Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
Montana

#301 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Montana »

Zvijezdica91 wrote:Ja sam principijalno protiv pokrivanja zena i iskreno smuci mi se zivot kad vidim one pokrivene od glave do pete, ali ovo sto se desilo na plazi u Francuskoj je meni dosta ruzno.

Mogli su je recimo poslati kuci ili dati kaznu ako su vec odlucili da zabrane taj burkini, a ne da je natjera da se skine.
drugi put neće obučena doć.
ako ju samo poteraju s plaže..otiće pa će sutra opet taka doć.
tututuuuu

#302 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

Zvijezdica91 wrote:Ja sam principijalno protiv pokrivanja zena i iskreno smuci mi se zivot kad vidim one pokrivene od glave do pete, ali ovo sto se desilo na plazi u Francuskoj je meni dosta ruzno.

Mogli su je recimo poslati kuci ili dati kaznu ako su vec odlucili da zabrane taj burkini, a ne da je natjera da se skine.
pa moguce je sama odlucila da se skine i da ostane na plazi... ne znam...
Zvijezdica91

#303 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Zvijezdica91 »

Montana wrote:
drugi put neće obučena doć.
ako ju samo poteraju s plaže..otiće pa će sutra opet taka doć.
Ali to je ono sto je meni problem. Drugi put nece doci uopste. Znaci ovo ce zavrsiti tako sto ce muslimanke koje bi inace isle na plazu i zabavile se tamo radije ostati kuci. (Ne srecu svojim muzevima -_-)
insomnia78

#304 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Nije je niko natjerao sama je odlucila skinuti
Ne mogu te natjerati da skines
Prvih dana uopste nisu ni pisali kazne osim ako se bas zainatis
tututuuuu

#305 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

insomnia78 wrote:Nije je niko natjerao sama je odlucila skinuti
sto znaci ipak velikom broju njih to i nije bitno vec je samo inat u pitanju ili ih neko tjera da to nose.
Fudo Bosna

#306 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo Bosna »

kritichar wrote:po ovoj slici bi se moglo zaključiti da je ova prihvatila da ostane na plaži ali da se skine, očito da ni ona ne zna zašto to nosi
Zna ona kao vjernica/muslimanka odlicno zasto to nosi, (zasto su bake ili prabake ovih policajaca krscana imale kombinezone koji su puno vise licile na islamske nego danasnjih Francuskinja ,krscanki, ), valjda mislis po onoj "selefijskoj" logici, da bi se trebala svadjati, ovi drotovi bi to jedva docekali pa da je izdegenece i ponize, kao muslimanku, pred svim ljudima na plazi...

Ovdje bi prava stvar bila , da u znak prosvjeda/ gradjanskog neposluha , sutre na plaze dodje 100 tinjak krscanki, u odjecama casnih sestara, ( jer one , malo sire gledano i jesu nama/muslimanima, abrahamske sestre po vjeri u Jednoga Stvoritelja), i to bi ovim francuskim rasistima na vlasti.ukazalo na sav apsurd njihovih sovinistickih i rasistickih propisa o odijevanju.

Po ovim snimcima, sutra bi svaki mentalni "isilovac", imao , kao moralno "opravdanje", (ako mogu policajci iz "urneka demokracije"/Francuske, braniti da se kupas odjeven kako zelis), da osnuju serijatske "patrole", i da po plazama ili parkovima, otjeraju ili pretuku svakog zapadnjaka koji se ne oblaci, po njihovom ukusu?
kritichar

#307 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by kritichar »

Fudo Bosna wrote:
kritichar wrote:po ovoj slici bi se moglo zaključiti da je ova prihvatila da ostane na plaži ali da se skine, očito da ni ona ne zna zašto to nosi
Zna ona kao vjernica/muslimanka odlicno zasto to nosi, (zasto su bake ili prabake ovih policajaca krscana imale kombinezone koji su puno vise licile na islamske nego danasnjih Francuskinja ,krscanki, ), valjda mislis po onoj "selefijskoj" logici, da bi se trebala svadjati, ovi drotovi bi to jedva docekali pa da je izdegenece i ponize, kao muslimanku, pred svim ljudima na plazi...

