simbolika je bitna kad je sustina zadovoljena. sama simbolika i nije toliko bitna. hapsenjem dodika dolazi neko ko nije popljuvao u lice svakom zapadnom ambasadoru u ovoj zemlji. ja tu sigurno ne vidim neki uspijeh.KatarinaKosaca wrote:Mislim da je simbolika bitna. Dodik je trenutno simbol bahate. Ratnohuskacke velikosrpske politike koja prkosi, izaziva, ugnjetava i nastoji dominirati sve do prve realizirane prijetnje. Onda krene kmecanje. Uhicenje ove osobe je opomena svim sljedecim vladarima tog entiteta da im je drzava BIH koliko god je.mrzili i da njeno narusavanje i u super light obliku vodi direktno u KPD Foca. Btw, na prijedlog kolege forumasa Alfons Kunders hipijevci su preimenovani u Gandijevci155_mm wrote:ni meni nije jasna ova zelja da se uhapsi milorad. od toga ne vidim neku veliku korist osim za podjebavanje ovi hipijevaca na forumu.
smaknuti sa vlasti protivnika u ovakvoj usranoj situaciji u kojoj se nalazi milorad je suludo. treba pohapsiti sitnije ribe za opomenu drugima u buducnosti da ih micko ne moze spasiti. a za micka i ostale lidere iznjegovog entiteta u sta ubrajam i onog jadnog ivanica je idealno zabrana ulaska u EU i zamrzavanje imovine. tim sankcijama bi se pridruzila i CG a jadna srbija bi se ponovo preznojavala objasnjavajuci zbog cega se ponovo ne moze pridruziti sankcijama EU. misko bi sa onim avioncicom mogao samo da se vozika izmedju bg i bl a i mogucnost bjezanja bi bila nemoguca. jedino sa izbjeglicama iz sirije da krene u bjezaniju.
a entitetu stopirati svu sadaku iz EU i USA i nakon godinu dana pitati "kako ide?".
idealno bi bile ove sankcije. jos kad bi na izborima ova poozicija osvojila toliko da moze da puse u vrat micki pa da se onda medjusovno cerupaju do izbora za 2 godine. e to bi za mene bio uspijeh.