Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
-
Patriotska_Liga
#301 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Ispitati nego šta. Ko je predložio, ko je naredio, ko je postavio. Sve kaznit.
-
PM72
#302 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
A gdje u zakonu piše da je to kažnjivo i kakve su sankcije? Šta mu možemo?Ništa.Samo naprđivat'.Patriotska_Liga wrote:Ispitati nego šta. Ko je predložio, ko je naredio, ko je postavio. Sve kaznit.
-
Patriotska_Liga
#303 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
To znači da ja sad smijem otići tamo i pokriti ploču kad god mi je ćeif?PM72 wrote:A gdje u zakonu piše da je to kažnjivo i kakve su sankcije? Šta mu možemo?Ništa.Samo naprđivat'.Patriotska_Liga wrote:Ispitati nego šta. Ko je predložio, ko je naredio, ko je postavio. Sve kaznit.
Nisam stručnjak za zakon ali sam siguran da ima neki zakonski akt koji zabranjuje takve stvari.
- cyprus
#304 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Vezano za boldirano - za sve ti to mogu naći primjere, ali nema poente - jesu rijetki... Međutim, nisu Srbi = Republika SrpskaThorgerson wrote:Ma djaba pises, ja mu napisao post, objasnio da se terorizam i ovo ne moze porediti, niti stavljati u istu recenicu, al jok on upro svoje pa svoje.
Poslije bilo kakvog teroristickog cina, imas odmah islamske vjerske poglavare iz citavog svijeta koji to osudjuju i govore da to nije islam.
Ja opet pitam cyprusa, da mi da izjavu, podatak, grafit bilo sta, iz perioda 92-95 da je neko na prostoru tadasnjeg RS-a nesto govorio protiv vladajuceg korpusa, bunio se protiv etnickog ciscenja itd. Ili su posudjivali ljudi gorivo, bagere, kamione da se lesevi mogu prebacivati tamo-vamo. Da mi da podatak koliko je bosnjaka bilo slobodno na tom prostoru, da su radili, isli u skolu itd. Nema takvih. Ubijeni su, protjerani, zapaljeni. Od novorodjenceta pa do penzinoera. Dakle, to je bila jedna homogena cjelina, dobro uhodani sistem.
Ja bolan sa zgazenom mackmo pored puta nisam znao sta cu, meljo je tamo, vamo, na vikendici. Pa je zakopao. Macka. Sav se preznojio. A zamisli ubiti desetine hiljada ljudi, zakopati ih, prekopavati, i sve to organizovati. Samo budala i slijep covjek moze misliti da su to bili nekakvi pojedinci. To je bio sistem. I taj sistem i ovi danasnji podrzavaju i uopste ga se ne stide (svjedoce u odbranu Karadzica, Krajisnik im idol, baljezgaju da smo se mi ovdje sami ubijali itd.).
Vezano za ostalo - da, može se porediti... Većina Srba također osuđuje zločine... Glavni problem međutim nije u tome, nego u činjenici da oni iste dobrim dijelom negiraju, relativiziraju, minimiziraju, pričaju o zavjerama i slično... Što je opet nešto čemu veliki broj muslimana širom svijeta također pribjegava...
-
Patriotska_Liga
#305 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Eno sastali se mirotvorci Nikolić i Ivanić, kažu da nam retorika ne valja.
- Banksy
#306 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Nema.Patriotska_Liga wrote:To znači da ja sad smijem otići tamo i pokriti ploču kad god mi je ćeif?PM72 wrote:A gdje u zakonu piše da je to kažnjivo i kakve su sankcije? Šta mu možemo?Ništa.Samo naprđivat'.Patriotska_Liga wrote:Ispitati nego šta. Ko je predložio, ko je naredio, ko je postavio. Sve kaznit.
Nisam stručnjak za zakon ali sam siguran da ima neki zakonski akt koji zabranjuje takve stvari.
A sve je počelo davne 1996. ...
Richard Holbrooke, the creator of the DPA.
Commenting on the SDS, he said: "The SDS is a nazi party, and it should be banned. However, we did not ban it because President Izetbegovic asked us not to do it. I think that he made a mistake.''
-
Patriotska_Liga
#307 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Ok, svako može pokrit ploču kad god mu je ćeif.