Ovdje bi prava stvar bila , da u znak prosvjeda/ gradjanskog neposluha , sutre na plaze dodje 100 tinjak krscanki, u odjecama casnih sestara, ( jer one , malo sire gledano i jesu nama/muslimanima, abrahamske sestre po vjeri u Jednoga Stvoritelja), i to bi ovim francuskim rasistima na vlasti.ukazalo na sav apsurd njihovih sovinistickih i rasistickih propisa o odijevanju.

Po ovim snimcima, sutra bi svaki mentalni "isilovac", imao , kao moralno "opravdanje", (ako mogu policajci iz "urneka demokracije"/Francuske, braniti da se kupas odjeven kako zelis), da osnuju serijatske "patrole", i da po plazama ili parkovima, otjeraju ili pretuku svakog zapadnjaka koji se ne oblaci, po njihovom ukusu?
Maksime, prvo, ona kao vjernica/muslimanka nema šta da radi na plaži gdje se okupljaju goli ljudi
drugo, po selefijskoj logici ili po logici ispravnih prethodnika, ona je trebala napustiti plažu sa svojim hidžabom, ali izabrala je da se skine i tako ponizila sebe i vjeru koju predstavlja
treće jel se i mi trebamo dignuti da protestvujemo u znak podrške burkiniju?
Zvijezdica91

#308 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Zvijezdica91 »

kritichar wrote: Maksime, prvo, ona kao vjernica/muslimanka nema šta da radi na plaži gdje se okupljaju goli ljudi
drugo, po selefijskoj logici ili po logici ispravnih prethodnika, ona je trebala napustiti plažu sa svojim hidžabom, ali izabrala je da se skine i tako ponizila sebe i vjeru koju predstavlja
^^ Ovo je upravo ono o cemu govorim.

Pravi vjerski fanatici bi najradije drzali zene u kuci i ne dopustili ih da idu na plazu uopste.

Znaci, ja zaista mislim da burkini nije "ekstremisticka" odjeca, naprotiv, to je neki kompromis za zene koje IPAK zele biti dio "normalnog", zapadnog zivota, koliko god to budu u mogucnosti.

Bolje su sanse da ce se takve zene integrirati nego ove sto sjedu kuci i koje nemaju nikakvu zelju (ili bolje reci mogucnost) da ucestvjuju u drustvenom zivotu zemalja u kojima zive.
kritichar

#309 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by kritichar »

Zvijezdica91 wrote:
kritichar wrote: Maksime, prvo, ona kao vjernica/muslimanka nema šta da radi na plaži gdje se okupljaju goli ljudi
^^ Ovo je upravo ono o cemu govorim.

Pravi vjerski fanatici bi najradije drzali zene u kuci i ne dopustili ih da idu na plazu uopste.

Znaci, ja zaista mislim da burkini nije "ekstremisticka" odjeca, naprotiv, to je neki kompromis za zene koje IPAK zele biti dio "normalnog", zapadnog zivota, koliko god to budu u mogucnosti.

Bolje su sanse da ce se takve zene integrirati nego ove sto sjedu kuci i koje nemaju nikakvu zelju (ili bolje reci mogucnost) da ucestvjuju u drustvenom zivotu zemalja u kojima zive.
Za tebe je kompromis prihvatiti neka pravila svoje vjere a druga odbaciti da bi te neko prihvatio?
ali vidimo da ni to nije dovoljno, moraš sva svoja vjerska pravila odbaciti da bi te francuzi prihvatili
Montana

#310 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Montana »

Zvijezdica91 wrote: Ali to je ono sto je meni problem. Drugi put nece doci uopste. Znaci ovo ce zavrsiti tako sto ce muslimanke koje bi inace isle na plazu i zabavile se tamo radije ostati kuci. (Ne srecu svojim muzevima -_-)
one, u biti,na plažu mogu gole.niko ih prepoznat neće,jer ih poznaci samo zamotane poznaju :D
AleksoMKD

#311 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by AleksoMKD »

Fudo Bosna wrote:
Njima i ne treba opravdanje, svakodnevno mozemo videti kakve gadosti rade ISISovci i njihovi simpatizeri.

Ali zakon je stvarno glup i nepotreban. Ko da zabranis sombrero ali kaubojski sesir i kineski da ostanu legalni.
Chisum

#312 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Chisum »

O cemu se ovdje raspravlja?

