa inflacija. Mislio sam na slab rast ekonomije, staro stanovnistvo, cini mi se i dug. Ma sve je to isto.omar little wrote:ma pratio cijeli svijet obama '08 ko i sad ovo sto prate, ljudi po cijeloj planeti izlazili slaviti ko da je svjetsko kad je pobijedio.
-
Fudo387
#317 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ovo si od Donalda prepis'o.jeza u ledja wrote:Ma sve je to isto.
- jeza u ledja
#318 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Sta ti je ba, Donald zna vise o ekonomiji od bilo koga drugog.Fudo387 wrote:Ovo si od Donalda prepis'o.jeza u ledja wrote:Ma sve je to isto.
-
Fudo387
#319 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ma mislio sam na geografiju...
Tajland, Tajvan, Japan...
...haj ti to skontaj.
Sto kaze Donald, otet' im ono hondi, tojota, televizora sto imaju i nabit' nogom.
Tajland, Tajvan, Japan...
...haj ti to skontaj.
Sto kaze Donald, otet' im ono hondi, tojota, televizora sto imaju i nabit' nogom.
- jeza u ledja
#320 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Dat im nuklearke nek se pobiju. 
-
omar little
#321 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
za raspravu na trecoj debati. znaci, boze.
Although they are subject to change due to late-breaking news, they include: Debt and entitlements, immigration, economy, Supreme Court, foreign hot spots and fitness to be President.
Although they are subject to change due to late-breaking news, they include: Debt and entitlements, immigration, economy, Supreme Court, foreign hot spots and fitness to be President.
-
Fudo387
#322 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
zaboravio sam na tu genijalnu idejujeza u ledja wrote:Dat im nuklearke nek se pobiju.
majku mu ludu, kako njemu te gluposti padaju na pamet?
Da je budala i nepismen, nije, dje si vidio da budala zaradi milijardu dolara...
Ma smrce garant, nema druge opcije.
- Acid25
#323 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
I ti bi da imaš milijardu. Trust me.Fudo387 wrote:Ma smrce garant, nema druge opcije.
- sinuhe
#324 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
P.J O'Rourke: Dangerous State of the Nation
- jeza u ledja
#325 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne treba ti milijarda. Trust me.Acid25 wrote:I ti bi da imaš milijardu. Trust me.Fudo387 wrote:Ma smrce garant, nema druge opcije.