-
Novak20
#308 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Mislim da javnost ima pravo da zna ko je predložio i ko je naredio pokrivanje spomen ploče na Vijećnici. Ko je izvršilac radova, nebitno je. Vjerovatno je portir iz zgrade.Patriotska_Liga wrote:To znači da ja sad smijem otići tamo i pokriti ploču kad god mi je ćeif?PM72 wrote:A gdje u zakonu piše da je to kažnjivo i kakve su sankcije? Šta mu možemo?Ništa.Samo naprđivat'.Patriotska_Liga wrote:Ispitati nego šta. Ko je predložio, ko je naredio, ko je postavio. Sve kaznit.
Krivične odgovornosti nema ali se može tražiti moralna odgovornost od tih osoba u vidu ostavke na funkciju. Ako izostane moralna odgovornost, onda ostaje da se pamti pojedinac ili stranka koja je ovo napravila. Ako je i kome je stvarno stalo, naći će načina da odgovorne nekako kazni.
Ako ništa pljuvanjem po liku i djelu na forumu.
Last edited by Novak20 on 31/05/2016 15:10, edited 1 time in total.
-
PM72
#309 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Budi ozbiljan,u ovoj zemlju ljudi ukradu milione i ubiju insana pa nikom ništa.Ko se sekira za pločom? Eno ti najbolji primjer onih ploča po parkovima i ispred škola a na njima imena šehida i poginulih boraca.Sve prljavo ,išarano i uništeno i kome onda da tumačimo o zakonima? Prije par godina sa šehidskog mezarja na Igmanu ukradeni bakarni oluci i krov,lopovi pronađeni (iz Visokog i to Bošnje) i nikom ništa.Nisu ih ni zgazili kako treba a to je zasližilo metak u čelo.Ništa nam nije sveto.Patriotska_Liga wrote:To znači da ja sad smijem otići tamo i pokriti ploču kad god mi je ćeif?PM72 wrote:A gdje u zakonu piše da je to kažnjivo i kakve su sankcije? Šta mu možemo?Ništa.Samo naprđivat'.Patriotska_Liga wrote:Ispitati nego šta. Ko je predložio, ko je naredio, ko je postavio. Sve kaznit.
-
costacurta
#310 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
A znali ste kenjat po Tuzli kako se aplaudira srpskoj himni na Tušnju
Šta dočekasmo majko mila, pa ovo je bruka i sramota neviđena......
Šta dočekasmo majko mila, pa ovo je bruka i sramota neviđena......
- LBVIEW
#311 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
U istom postu.cyprus wrote:Vezano za boldirano - za sve ti to mogu naći primjere, ali nema poente - jesu rijetki... Međutim, nisu Srbi = Republika SrpskaThorgerson wrote:Ma djaba pises, ja mu napisao post, objasnio da se terorizam i ovo ne moze porediti, niti stavljati u istu recenicu, al jok on upro svoje pa svoje.
Poslije bilo kakvog teroristickog cina, imas odmah islamske vjerske poglavare iz citavog svijeta koji to osudjuju i govore da to nije islam.
Ja opet pitam cyprusa, da mi da izjavu, podatak, grafit bilo sta, iz perioda 92-95 da je neko na prostoru tadasnjeg RS-a nesto govorio protiv vladajuceg korpusa, bunio se protiv etnickog ciscenja itd. Ili su posudjivali ljudi gorivo, bagere, kamione da se lesevi mogu prebacivati tamo-vamo. Da mi da podatak koliko je bosnjaka bilo slobodno na tom prostoru, da su radili, isli u skolu itd. Nema takvih. Ubijeni su, protjerani, zapaljeni. Od novorodjenceta pa do penzinoera. Dakle, to je bila jedna homogena cjelina, dobro uhodani sistem.
