Sto ste pusili pusili ste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
julisiz es grant

#301 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by julisiz es grant »

HAVANA wrote:Image
Jebeš ti njega, kad je on u 40 i nekoj bio polumrtav, iznijeli ga iz Sarajeva usred rata jer se više bio komiro...i zadnjih 20 godina živio na konstantnom remontu.
HAVANA

#302 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

Pa kindje,ovaj,onaj...odrasto sa tim,gledo,svi pusili,propusio se i sad nemoj.Nemoj kurac.Kako?
muha_sa

#303 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by muha_sa »

Havanaaaaa :thumbup: :kiss:
julisiz es grant

#304 Re: Sto ste pusili pusili ste

stakasa wrote:
julisiz es grant wrote:Oj, Pimpeka i Džamonju navode, pa od čega su i otišli prerano, nego od zdrava života :-) :D
Fora je otic sa stilom :)
Ako je fora otići nakon mjeseci hemoterapija, izboden i napuhan ko žaba (Džamonja, tako se sam opisivao u svojim pričama), onda jebeš to. Pimpek je bar brže skončo, takva mu bolest bila, milosrdnija.
dado_

#305 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dado_ »

Ma zabranice oni karinu
julisiz es grant

#306 Re: Sto ste pusili pusili ste

Kinđe zbog cigara i alkohola završio karijeru u 31. :D ...moždani, bogte mazo :-)
I otišo sa 47, a bar 10 zadnjih godina izgledao ko ruina.
Pismonosa

#307 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 14:12, edited 1 time in total.
muha_sa

#308 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by muha_sa »

ko kaze da ne moze prestat laze
HAVANA

#309 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

julisiz es grant wrote:
HAVANA wrote:Image
Jebeš ti njega, kad je on u 40 i nekoj bio polumrtav, iznijeli ga iz Sarajeva usred rata jer se više bio komiro...i zadnjih 20 godina živio na konstantnom remontu.
Ne govorim ja da cigara valja,prvi ja pokusavam da prestanem,pa pocnem...Sve je to ok,al kad pocnu srat,nazor bi ih 15 zapalio...
A i da je sve bas do njih,i nije,ima tu i genetike i svasta nesta...Dedo mi je i sa 87 pusio...Da je zlo,jeste.
HAVANA wrote:Zemlja u kojoj nema fasade na vise od pola kuca,ulje od auta se mijenja po livadama,ispred garaza,prosipa se otpad u rijeke svakog moguceg porijekla,fabrike prosipaju sta im je kurcu ceif,loze se cumuri,gume,sume,picke materine,kesa ko u prici leti okolo,baca ko gdje i sta stigne,ne sortira se otpad,voze se trabakule,vade se katalizatori,fap filteri,vode jebene nema a i kad je ima ,pijem je iz otrovnih cijevi,otice je hektolitrima nako...i sad kao problem veliki cigara i dim cigare... :lol: De ba,mislim volio bi ja da ne pusim,da prestanem,slazem se u mnogim stvarima i za mjesta na kojima ne treba pusiti...ali totalna zabrana i maltretiranje pusaca je van pameti.Kafic za pusace i kafic za nepusace i cao.S ovim dosadama ne bi volio sjedit i da ne pusim... :-)
Logovan

#310 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Logovan »

dado_ wrote:Ma zabranice oni karinu
Karinu neće, ali cigare hoće.
stakasa

#311 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

julisiz es grant wrote:
stakasa wrote:
julisiz es grant wrote:Oj, Pimpeka i Džamonju navode, pa od čega su i otišli prerano, nego od zdrava života :-) :D
Fora je otic sa stilom :)
Ako je fora otići nakon mjeseci hemoterapija, izboden i napuhan ko žaba (Džamonja, tako se sam opisivao u svojim pričama), onda jebeš to. Pimpek je bar brže skončo, takva mu bolest bila, milosrdnija.
Pa kompletna je rasprava zajebancija... Pola postova mislim da pale
julisiz es grant

#312 Re: Sto ste pusili pusili ste

Nisam žestoki antipušač, al' samo reagujem na slike ljudi koji su bili cool i pušili,i to se navodi kao argument, a baš nisu bili poznati po dugom životu i zdravlju. Naravno da razni faktori utiču koliko će ko, i kako, živjeti.
muha_sa

#313 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by muha_sa »

Image
dezurni_ucenik

#314 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

julisiz es grant wrote:
dezurni_ucenik wrote:Image
I ovaj se lijepo naživio i umro u dubokoj starosti, bez patnje :D

Image

Image

Image
BHCluster

#315 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by BHCluster »

muha_sa

#316 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by muha_sa »

