Zatamnjivanje stakala ....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mirzet87sa
#301 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Ma sta kazes 
-
preludezalude
#302 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Svasta citirao i na kraju ispade da sam sebe pobija.
-
tempuser
#303 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Kasime Trnka, sta bi za zakonom da se zbog folija ne ide na VTP?preludezalude wrote:Svasta citirao i na kraju ispade da sam sebe pobija.
-
preludezalude
#304 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Kasime trnka, sta bi sa zakonom da se zbog folija ide na VTP?tempuser wrote:Kasime Trnka, sta bi za zakonom da se zbog folija ne ide na VTP?preludezalude wrote:Svasta citirao i na kraju ispade da sam sebe pobija.
-
preludezalude
#305 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Kod tebe vazi ona logika... nije istina da pile nije bijelo vec je istina da pile nije crno.
-
preludezalude
#306 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Zakon propisuje kad se ide na VTP a ne kad se ne ide.
Bas si smijesan.

Bas si smijesan.
-
tempuser
#307 Re: Zatamnjivanje stakala ....
by preludezalude » 01/07/2016 12:11preludezalude wrote:Zakon propisuje kad se ide na VTP a ne kad se ne ide.
Bas si smijesan.
![]()
![]()
![]()
Naravno da lupaju i jedan i drugi. Prica im bez veze. Ko ih nezna rekao bi da su oni napisali taj zakon ili makar da ga imaju u malom prstu. Uhvatili se VTP ko pijan plota. Da su samo malo proucili zakon i njegove odredbe vidjeli bi da se na VTP vozilo ne salje zbog folija. Zakon je precizirao kada se vozilo salje na VTP a folije na staklima nisu jedan od slucajeva.
Posto si ti ocigledno malo vise proucio zakon nadji gdje pise ovo sto tvrdis. U medjuvremenu obrati paznju na boldirano...
7) Vanredni tehnički pregled vozila obavlja se:
a) na zahtjev ovlaštene službene osobe ako postoji osnovana sumnja da bi dalja upotreba vozila ugrozila sigurnost saobraćaja, ili vozilo prekomjerno zagadjuje zrak ili pravi prekomjernu buku;
b) nakon vanrednog dogadjaja;
c) nakon izvršene ugradnje ili prepravke sklopa ili više njih od čije ispravnosti zavisi tehnička ispravnost vozila (uredjaji za upravljanje, uredjaji za zaustavljanje, uredjaji za spajanje vučnog i priključnog vozila, gasna instalacija i drugi uredjaji koji su važni za sigurnost saobraćaja), i obavljenog certificiranja vozila u roku od 15 dana;
d) na zahtjev vlasnika ili vozača vozila.
(8) Ako je na vanrednom tehničkom pregledu utvrdjeno da je vozilo neispravno, ovlaštena osoba koja je isto uputila na vanredni tehnički pregled dužna je osigurati da vlasnik ili vozač vozila plate uslugu tehničkog pregleda.
(9) Stranka može pratiti tok pregleda izvan tehnološke linije
-
preludezalude
#308 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Hajde molim te prestani vise. Toliko si se uglavio u gluposti ali i dalje pokusavas da se vadis. Znas onu...nije majka Muju karala zbog.....tempuser wrote:by preludezalude » 01/07/2016 12:11preludezalude wrote:Zakon propisuje kad se ide na VTP a ne kad se ne ide.
Bas si smijesan.
![]()
![]()
![]()
Naravno da lupaju i jedan i drugi. Prica im bez veze. Ko ih nezna rekao bi da su oni napisali taj zakon ili makar da ga imaju u malom prstu. Uhvatili se VTP ko pijan plota. Da su samo malo proucili zakon i njegove odredbe vidjeli bi da se na VTP vozilo ne salje zbog folija. Zakon je precizirao kada se vozilo salje na VTP a folije na staklima nisu jedan od slucajeva.
Nadji gdje pise ovo sto tvrdis. Ja sam postavio sta zakon kaze pa nadji...
Ali evo da ti pojasnim kao nekome koji nista ne razumije iako sam siguran da ti sve razumijes ali ti imas jedan drugi problem koji necemo sad opet spominjati.
Zakon je propisao kada tj u kojim slucajevima se ide na VTP. Zakon ne propisuje kada se ne ide na VTP. Znaci, zakon je propisao jasno i precizno u kojim slucajevima se vozilo upucuje na VTP. Svi drugi slucajevi koji nisu propisani u ovom zakonu, automatski ne podlijezu ovom zakonu.
