Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
155_mm

#301 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

KatarinaKosaca wrote:
155_mm wrote:ni meni nije jasna ova zelja da se uhapsi milorad. od toga ne vidim neku veliku korist osim za podjebavanje ovi hipijevaca na forumu.

smaknuti sa vlasti protivnika u ovakvoj usranoj situaciji u kojoj se nalazi milorad je suludo. treba pohapsiti sitnije ribe za opomenu drugima u buducnosti da ih micko ne moze spasiti. a za micka i ostale lidere iznjegovog entiteta u sta ubrajam i onog jadnog ivanica je idealno zabrana ulaska u EU i zamrzavanje imovine. tim sankcijama bi se pridruzila i CG a jadna srbija bi se ponovo preznojavala objasnjavajuci zbog cega se ponovo ne moze pridruziti sankcijama EU. misko bi sa onim avioncicom mogao samo da se vozika izmedju bg i bl a i mogucnost bjezanja bi bila nemoguca. jedino sa izbjeglicama iz sirije da krene u bjezaniju.

a entitetu stopirati svu sadaku iz EU i USA i nakon godinu dana pitati "kako ide?".
Mislim da je simbolika bitna. Dodik je trenutno simbol bahate. Ratnohuskacke velikosrpske politike koja prkosi, izaziva, ugnjetava i nastoji dominirati sve do prve realizirane prijetnje. Onda krene kmecanje. Uhicenje ove osobe je opomena svim sljedecim vladarima tog entiteta da im je drzava BIH koliko god je.mrzili i da njeno narusavanje i u super light obliku vodi direktno u KPD Foca. Btw, na prijedlog kolege forumasa Alfons Kunders hipijevci su preimenovani u Gandijevci
simbolika je bitna kad je sustina zadovoljena. sama simbolika i nije toliko bitna. hapsenjem dodika dolazi neko ko nije popljuvao u lice svakom zapadnom ambasadoru u ovoj zemlji. ja tu sigurno ne vidim neki uspijeh.

idealno bi bile ove sankcije. jos kad bi na izborima ova poozicija osvojila toliko da moze da puse u vrat micki pa da se onda medjusovno cerupaju do izbora za 2 godine. e to bi za mene bio uspijeh.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#302 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

pasha078 wrote: Ljudi sta je vama?? Pricate jeli dobra strategija hapsiti ga, da li je u pitanju simbolika itd.... Pa on je stavio potpis na referendum, time preksio odluke US i ovdje nema filozofije i izvlakuse: Ili se hapsi zbog krsenja naredbe US od 17.9 (a ne zbog simbolike ili sta ja znam) ili se ne hapsi a drzava je onda nula i Dodik pobjedjuje.
Trece nema.
Pa, naravno da se hapsi radi neodazivanja pravosudnim organima, a pravosudni organi to traze radi nepostivanja zakona u konkretnom slucaju Ustava i nekoliko zakona. Ali sam Dodik je simbol velikosrpske politike koja decenijama prkosi do zadnjeg momenta i oglusuje se na sva upozorenja. Kao i simbol onima koji.bi.ubuduce radili referendume u korist narusavanja drzave, stabilnosti i.mira.
ultima_palabra

#303 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ultima_palabra »

Ne pitamo se tu puno mi, na kraju krajeva... Amerikanci su izgleda odlucili da mu presude i to je to. Time se i Srbija udara po prstima i tjera da se odredi spram Rusa.
benjen

#304 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by benjen »

Iskreno od samog pocetka mi ovo izgleda ko navlakusa pripremljenja negdje u Langley-u.
Nisam siguran da su nasi sposobni ovako izraditi bivola i organizaciju mu.
KatarinaKosaca

#305 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

ImageSvecano objavljujem da prelazim u Gandijevce. Mirno spavam rata nece biti. Dodik ce ha u Focu, ha u Moskvu, a sa BIH se vise nitko nece igrati. Peace!
muha_sa

#306 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by muha_sa »

ultima_palabra wrote:Ne pitamo se tu puno mi, na kraju krajeva... Amerikanci su izgleda odlucili da mu presude i to je to. Time se i Srbija udara po prstima i tjera da se odredi spram Rusa.
tako sam i ja od aprila 92. ceko ne bil nam neko s vana pomogo da se odbranimo od višestruko naoružanijeg agresora i petokolonaša.

