Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PM72 wrote:Popovi i hodže svojim naizgled nepromišljenim govorima i potezima skreću pažnju svom stadu kako su nas juče zavalili još milijardu maraka ...
Proce ce milijardi i milijardi dok se narod na ovim prostorima opameti.
Hejj, mi dizemo kredite da bi isplacivali plate budzetlijama pa to nema veze s zdravom pamecu.
Kad budemo taj kredit ulozili u nesto, pa od zarade tog uloga isplacivali plate, onda ce i biti nesto.
Dotad, mozemo slusati hodze i popove i kukati na svakodnevnicu.
danas 21 godina od masakra na tuzlanskoj Kapiji gdje je ubijen 71 civil a oko 150 ranjeno
za 2 dana bit ce 24 godine od masakra u Ferhadiji--tadašnjoj Vase Miskina--gdje je ubijeno 26 civila koji su cekali u redu za hljeb iliti kruh--a preko 100 ranjenih.
Taman se politicki i vjerski predstavnici Srba pripremili da odaju pocast ubijenim a nakav efendum ovo izjavio i svojom nepromišljenom izjavom sve sjeba
A bas se ocekivala delegacija Srbije na komemoraciji veceras...
danas 21 godina od masakra na tuzlanskoj Kapiji gdje je ubijen 71 civil a oko 150 ranjeno
za 2 dana bit ce 24 godine od masakra u Ferhadiji--tadašnjoj Vase Miskina--gdje je ubijeno 26 civila koji su cekali u redu za hljeb iliti kruh--a preko 100 ranjenih.
Taman se politicki i vjerski predstavnici Srba pripremili da odaju pocast ubijenim a nakav efendum ovo izjavio i svojom nepromišljenom izjavom sve sjeba
Kakvi poginuli....mrtva usta ne govore
To samo posluzi kad treba koji politicki poen potkuciti.
PM72 wrote:Popovi i hodže svojim naizgled nepromišljenim govorima i potezima skreću pažnju svom stadu kako su nas juče zavalili još milijardu maraka ...
Proce ce milijardi i milijardi dok se narod na ovim prostorima opameti.
Hejj, mi dizemo kredite da bi isplacivali plate budzetlijama pa to nema veze s zdravom pamecu.
Kad budemo taj kredit ulozili u nesto, pa od zarade tog uloga isplacivali plate, onda ce i biti nesto.
Dotad, mozemo slusati hodze i popove i kukati na svakodnevnicu.
da su samo plate sve i jedan koji nije iz SA a radi u SA ima stan a podiže redovno na blagajni lovu za kiriju---naravno da je stan na sinu. kcerki, tetki, svastiki................................
Neki dan biskup se šatro "zanio" u govoru.Sad Reis kao slučajno izvalio ono što inače koristi u svakodnevnom životu.Za koji dan će Anfilohije jal Gligorije nešto slično bubnuti.Skuplja se stado pred izbore,pare su došle,loži se šovinistička vatra jer samo tu čorbu možemo kusati...
Last edited by PM72 on 25/05/2016 09:59, edited 1 time in total.
afannedim wrote:TEME I KURCA. Onaj pop govori neki dan ubijao bi kao i u ratu što je pa nigdje teme.
Pa nije uvrijedio Srbe, pa nema potrebe da polemisemo o popu
Bosnjo je navik'o da ga gaze, suti i trpi
Da mi je neko rekao da cu ikad braniti reisa, rekla bih mu da nije normalan..ali, eto..
Stvarno ne vidim ijednog razloga da ga se brani...isto ce i croati koristiti ovaj balinluk kad im zatreba...i bosnjo u terarijumu kao sto mu je i namjenjeno...al nek ste him rekli
PM72 wrote:Neki dan biskup se šatro "zanio" u govoru.Sad Reis kao slučajno izvalio ono što inače koristi u svakodnevnom životu.Za koji dan će Anfilohije jal Gligorije nešto slično bubnuti.Skuplja se stado pred izbore,pare su došle,loži se šovinistička vatra jer samo tu čorbu možemo kusati...