Pa sve je vec objasnjeno... po uputama ovog "mudraca", na more se ide u januaru, kad ojuzi :lol: :lol: :lol:

tututuuuu

#313 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

.... i zatvori oci. :lol:

u januaru (ili februar) i zatvori oci i valjda polako otapkaj prstima dok zmiris do vode... :lol: ne znam samo je li trebas i plivati zatvorenih ociju
Last edited by tututuuuu on 24/08/2016 15:53, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#314 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo Bosna »

kritichar wrote:
Fudo Bosna wrote:

Maksime, prvo, ona kao vjernica/muslimanka nema šta da radi na plaži gdje se okupljaju goli ljudi

Klasicno wehabijsko rezonovanje, po vama ne bi ni trebala biti ziva?

Nadam se da ce sada ostali forumasi, razumijeti nas Bosnjake, koji na srecu, vecinom nismo vehabije, zasto smo protiv gazenja ljudskih prava?

E da ti odgovorim : Ako smatras da se ne treba kupati, zasto joj tamosnji muslimani ne obezbijede, jer imaju pravo, izdvojeni dio plaze, ako im to ne daju, neka se zena kupa, ako se geyevi mogu legalno zeniti i podizati djecu zasto muslimanka ne moze da se kupa u burkiniju, ili abrahamska sestra krscanka u nekom svom, monaskom kostimu, ako je npr redovnica ili casna sestra, ne wehabosi bi joj zabranili, to je logika vas koji slijedite selef, (a lazete, da slijedite, jer Ibn Tejmije ili Ibn Kajjim ili Abdul Wehab nisu nikakav selef, uz svo postovanje, Ibn Tejmijje, je zivio u 13 stoljecu), selef je Ebu Hanife, Imam Ahmed ibn Hanbel, Imam Safijja itd...

Nadam se da ce forumasi konacno shvatiti da Francuska ovim mjerama samo provocira wehabijske radikale a smanjuje prag dijaloga i tolerancije sa velikom vecinom, umjerenih i francuskom drustvu korisnih drzavljana, muslimana!
Chisum

#315 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Chisum »

Na to je Bruegel i mislio sa svojom cuvenom "De parabel der blinden"

ili, prevedeno na nas - Vehabije idu na more (u januaru)

Image
Last edited by Chisum on 24/08/2016 15:58, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#316 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo Bosna »

Gluplja stvar od ovog rasistickog zakona/zabrane bi bila pustite tzv "daijje" iz BKC a, da nam oni tumace vjeru i pojasnjavaju propise :-) !
kritichar

#317 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by kritichar »

Fudo Bosna wrote: Klasicno wehabijsko rezonovanje, po vama ne bi ni trebala biti ziva?

Nadam se da ce sada ostali forumasi, razumijeti nas Bosnjake, koji na srecu, vecinom nismo vehabije, zasto smo protiv gazenja ljudskih prava?

E da ti odgovorim : Ako smatras da se ne treba kupati, zasto joj tamosnji muslimani ne obezbijede, jer imaju pravo, izdvojeni dio plaze, ako im to ne daju, neka se zena kupa, ako se geyevi mogu legalno zeniti i podizati djecu zasto muslimanka ne moze da se kupa u burkiniju, ili abrahamska sestra krscanka u nekom svom, monaskom kostimu, ako je npr redovnica ili casna sestra, ne wehabosi bi joj zabranili, to je logika vas koji slijedite selef, (a lazete, da slijedite, jer Ibn Tejmije ili Ibn Kajjim ili Abdul Wehab nisu nikakav selef, uz svo postovanje, Ibn Tejmijje, je zivio u 13 stoljecu), selef je Ebu Hanife, Imam Ahmed ibn Hanbel, Imam Safijja itd...

Nadam se da ce forumasi konacno shvatiti da Francuska ovim mjerama samo provocira wehabijske radikale a smanjuje prag dijaloga i tolerancije sa velikom vecinom, umjerenih i francuskom drustvu korisnih drzavljana, muslimana!
Nadam se da će forumaši ovo, nadam se da će forumaš ono.......
izađi im iz zadnjice, nije ti tu mjesto

evo ti veliki i ispravni muslimančino, pa se edukuj
http://www.islamskazajednica.ba/index.p ... Itemid=734
Fudo Bosna

#318 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo Bosna »

kritichar wrote:
Fudo Bosna wrote: Klasicno wehabijsko rezonovanje, po vama ne bi ni trebala biti ziva?