Ja bolan sa zgazenom mackmo pored puta nisam znao sta cu, meljo je tamo, vamo, na vikendici. Pa je zakopao. Macka. Sav se preznojio. A zamisli ubiti desetine hiljada ljudi, zakopati ih, prekopavati, i sve to organizovati. Samo budala i slijep covjek moze misliti da su to bili nekakvi pojedinci. To je bio sistem. I taj sistem i ovi danasnji podrzavaju i uopste ga se ne stide (svjedoce u odbranu Karadzica, Krajisnik im idol, baljezgaju da smo se mi ovdje sami ubijali itd.).Međutim Srbima u Federaciji BiH, Srbiji, zemljama regiona, svijeta, pa i u samoj Republici Srpskoj (posebno u zadnje vrijeme) postoji dovoljan broj ljudi koji se otvoreno suprotstavljaju bezumlju srpskog nacionalizma, da nikakva generalizacija ne bi smjela doći u pitanje... Nažalost, Srbi u Republici Srpskoj su još uvijek vrlo daleko od stvaranja kritične mase za potrebne promjene u antinacionalističkom pogledu... Svejedno - ja Srbe ne bih nazvao homogenom cjelinom...
Vezano za ostalo - da, može se porediti... Većina Srba također osuđuje zločine... Glavni problem međutim nije u tome, nego u činjenici da oni iste dobrim dijelom negiraju, relativiziraju, minimiziraju, pričaju o zavjerama i slično... Što je opet nešto čemu veliki broj muslimana širom svijeta također pribjegava...
-
Romanija
#312 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Da je bilo imalo pameti i razuma, tabla sa 'srpski zlocinci' nije trebala nikad ni bit' postavljena!
- Pismonosa
#313 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:34, edited 1 time in total.
- agent_zero
#314 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Ma nemoj nam reć'Romanija wrote:Da je bilo imalo pameti i razuma, tabla sa 'srpski zlocinci' nije trebala nikad ni bit' postavljena!
-
Romanija
#315 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
'Srpski zlocinci' ne znaci apsoluno nista osijm sto implicira Srbin --> zlocinac. U Augustu '92 je u gradu zivjelo na desetina hiljada ljudi koji su bili Srbi, medju njima i ja, koji ne samo da nisu zapalili vijecnicu, nego smo mnogi do kraja rata ostali na braniku domovine. Dakle po meni bolje da ovakvu plocu nikad nisu ni postavljali.
- Connaisseur Karlin
#316 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Ovo prosto nije tacno.Romanija wrote:'Srpski zlocinci' ne znaci apsoluno nista osijm sto implicira Srbin --> zlocinac. U Augustu '92 je u gradu zivjelo na desetina hiljada ljudi koji su bili Srbi, medju njima i ja, koji ne samo da nisu zapalili vijecnicu, nego smo mnogi do kraja rata ostali na braniku domovine. Dakle po meni bolje da ovakvu plocu nikad nisu ni postavljali.
Srpski zlocinici podrzavaju srpski nacionalizam!
Sta bi ti napisao na ploci Vjecnice?
-
Romanija
#317 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Kako nije tacno? Meni licno smeta izraz a ni luk jeo ni luk miris'o. Nego naprotiv, sadio ga uveliko u odbrani grada od padina Trebevica do Dogloda.
Tako da nije u redu da mi kazes kako da se osjecam. Sta je trebalo pisati na tabli? Iskreno, pojma nemam, kod nas table uglavnom postavljaju i skidaju kako se politcki zemljotresi dogadjaju. Sto se mene tice obnovljena vijecnica ne bi izgledala nista manje lijepo i bez table.
- BHCluster
#318 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Prekriti spomen plocu ako su ih mislili postavljati mislim na zastave onda su mogli ih na koplja staviti i zdrao a ne ovo.O'zone wrote:Koja tuga i koji jad
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... ilo/227480
Same se zastave postavile. Spinovanje svjetski poznatog fenomena samopostavljaućih zastava.....
- BHCluster
#319 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Ne imlicira daje "Srbin --> zlocinac" nego da oni koji su to radili su srpski zlocinci znas procitati sta pise.Romanija wrote:'Srpski zlocinci' ne znaci apsoluno nista osijm sto implicira Srbin --> zlocinac. U Augustu '92 je u gradu zivjelo na desetina hiljada ljudi koji su bili Srbi, medju njima i ja, koji ne samo da nisu zapalili vijecnicu, nego smo mnogi do kraja rata ostali na braniku domovine. Dakle po meni bolje da ovakvu plocu nikad nisu ni postavljali.