Uh sad imaju temu za razvlacenje pameti, al neka tako im i treba.
Alfons Kauders wrote:
Rijeci "vlah" i "balija" takodjer oslikavaju karakterne osobine.
Sto se tice teme, zaboli me.
Danas je 21. godisnjica zlocina na Kapiji. Danas Srbija krije jedinog osudjenog za taj zlocin, a RS krije neosudjene. Veceras ce srpski i hrvatski mediji, kao i svake godine, bez trunke srama objaviti kako su gradjani Tuzle doveli svoju djecu na Kapiju i digli ih u zrak, jer su teroristi, znate, to je muslimanima u krvi.
I mi ovdje raspravljamo o Kavazu i vlahu? Kazete vrijedja ih? Bas me zaboli kurac, ne mogu vam opisati koliko. Kavazu zamjeram sto nije bio precizniji - trebao je jednostavno reci "četnik". To ih ne bi uvrijedilo, jer je lik na koga se odnosila izjava fakat četnik, a Srbi se odavno ne stide tog epiteta.
Daj da se zovemo onda otvoreno turci/ cetnici/ustase
Pa vec je tako.
Pogledaj malo srpskohrvatske medije, da vidis kako nas zovu komsije i susjedi. Mislis da nas mrze radi Kavazovica i njegovog "vlah"? Ne dragi moj, mrze nas jer postojimo, jer disemo. Mislis da prave razliku izmedju ljevicara, desnicara, muslimana, agnostika? Ne prave. Mrze nas. Sve, bez obzira na te odrednice. Mrze nas jer smo zivi. U skladu s tim odgajaju i svoju djecu, u nadi da ce zavrsiti ono sto su im zapoceli ocevi i djedovi.
To se nece promijeniti za mog zivota, taman da nas potamane i da ostane samo jedan, mrzili bi i njega. Stoga da ponovim, zaboli me kurac hoce li se iko uvrijediti, i zaboli me kurac za cetnicko poimanje politicke korektnosti.
It_is_a_Leclerc wrote:Izjava reisa Kavazovića je neprihvatljiva i za svaku osudu. Radi se, naime, o govoru mržnje prema srpskom narodu u BiH, i time, gospodin Kavazović, pokušava da se, barem na fonu raspirivanja međusobnih animoziteta, uhvati u kolo sa velikodostojnicima SPC koji to, očito je, rade bolje i perfidnije u odnosu na Kavazovića.
Ova izjava jeste namjenjena za tržište dijaspore koja uživa u ovim arhaičnim fašističkim trkeljanjima, ali ipak - ovo je vrlo vrlo loše. Tim više što Kavazović ostavlja utisak ozbiljnog čovjeka i velikog vjernika kome ne priliči da na ovakav način vrijeđa pripadnike jednog naroda. I da, odmah da budemo otvoreni, vlasi-đikani vam je sve govor mržnje, u jednakoj mjeri u kojoj je i termin - balija. Razlike nema, i džaba citirate i analizirate. Oko toga barem postoji konsenzus.
Ovim je Kavazović:
a) asistirao Dodiku u mobilizaciji srpskog biračkog tijela u Srebrenici koje će, i u to niko normalan nema nimalo sumnje, ne bude li međunarodne intervencije, dobiti načelničku funkciju u Srebrenici
b) izložio povratnike u RS dodatnom pritisku, šikaniranju i nepovjerenju
c) potkopao sve svoje napore u uspostavi kakve bilo međureligijske saradnje
epic fail i potpuno sramotno za funkciju koju obavlja ne priliči reisu da ovako govori, sve da misli tri puta gore no što je rekao
Apsolutno. Jedan je od rijetkih koji je, među vjerskim velikodostojnicima, ostavljao dojam ozbiljne, mudre i pristojne osobe. Baš šteta.