da je ovdje bio pomor pingvina cijeli svijet bi se na noge digo-- al :-) briga nekog za neke Muje, Sulje, Šefike............................. :-)

tako je i dan danas :-)
muhafuca

#307 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by muhafuca »

Procitah 13 strana i sad mi nista nije jasno

samo ste me zbunili :?

ne kontam ni imali osnova da se ovaj Dodik hapsi

nit ako ima , hoce li ga iko hapsiti

i ako hoce, ko ce ga hapsiti
muha_sa

#308 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by muha_sa »

muhafuca wrote:Procitah 13 strana i sad mi nista nije jasno

samo ste me zbunili :?

ne kontam ni imali osnova da se ovaj Dodik hapsi

nit ako ima , hoce li ga iko hapsiti

i ako hoce, ko ce ga hapsiti
doci ce na razgovor u tužilaštvo i otic kuci pjevajuci
dale cooper

#309 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dale cooper »

KatarinaKosaca wrote:ImageSvecano objavljujem da prelazim u Gandijevce. Mirno spavam rata nece biti. Dodik ce ha u Focu, ha u Moskvu, a sa BIH se vise nitko nece igrati. Peace!
Image

Zapali jednu Kato. :gunjastajl: :mrgreen:
ultima_palabra

#310 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ultima_palabra »

muha_sa wrote:
ultima_palabra wrote:Ne pitamo se tu puno mi, na kraju krajeva... Amerikanci su izgleda odlucili da mu presude i to je to. Time se i Srbija udara po prstima i tjera da se odredi spram Rusa.
tako sam i ja od aprila 92. ceko ne bil nam neko s vana pomogo da se odbranimo od višestruko naoružanijeg agresora i petokolonaša.

da je ovdje bio pomor pingvina cijeli svijet bi se na noge digo-- al :-) briga nekog za neke Muje, Sulje, Šefike............................. :-)

Pa docekao si, istina kasno, ali jesi. Oni djeluju na osnovu interesa, ne sentimentalnosti.
ze kalanga

#311 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

Ljudi uozbiljite se.
Racionalno rezonujte, dosta je želja, čestitki i pozdrava.
Rekao bih i mržnje, ali, svačije je pravo da mrzi,kao i da voli, tako da svak nek' odabere što želi, ja odabrao ovo drugo.

Referendum kao demokratski čin je završen, jasna poruka jednog od 3 konstitutivna naroda poslata, ne drugim narodima, već instituticiji koja nije nezavisna i koja je željela političkom odlukom oduzeti jedan od simbola tog istog naroda.

Hapšenja su priče za malu djecu. Sila metod koji neće donijeti apsolutno ništa BiH.
Što se samih izbora tiče, referendum Dodiku neće donijeti ništa spektakularno, međutim Bosiću će oduzeti mnogo. DNS će po prvi put imati šestocifren rezultat, a PDP-u zahvaljujući Ivaniću i Borenoviću i njihovoj političkoj odvažnosti - stabilnost.
KatarinaKosaca

#312 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

dale cooper wrote:Hipijevci pa sad Gandijevci. Hvala vam braćo forumaši. Nikada nisam doživio ljepše "uvrijede". :D

Image
Ja sam dobila najveci kompliment. Kaze @Kiki da je nabildan i agresivan po prirodi, a da se protivmene osjeca zenstveno. Vec sam zamislila kako tjeram rafalom 100 cetnika uz Trebevic :mrgreen:
sema911s

#313 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by sema911s »

Ako se dodik uhapsi... hoce li i ostali politicari koji su aktivni od 1980...

Jer nje fer apsitit dodika a baketa na slobodu
dale cooper

#314 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dale cooper »

KatarinaKosaca wrote:
dale cooper wrote:Hipijevci pa sad Gandijevci. Hvala vam braćo forumaši. Nikada nisam doživio ljepše "uvrijede". :D

Image
Ja sam dobila najveci kompliment. Kaze @Kiki da je nabildan i agresivan po prirodi, a da se protivmene osjeca zenstveno. Vec sam zamislila kako tjeram rafalom 100 cetnika uz Trebevic :mrgreen:
:lol: Dobar. :D
emmir1

#315 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by emmir1 »

Slažem se sa mišljenjem da je potpuno pogrešno hapsiti Dodika.