- Connaisseur Karlin
#320 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Pa nije tacno,a pises da ti terminologija ti smeta jer se spominje srpski ,iako fino pise "srpski zlocin",a ne " zlocin srpskog naroda"! Sprski zlocin je zasnovan na nacionalizmu,svetosavkoj politici i vleikopsrpstvu. Ne znam,koji je drugi uzrok tvojoj neugodnosti,zato sma te pitala?Romanija wrote:Kako nije tacno? Meni licno smeta izraz a ni luk jeo ni luk miris'o. Nego naprotiv, sadio ga uveliko u odbrani grada od padina Trebevica do Dogloda.Tako da nije u redu da mi kazes kako da se osjecam. Sta je trebalo pisati na tabli? Iskreno, pojma nemam, kod nas table uglavnom postavljaju i skidaju kako se politcki zemljotresi dogadjaju. Sto se mene tice obnovljena vijecnica ne bi izgledala nista manje lijepo i bez table.
Eto,nemas ni odgovor,sta bi trebalo pisati na ploci Vjecnice,a u mnogim drzavama u svijetu postoje ploce sa slicnim sadrzajem.
-
Patriotska_Liga
- cyprus
#322 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Da, šta ti nije jasno? Jel treba da ti rastumačim neke pojmove, ili kakav kratki kurs iz lingvistike, logike, semantike? Samo reciLBVIEW wrote:U istom postu.cyprus wrote:Vezano za boldirano - za sve ti to mogu naći primjere, ali nema poente - jesu rijetki... Međutim, nisu Srbi = Republika SrpskaMeđutim Srbima u Federaciji BiH, Srbiji, zemljama regiona, svijeta, pa i u samoj Republici Srpskoj (posebno u zadnje vrijeme) postoji dovoljan broj ljudi koji se otvoreno suprotstavljaju bezumlju srpskog nacionalizma, da nikakva generalizacija ne bi smjela doći u pitanje... Nažalost, Srbi u Republici Srpskoj su još uvijek vrlo daleko od stvaranja kritične mase za potrebne promjene u antinacionalističkom pogledu... Svejedno - ja Srbe ne bih nazvao homogenom cjelinom...
Vezano za ostalo - da, može se porediti... Većina Srba također osuđuje zločine... Glavni problem međutim nije u tome, nego u činjenici da oni iste dobrim dijelom negiraju, relativiziraju, minimiziraju, pričaju o zavjerama i slično... Što je opet nešto čemu veliki broj muslimana širom svijeta također pribjegava...![]()
-
Hafis
#323 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Ovako mi svejedno, ali znam da je u nas ovdje bilo podosta ploča na kojima je pisalo, otprilike: od četničke granata dana tog i tog na ovom mjestu stradao (li) su .......... Manje više vremenom su skoro sve uklonjene...ej, treba živjeti dalje. Ne znam ima li još igdje ijedna...možda pogdjekod u kakvom sokaku.
Po meni ta ploča na Viječnici je u potpunosti nepotrebna, budući da manje-više i najmanje dijete zna o tim činjenicama...
Ne vidim uopće kakva je svrha te ploče, kakva je svrha isticanje čitavog jednog naroda na njoj....ko biva da se ne zaboravi....ma daj.
Dnevnopolitički pamflet za buduća politička nabilavanja....tko je koga više i kako. A zajedničku državu bi pravilo...
Po meni ta ploča na Viječnici je u potpunosti nepotrebna, budući da manje-više i najmanje dijete zna o tim činjenicama...
Ne vidim uopće kakva je svrha te ploče, kakva je svrha isticanje čitavog jednog naroda na njoj....ko biva da se ne zaboravi....ma daj.
Dnevnopolitički pamflet za buduća politička nabilavanja....tko je koga više i kako. A zajedničku državu bi pravilo...
-
Patriotska_Liga
#324 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Naredio Čović da se skine kad je bio dobar sa Dodikom. Sad će opet ploče nazad.
-
Hafis
#325 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Jest, baš tako je bilo.Patriotska_Liga wrote:Naredio Čović da se skine kad je bio dobar sa Dodikom. Sad će opet ploče nazad.
Jebo te ne znate sastaviti niti jednu jedinu rečenicu bez tog mahalskog šupljaranja.
Ljudi sami uklonili...jebo te djeca iphone nose a ovi ploče naljepili o nekakvim četnicima i partizanima. Mahalski... čućavski mentalitet