Image

Image
muha_sa

#317 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by muha_sa »

Image
dezurni_ucenik

#318 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

Image
Pismonosa

#319 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 14:11, edited 1 time in total.
Saka

#320 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Saka »

seln wrote:Nisu se navikli i prilagodili, vec rezignirali. Neki manje idu u kafice (npr. ja), neki nikako.
Ne idem ni ja nikako da se ne bih trovao. Šta ćemo sad? Zar nije bolje da se ne puši nigdje pa da svi možemo izlaziti, a kad ti se pripuši izađeš pred vrata ili u baštu i zapališ?
seln wrote:
Evo ja tebe donekle shvatam da imaš potrebu da zapališ uz kafu kad sjedneš. Ali shvati i ti mene da neću da udišem tvoj dim dok jedem, a ako mi puhneš u dijete tamo gdje stoji znak zabrane pušenja (BBI npr.) nabijam ti cigaru u nos. Pa me zovi agresivnim koliko hoćeš.
Evo, Bosanac je izronio :D
Kao prvo, jesi li sposoban za tako nesto?
Drugo, zasto me vrijedjas? Mislis li da bih pusio tamo gdje je zabranjeno i to jos u prisustvu djece?
Nije mi se jadnom desilo. U Bosni pušači otvoreno ne jebu živu silu, puše na mjestima gdje je zabranjeno i to sto do djeteta. I to babe (poput one u poznatom videu) kojim ne možeš ni uraditi što sam rekao da bih uradio, a kad im kažeš ignorišu i nastavljaju. Znači totalni bezobrazluk.
seln wrote:
Posebne prostorije za pušače jesu rješenje tamo gdje se mogu uvesti, ali bojim se da u našim prčvarnicama od kafana i restorančića nema mogućnosti za to. Inspekcije bi morale danonoćno raditi da se to sprovede i održava, nije realno.
Zato je lakse zabraniti potpuno, jer je to lakse sprovesti? :D
I sam kazes da nije problem pusenje vec mentalitet. I pusaca i nepusaca.
Nažalost tako se mora nekad. Npr. jedinstvena stopa PDV-a je na snazi jer je lakše sprovesti. Kad bi se uvela diferencirana jednostavno bi bilo toliko marifetluka da bi nastupio haos. Moraš zakone prilagoditi da objektivno imaš mogućnosti i snage da ih sprovedeš, u suprotnom ih bolje ne donosi ako će biti mrtvo slovo na papiru.
Last edited by Saka on 21/06/2016 13:36, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#321 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by ultima_palabra »

julisiz es grant wrote:Nisam žestoki antipušač, al' samo reagujem na slike ljudi koji su bili cool i pušili,i to se navodi kao argument, a baš nisu bili poznati po dugom životu i zdravlju. Naravno da razni faktori utiču koliko će ko, i kako, živjeti.
Pa neka budu cool, i meni su cool ovako na slikama. Samo ljudi imaju izbor i da budu uncool, i da im niko ne gura svoj coolness pod nos.
dezurni_ucenik

#322 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

Aleja Serija wrote:ovima sa gerijatrije je svejedno pušili dnevno 100 ili jednu cigaru znaju da će uskoro riknut pa sebi priuštili mala zadovoljstva i uzeli usput pare za bolničke troškove od duhanskih kompanija.

Propusit ces se i ti do kraja srednje. :thumbup:
seln

#323 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

julisiz es grant wrote:Nisam žestoki antipušač, al' samo reagujem na slike ljudi koji su bili cool i pušili,i to se navodi kao argument, a baš nisu bili poznati po dugom životu i zdravlju. Naravno da razni faktori utiču koliko će ko, i kako, živjeti.
Zivjecu onoliko koliko cu zivjeti. Nemam ambiciju da zivim 100 godina, od toga 20 kao biljka koja ne prepoznaje ni djecu.
Ne pusim zato sto je cool, vec zato sto mi je cejf. Ne pusim u javnim prostorijama, ne frekventiram lokale gdje je zabranjeno. Jel valja 'vako?
seln

#324 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Aleja Serija wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Aleja Serija wrote:ovima sa gerijatrije je svejedno pušili dnevno 100 ili jednu cigaru znaju da će uskoro riknut pa sebi priuštili mala zadovoljstva i uzeli usput pare za bolničke troškove od duhanskih kompanija.

Propusit ces se i ti do kraja srednje. :thumbup:
ima 8 godina kako sam bacio govna FUJ odvratan habit
Cuj, sa 7 godina prestao pusiti? :shock:
Saka

#325 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Saka »

muha_sa wrote:Image
Ovaj je najstariji u selu, ima 40 godina!
Post Reply