muha_sa wrote:ma mi smo rinaka od naroda--al fakat
od jutros šaltam radio stanice i sve i na jednoj muzika trešti
tako je u SA---ne znam kako je u Tuzli.
u tuzli je tuzno kao i svake godine.
zali onaj ko ima za cime a ostali onako.
i ovo kao i sve drugo treba svesti na mjeru. davno su suze proljivene. to se ne moze zaboraviti.
kada bi isli nekom logikom(juce u kozarcu), svaki dan bi nam bio dan zalosti.
neka zali ko treba i mora. neka suosjeca ko treba i ko zeli...ostalo neka zivi zivot.
PM72 wrote:Neki dan biskup se šatro "zanio" u govoru.Sad Reis kao slučajno izvalio ono što inače koristi u svakodnevnom životu.Za koji dan će Anfilohije jal Gligorije nešto slično bubnuti.Skuplja se stado pred izbore,pare su došle,loži se šovinistička vatra jer samo tu čorbu možemo kusati...
turbofolk...predizborni...vazda isto...godinama....decenijama...i još pali
Danguba wrote:
u tuzli je tuzno kao i svake godine.
zali onaj ko ima za cime a ostali onako.
i ovo kao i sve drugo treba svesti na mjeru. davno su suze proljivene. to se ne moze zaboraviti.
kada bi isli nekom logikom(juce u kozarcu), svaki dan bi nam bio dan zalosti.
neka zali ko treba i mora. neka suosjeca ko treba i ko zeli...ostalo neka zivi zivot.
da, kad bi isli logikom koliko su Srbi ubijali, svaki bi nam dan bio dan zalosti
i sad se ja trebam brinuti sto reis rece Vlah
Imao je moje postovanje prije svega sto je jedan od rijetkih licnosti na nasoj javnoj sceni (u svim segmentima) kojim vladaju razum, a ne emocije.
Pored toga, zraci prirodnim autoritetom. Nikad necu zaboraviti scenu od prosle godine u Srebrenici kada je masa krenula da kamenuje Vucica, a on ih zaustavio bez da povisi glas!
I sad ovo! Jedno je sigurno: ova njegova izjava nije rezultat nepromisljenosti, impulsivna reakcija. To jednostavno nije takav covjek. Pa me jos vise zabrinjava i razocarava.
mmaar wrote:Ocekujem hajku i na Noela Malcolma i na stotine historicara koji se bave ozbiljno svojim poslom, a ne podlijezu nenaucnim i mitomanskim kriterijima. Ovdje su predstavnici pravoslavnog stanovnistva zatvorili svaku mogucnost dijaloga u okviru politicke korektnosti, đikan iz Laktaša svakodnevno sipa najcrnji faisizam i mrznju, a vi se uhvatili covjeka koji je upotrijebio historijski naziv za pravoslavno stanovnistvo u BiH. Kakvo licemjerje.
Veliki broj današnjih Bošnjaka su islamizirani Vlasi, koji su u procesu migracija naseljavali ove prostore. Inače, Crna gora i Stara Hercegovina su bile rezervoar stanovništva iz kojeg je naseljena prvo Bosna pa onda kasnije i dio Srbije i Krajina u Hrvatskoj.
Pa jesu Vlasi, šta je tu pod znakom pitanja ? Turci su naselili Vlahe pravoslavne vjere tu, poslije ih je srpski nacionalizam asimilirao za razliku od bosanskog ili bosnjackog. Ako smo mi poturice i balije zasto oni ne mogu biti Vlasi i đikani ? Nacionalizam budi drugi nacionalizam, kakve bosanski narod trpi uvrede od njih desetljećima i sad se oni kao uzbudili jer im je neko rekao da su Vlasi, sta bi mi onda trebali da radimo kad nam kazu balija ili poturica ?