- supercali
#309 Re: Zatamnjivanje stakala ....
pa evo po zakonu policajac te posalje na VTP zbog tacke apreludezalude wrote:Hajde molim te prestani vise. Toliko si se uglavio u gluposti ali i dalje pokusavas da se vadis. Znas onu...nije majka Muju karala zbog.....tempuser wrote:by preludezalude » 01/07/2016 12:11preludezalude wrote:Zakon propisuje kad se ide na VTP a ne kad se ne ide.
Bas si smijesan.
![]()
![]()
![]()
Ali evo da ti pojasnim kao nekome koji nista ne razumije iako sam siguran da ti sve razumijes ali ti imas jedan drugi problem koji necemo sad opet spominjati.
Zakon je propisao kada tj u kojim slucajevima se ide na VTP. Zakon ne propisuje kada se ne ide na VTP. Znaci, zakon je propisao jasno i precizno u kojim slucajevima se vozilo upucuje na VTP. Svi drugi slucajevi koji nisu propisani u ovom zakonu, automatski ne podlijezu ovom zakonu.
a) na zahtjev ovlaštene službene osobe ako postoji osnovana sumnja da bi dalja upotreba vozila ugrozila sigurnost saobraćaja
-
tempuser
#310 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Da ti ponovim pitanje, gdje i u kom zakonu pise da se zbog folija auto ne moze poslati na VTP? Citiraj koji zakon jasno i precizno propisuje u kojim slucajevima se vozilo upucuje na VTP.. Tvrdis nesto - dokazi, ako ne moze dokazati laprdas napamet. Evo ti zakon:preludezalude wrote:Hajde molim te prestani vise. Toliko si se uglavio u gluposti ali i dalje pokusavas da se vadis. Znas onu...nije majka Muju karala zbog.....tempuser wrote:by preludezalude » 01/07/2016 12:11preludezalude wrote:Zakon propisuje kad se ide na VTP a ne kad se ne ide.
Bas si smijesan.
![]()
![]()
![]()
Vanredni tehnički pregled vozila obavlja se:
a) na zahtjev ovlaštene službene osobe ako postoji osnovana sumnja da bi dalja upotreba vozila ugrozila sigurnost saobraćaja, ili vozilo prekomjerno zagadjuje zrak ili pravi prekomjernu buku;
Nepropisne folije direktno uticu na sigurnost saobracaja, a vozilo sa tavkim folijama je tehnicki neispravno.
O kakvim prvim i drugim slucajevima ti haluciniras?????
-
preludezalude
#311 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Nemate vi pojma sta znaci pojam "sigurnost saobracaja". Ali, hvala ti Gorane na zabavljanju forumasa svako malo vremena. Ovaj forum bi bio bas dosadan bez tebe. I imas dostojnog sljedbenika u "supercali". Nastavite tako kako vi mislite i dopustajte policajcu da vam unistava vasu licnu imovinu i da vas je*e kako koji stigne. Sretno u vasem tumacenju zakona. A dovoljno je samo znati citati s razumjevanjem.
Pozdrav
Pozdrav
-
tempuser
#312 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Nek ti imas pojma sta znaci pojam!preludezalude wrote:Nemate vi pojma sta znaci pojam "sigurnost saobracaja". Ali, hvala ti Gorane na zabavljanju forumasa svako malo vremena. Ovaj forum bi bio bas dosadan bez tebe. I imas dostojnog sljedbenika u "supercali". Nastavite tako kako vi mislite i dopustajte policajcu da vam unistava vasu licnu imovinu i da vas je*e kako koji stigne. Sretno u vasem tumacenju zakona. A dovoljno je samo znati citati s razumjevanjem.
Pozdrav
Istina, dovoljno je samo znati citati sa razumjevanjem, ali ti izgleda citas i razumijes ono sto nigdje ne pise.
U stilu velikog pravnog eksperta krenes od predavanja o zakonu koji kao precizno i jasno nesto navodi, a umjesto dokaza o zakonu zavrsis na debelom filozofiranju o cemu te niko nije pitao.
Nema se tu sta vise dodati, sljedeci put malo proguglaj prvo pa neces ispasti smjesan, uporan i provala!
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#313 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Svugdje se zakon malo zaobilazi, negdje manje a negdje vise na razne nacine. Ponekad bacim pogled na neke strane forume, i gle cuda, i tamo ljudi zatamnjuju, stavljaju kineske xenone, vrse razne prepravke, pa regularno pice po cestama, u vecini.
zato raja, relax.

- KB9
#314 Re: Zatamnjivanje stakala ....
ovaj sto podrzava grebanje auta od strane prasinara iste uvrede i pokusaje spustanja pise svim ljudima 
-
tempuser
#315 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Evo ga jedan u kolekciji neustrasivih! 
