Brexit
- ExNihilo
#301 Re: Brexit
Kakav danak neiskustvu.
- sinuhe
#302 Re: Brexit
Teror (blage) vecine nad manjinomBlack swan wrote:Black swan wrote:situacija je tako jednostavna
narod izravno odlucuje sto je i najpostenije
da se citiram otprije mjesec
![]()
- Banksy
#303 Re: Brexit
Bravo, kreteni...
edit:
edit:
The Brexit contagion: How France, Italy and the Netherlands now want their referendum too
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06 ... ds-now-wa/
Last edited by Banksy on 24/06/2016 09:00, edited 1 time in total.
-
AFEni
#305 Re: Brexit
Svasta, moze li neko pojasniti sta ovo znaci za Eu?
- Herr Flick
#306 Re: Brexit
Pametni Britanci.Na vrijeme napustise propali projekat zvani EU.
- Herr Flick
#307 Re: Brexit
Znaci da Britanija nece biti više njihov podanikAFEni wrote:Svasta, moze li neko pojasniti sta ovo znaci za Eu?
- cyprus
#308 Re: Brexit
Kolike su sad šanse da UK ipak ostane?
- commendatore
#309 Re: Brexit
svaka cast za hladnu prognozuChallenger__ wrote:Ukratko, kad dođe vrijeme ispaliće se u sekundi.
- muha_sa
#310 Re: Brexit
nasekirah se--hajra mi od zivota neJma
- madner
#311 Re: Brexit
0%.cyprus wrote:Kolike su sad šanse da UK ipak ostane?
- Challenger__
#312 Re: Brexit
Može. Početak kraja EU. Urušavanje u etapama. Britanija je minirala, probušila i napustila brod.AFEni wrote:Svasta, moze li neko pojasniti sta ovo znaci za Eu?
- Challenger__
#313 Re: Brexit
Hvala. I drugi put.commendatore wrote:svaka cast za hladnu prognozuChallenger__ wrote:Ukratko, kad dođe vrijeme ispaliće se u sekundi.![]()
- madner
#314 Re: Brexit
Jah, pa do juce bila prica da ne zele opste napustiti EU nego vuku poteze kako bi EU isla u njihovom smjeru. 
- Challenger__
#315 Re: Brexit
Njihov smjer je i put ka dnu. Bez njih, naravno. Čitaj s razumjevanjem.
- commendatore
#316 Re: Brexit
sad ja kontam - ili cemo biti primljeni u EU ekspresno bez zajebavanja jer smo zona visokog rizika (radikalizam u porastu, porozan sigurnosni sistem itd) ili nikad necemo ni uc tako da se moze ponovo ocekivat klanica u ovom regionu.... 
-
baxul
#317 Re: Brexit
šteta. mislim da nam je britanija nekon tonija blera bila naklonjena. možda zbog uticaja helićke na vanjsku politiku (konvencija u UN-u i sl), kamerun je prilično kul.
PS
starci im izabraše budućnost

PS
starci im izabraše budućnost

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#318 Re: Brexit
saće danska pa švedska pa nizozemska
mislim da osovina pariz berlin može gurati čitavu europu ne trebaju nam šonje
mislim da osovina pariz berlin može gurati čitavu europu ne trebaju nam šonje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#319 Re: Brexit
što bi ti rekao umjesto da matirajumadner wrote:Jah, pa do juce bila prica da ne zele opste napustiti EU nego vuku poteze kako bi EU isla u njihovom smjeru.
patirali su
- vješalica
#320 Re: Brexit
Nek vidi retardirani svijet ko nama politiku kroji.Point. wrote:E moji britanci, koji glupani. Sad ce skoti traziti opet referenfum; evoni Irci traze ujedinjenje Irske....
Gledam ovog lika Nigela Faraga, tacno ko da je sad iz Nadrealista izaso.
Nisu u stanju u svojim drzavama red uvesti a bave se sa nama.
Rasturili YU nek se sada i oni rasture do kantona.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#321 Re: Brexit
Ode skotska za dvije godine...