Sankcije i samo po dzepu, zavrnut tranše mmf i obustavit kredite, firmama iz RS zabranit izvoz.

Pa neka narod kliče za vođu

Za jedno par mjeseci izolacije bi se otrijeznili sa jakom glavoboljom
archi_a

#316 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by archi_a »

Upis :bih:
155_mm

#317 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

KatarinaKosaca wrote:ImageSvecano objavljujem da prelazim u Gandijevce. Mirno spavam rata nece biti. Dodik ce ha u Focu, ha u Moskvu, a sa BIH se vise nitko nece igrati. Peace!
taman kato kad su ti forumski gandijevci isprali mozak i zaveli te na svoju stranu njemci poceli pisati ovakve " gluposti". jos samo da napomenem da je ovo prevod sa srpskih portala. ko zna kako pise u originalu.
"Ovde je u pitanju mnogo više od državnog praznika". Referendum u Republici Srpskoj bi BiH 20 godina nakon Dejtonskog sporazuma mogao ponovo gurnuti u ponor", piše Tagescajtung.

“Miloradu Dodiku, uzdrmanom predsedniku Republike Srpske, može se verovati da je nakon ovog uspeha spreman za dalju eskalaciju - na referendum o odvajanju od BiH. U podršku Moskve Dodik pri tome može biti siguran. Za Dodika i njegove pristalice nije u pitanju ništa manje nego nacionalistički san da se formira Vvlika Srbija", piše ovaj list.

Ne iznenađuje stoga, dodaje se, da je bošnjačko većinsko stanovništvo reagovalo na to s negodovanjem.

“Srbi bi mogli doduše da napuste BiH - ali bez zemlje", kažu Bošnjaci nedvosmisleno, što je jednako pretnji ratom.

Kako navode, naravno i u Briselu i u Vašingtonu znaju kakvo opasno zaoštravanje situacije bi se moglo dogoditi u BiH, a stvari još nisu otišle tako daleko.

Uprkos njihovom prkosnom glasanju na referendumu, većina bosanskih Srba, što pokazuju sva ispitivanja javnog mnjenja, žele još da budu deo Evrope i EU, navode nemački mediji.

"Ipak da bi to postigli, moraju biti sposobni na sklapanje kompromisa. Trenutno to ne izgleda tako", zaključuje u komentaru za Tagescajtunga Erih Ratfelder.

Berliner zajtung ocenjuje da bosanski Srbi pokazuju mišiće, te da je referendum o državnom prazniku test za otcepljenje.

Cajt onlajn prenosi stav o referendumu Evropske unije, koja ga je proglasila nelegalnim.

"U sukobu oko državnog praznika u Republici Srpskoj Evropska komisija je podržala centralnu vladu u Sarajevu. Referendum nema pravnu osnovu", navela je portaparolka Komisije Maja Kocijančič.

Ona je od svih strana zatražila da sukob reše „unutar postojećih ustavnih okvira "i „konstruktivnim dijalogom", piše Cajt.
L u c i f e r

#318 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

ultima_palabra wrote:
muha_sa wrote:

Pa docekao si, istina kasno, ali jesi. Oni djeluju na osnovu interesa, ne sentimentalnosti.
upravo
spreca

#319 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by spreca »

ze kalanga wrote:Ljudi uozbiljite se.
Rekao bih i mržnje, ali, svačije je pravo da mrzi,kao i da voli, tako da svak nek' odabere što želi, ja odabrao ovo drugo.

Referendum kao demokratski čin je završen, jasna poruka jednog od 3 konstitutivna naroda poslata, ne drugim narodima, već instituticiji koja nije nezavisna i koja je željela političkom odlukom oduzeti jedan od simbola tog istog naroda.