- KB9
#316 Re: Zatamnjivanje stakala ....
svi smo mi neustrasivi kad ti pogresno procitas i skontas, tebi je vjerovatno i papa neustrasiv
- Laplace
#317 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Policajac ti smije razbiti far ako posumnja da ti sijalice nisu originalne.KB9 wrote:kratko i jasno ne smiju prismrdit toj radnjipreludezalude wrote:Sada pricamo o grebanju stakala od strane policije. Da li imaju pravo to raditi ili ne?
-
mahalas505
#318 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Moze li se zbog nepravlino postavljenih xenon svjetla poslati na vandredni?preludezalude wrote:Nemate vi pojma sta znaci pojam "sigurnost saobracaja". Ali, hvala ti Gorane na zabavljanju forumasa svako malo vremena. Ovaj forum bi bio bas dosadan bez tebe. I imas dostojnog sljedbenika u "supercali". Nastavite tako kako vi mislite i dopustajte policajcu da vam unistava vasu licnu imovinu i da vas je*e kako koji stigne. Sretno u vasem tumacenju zakona. A dovoljno je samo znati citati s razumjevanjem.
Pozdrav
- KB9
#319 Re: Zatamnjivanje stakala ....
jos ga molis da razbija, kumis, da te ne bi slucajno poslo na tehnickiLaplace wrote:Policajac ti smije razbiti far ako posumnja da ti sijalice nisu originalne.KB9 wrote:kratko i jasno ne smiju prismrdit toj radnjipreludezalude wrote:Sada pricamo o grebanju stakala od strane policije. Da li imaju pravo to raditi ili ne?
-
preludezalude
#320 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Ne znam sta ti znaci "nepravilno postavljeni xenoni", ali ako farovi nisu nastimani kako treba i zasljepljuju druge ucesnike u saobracaju time direktno uticu na sigurnost u saobracaju i moze te poslati na vanredni tehnicki pregled. Ali ne zbog toga jer su xenoni vec zbog toga jer nisu ustimani farovi kako treba, bile u farovima obicne sijalice ili xenon sijalice.mahalas505 wrote:Moze li se zbog nepravlino postavljenih xenon svjetla poslati na vandredni?preludezalude wrote:Nemate vi pojma sta znaci pojam "sigurnost saobracaja". Ali, hvala ti Gorane na zabavljanju forumasa svako malo vremena. Ovaj forum bi bio bas dosadan bez tebe. I imas dostojnog sljedbenika u "supercali". Nastavite tako kako vi mislite i dopustajte policajcu da vam unistava vasu licnu imovinu i da vas je*e kako koji stigne. Sretno u vasem tumacenju zakona. A dovoljno je samo znati citati s razumjevanjem.
Pozdrav
- Bakir1
#321 Re: Zatamnjivanje stakala ....
xenoni su razlog iskljucenja ukoliko nisu po fabrickoj instalaciji za to vozilo.
jos uvijek ne mozete progutati sta znaci iskljucenje iz saobracaja i slanje na vandredni tehnicki....
jos uvijek ne mozete progutati sta znaci iskljucenje iz saobracaja i slanje na vandredni tehnicki....
-
preludezalude
#322 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Nema sanse da je tako. Svako vece vidim gomilu auta iskljucenih zbog xenona.Nikad nisam cuo da je neko iskljucen zbog toga jer ima nefabricke xenone, niti sam cuo da neko nije prosao tehnicki pregled zbog toga.Bakir1 wrote:xenoni su razlog iskljucenja ukoliko nisu po fabrickoj instalaciji za to vozilo.
Mozda ce nekad u buducnosti biti tako ali sad smo jos uvijek daleko od toga.
- Bakir1
#323 Re: Zatamnjivanje stakala ....
To sto ti nisi vidio apsolutno ne znaci da nije tako...
-
preludezalude
#324 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Moram ti odgovoriti na ove tvoje tvrdnje koje su potpuno neargumentovane. Kazes "xenoni su razlog iskljucenja ukoliko nisu po fabrickoj instalaciji za to vozilo". Mozes li mi malo pojasniti ovo jer u zakonu ovakvu tvrdnju nisam nasao. Zakon kaze nesto sasvim drugo.
- Bakir1
#325 Re: Zatamnjivanje stakala ....
Sta zakon kaze I koji zakon jer ovakve stvari definise pravilnik...
Alfa nije imala perace farova Ali je imala socivo i automatsku regulaciju visine.
Neki drugi auti nisu imali sociva ali su imali regulaciju I perace.
Neki su imali sve pobrojano...
Moje tvrdnje nisu tvrdnje nego fakti
Alfa nije imala perace farova Ali je imala socivo i automatsku regulaciju visine.
Neki drugi auti nisu imali sociva ali su imali regulaciju I perace.
Neki su imali sve pobrojano...
Moje tvrdnje nisu tvrdnje nego fakti