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#322 Re: Brexit
Britanija je oduvjek bila na svoju ruku. Uvijek su se dicili, i sa ponosom isticali, svoju razlicitost spram kontinentalnog dijela Evrope.
Uz sve to, kod dijela populacije, izrazeni tragovi stavova i pogleda na svijet iz doba kolonijalnog haranja, i romantizma u pogledu tadasnje bitnosti GB. Sve to naravno, na valu uspona desnice u Evropi.
EU se nece raspasti zbog ovoga. Da ce dobiti neke neminovnu reorganizacije, to vrlo vjerovatno. Ali se raspasti nece.
Al uvijek su mi bili fascinantni pojedinci koji su likovali, navijali...i to ostrasceno, za raspad EU...bez da sagledaju detaljnije posljedice toga za sta tako zdusno navijaju
...i koliko je to zapravo realno, bez obzira na njihov subjektivni pogled na to. Ali ok...simpaticno je gledati, ako nista drugo 
Uz sve to, kod dijela populacije, izrazeni tragovi stavova i pogleda na svijet iz doba kolonijalnog haranja, i romantizma u pogledu tadasnje bitnosti GB. Sve to naravno, na valu uspona desnice u Evropi.
EU se nece raspasti zbog ovoga. Da ce dobiti neke neminovnu reorganizacije, to vrlo vjerovatno. Ali se raspasti nece.
Al uvijek su mi bili fascinantni pojedinci koji su likovali, navijali...i to ostrasceno, za raspad EU...bez da sagledaju detaljnije posljedice toga za sta tako zdusno navijaju
- Thorgerson
#323 Re: Brexit
Kakvi bolidi. Haha.
Ma britanci su ionako svoj svijet, ko ih j.
Ja samo ne kontam ove nase bosnje koji navijaju za raspad EU. Mislim kontam, vecina ih ni nema pojma sta je EU i sta je poenta iste. Pogledaju par klipova na youtube skontali da je Merkelova hitlerova kcerka i da je ustvari sve ovo napravljeno da njemacka vlada svijetom.
Pa ko je kriv hrvatima i ostalima koji se ne mogu snaci u toj uniji. I ko ce biti kriv sutra nama kada udjemo u tu uniju. Kako to da Svedska ili Finska nisu propale ulaskom u EU nego su im ekonomije procvjetale.
Uostalom osnivacima EEZ tj. EU je bilo bolje da nikoga nisu ni primili u istu.
Ma britanci su ionako svoj svijet, ko ih j.
Ja samo ne kontam ove nase bosnje koji navijaju za raspad EU. Mislim kontam, vecina ih ni nema pojma sta je EU i sta je poenta iste. Pogledaju par klipova na youtube skontali da je Merkelova hitlerova kcerka i da je ustvari sve ovo napravljeno da njemacka vlada svijetom.
Pa ko je kriv hrvatima i ostalima koji se ne mogu snaci u toj uniji. I ko ce biti kriv sutra nama kada udjemo u tu uniju. Kako to da Svedska ili Finska nisu propale ulaskom u EU nego su im ekonomije procvjetale.
Uostalom osnivacima EEZ tj. EU je bilo bolje da nikoga nisu ni primili u istu.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#324 Re: Brexit
jest godra ovim fasistima i rusofilima.
znaci sta sad?
raspad eu i nacionalne (egoisticke) drzave koje se bore samo za sebe... drzave koje ce biti nebitne u poredjenju sa svjetskim silama.
znaci da ce rusi, kinezi i ameri moci da se sprdaju sa njima kako kod hoce... da ih uvlace u razne ekonomske konflikte a vjerovatno i ratove.
znaci sta sad?
raspad eu i nacionalne (egoisticke) drzave koje se bore samo za sebe... drzave koje ce biti nebitne u poredjenju sa svjetskim silama.
znaci da ce rusi, kinezi i ameri moci da se sprdaju sa njima kako kod hoce... da ih uvlace u razne ekonomske konflikte a vjerovatno i ratove.
-
Mohamad Sissoko
#325 Re: Brexit
Insiiieeemeee, unite unite Europe