A reis svakako radi u službi SDA, ono sto je u Hrvatskoj HDZ sa Rimokatolickom crkvom to je kod nas SDA sa Islamskom zajednicom. Sad će izbori pa treba nahvatati glasova a gdje ces bolje u kampanju nego sa napadom na Vlahe i đikane ...
muha_sa wrote:ma mi smo rinaka od naroda--al fakat
od jutros šaltam radio stanice i sve i na jednoj muzika trešti
tako je u SA---ne znam kako je u Tuzli.
A onda ce se neko za par dana naljutiti sto se u Tuzli ne obiljezavaju Markale
Stvarno, kako nema niko da potegne ovo pitanje, da ove tragedije budu postovane bar na teritoriji FBiH, a ne da samo Tuzla ili Sarajevo placu, a ostalih se to ne tice.
Kikibombona wrote:
Nazivati Srbe Vlasima = nazivati Bosnjake Turcima. Dakle, klasicno negiranje nacionalnog identiteta s ciljem da se ponizi druga strana. Nazvati Srbe Vlasima je klasicni sovinizam, jednako kao nazvati Bosnjake Turcima.
Kakva glupost. Bosnjaci nemaju ama bas nista etnicki s Turcima, dok pravoslavno stanovnistvo u Bosni u najvecem procentu cine u 19. st. srbizirani Vlasi i to niko ozbiljan nece poreci. Glumiti neku toboznju politicku korektnost prema onima cija kultura pociva na mrznji prema Bosnjacima i Hrvatima i koji tu mrznju i danas praktikuju cak i u politickom diskursu i to u svom najgorem obliku, sto je postalo gotovo normalno i drustveno prihvatljivo jeste suludo. Dovoljan je vidjeti samo sta izjavljuje redovno Vlah iz Laktasa i niko se na to ne obazire, a nije jedini, vec je najbolji reprezent vecine koju predstavja.
Tačno je da Vlasi čine značajan udio u okviru pravoslavnog tj, srpskog stanovništva u Bosni, ali je isto tako značajan udio vlaškog/nomadskog stanovništa i kod ostala dva etnikuma tj. kod Bošnjaka i Hrvata. Migracije vlaškog stanovništva prisutne su još u 14. vijeku, a svoj vrhunac doživljavaju za vrijeme Osmanlija. Imaš poznate Vlahe Predojeviće, koji su migrirali u Krajinu. Od njih je i gazija Hasan-paša Predojević. Mislim da naziv "Vlah" uopšte nije pogrdan, i da se ljudi ne bi trebali stidjeti svoga porijekla. Naravno, dio stanovništva koji se kultivisao dolaskom Osmanlija i koji je sa nomadskog prešao na sjedilački način života, nastojao je napraviti neku pregradu, odjelnicu od svog ranijeg porijekla. Kompleksi su čudo.
asurbanipal wrote:Tačno je da Vlasi čine značajan udio u okviru pravoslavnog tj, srpskog stanovništva u Bosni, ali je isto tako značajan udio vlaškog/nomadskog stanovništa i kod ostala dva etnikuma tj. kod Bošnjaka i Hrvata. Migracije vlaškog stanovništva prisutne su još u 14. vijeku, a svoj vrhunac doživljavaju za vrijeme Osmanlija. Imaš poznate Vlahe Predojeviće, koji su migrirali u Krajinu. Od njih je i gazija Hasan-paša Predojević. Mislim da naziv "Vlah" uopšte nije pogrdan, i da se ljudi ne bi trebali stidjeti svoga porijekla. Naravno, dio stanovništva koji se kultivisao dolaskom Osmanlija i koji je sa nomadskog prešao na sjedilački način života, nastojao je napraviti neku pregradu, odjelnicu od svog ranijeg porijekla. Kompleksi su čudo.
Čudo, definitivno.
Inače, familija Predojevića, po dolasku Osmanlija ima dva ogranka, muslimansku i pravoslavnu. Od pravoslavnih je Borki Predojević,
šahovski velemajstor, kome je, eto, Vlah Hasan-paša ( ) daleki srodnik.