Nadam se da će forumaši ovo, nadam se da će forumaš ono.......
izađi im iz zadnjice, nije ti tu mjesto

evo ti veliki i ispravni muslimančino, pa se edukuj
http://www.islamskazajednica.ba/index.p ... Itemid=734

Slusaj "braciko", ohani malo, znam ja odlicno sta je avret, i da su ove sestre upravi obezbijedile serijatski propis o avretu. Ne pravi se pametan, ja sam izucavao islamske propise svoje uzvisene vjere, obavljao namaz, znao poprilicno Kur'ana napamet, kad su mnoga gospoda, tzv daijje, ganjale zemske po Austriji, dok smo mi branili Sarajevo i Bosnu...

Meni ne trebaju daijje iz BKC da mi palamude, a najbliza mi je familija nastavni kadar u IZ, pa je smijesno da mi podastires fetve, ti ih citaj a ne slusaj ove daijje, kratkih gaca i jos krace pameti !!!

Samo ces biti gluplji i sve dalje od izvornog dina, vjeruj mi!
GeeTnT

#319 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by GeeTnT »

U Francuskoj je posle teroristickih napada postalo sve radikalno...ili je crno ili bijelo, nema sredine. Dok im prostitucija cvjeta bez obzira na proteste i silne peticije zena, golotinja na sve strane oni hodaju po plazi i traze pokrivenu zenu...jbt.. Nije ni cudo sto kao takvi (nakaradni) izazivaju paznju balkanske forumske djece koja more uglavnom vide na slikama portala, a i o prostituciji se uglavnom zna sa web portala...
fakat

#320 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by fakat »

AleksoMKD wrote:
..........

Ali zakon je stvarno glup i nepotreban. Ko da zabranis sombrero ali kaubojski sesir i kineski da ostanu legalni.

:thumbup:

Odlicna tema za prikrivene rasiste koji se prodaju kao liberalni.
kritichar

#321 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by kritichar »

Fudo Bosna wrote: Slusaj "braciko", ohani malo, znam ja odlicno sta je avret, i da su ove sestre upravi obezbijedile serijatski propis o avretu. Ne pravi se pametan, ja sam izucavao islamske propise svoje uzvisene vjere, obavljao namaz, znao poprilicno Kur'ana napamet, kad su mnoga gospoda, tzv daijje, ganjale zemske po Austriji, dok smo mi branili Sarajevo i Bosnu...

Meni ne trebaju daijje iz BKC da mi palamude, a najbliza mi je familija nastavni kadar u IZ, pa je smijesno da mi podastires fetve, ti ih citaj a ne slusaj ove daijje, kratkih gaca i jos krace pameti !!!

Samo ces biti gluplji i sve dalje od izvornog dina, vjeruj mi!
e jesi i izučio svaka ti čast
a i Ljevaković ti je kratkih gaća i pameti, :thumbup:

ništa ti ne vjerujem jer si polupao lončiće
detroit-mercy

#322 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by detroit-mercy »

GeeTnT wrote:U Francuskoj je posle teroristickih napada postalo sve radikalno...ili je crno ili bijelo, nema sredine. Dok im prostitucija cvjeta bez obzira na proteste i silne peticije zena, golotinja na sve strane oni hodaju po plazi i traze pokrivenu zenu...jbt.. Nije ni cudo sto kao takvi (nakaradni) izazivaju paznju balkanske forumske djece koja more uglavnom vide na slikama portala, a i o prostituciji se uglavnom zna sa web portala...
A je li ima prostitucije medju setrama :mrgreen: ili se samo kjafirke prostituisu :mrgreen: .
insomnia78

#323 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Bgm postoje nadaleko cuvene arapske prostitutke
insomnia78

#324 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

tututuuuu wrote:
insomnia78 wrote:Nije je niko natjerao sama je odlucila skinuti
sto znaci ipak velikom broju njih to i nije bitno vec je samo inat u pitanju ili ih neko tjera da to nose.
Image
"Kazi im da burku nosis svojevoljno"
"-Pricas sa prekrivacem dragi"
raoul duke

#325 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by raoul duke »

Sve je ovo priprema za ekspanziju desnice u Evropi, going back to middle ages
Post Reply