Hapšenja su priče za malu djecu. Sila metod koji neće donijeti apsolutno ništa BiH.
Što se samih izbora tiče, referendum Dodiku neće donijeti ništa spektakularno, međutim Bosiću će oduzeti mnogo. DNS će po prvi put imati šestocifren rezultat, a PDP-u zahvaljujući Ivaniću i Borenoviću i njihovoj političkoj odvažnosti - stabilnost.
da ga mozda predlozimo za Nobelovu nagradu?.....steta da ovakav velikosrbin nebude nagradjen.......valjda i dobije bar par godinica ako ne uspije pobjeci ovamo u moj komsiluk :mrgreen:
prog321

#320 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

Dobro, Kad bi Doduk bio uhapsen, izbacen iz politike. Good news.
Ali sta sa nalogodavcima u Beogradu ?
Kako onog grobara i pickinog megafona da kazne ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#321 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Tomahawk11 »

Ma kakvo hapsenje.
Nek obave ovo sa pozivom, al tu negdje stati.
Onda privrnuti pipe, eno ti majcica Rusija (koju boli qrc i za PreCjednikom i za RS), a za EU i Ameriku spustena roletna.
155_mm

#322 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

ultima_palabra wrote:
muha_sa wrote:

ne kontam zbog cega je tako tesko shvatiti da muju, sulju i sefiku nije spasila nikakva humanost zapada nego njihovi interesi.

nije mujo dobijo sarajevo kao najjacu regiju u drzavi samo za sebe iz humanosti. niti je suljo dobio brcko distrik i kojeg mu prvi u bosnjaka 25.9 podjebava dodika za referendum samo onako. niti je sefika dobila gorazde zbog kojeg ameri prijetili pobiti svu vojsku djenerala sratka koja je napadala gorazde iz ljubavi prema njoj.

nazalost veliki broj bosnji i danas politiku gledaju kroz emocije tipa zapad nas mrzi a turci i arapi nas vole.
:-)

pa zar ne vide u kakvom su sranju srbi bas zbog takvog pogleda na politiku.
KatarinaKosaca

#323 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

@155m...Nisam se palila nikad ni na hipike ni Gandija :mrgreen: Optimista sam. Rusija nece mimo Srbije, bar zvanicne Srbije i ne mislim da im je Dodik tako bitan. Jos prije dva dana se pisalo na forumu da nece biti mi optuznice, pa je, evo, ima vec danas. Ne mislim da bi SAD embassy davala tako nediplomatsko priopcenje da ne bude nista. A lako cu se ja probuditi, nije frka :mrgreen: Poslije danasnjeg uplasenog Dodika, vrlo sam optimisticna. Sacekajmo sredinu oktobra, sve ce se znati. Ja sam Gandi uvijek kad BIH nije ugrozena i kad joj stvari idu u prilog. Od petice u Zenici sa Estonijom do podrske svog civiliziranog svijeta. Sa druge strane njeni dusmasni izvade zadnji peni iz carape propalom reziseru i u smokingu se prosetaju Venecijom, odu u Beograd ne dobiju podrsku, primi ih Putin i kaze da stisaju stvari sa «muslimanima». Zato sam trenutno opusteni Gandihevac. Sta vam je, nemojte nad zavadjati, neka oduvpoliticari u zatvor, neka nema vise referenduma,.necete valjda za to zrtvovati djecu?
L u c i f e r

#324 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

prog321 wrote:Dobro, Kad bi Doduk bio uhapsen, izbacen iz politike. Good news.
Ali sta sa nalogodavcima u Beogradu ?
Kako onog grobara i pickinog megafona da kazne ?
ovo nikad nije bio savrsen svijet
niti ce kad biti
dale cooper

#325 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dale cooper »

spreca wrote:
ze kalanga wrote:Ljudi uozbiljite se.

da ga mozda predlozimo za Nobelovu nagradu?.....steta da ovakav velikosrbin nebude nagradjen.......valjda i dobije bar par godinica ako ne uspije pobjeci ovamo u moj komsiluk :mrgreen:
Na tebe računamo ako Dodik pobjegne u Rusiju. :D Što bi Šeks onomad rekao, tvoj zadatak će biti da lociraš, uhitiš i
najebeš mu se mame...ovaj tranferiraš ga nazad ovamo...pa ćemo mu mi mamu jebati. :mrgreen:
Post Reply